27/04/2021

Minun viikonloppuni



Viikonloppu meni talvisissa merkeissä. Räntää satoi päivittäin, mutta onneksi ei sentään maa jäänyt valkoiseksi.

Mistään ulkoruokailuista tai kukkamaan kuopsutuksesta ei tarvinnut edes uneksia, vaan mieluiten halusi kaivautua lämpimän peiton alle. 

Kesähuoneeseen hankittiin sentään orvokkeja tuomaan keväistä tuntua. Narsissit, jotka tänne pääsiäiseksi ostin, olivat jo kukkimisensa kukkineet. Otin sipulit talteen, jos vaikka syksyllä muistaisin istuttaa ne kukkamaahan.





Päivä alkoi aamupalalla, johon minulla kuuluu aina kaksi viipaletta ruisleipää, juustolla ja kinkulla sekä kurkulla, paprikalla tai tomaatilla päällystettyinä. Talviaikaan kun tomaatit useimmiten ovat mauttomia, laitan niiden sijaan omenan siivuja.

Paikallislehti ei ilmesty viikonloppuisin, tai no ilmestyy pelkistettynä nettiversiona, joten viikonloppuisin luenkin yleensä jotain muuta lehteä kahvia juodessani. Tällä kertaa lehteni oli Sköna Hem. Sisustus-ja puutarhalehdet ovat siitä mukavia, että niitä lueskelee vaikka kuinka monta kertaa. Tavallisia aikakauslehtiä ei tule luettua kuin sen yhden kerran.

Välillä teen inventaariota sisustuslehdistä ja vien keräykseen yleensä sellaiset jotka ovat 4-5 vuoden takaisia.






Kirppismyyntiinkin olen laittanut yhden jutun, nimittäin tämän Marimekko-tunikan. Maksoin itseni kipeäksi sen ostaessani, sillä liikkeessä se tuntui aivan täydelliseltä ja järkeilin, että koska se istui kuin valettu päälleni ja tuntui muutenkin kaikin puolin sopivalta, niin mielelläni maksan siitä hiukan enemmän.

Jokin siinä sitten kuitenkin meni vikaan. Pari kertaa olen sitä käyttänyt enkä ollenkaan viihtynyt siinä. Niinpä päätin yrittää myydä sen että saisin edes osan ostokseen käyttämistäni rahoista takaisin. Kukaan ei kuitenkaan ole ollut kiinnostunut sitä ostamaan. 

Vaatteita taitaa olla vaikea saada kaupaksi, vaikka olisivat melkein uusia. En itsekään ole muita vaatteita kirpparilta ostanut, kuin yhden takin ja talvilenkkarit. Lenkkarit olivat erittäin hyvät ja olen käyttänyt niitä jo useamman vuoden, mutta nyt ne alkavat olla loppu. Takki osoittautui liian isoksi, joten vein sen sitten Emmaukseen.

Näkyypä tuolla paikallisessa nettikirppiksessä olevan myynnissä jopa rintaliivejä. Hiukan itseä ällöttäisi ostaa jonkun rintaliivit. Pikkuhousuja en sentään ole nähnyt myynnissä, paitsi lasten.







Viikonloppuisin meillä yleensä syödään hiukan paremmin ja tällä kertaa ruokana oli J:n pyydystämät ahvenet. Että maistui hyvältä! Lisänä oli ohra-riisiä ja salaattia, sekä kermaviilikastiketta.




Ruokajuomana oli valkoviiniä, joka sopi tähän ruokaan erittäin hyvin. Tämän nimistä meillä ei ennen ole ollutkaan, mutta tykästyimme siihen kovasti ja veikkaan että siitä tuli yksi suosikkimme, joten ostamme kyllä toistekin.




Ja ruoka tarjoiltiin näiltä iloisen keltaisilta Teema-lautasilta, joista kerroin TÄÄLLÄ

Tänään sain ensimmäisen korona-rokotteen. Rokote oli paljon puhuttua Astra Zenecaa. Toukokuun puolivälin jälkeen olisi voinut varata rokotusajan Pfiserin rokotteelle ja mietinkin odottaisinko siihen asti. 

