Sivut

keskiviikko 17. maaliskuuta 2021

NYT ONNISTI, TEIN TOSI LÖYDÖN!Eilen tuli hyvä mieli! Tein löydön paikalliselta nettikirppikseltä. Siellä oli myynnissä 23cm:n Iittalan Teema-ruokalautasia.

Myyjä oli kirjoittanut tekstiin, että "erittäin säästäväisesti käytettyjä". 

Lautasissa oli lähtöhinta, jonka nyt olen unohtanut. Tarjouksia oli tullut jo melkoisesti kun minä huomasin ilmoituksen.

Innostuin noista lautasista, sillä minulla on ennestään samankokoisia valkoisena, mutta niitä on liian vähän jos isolla porukalla kokoonnumme aterioimaan. Nämä kuusi kappaletta olisivat hyvä lisä. 

Korotin tarjoussummaa eurolla.

Summaa korottivat muutkin tasaisin välein ja jännitin miten korkeaksi hinta nousee. Olin ajatellut että lautasiin tulee varmaan liian korkea hinta kun niin moni oli kiinnostunut.

Kun sitten se hetki lähestyi jolloin tarjouskilpa loppuu, niin tein vielä viimeisen tarjoukseni. Muutaman minuutin sain jännittää tekeekö joku korkeamman tarjouksen. Olin valmis korottamaan vielä hitusen tarjoustani jos joku muu kilpailee näistä. Mutta kun määräaika päättyi sain todeta että minun tarjoukseni voitti!
Sovimme myyjän kanssa koska voin hakea lautaset. Matkalla hänen luokseen mietin vielä millaisen kuntoiset lautaset mahtavat olla. Voisihan nissä olla raapuja tai muita käytön jälkiä, vaikka ilmoituksessa oli tuo maininta säästäväisestä käytöstä.

Sain kokea iloisen yllätyksen kun myyjä toi lautaset ovelleen. Ne olivat ihan täydelliset! Ei minkäänlaista käytön jälkeä. Aivan kuin juuri kaupasta ostetut.

Ojensin tarjoamani summan myyjälle ja kehuin vielä lautasten hienoa kuntoa. Nyt oli helppo uskoa että niitä oli käytetty tosi hellävaraisesti. Myyjä vielä tokaisi ettei hän muista onko niitä koskaan tiskattukaan. No, siinä tapauksessa niistä ei oltu mitään syötykään, sillä ne olivat putipuhtaat ja uuden kiiltävät.
Olin enemmän kuin tyytyväinen kävellessäni autolle ja pidin kovasti kiinni lautaspinosta etten vaan pudottaisi niitä, ja autossa istuessani ne olivat sylissäni koko kotimatkan. En uskaltanut takapenkillekään niitä jättää etteivät mahdollisen äkkijarrutuksen ansiosta lentäisi lattialle.

Vaikka lautaset puhtaita olivatkin, niin tietysti laitoin ne samantien tiskikoneeseen.
Pesun jälkeen ihailin niitä vielä ja totesin tehneeni hyvät kaupat. Niin usein näkee että kirppiksillä myydään huonoja tuotteita, mutta tämän parempaa ei olisi voinut löytää. 

Voi olla että pienen paikkakunnan etuja on se, että "kaikki tuntevat kaikki", joten ehkä täällä harkitaan hiukan enemmän sitä minkä kuntoisia tavaroita kehtaa myyntiin laittaa.
Tänään piti tehdä koekattaus näillä lautasilla. Hyvältä näyttävät vieläkin. Tuli ihan pääsiäistunnelma, eikä pääsiäiseen pitkä aika enää olekaan.

Uskon että tulen silloin tällöin käyttämään näitä keltaisia lautasia valkoisten kanssa, sillä väri on hillitty ja helposti yhdistettävissä muihin väreihin.
Ja mitä nämä ihanuudet sitten tarjouskilpailun päätteeksi tulivat maksamaan?
41€ maksoin kuudesta lautasesta ja se oli mielestäni edullinen hinta uudenveroisista lautasista, vai mitä?

