12/07/2022

Maarianhamina - kesäkaupunki parhaimmillaanKotimaan matkailusesonki on vilkkaimmillaan ja se näkyy ja kuuluu täällä Ahvenanmaallakin. Kuvissani näyttää kuitenkin rauhalliselta, sillä yritän napata kuvan aina silloin kun lähellä ei ole ihmisiä.Kävelykadulla, Torggatanilla, on vilskettä ja matkaajien joukossa ei paljoa paikallisia näy. Suomenkieltä kuulee joka paikassa ja tuntee itsensäkin melkein turistiksi. Mukavaa on täällä istuskella ja seurata kadun tapahtumia. 

Kävelykatua pidennetään aina kesän ajaksi yhden korttelin verran ja se tietysti on kivaa kävelijöiden puolesta, mutta eri liikkeiden tavarantoimittajat eivät ehkä ole niinkään mielissään siitä että jalankulkijat aiheuttavat heille vaikeuksia, minkä hyvin ymmärtää.
Ihan ydinkeskustaan rakennetaan parhaillaan kerrostalokompleksia. Tulee varmasti hienoa ja hintavaa. Nyt olemassa olevia rakennuksia puretaan uuden tieltä. Aika lähekkäin tulevat uudet talot olemaan vanhoihin nähden. Mutta ainakin piirustuksista nähtynä alueesta tulee tosi kaunis.
Paras uudistus kävelykadulla on mielestäni täksi kesäksi rakennetut "laatikot", joissa kukkien lisäksi on kivat istumapaikat. Talveksi nuo tietysti siirretään pois, luulisin, kun tämä osa kävelykadusta sallii taas autoilla ajamisenkin.


Keskustan puistot ovat kauneimmillaan juuri nyt. Kaikki on hyvin hoidettua ja kukoistavaa.Kuivuus vaan on ruskistanut nurmikot siellä missä ylimääräistä kastelua ei ole järjestetty.Lounasaika lähestyi ja päätimme mennä syömään kebabit. Ei ehkä se terveellisin vaihtoehto, mutta niin hyvää. 

Ruokailimme ulkona ja tuli ihan sellainen tunne kuin olisimme olleet jossain etelässä. 

Ruoka-ja kahvipaikkoja löytyy ihan joka makuun.

Kannattaa ladata puhelin play-kaupasta Ålandsappen. Sieltä löytyy paljon kaikenlaista tietoa mitä täällä voi tehdä ja mistä mikäkin löytyy. Teksti on kuitenkin vain ruotsiksi tai englanniksi.Ihanaa kesän aikaa nyt eletään ja kesän toivoisi jatkuvan vielä pitkään. Oikein hienoja ilmoja lomalaisille ja muillekin, sadetta sitä kaipaaville, ja aurinkoa kaikille muille!

Joko vietit lomasi, vai oletko kenties ikuinen lomailija niin kuin minä, joka olen jo vapaa työelämän pyörteistä?

💛💛💛 

12 kommenttia:

 1. Niin kaunista! Maarianhamina on kiva kesäkaupunki ja kävelykadut ovat minun mieleeni. Toki niistä varmasti koituu haittaa joillekin.
  Hauska tuo kylpyammeesta tehty penkki!
  Erikoista mielestäni on tuo suomenkielen syrjiminen Ahvenanmaalla. Ennemmin sitten englanti on yhteinen kieli kuin se suomi - Suomessa .
  Meidän lomamme sijoittuu elokuun loppupuolelle, jolloin on tarkoitus lähteä asuntoautolla Gotlantiin.
  Ihania kesäpäiviä teillekin ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihana paikka. Tuo suomenkielen syrjintä on niin tavallista täällä, että siltä jo melkein ummistaa silmät. Itse puhun suomea melkeinpä ylpeillen. Välillä ottaa kyllä päähän niin ettei tiedä mitä tekisi! Onneksi sentään suuri osa täkäläisistä suhtautuu suomenkieleen ihan hienosti, eikähän sellaisten kanssa tarvitse olla tekemisissä jotka karsastavat äidinkieltäni.
   Ihana loma teillä odotettavissa. Gotlanti on varmaan hieno paikka.

   Poista
 2. Näyttää niin viehättävälle kesäkaupungille! Vielä lomailen siihen saakka, kunnes koulut alkavat. Olimme viime viikolla Berliinissä. Vielä kesämökkeilemme ennen töiden alkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkaupunkihan tämä on ja talvella sitten aika hiljaista. Toki nykyään on jo tapahtumia talvellekin, joten tulevaisuudessa ehkä kävijöitä riittää kesän ulkopuolellekin entistä enemmän. Berliinissä katseltavaa riittää. Kiva että ehditte mökillekin ennen loman päättymistä. Oikein ihanaa loppulomaa ja kesää!

   Poista
 3. Ihana Maarianhamina! Täällä ollaan toista viikkoa lomalla ja tämä loma on mennyt kyllä aikalailla sairastaessa. Ehkäpä jo ensi viikolla pääsisi oikeasta lomailusta nauttimaan.
  Ihanaa keskiviikkoa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se ihana. Sulla menee loma hiukan hukkaan sairastamisen takia. Toivottavasti ensi viikko on parempi.
   Kiitos samoin sinulle<3

   Poista
 4. Ihan kun olisin kerran sujahtanut tuosta ekan kuvan portista sisään... Olikos siellä joku kahvila?
  Mainio uusiokäyttö kylpyammeelle!
  Loma vielä edessäpäin :) Hyvää lomaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan oletkin tuosta portista mennyt Bagarstugan-kahvilan sisäpihalle. Se on tosi suosittu ja viihtyisä paikka kesällä ja lähes aina täynnä.
   Tuo ammesohva on jännä. Mietin vaan että onko sillä kylmä istua.
   Sulla on kiva tilanne kun loma on vielä aloittamatta. Toivottavasti säät suosivat sitten kun lomailet!

   Poista
 5. Maarianhamina näyttää hienolta paikalta - kesäterkkuja Sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hieno ja viihtyisä paikka. Kiitos samoin sinulle Suvi!

   Poista
 6. Kaunista siellä on. Ja siistiä ja tunnelma tosiaan kuin ulkomailla. No toisaalta täältä Uudeltamaalta katsottuna aika ulkomaillahan se onkin ;)
  Viimeinen lomapäivä menossa ja viikonlopun jälkeen sitten alkaa arki. Näin kesällä sitä pitäisi mielellään vähän enemmänkin lomaa, jos olisi mahdollista.
  Leppoisia kesäpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista on , eikä vaan Maarianhaminassa vaan koko Ahvenanmaalla. Täällähän on paljon muutakin kuin tuo kaupunki.
   Loman loppuminen tuntuu aina haikealta, mutta onneksi siihen arkeen sitten kuitenkin sopeutuu aika pian. Arki on ihmisen parasta aikaa!

   Poista