Päädyin kuitenkin käyttämään jo varaamani ajan ja otin Astra Zenecan valmisteen. Voihan olla että huomenna tutkijat ovat taas tulleet johonkin muuhun tulokseen rokotteiden turvallisuudesta, joten mikään valmiste ei varmaan ole sataprosenttisen turvallinen ja tehokas.

Ainakin vielä on olo ihan normaali.



TÄNÄÄN TULI AURINKO TAAS NÄKYVIIN!

💛💛💛

 

12 kommenttia:

  1. Kivan kuuloinen viikonloppu sinulla ollut. Minäkin olen joskus ostanut tuon Sköna hem lehden, siellä oli kivasti sisustusjuttuja ja puutarha-asiaa myös. Minähän olen aivan onneton ruotsin kielen kanssa, mutta yllättävän paljon kuitenkin lehdestä ymmärsin.
    Kaunista iltaa sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus ostan tämän lehden ja ainakin tällä kertaa sisältö oli tosi monipuolista. Tätini ei osannut ollenkaan ruotsia, mutta tilasi kuitenkin ruotsinkielistä lehteä sillä oli kiinnostunut sisustuksesta ja kauniista kuvista :)

      Poista
  2. Kauniin väriset orvokit. Sää meni todella viileäksi, eikä tulevat päivätkään tuo muutosta asiaan.
    Minä en uskaltautunut ottamaan tuota Astra Zenecaa. Minulla on kuitenkin rokotusaika varattuna 2.toukokuuta ja silloin minun pitäisi saada RNA- rokote eli joko Pfizer tai Moderna. Katsotaan nyt kuinka käy?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään näistä kirkkaansinisistä orvokeista enkä halunnut sekoittaa niitä muiden värien kanssa, joten valitsin pelkästään sinisiä. Minä sain tuon Astra Zenecan eilen ja palelin kuin horkassa koko yön ja pää särki. Nyt aamulla mittasin kuumeen ja sitä olikin 38C. Kai se tästä kohta helpottaa.

      Poista
  3. Oih, mikä ateria!!
    Olen sillä lailla hyvällä tavalla nyt kateellinen kaikille, joilla on mahdollisuus valmistaa ruokaa. Kolmatta viikkoa ilman liettä ja uunia alkaa ottaa aivoon.
    Tykkään kalaruuista valtavasti, joten säästänpä tästä idean tehdä jotain kalafileitä leivitettynä lisukkeineen heti kun saan hellan taas kytkettyä seinään. Herkullista!!!

    Kiinnostava valkoviini, tuntemattoman näköinen pullo. Pitää tutustua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvää. Aika hankalaksi ruoanvalmistus menee jos ei liettä ja uunia ole käytössä. Toivottavasti pian saat ne käyttöön.
      Tuo valkoviini oli myös hyvää.

      Poista
  4. Herkullisen näköistä ruokaa, etenkin nuo ahvenet!

    VastaaPoista
  5. Aivan ihanat vappukoristeet ja tunnelmat. Aurinkoista uutta viikkoa Kristiina. <3

    VastaaPoista
  6. Ompa hyvän näköista safkaa. Itse olen rokotteen saanut jo ajat sitten, tuli kurjat oireet, kohta pitäs toinen Astra ottaa. Orvokit on niin hurmaavia, terassinarsissien jälkeen aivan ehdottomia, meillä kyllä kukkivat vielä nätisti matalat pikkunarsissitkin. Sarviorvokit sietävät paremmin kylmää kuin isommat. Niitä laittelen haudalla ja terassille heti toukokuussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja hyvältä maistui. Mulle nousi rokotepäivän iltana kuume ja palelin koko yön. Aamulla vielä 38C kuumetta ja päänsärkyä. Meni sitten ohi onneksi.
      Orvokit ovat kevään ja alkukesän ilahduttajia.

      Poista