Nyt alkaa astiakaapissa olemaan niin kauniita lautasia, että olisin valmis ruuvaamaan ovet irti kaapista, mutta J ei suostu siihen, joten ehkä pidän sitten ovia raollaan että voin aina ohikulkiessani vilkaista lautaspinoa :)


💛💛💛

 

34 kommenttia:

 1. Mahtava löytö! Maksamasi hinta on todellakin kohtuullinen Teema-astioista. Itsekin tykkään hankkia astioita, joita on helppo yhdistellä jo olemassa oleviin. Kesällä hankimme mökille muutaman Arabian Sunnuntai-sarjaan kuuluvan kupin, kulhon ja lautasen aamiaisastioiksi ja syksyllä sitten kiikutin ne meidän kotikeittiöön. Olen yhdistellyt niitä sujuvasti valkoisiin Teema-astioihin. Keltainen väri tuo ihanasti aurinkoa ja iloa. Ja kuten sanoit, ne sopivat myös tulevaan pääsiäiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ollutkin! Tykkään näistä kun ovat yksinkertaisia ja yksivärisiä joten tosiaan helppo yhdistää muihin astioihin. Sunnuntai on kanssa ihana sarja. Aikoinaan tykkäsin tästä keltaisesta, mutta sitten en taas tykännyt. Nyt se tuntuu aivan ihanalta väriltä pitkästä aikaa.

   Poista
 2. Ehdottomasti kannattava ja hieno löytö. Ei ollut paha hinta laisinkaan hyväkuntoisista ja laadukkaista lautasista. Minulla on valkoisena sekä Articaa että Teemaa. Niitä on helppo yhdistää. Ja mikä parasta, täydennystä löytyy vuodesta toiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lautasten kunto ylitti kaikki odotukseni ja maksoin mielelläni tämän hinnan. Se onkin kivaa että näiden valmistus ei taida ihan heti loppua.

   Poista
 3. Nyt oli ostajan markkinat! Tosi hyvä löytö! Keltainen on kaunis väri <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli oikein sopiva hinta ja tyytyväinen olen hyväkuntoisiin lautasiin.

   Poista
 4. No siis nyt oli kyllä hyvä löytö ja mihin hintaan. Todella hyvässä kunnossa ovat kyllä nuo lautaset. Teema astioita on kiva sekoitella myös keskenään, saa vähän väriä kattaukseen.
  Kaunista keskiviikkoa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mahtava löytö. Lautaset ovat ihan kuin uudet eli ei pahemmin ole käytetty. Joskus tekee löytöjä, jopa minäkin!
   Ihanaa illanjatkoa sinullekin<3<3

   Poista
 5. Hyvä löytö! Teema on kyllä siitä kiva, että sitä voi yhdistellä lähes kaiken kanssa. Uudet Teemat ovat olleet vähän pettymys, sillä vanhoissa Teemoissa on todella hyvät lasitteet. Olenkin myynyt uudempia Teema-ostoksia kirppiksellä pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollut kyllä ihan tyytyväinen uusienkin Teemojen lasituksiin. Tai ovat minun aiemmat Teema-lautaset jo muutaman vuoden ikäisiä. En tiedä mitkä lasket "uusiksi" Teemoiksi. Hyvä että olet saanut niitä kaupaksi kirppiksillä niin joku toinen voi iloita niistä. Kierrätys on kyllä niin hyvä asia!

