19/04/2021

Mustasukkaisuutta ilmassa



Viikonlopun aamutunnelmaa mökillä. Aamuaurinko paistaa vierashuoneeseen ja lupaa kaunista päivää. Yö on vielä ollut kylmä, mutta päivästä tuli viime päivien tapaan lämmin. Ruokailtiin ulkona eikä yhtään paleltanut. Aika hyvin huhtikuun lämpötilaksi.

Kuvan vanha kaappi on yksi minulle rakkaimmista huonekaluista. Olemme sen vuosia sitten ostaneet Paraisilta kirpputorilta. Se maksoi nelisensataa markkaa, joka euroissa on runsaat kuusikymppiä, eli ei ollut hinnalla pilattu. Olemme sen maalanneet oston jälkeen. Sitä on siirrelty asunnosta toiseen, Turun ja Ahvenanmaan välillä, mutta nyt se on jo muutaman vuoden ollut täällä mökillä. 





Aamulla aurinko ei vielä paista terassille, mutta rantaan se rupeaa pikkuhiljaa paistamaan. Vielä on melko karun näköistä. Terassin kalusteet ovat vielä pesemättä, joten tyhjältä näyttää ja kesäkukkasiakin saadaan vielä odottaa.

Nurmikko rupeaa vihertämään. Kohta on Roopen (ruohonleikkuri) aika ruveta töihin. Mietin, että rehevöityisiköhän nurmikko paremmin jos ei pitäisi niin kiirettä ensimmäisten leikkaamisten kanssa, vai onko se ihan päinvastoin?

Pikkuvene on jo paikallaan rannassa ja J on jo laskenut verkot veteen pari kertaa, mutta saalista ei ollut tullut. Nyt hän antoi verkkojen olla yli yön ja aamulla olikin kaloja jonkin verran joutunut verkkoihin, eli odotettavissa on ainakin paistettuja ahvenia.





Tästä erikoisen näköisestä, kastemadon kokoisesta kalasta ei syötäväksi taida olla. Miten noin ohut kala onkaan verkkoon takertunut?

Vesilintuja näkyy jonkin verran ja joutsenpariskuntia uiskentelee mökkimme ohi aika usein.

Eilen seurasimme hauskaa tapahtumaa. Yksinäinen joutsen uiskenteli hiljakseen kohti kalaverkon merkkinä ollutta, valkoista mehukanisteria. Se kierteli kanisterin ympärillä ja ajattelimme että se varmaan kauempaa katsottuna näytti joutsenelta ja siksi tuo oikea joutsen oli siitä kiinnostunut.

Eipä kulunut kuin hetki kun kauempaa tuli lentäen ja vauhdilla toinen joutsen, arvatenkin äskeisen kumppani. Tämä laskeutui ärhäkkäästi kanisterin viereen ja päästeli jotain ääntä. Samalla vaikutti kuin se olisi komentanut ensimmäistä joutsenta tulemaan pois kanisterin luota. Hetken päästä molemmat joutsenet lensivät samaan suuntaan. Taisi olla jonkinlaista mustasukkaisuutta ilmassa!




Kasvihuonetta laitetaan hiljakseen kesäkuntoon. Täksi kesäksi keksittiin laittaa tomaatteja varten kaksi lavakaulusta tänne kasvariin sisälle. Hiukan tosin epäilyttää vuotaako raoista vesi lattialle, vaikka ei sekään mikään katastrofi olisi kun lattialaudat eivät ole kiinni toisissaan, joten vesi pääsisi kyllä raoista valumaan maahan. Saa nähdä kuinka käy. Mitään muuta vuorausta lavoissa ei ole, kuin sanomalehtikerros pohjalla. Nyt pitää hankkia lisää multaa ja sitten hankkia taimia, sillä mitään en ole kotona esikasvattanut tänä vuonna.





Kasvihuoneen ainoa asukki toistaiseksi on tämä mehitähti, jonka kaivoin pihan kukkamaasta jotta edes jotain elävää saatiin tänne. Mehitähti on kiitollinen kasvatettava. Se viihtyy melkeinpä missä vaan, sekä maassa että ruukussa ja kestää hyvin talvet, ainakin täällä etelässä.




