20/11/2022

Helppo, itse tehty mysli



Oletko koskaan valmistanut itse mysliä? Minä en ole aikaisemmin sitä tehnyt, mutta nyt kun näin netissä itsetehdyn myslin ohjeen päätin kokeilla sen valmistamista.

Lähdin kauppaan tekemään tarveainehankintoja. Aika monta pussillista tavaraa kertyikin ostoskoriin, mutta niistä riittää pitkäksi aikaa.

Kaupan valmismyslit ovat usein melko makeita, eikä niistä aina tiedä mitä kaikkea niihin on laitettu ja pakkaukset ovat kooltaan melko pieniä hintaansa nähden.





Kun myslin ainekset on sekoitettu keskenään, ne paahdetaan. Tavallinen uuni käy hyvin, mutta koska meillä nyt on tuo airfryer, niin valmistin myslin siinä.

Tässä resepti mysliini:

Tästä määrästä tulee n. 20 annosta.

5dl kaurahiutaleita
0,5dl maapähkinöitä (murskattuina)
0,5dl cashew-pähkinöitä (murskattuina)
1dl auringonkukansiemeniä
3rkl seesaminsiemeniä tai pellavansiemeniä
0,4dl öljyä
1rkl hunajaa
sekaan voi laittaa kuivattuja marjoja t. hedelmiä

Sipaisin vuoan pohjaan hiukan öljyä ja kaadoin ainekset vuokaan.
Paahdoin myslin airfryerissä 160 asteessa n. 10 min., sekoitus puolivälissä.




Myslistä tuli tosi hyvää. Laitoin marjat joukkoon jo ennen paahtamista, mutta seuraavalla kerralla taidan lisätä ne vasta paahtamisen jälkeen, niin uskoisin vitamiinien säilyvän paremmin.

Lisäksi kaadoin lautaselle maustamatonta luonnonjugurttia. Tästä annoksesta saa runsaasti kuituja ja tämä on mainio aamupala, tai välipala. Itse tykkään useimmiten syödä mysliä lounaalla. Jos siltä tuntuu, niin päälle voi pilkkoa vaikka banaania tai muuta tuoretta hedelmää.



MUKAVAA PÄIVÄÄ!

🍓🍓🍓





20 kommenttia:

  1. Kiitos kun jaoit reseptin, on ollut mielessä myslin tekeminen ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt kannattaa tehdä. Hyvää tulee ja paljon riittoisampaa kuin kaupan valmismyslit.

      Poista
  2. Hyvä muistutus taas siitä, että tällaiset todellakin kannattaa valmistaa itse. Saa just sitä mitä tilaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi jo aikaisemmin kannattanut perehtyä tällaisen tekoon. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan :)

      Poista
  3. Kiitos reseptistä! Ja hienoa, että taas on airfryerille töitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Airilla tämä valmistuu kyllä helpolla ja nopeasti.

      Poista
  4. Olen tehnyt granolaa. Tein sellaista kun tytär vielä asui kotona. Hän on allerginen monille asioille ja aina noissa kaupan granoloissa/mysleissä oli jotain mitä hän ei voinut syödä.
    Ihania nämä omatekemät, saa laittaa niihin juuri niitä ainesosia, joista itse tykkää.
    Kivaa sunnuntaita sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Allergiselle itse tekeminen on ihan ehdottoman hyvä juttu. Todellakin näitä voi varioida vaikka kuinka paljon.
      Kiitos samoin<3

      Poista
  5. Minäkin teen tällaista, mutta se on alunperin granolan nimellä. Mitähän eroa niissä on? Marjat laitan vasta paahtamisen jälkeen. Seesaminsiemenet antavat mukavan suutuntuman. Pähkinöitä voi vaihdella, enimmäkseen käytän saksanpähkinöitä. Paitsi jos pähkinänkuorille allerginen lähipiiriläinen on tulossa granolalle, silloin teen sitä cashew-pähkinöistä, koska niissä ei ole kuoria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kyllä tiedä minäkään mikä ero on myslillä ja granolalla. Ensi kerralla laitan minäkin marjat vasta valmiiseen mysliin.

      Poista
  6. En ole koskaan itse tehnyt mysliä, mutta mieleni tekisi joskus kokeilla. Kaupan mysleissä on usein hurjan paljon sokeria, siksi ostan niitä todella harvoin. Kivaa joulun odotusta, Kristiina🎄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman muuta kannattaa kokeilla. Todellakin on monet kaupan mysleistä niin makeita, etteivät varmaankaan loppujen lopuksi ole kovin terveellisiä. Sinulle myös oikein ihanaa joulun odotusta. Vajaan viikon päästä onkin jo 1. adventti!

      Poista
  7. No tässä(kin) se Arifryer oli tosi näppärä!. Jotenkin uunin päälle laittaminen tuntuu nyt epämiellyttävältä sähkön hinnan/säästön takia. Tai ainakin pitäisi tehdä samalla kertaa useampaa juttua, mutta en ole niin innokas tai mielikuvitusrikas keittiössä, että tulisi tehtyä.

    Itsetehty granola/mysli on tosiaan paljon parempi vaihtoehto kuin valmis. Miinuksena heikko säilyvyys. En nyt enää muista kuinka pitkään sen itsetehdyn sanottiin säilyvän, mutta totesin, että en ehdi siinä ajassa millään syödä kaikkea mitä (joskus) tein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näppärästi valmistui. Enpä ole tuota säilyvyyttä ajatellutkaan. Auttaisikohan jos säilyttäisi jääkaapissa?

      Poista
  8. En ole koskaan itse tehny, vaikka se on mielessä ollutkin. Pitääkin kokeilla. Äkkiä sinä tuolla uudella laitteellasi taas tämänkin teit. Kiva, kun sillä pystyy tekemään monenlaista.
    Ihanaa viikkoa sinulle ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilun arvoinen. On monipuolinen laite. Samoin sinulle♥️

      Poista
  9. Olen tehnyt mysliä, mutta viime kerrasta on vierähtänyt jo tovi. Kiitos muistutuksesta!

    VastaaPoista
  10. Kiitos hyvästä ohjeesta. Tästähän voisi tehdä myös gluteenittoman version oikeanlaisilla kauraryyneillä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä varmaan voi. Ja muidenkin ainesosien osalta voi vaihteluita tehdä.

      Poista