Kun myslin ainekset on sekoitettu keskenään, ne paahdetaan. Tavallinen uuni käy hyvin, mutta koska meillä nyt on tuo airfryer, niin valmistin myslin siinä.
Tässä resepti mysliini:
Tästä määrästä tulee n. 20 annosta.
5dl kaurahiutaleita 0,5dl maapähkinöitä (murskattuina) 0,5dl cashew-pähkinöitä (murskattuina) 1dl auringonkukansiemeniä 3rkl seesaminsiemeniä tai pellavansiemeniä 0,4dl öljyä 1rkl hunajaa sekaan voi laittaa kuivattuja marjoja t. hedelmiä
Sipaisin vuoan pohjaan hiukan öljyä ja kaadoin ainekset vuokaan. Paahdoin myslin airfryerissä 160 asteessa n. 10 min., sekoitus puolivälissä.
|
Kiitos kun jaoit reseptin, on ollut mielessä myslin tekeminen ^^
VastaaPoistaNo nyt kannattaa tehdä. Hyvää tulee ja paljon riittoisampaa kuin kaupan valmismyslit.
PoistaHyvä muistutus taas siitä, että tällaiset todellakin kannattaa valmistaa itse. Saa just sitä mitä tilaa ;)
VastaaPoistaOlisi jo aikaisemmin kannattanut perehtyä tällaisen tekoon. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan :)
PoistaKiitos reseptistä! Ja hienoa, että taas on airfryerille töitä :)
VastaaPoistaAirilla tämä valmistuu kyllä helpolla ja nopeasti.
PoistaOlen tehnyt granolaa. Tein sellaista kun tytär vielä asui kotona. Hän on allerginen monille asioille ja aina noissa kaupan granoloissa/mysleissä oli jotain mitä hän ei voinut syödä.
VastaaPoistaIhania nämä omatekemät, saa laittaa niihin juuri niitä ainesosia, joista itse tykkää.
Kivaa sunnuntaita sinulle Kristiina <3
Allergiselle itse tekeminen on ihan ehdottoman hyvä juttu. Todellakin näitä voi varioida vaikka kuinka paljon.
PoistaKiitos samoin<3
Minäkin teen tällaista, mutta se on alunperin granolan nimellä. Mitähän eroa niissä on? Marjat laitan vasta paahtamisen jälkeen. Seesaminsiemenet antavat mukavan suutuntuman. Pähkinöitä voi vaihdella, enimmäkseen käytän saksanpähkinöitä. Paitsi jos pähkinänkuorille allerginen lähipiiriläinen on tulossa granolalle, silloin teen sitä cashew-pähkinöistä, koska niissä ei ole kuoria.
VastaaPoistaEn kyllä tiedä minäkään mikä ero on myslillä ja granolalla. Ensi kerralla laitan minäkin marjat vasta valmiiseen mysliin.
PoistaEn ole koskaan itse tehnyt mysliä, mutta mieleni tekisi joskus kokeilla. Kaupan mysleissä on usein hurjan paljon sokeria, siksi ostan niitä todella harvoin. Kivaa joulun odotusta, Kristiina🎄
VastaaPoistaIlman muuta kannattaa kokeilla. Todellakin on monet kaupan mysleistä niin makeita, etteivät varmaankaan loppujen lopuksi ole kovin terveellisiä. Sinulle myös oikein ihanaa joulun odotusta. Vajaan viikon päästä onkin jo 1. adventti!
PoistaNo tässä(kin) se Arifryer oli tosi näppärä!. Jotenkin uunin päälle laittaminen tuntuu nyt epämiellyttävältä sähkön hinnan/säästön takia. Tai ainakin pitäisi tehdä samalla kertaa useampaa juttua, mutta en ole niin innokas tai mielikuvitusrikas keittiössä, että tulisi tehtyä.
VastaaPoistaItsetehty granola/mysli on tosiaan paljon parempi vaihtoehto kuin valmis. Miinuksena heikko säilyvyys. En nyt enää muista kuinka pitkään sen itsetehdyn sanottiin säilyvän, mutta totesin, että en ehdi siinä ajassa millään syödä kaikkea mitä (joskus) tein.
Näppärästi valmistui. Enpä ole tuota säilyvyyttä ajatellutkaan. Auttaisikohan jos säilyttäisi jääkaapissa?
PoistaEn ole koskaan itse tehny, vaikka se on mielessä ollutkin. Pitääkin kokeilla. Äkkiä sinä tuolla uudella laitteellasi taas tämänkin teit. Kiva, kun sillä pystyy tekemään monenlaista.
VastaaPoistaIhanaa viikkoa sinulle ❤️
Kokeilun arvoinen. On monipuolinen laite. Samoin sinulle♥️
PoistaOlen tehnyt mysliä, mutta viime kerrasta on vierähtänyt jo tovi. Kiitos muistutuksesta!
VastaaPoistaEipä kestä. 😊
PoistaKiitos hyvästä ohjeesta. Tästähän voisi tehdä myös gluteenittoman version oikeanlaisilla kauraryyneillä
VastaaPoistaKyllä varmaan voi. Ja muidenkin ainesosien osalta voi vaihteluita tehdä.
Poista