Mennyt talvi oli ensimmäinen talvi jolloin onnistuin pitämään edellisvuotiset pelargonit hengissä. Ne ovat talvehtineet täällä mökillä, jossa meillä on aina peruslämpö päällä. Kovin olivat ruskeita ja kuivan näköisiä lopputalvella. Olen antanut niille talven aikana muutaman kerran tosi niukasti vettä ja nyt keväällä leikkasin niiden varret muutaman sentin mittaisiksi. Nyt kastelen niitä normaalisti ja olen lisännyt kasteluveteen bokashinestettä. Hyvinvoivilta näyttävät.

Vielä saavat kasvaa sisällä ikkunalaudalla, mutta kun ilmat lämpenevät, niin laitan ne terassille.





Hiukan kukkii pihallakin. Narsissien lisäksi muutamia scilloja näkyy kukkapenkissä. Toivon että leviävät kun ne ovat niin kauniita.

Huomasin että vuorenkilpien lehtien lomasta pilkistää kukkanuppuja, joten kohta saavat kauriit syötävää. Ne tulevat harmillisesti herkuttelemaan ja napsivat suihinsa kukat.

Päivät kuluvat joutuisasti täällä mökillä. Välillä käydään kaupassa ja kotona. Mulla on noita liiketoimia hoidettavana, sillä kirpputorimyynti jatkuu netin kautta. Kivasti olen saanut tavaroita myytyä. Voin taas joskus näyttää mitä olen myynyt, jos kiinnostusta sellaiseen postaukseen ilmenee.


KAUNIITA KEVÄTPÄIVIÄ TOIVOTELLEN

Krisse

💚💚💚



 

16 kommenttia:

  1. Kiitos kivoista, keväisistä mökkikuulumisista! Siellä puuhaa riittää ja päivät kuluvat kuin siivillä.
    Voi pientä merineulaa (silo- tai särmäneula) miten ihmeessä se onkin jäänyt verkkoon kiinni? Nyt on luonnossa säpinää ja tunteet käyvät kuumina linnuillakin, joten miksei siis mustasukkaisuuttakin olisi ilmassa ;)
    Toistan taas itseäni mutta kun tuo teidän mökki on vaan niin ihana ja aivan mielettömän upealla paikalla. Täällä jälleen kerran huokailen ihastuksesta kun katselen kauniita kuviasi ❤︎
    Kauniita kevätpäiviä teille sinne sinisävyisiin saaristomaisemiin ❤︎


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä. Aina olisi jotain tekemistä jos vaan jaksaa ja viitsii tehdä. Samaa ihmettelin minäkin, miten noin pieni kala on voinut jäädä verkkoon. Jännää oli seurata tuon joutsenparin kohtausta.
      Oikein ihanaa kevättä sinullekin<3

      Poista
  2. Kuvan vanha kaappi on niin tutunnäköinen, onhan meillä samanlainen. En edes tiedä miten se aikanaan on isovanhemmilleni tullut. Kaappi on ollut yläkerran huoneessa yli 50 vuotta ja sinä aikana myös minulle tullut kovin rakkaaksi. Lähitulevaisuudessa olemme luopumassa toisesta kodistamme ja jo nyt harmittaa se, mihin ihmeeseen sijoitamme Korkeakankaan toisen kotimme kalusteet??? Se kuitenkin on varmaa, että tuo kaappi tulee aina kuulumaan kalusteisiin missä minä asun. Näillä pohdiskeluilla, hyvää kevään jatkoa Teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän tapaisia kaappeja oli ennen vanhaan varmaan joka talossa ja torpassa.
      Teillä onkin kova työ toisen kodin tyhjentämisessä. Ihanaa että säilytät kaapin.
      Oikein mukavaa kevään aikaa teille myös!

