09/07/2022

MökilläHienoinen sateen ropina herätti minut, enkä saanut enää unta. Kuka sanoo ettei postausta voisi kirjoittaa yöllä neljän aikaankin, joten nousin ylös ja selailin eilen ottamiani kuvia mökillä.

Mökillä, jossa tänä kesänä on tullut käytyä luvattoman vähän. Jostain syystä ei mökille meno enää houkuta ihan samalla tavalla kuin aina ennen. Tai tiedänhän minä syyn; kotona vaan on niin kiva olla. Ja kotona pääsee kuopimaan maata ihan samalla tavalla kuin mökillä, pienemmässä mittakaavassa vain. Saunomaankin kotona pääsee, paitsi että mökin puulämmitteinen sauna antaa monin verroin paremmat löylyt.

Paljon muuta kukkivaa tai kasvatettavaa mökillä ei tänä vuonna olekaan kuin kesäkukat laatikoissaan. Pienet neilikat näyttivät vielä jokin aina sitten värittömiltä ja luulin tehneeni vikaostoksen, mutta nyt ne ovat saaneet väriä ja ovatkin ihan kauniita. Luulen, että innostuin alkukesästä kastelemaan niitä liikaa ja värin haalistuminen johtui siitä.
Taustalla näkyvä kasvihuoneemme on tänä vuonna tyhjä kasveista. Ei vaan riittänyt innostusta tomaattien ja kurkkujen kasvatukseen. Ennen niiden kasvamisen seuraaminen houkutti aina juomaan sen toisen aamukahvimukillisen siellä, mutta nyt se toimii lähinnä tuulensuojana vieressä olevalle pergolalle.
Laventeli sentään kukoistaa niin kuin aina ennenkin ja pörriäisiä pyörii sen ympärillä ahkerasti.

Huomasin kotipihallakin, että laventeli on levinnyt mahtavasti ja tursuaa kivien raoistakin kukkapenkissä. Laitoin aiemmin kiviä tyhjien paikkojen peitteeksi, mutta saan nyt ottaa niitä pois laventelin tieltä. Onneksi en keväällä nyppinyt noita laventelin alkuja pois. Luulin ensin että ne ovat rikkaruohoja.
Lavoissa sentään kasvaa hiukan vihreää. Yhteen lavaan kylvin kesäkukkien siemeniä ja nyt se on aika täynnä. Siinä on krassia, kehäkukkaa ja koristetupakkaa.
Herneet kasvavat myös, siis ne jotka ylipäätään itivät. Tänä vuonna olen kuullut monien valittavan herneiden huonoa itävyyttä. Vielä saa J odottaa että saa niitä syödäkseen.
Sillä aikaa kun minä kuvasin kukkia ja ruskeaa nurmikkoa, kävi kalamieheni nostamassa verkot ja sai muutaman pulskan ahvenen joista tänään saamme nauttia.Nyt on ennustettu sadetta muutamaksi päiväksi ja se tulee kyllä tarpeeseen. Vaikka kotona tuli vettä ja rakeita ihan rytisemällä, niin täällä ei ole tullut poissaolomme aikana pisaraakaan.


MUKAVAA VIIKONLOPPUA!

💙💙💙

10 kommenttia:

 1. Kaunista on mökillänne. On kaunista kukintaa ja vihreyttä, vaikkakaan ei ole satanut. Toivottavasti nyt saatte sadetta, meillä ainakin sataa ja ukkostaa parastaikaa. Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli. Ei tullut vieläkään sen enempää sadetta kuin että muutama pisara satoi sadevesitynnyriin. Onneksi kastelin nuo lavat eilen illalla.

   Poista
 2. Tuo teidän mökkipaikkanne on kyllä huikean hieno! Niin kaunista ja minun mielestä aivan täydellistä ❤
  Täällä Kotkassa on ollut todella kuivaa ja kuumaa jo pitkään. Tänään tuli taivaan täydeltä vettä parin tunnin ajan, vihdoinkin, ja se kaikki tuli todellakin tarpeeseen. Ensimmäinen ukonilma tänä kesänä ja ilma oli tosi hiostava ennen kuin "taivas repesi" totaalisesti :)
  Nyt on sopivan raikasta, ja meidän piha alkaa taas muistuttaa villiä viidakkoa ;)
  Ihanaa viikonvaihteen jatkoa sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan nuo merimaisemat vallan ihanat, sitä ei voi kieltää, eikä mökissäkään sinänsä mitään suurempaa vikaa ole. Nyt vaan kun kotona on myös tosi hyvä olla, niin kaipuu tuonne mökille ei ole enää yhtä voimakas kuin aikaisemmin.
   Vettä saisi tulla vielä. Teille onneksi jo tuli. Meilläkin jyrähti pari kertaa tänään.

   Poista
 3. Upea merimaisema teidän mökiltä! Ymmärrän hyvin ettei välttämättä halua mökkeilemään kun teidän oma kotipihakin on niin kaunis ja varmaan myös siellä tekemistä riittää. Meillä on satanut yöllä ihan vähän joten luontoa tämä sade pääkaupunkiseudulla ei ole kyllä auttanut. Katselin tänään aamulenkillä koiran kanssa, että nokkoset ovat kuivuneet pystyyn polun varrella. Nurmikot ovat ihan surkean keltaisia veden puutteesta. Kyllä nyt saisi vähän enemmän sataa. Mukavaa sunnuntaita Kristiina ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merta me ihaillaan joka kerta mökillä, mutta melkein yhtä usein kirotaan sitä ainaista tuulta joka meren äärellä on. No onneksi ei hyttysistä ole kiusaa, sillä niitä ei meidän mökillä ole. Sadetta saisi tulla tännekin, sillä tuonne mökille ei ole tullut yhtään ja kotonakin, vaikka tuli tuo rae/sadekuuro, on nurmikot ihan ruskeita.
   Pidetään peukkuja että saadaan sadetta.
   Oikein hyvää päivän jatkoa sinulle<3

   Poista
 4. Ihanan näköistä teidän mökillä on. Ensimmäiset herneet maistoin eilen, oli niin herkullisen makeita.
  Ihanaa sunnuntai-iltaa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herneitä saadaan meillä vielä odottaa. Kaupoista täällä saa yleensä aika nahistuneita herneitä täällä ja ero on aikamoinen kun on Turussa asuessa tottunut siihen että torilta saa aina ensiluokkaisia herneitä.

   Poista
 5. Ihanaa teillä siellä mökillä on! Ymmärrän hyvin sinua, ettei aina teekään mieli lähteä kotoa mökille. Minulla on samanlaista. Kun olen kotona, en haluaisi lähteä mökille ja kun olen mökillä, en raaskisi taas lähteä sieltä. Kummallista. Me ei olla tänäkään kesänä paljon mökille ehditty kun vielä juhannuskin meni kotona koronaa sairastaessa. Sitten on ollut kyläkutsuja, juhlia, lastenhoitoa ja viikonloppumatka Viroon. Ensi viikonloppuna kyllä aiotaan mennä.
  Ihania kesäpäiviä teille 🌿🦋🐞❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta että sielläkin on ihanaa. Ja huomaan, että heti kun laitan jotain siellä pihalla kuntoon, esim. kukkapenkkejä, niin viihdyn paljon paremmin. Kasvihuone on aika masentava kun ei tullut laitettua mitään sinne tänä vuonna, vaikka se aina ennen on ollut minulle tärkeä ja mieluisa. Toivotaan hyviä mökkeilyilmoja viikonlopuksi!<3

   Poista