Sivut

sunnuntai 25. huhtikuuta 2021

LUETKO BLOGEJA PUHELIMELLA? JOS LUET, NIIN TIESITKÖ TÄMÄN?Ihmettelet varmaan miksi tällainen hiukan outo aloitus postaukseen. Otin kuvakaappauksen aiemmasta blogitekstistäni, sillä tässä postauksessa kerron miten blogeja puhelimella luettaessa saa enemmän irti. Kaikki muutkin tämän postauksen kukat ovat kaappauksia blogiteksteistäni ja siksi kuvien alla olevat tekstit tuntuvat olevan "outoja". Mutta jos tapanasi on lukea blogeja puhelimella, niin alla olevista teksteistä saattaa olla sinulle hyötyä.

Puhelimella blogi avattaessa näyttää tältä, eikö? Eli siinä on vaan kuvia ja kuvien alla tekstiä. Moni luuleekin että tässä on koko blogin sisältö. Mutta ne jotka lukevat tietokoneella blogia näkevät paljon laajemman kuvan.

Itse jos luen jonkun toisen blogia puhelimella ja näen vain tällaisen kapea-alaisen kuva-teksti-osion, tulee jollain tavalla ahdas olo; ikäänkuin haluaisin päästä näkemään tämän alueen ulkopuolelle.

Ja silloin on hyvä tietää että blogin voi nähdä toisenlaisenakin, nimittäin internetversiona.

Miten sellaisen version pääsee näkemään? 
Internetversion pääsee helposti näkemään näin:

Kun klikkaat blogin auki ja luet postauksen, niin kun teksti ja mahdolliset lukijoiden kommentit loppuvat, niin rullaa vielä alaspäin kunnes näkyviin tulee teksti "Näytä internetversio"(ks. ylläoleva kuva). Kun klikkaat sitä tekstiä blogista avautuukin aivan toisennäköinen versio.Internetversiossa blogi näyttääkin tällaiselta. Eli kuvien ja kuvatekstin lisäksi näkyviin tulee blogin sivupalkki.

Sivupalkissa voi olla vaikka minkälaista tietoa. Minulla ylimpänä on hakukenttä, johon kirjoittamalla voi etsiä blogista eri aiheita. Nyt on tunnustettava että lisäsin tämän osion vasta äskettäin enkä vielä ole ehtinyt kunnolla tutustua siihen. 

Seuraavana on Google-kääntäjä jonka avulla voi kääntää teksin haluamalleen kielelle.

Sitten on muutama sananen minusta.

Sitä seuraa Blogiarkisto, josta löytyvät kaikki tekemäni postaukset. Pääset tätä kautta helposti klikkaamalla lukemaan vaikka ihan ensimmäisen postauksen.

Blogiarkiston alla on näytetty viimeisen kuukauden suosituimmat postaukset eli ne joita on kaikkein eniten luettu.


Taas alaspäin rullattaessa voit nähdä ketkä ovat rekisteröityneet lukijoikseni klikkaamalla tuota sinistä "Lue"-tekstiä. Sydämeni läikähtää onnesta aina kun uusi lukija ilmestyy tuohon joukkoon. Toki suuri osa lukijoistani lukee blogia facebookin kautta, mutta kun saa uuden lukijan tähän joukkoon tuntuu se vieläkin mukavammalta.

Lukijaluettelon alta löytyvät tunnisteet, eli kun klikkaa jotain kohtaa tästä, pääsee lukemaan ne postauksen joissa käsitellään kyseistä aihetta.


Olen vielä lisännyt sivupalkkiin osion jossa otsikkoa klikkaamalla pääsee lukemaan ko. postausta. Tällä hetkellä minulla on siinä juttu Bokashi-kompostoinnista. 


Vielä löytyy sivupalkista luettelo blogeista joita seuraan. Jos löydät tästä luettelosta jonkun sinua kiinnostavan niin yhdellä klikkauksella pääset ko. blogiin. 


Näin muuttuvat näkymät vain klikkaamalla internetversioon kun luet blogeja puhelimella.
MUKAVAA PÄIVÄÄ. MEILLÄ SATAA JOTAIN VALKOISTA!

💜💜💜
 

18 kommenttia:

 1. Melko harvoin tulee luettua blogeja kännykällä - paitsi omaa blogiani saatan katsella päivittäin, tietokoneella tulee useimmiten vierailtua muiden blogeissa koska mielestäni kommentointi on ainakin minulla paljon helpompaa eikä tule niin helposti niitä näppäilyvirheitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietokoneella kommentoin minäkin useimmiten. Nuo näppäilyvirheet on raivostuttavia: jos ei itse näppäile väärin niin ainakin puhelin muuttaa sanan virheelliseksi!