   Poista
 6. 7 euroa kpl on kyllä minusta kova raha, tosin jos pitävät tai kasvattavat arvoaan niin ei sillä sitten niin väliä.
  Iloitsin samasta asiasta, kukaan ei alkanut korottelemaan hintaa kun huusin Koirien Kalevalan. Ostin myös Nyrök Cityn(ilm suosikissa 70-80-luvulla) parhaat ja pahimmat, mauri Kunnas on niin taitava, lastenkirjatkin menee mun hyllyssä piirrosjäljen arvostuksen tähden. Ja on ne hyvin kirjoitettukin mistä osa menee varmaan vaimonsa Tarjan eduksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halvin hinta näille lautasille jonka netissä löysin oli Halpa-Hallin ja siellä ne maksoivat 8,95/kpl, joten aika paljon edullisemmaksi nämä tulivat. Meillä ei Halpa-Hallia ole ja netistä tilaaminen on niin hankalaa kun asuu Ahvenanmaalla, sillä meillä on tuo veroraja joka vaikeuttaa kaikkea tavaran lähettämistä.

   Poista
 7. Olipa hyvä löytö ja ostos ja kun vielä kuntokin osoittautui loistavaksi! Ihana kattaa pääsiäistä ja kevättä noilla lautasilla ja vaikka valkoisten kanssa sekaisin.
  Mukavaa torstai-iltaa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hinta ja laatu kohdillaan. Keltainen on ihanan keväinen väri ja sopii meillä ennestään olevien valkoisten ja harmaiden kanssa hyvin.
   Ihanaa loppuiltaa sinullekin! 💛💛

   Poista
 8. Minusta kohtuu hinta, onnittelut 🤗
  Näitä on hyvä yhdistellä valkoiseen kuten sanoit. Ja kaunis on koekattaus ja mikä ihanuus vielä pöydästä löytyy. Tuo maljakko sopii ihanasti väreihin. ❤
  Minulla on myös Artica ja Villeroy Boch valkoiset lautaset ja niitä voi myös mukavasti yhdistää keltaiseen, minulla on Kermansaven keltaisia tarjoilukulhoja.
  Minä rakastan astioita mutta niitä taitaa vieläkin olla liikaa.
  Ihania ruokailuhetkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Maljakon huomasin itsekin sopivan tosi hienosti lautasten väriin. Keltaiset tarjoilukulhot valkoisten lautasten kanssa kuulostaa niin ihanalta!
   Mulla alkaa kohta olla sopivan väljää astiakaapeissa, kun olen myynyt kirpputorilla sellaista mikä ei meillä ole ollut pitkään aikaan käytössä. Ajattelinkin lähitulevaisuudessa tehdä postauksen niistä mitä itse olen myynyt kirpparilla.

   Poista
 9. Niin kauniit lautaset💛Aivan täydelliset pääsiäiskattaukseen🌱🐣🐤🐥🌱. Aurinkoa viikonloppuusi☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kyllä näistä ihan hulluna ja huomaan että keltaisesta on muodostumassa yksi lempiväreistäni.
   Oikein hienoa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 10. Aurinkoisen ihanat löytö!

  Itse löysin kanssa muistaakseni viime tai edelliskeväänä isoja matalia (26 cm) ja syviä Teema-lautasia paikalliselta kirppikseltä. Väri tosin on Oliivinvihreä, jota ei enää valmistetakaan ja tykkään siitä ihan hulluna. Eikä ollut hinnalla pilattu nämäkään. Oli 5 euroa / kpl niistä isoista matalista ja 4 euroa isoista syvistä. Nappasin samantien mukaan ennenkuin kukaan muu ehtii.

  Todellakin tuli noista sun lautasista ihan pääsiäisfiilis. Ja keväinen muutenkin.

  Valoisaa viikonloppua Kristiina <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään värit! Noita isompia lautasia meiläkin on, mutta harmaana. Mies värisokeana väittää niitä sinisiksi, mutta harmaita ne ovat. Oliivinvihreä on ihana väri Teemoissa. Sinä sait astiasi vielä halvemmalla kuin minä, vaikka mielestäni minunkin olivat edullisen hintaisia. Kiirettä oli syytä itääkin noilla hinnoilla!
   Keväistä viikonloppua sinullekin Annukka <3