      Poista
  3. Ihana mökkimaisema! Mietin tuossa, että harvoin jopa kasvihuoneen ikkunoista voi ihailla noin upeaa näkymää.
    Vesilintuja on kiinnostavaa seurailla. Me katselimme niiden syysmuuttoa mökkijärvellä, mutta tämä keväinen muutto taitaa tänä vuonna jäädä pääosin näkemättä. Nauratti tuo kanisterijuttu :). No, aina ei ole järkisyyt päällimmäisinä mielessä kun on kyse rakkaudesta.
    Harmillisia vierailijoita sellaiset jotka nuppuja popsivat poskeensa. Niin puput kuin kauriitkin. Eipä taida olla mitään tehtävissä, jos ei korkeita muureja tontin rajoille rakenna.
    Kauniita kevätpäiviä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvihuoneella on hyvä paikka tuossa ja maisema on kyllä kaunis ja mukava seurata vaikka vähän kovemmallakin tuulella. Ei todellakaan mustasukkaisena osaa järkevästi ajatella :)
      Kauriiden vierailusta en ollenkaan välittäisi. Söpöjä ne ovat, mutta kun kaikki kelpaa syötäväksi.
      Sinulle myös, mukavaa kevättä!

      Poista
  4. Sinun innostamanasi laitoin minäkin taas keittiöjuttuja myyntiin kirpparille. 2 työkaveria osti 1 jutun kumpikin, mutta kukaan muu ei varsinaisesti kysellytkään mitään ;D Että se siitä myynnistä sitten.
    Eilen laitoin ruosteiset patjajouset annetaan palstalle. Ne on tänään tulossa joku nainen hakemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan olla että mantereella on kovempi kilpailu tuotteista kuin täällä ja paljon myyjiä. Minä olen saanut myytyä hyvin. Välillä tulee mieleen että menikö jokin liian halvalla, mutta toisaalta jos jostain itselle tarpeettomasta haluaa luopua, niin joka euro on kotiin päin.

      Poista
  5. Mukavia keväisiä mökkikuulumisia - niitä on niin mukava lukea. Ei ole enää kauan (eöi monta viikkoa?), että meillä päästään haravoimaan. Tulevaksi viikonlopuksi on ennusteltu sadetta. Missä muodossa sade on, jää nähtäväksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti pääsette tekin pian kevätpuuhiin. Sadetta on luvattu tännekin ja sitä kyllä tarvitaan, niin kuivaa on.
      Ihanaa kevätaikaa sinulle!

      Poista
  6. Olipa kiva kuulla mökkikuulumisia. Kävi hymyilyttämään nuo joutsenet, selvästi ollut mustasukkaisuutta.
    Ihanaa tiistai-iltaa sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevättä rinnassa on linnuillakin!
      Sinulle myös oikein hyvää illanjatkoa<3

      Poista
  7. Ihanaa mökkitunnelmaa! Mikähän ihme kala tuo suikula mahtaa olla? Verkoilla kalastaminen on sellaista arpapeliä. Meillä oli kerran mökillä verkot yön yli aamulla saalis sen mukainen. Silakoita saatiin saavillinen ja sukulaiset ja tuttavat myös tuoretta kalaa pannulle.
    Aurinkoisia kevätpäiviä niin kauan kuin niitä vielä riittää ☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ansku tuolla aiemmin tunnisti sen merineulaksi. Tuollaista kalaa en ole koskaan ennen nähnyt. Verkoilla tulee välillä vaikka kuinka paljon ja sitten taas ei mitään.
      Aurinkoa sinnekin. Nythän ilmojen on ennustettu kylmenevän ja sadettakin taitaa tulla, mikä on kyllä hyvä asia, vaikka aurinko aina tuntuukin mukavalta.

      Poista
  8. Ihanaa, kun olette päässeet korkkaamaan mökkikauden. Noissa maisemissa viihtyisin minäkin. Tänä keväänä pääsen ensi kertaa kasvattamaan kasveja kasvihuoneessa, joten taimikaupoille suuntaan kohta minäkin. Hih! Hauska episodi joutsenilla. Niin ovat kuin ihmiset mustankipeitä kumppanistaan.
    Aurinkoista viikon jatkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nyt ollaan oltu täällä jo monta päivää ja nautittu ihanista kevätpäivistä. Sulla on jännät ajat edessä tuon kasvihuoneen ja kaiken remontoinnin parissa. Kuulostaa aivan ihanalta.
      Sinulle myös oikein keväisiä päiviä<3

      Poista