   Poista
 2. Kyllähän sitä tulee luettuja myös kännykältä. Aina kommentointi on kyllä pöytäkoneelta koska kirjoitan paljon nopeammin 10-sormella kuin parilla kännykän näytöllä. Lisäksi myös näppäilyvirheitä tulee paljon enemmän kun on kännykällä. Jos pitää käydä poistamassa joku jättämänsä kommentti kun se on ihan "siansaksaa".
  Mukavaa sunnutaita Kristiina <3 meillä aurinko tuli juuri esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä katson oman blogini kommentointeja useimmiten kännykällä, mutta kun itse kommentoin toisten blogiin niin sinun laillasi teen sen useimmiten tietokoneella. Olen joskus käynyt konekirjoituskurssin ja koneella kirjoittaminen käy minulta paljon nopeammin kuin kännykällä. Peukaloilla en osaa ollenkaan näpytellä niinkuin nuoremmat näppärästi tekevät.
   Meillä ei aurinko ole tänään näyttäytynyt ja räntää tullut melkein koko päivän.
   Nauti sinä auringosta ja sunnuntaista<3

   Poista
 3. En lue blogeja, (enkä paljon mitään muutakaan) kännykällä :D Minulle nämä blogien parissa viettämäni hetket ovat kiireettömiä ja rauhallisia lukuhetkiä silloin kun on riittävästi aikaa syventyä postauksiin, niin teksteihin kuin kuviin.
  Useimmiten, kuten nyt, otan läppärin syliin ja asettauden kahvikupin kera sohvalle rentoon asentoon lukemaan ja kommentoimaan :)
  Mukavaa sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa niin nautinnolliselta kun otat läppärin syliin, kahvikupposen viereen ja rupeat lukemaan.
   Oikein ihanaa sunnuntaipäivää sinullekin<3

   Poista
 4. Minä luen blogeja eniten kyllä tietokoneelta, mutta välillä tulee luettua myös kännykällä. Itse luen mielummin mobiiliversiota käyttäen, jos luen kännykällä, teksti on näin suurempana kuin internet versiossa.
  Kaunista iltaa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kännykällä ilman muuta luen minäkin mobiiliversiolla. Kerroin tästä asiasta siksikin, kun arvonnoissa muutama on kysynyt että miten voi lukijaksi liittyä, että missä se "Lue" näkyy?
   Nyt jo hyvää yötä ja kauniita unia sinulle<3

   Poista
 5. Läppärin kanssa luen blogit, se on niin paljon helpompaa.

  VastaaPoista
 6. Minulla on tabletti käytössä kun teen postaukset tai luen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aivan avuton tabletin käytössä kun teen postausta, joten turvaudun koneeseen.

   Poista
 7. Itse luen mielummin blogit koneelta. Puhelinta tulee räplättyä muutenkin ihan liikaa. Joskus on aivan ihanaa rentoutua istumalla koneelle selailemaan blogeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, puhelin on ehkä tuhat kertaa päivässä kädessä. Oliskohan puhelimessa sellainen laskuri josta voisi katsoa kuinka monta kertaa päivässä sen ottaa käteensä?

   Poista
 8. Hyviä vinkkejä. Mä luen blogeja usein tablettilaitteella, mutta en koskaan selaa mobiilinäkymällä, koska se on jotenki kökkö. Useimpien blogien ulkoasu on suunniteltu vain selainnäkymälle sopivaksi, ja mobiiliversio on jokin automaattisesti generoitu. Omassa blogissani ei pitäisi olla käytössä ollenkaan mobiiliversiota. En tiedä, karsiiko se lukijoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin löytää blogini asetuksista kohdan jossa voisin muuttaa blogin ulkonäköä siten että myös puhelimella lukiessa avautuisi heti internetversio, mutta en löytänyt sellaista kohtaa. Mielestäni olen joskus aikaisemmin sellaisen nähnyt mutta nyt en. Osaatko neuvoa?

   Poista
  2. Hei, kysyit tätä myös kommentoidessasi uusimpaan blogipostaukseeni, ja vastasin siellä! :)

   Poista
  3. Joo laitoin molempiin varmuuden vuoksi😊

   Poista