   Poista
 11. Mainio löytö! Hinta-laatusuhde kohdillaan, ja tuo väri on kyllä tosi kaunis ja niin ihanan keväinen ❤
  Minulla ei ole tuon kokoisia teemoja muita kuin valkoisina. Niitä kaikkein isoimpia ruokalautasia löytyy myös turkooseina. Todella, todella harvoin niitä vaan tulee käytettyä. Täytynee laittaa myyntiin turhat turkoosit sekä kaikki punaiset teemat, joihin olen totaalisen kyllästynyt. Johan tulisi tilaa keittiön kaappeihin :)
  Kaunista ja kirkasta viikonvaihdetta ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä tyytyväinen hintaan. Valkoisena meilläkin on näitä tämän kokoisia ennestään, ja isoja harmaina. Niin paljon ihanissa väreissä näitä Teema-lautasia löytyy että haluaisi saada kaikki!
   Oikein hyvää viikonvaihdetta sinullekin<3

   Poista
 12. Hyvät kaupat! Minulla on myös muutama lautanen, jotka ovat vielä vanhaa Kilta-sarjaa (Teeman edeltäjä), mutta osa niistä alkaa olla vähän reunoista kolhiintuneita. Haluaisin myös jotain väriä tuohon musta-valkoiseen joukkoon. Keltainen olisi hauska. Pirteä ja sillä voisi piristää itseään synkkänäkin päivänä.
  Täytyypä pitää silmät auki.

  On varmasti jossain määrin totta, että pienellä paikkakunnalla myydään rehellisemmin, koska aina joku tuntee jonkun...

  Ai että! Uteliaisuus heräsi kuvia katsellessa. Mikä tuo ihana raidallinen pullo on monessa kuvassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät oli kaupat. Mulla on myös kahvikuppeja jotka ovat tuota Kiltaa. Keltainen sopisi kyllä hienosti mustan ja valkoisen kanssa, tai vaalean sininen.
   Uskon että paikkakunnan pienuus karsii huijaajat aika tehokkaasti pois näistä ympyröistä.
   Pullo on itse asiassa maljakko ja kun huomasin että siinä on ihan samaa keltaista väriä kuin lautasissa, niin oli pakko laittaa se tuohon kattaukseen.

   Poista
 13. Aivan mahtava löytö!
  Tällaisia mahdollisuuksia ei osu eteen tämän tästä, joten täytyy olla tarkkana ja valppaana osuakseen tällaisiin tilaisuuksiin!

  VastaaPoista
 14. Täydellinen löytö, itselläni kaapissa Iittalan kahvimukit ja leipälautaset, seuraavaksi varmaan ruokalautasten hankinta :)

  VastaaPoista
 15. Hyvä löytö! Ja tuo on varmaan totta, että äkkiä pienellä paikkakunnalla menee maine jos ihan luokatonta tavaraa myy. Lautaset sointuvat kauniisti maljakkoon, todella kaunis kattaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin tyytyväinen näihin lautasiin ja ollaan käytetty näitä joka päivä.

   Poista
 16. Onnistunut löytö! Hyvä väri.
  Mulla on tumman ruskeita ja niissä näkyy heti veitsen jäljet ja vedestäkin voi jäädä kalkkipisaraa, joten pitää kuivata aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, että kyllä kannatti nämä ostaa. Harmillista tuo kun vesipisarat jää näkyviin.

   Poista
 17. Ihan mahtava ostos ja käypä hinta. Meillä on nämä lautaset ja vielä mummin ja vaarin kesäpaikalta täydensin astiastoa viime kesänä eri astioilla. Onneksi sain annettua osan meidän pojalle, koska emme niin paljon lautasia tarvitse. Jännää oli, että nuo 70-luvulta olevat mökkiteemalautaset olivat erittäin hyvässä kunnossa, toisin kuin jotkut omat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hyvä ostos. Minäkin olen vähentänyt astioita myymällä niitä kirppailla, kun ei kaikkia kuitenkaan tule käytettyä.
   Hyvä kun sait hyödynnettyä omiasi mökkiteemalautasilla.

   Poista