08/04/2021

Ihana piha Maarianhaminan keskustassa



Teimme kävelylenkin Maarianhaminassa.  Yöllä oli ollut pakkasta ja aamullakin oli vielä aika vilpoisaa, mutta aurinko lämmitti mukavasti.
Kaupunki on aina erityisen kaunis keväällä kun krookukset ja muut kevätkukat kukkivat.

Kaupungintalon edustalla ei paljon kukintaa vielä näkynyt, eikä Esplanadillakaan oikein täyttä kukintaa vielä ollut joten aikomani kukkimiset jäivät melkein kuvaamatta.

Olimme kuitenkin lähellä laivanvarustaja Gustaf Eriksonin (s. 1872, k. 1947) entistä kotitaloa ja poikkesimme talon pihalle katsomaan josko siellä olisi kukkivia kevätkukkia. 

Kun vielä olin työelämässä, niin menimme toisinaan vanhusten kanssa tuonne pihalle kahvikorin kanssa ja nautimme päiväkahvit siellä kauniissa ympäristössä.





Täällä kukkivat krookukset. Vähän nupussa ovat vielä kylmän yön jäljiltä. Muita kukkivia kukkia ei täälläkään vielä näkynyt.




Ihastuin tähän kuivuneeseen viime kesän kukkijaan, joka taitaa olla hortensia. Kaunis se on näin talven jäljiltäkin.



Ja kaikenlaiset heinät ovat lempikasvejani.

Tämä piha tai oikeammin puutarha on hieno ja idyllinen paikka ihan kaupungin sydämessä ja vaikka vierestä kulkee yksi pääkaduista, niin täällä pihalla on rauhallista. Tuntuu kuin oltaisiin ulkomailla, sillä piha on mielestäni eksoottinen. 

Pihaa ympäröi joka puolelta valkoiseksi rapattu muuri punaisine kattotiileineen ja mieleen tulee väistämättä Välimerelliset puutarhat ja pihat.


Hieno tämä on nykyäänkin, mutta voin kuvitella sen loistossaan laivanvarustajan täällä eläessä. Varmaan on tässä talossa ja tällä pihalla kestitty yksi jos toinenkin vierasjoukko.





Kun katsoo tarkkaan ympärilleen niin näkee hienoja yksityiskohtia, kuten tämä koristeellinen lyhtypylvään yksityiskohta.





Pergolan viereen on istutettu rhododendron joka on kukkiessaan varmaan uskomattoman kaunis ja sopii hienosti tähän ympäristöön jossa sen lisäksi on mm. havukasveja.

Kiva kävelylenkki kaupungin keskustassa tuli tehtyä. 

Palasimme kaupan kautta kotiin ja ostin itselleni palapelin! Palapeliä en ole koonnut sitten lapsuuden, paitsi lastenlasten kanssa joskus sellaisia helppoja.

Ostin sellaisen jossa on 500 palaa ja täytyy sanoa että ihan äkkiä en sitä saa koottua. Aloitin sen tekemisen ja istuin eri värisiä paloja sovitellen varmaan kolme tuntia, enkä kuitenkaan saanut edes reunoja vielä valmiiksi. Tuntuu että pelin valmistajalle on täytynyt tulla virhe palojen tekemisessä, sillä ne eivät millään meinaa sopia paikoilleen. Olisko vasara mitään?!


MUKAVAA PÄIVÄNJATKOA!

💛💛💛

 

 

23 kommenttia:

  1. Kauniita krookuksia <3 Upean näköistä, kun niitä on noin paljon. Meidän pihassa etupihan puolelta on nyt talon reunustalta lumi sulanut pieneltä alueelta. Eilen lumen alta paljastui kaksi krookusta! Se on joka kevät yhtä riemastuttava tunne.
    Palapelit ovat mahtavaa ajanvietettä. Nuorempi tyttäreni toivoo joka joulu lahjaksi palapelin. Palapelejä on vuosien varrella kertynytkin mukava valikoima. Palapelejä kootaan kyllä sitten aina silloin tällöin, pitkin vuotta, yksin ja yhdessä.
    Kauniita kevätpäiviä sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enemmän on enemmän :) Nuo kevään ensi kukkijat jotka yhtäkkiä ilmestyvät mullan alta saavat kyllä mielen iloiseksi.
      Palapelit ovat minulle "uusi" ilmiö, sillä en pahemmin niitä ole koonnut sitten lapsuuden. Kivalta tuntuu, mutta on kyllä kärsivällisyyttä koettelevaa hommaa.
      Sinulle myös lämmintä kevään aikaa ja paljon kukkijoita<3

      Poista
  2. Laivan kannelta nähnyt Maarianhamunaa ja sekin vähä mikä näkyy, on siistiä ja kaunista, tekisi mieli joskus seikkailla päivä siellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoisin kyllä että kannattaa hypätä pois laivasta ja tutustua tähän saareen kunnolla. Paljon nähtävää ja koettavaa.

      Poista
  3. Siinä on krookus poikineen. Ihastuttava näkymä, joka vain paranee auringonpaisteen leväyttäessä krookusten terälehdet avoimiksi.
    Palapelit ovat hauskaa ajanvietettä. Joskus tuli tehtyä isojakin palapelejä. Hankittiin erillinen levy, jonka sai tarvittaessa siirrettyä syrjään. Eihän esimerkiksi 1000 palan palapeliä illassa tai kahdessakaan valmiiksi saanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt valitettavasti pitivät terälehtiään supussa. Mulla on tuohon palapelin kokoamiseen sopiva paikka vierasmakuuhuoneessa, joten peli saa olla rauhassa, toisin kuin jos sitä kokoaisi ruokapöydällä. 1000 palan peliä en uskalla edes ajatella!

      Poista
  4. Krookukset ovat kyllä kauniita ja varsinkin kun niitä on paljon yhdessä rykelmässä.
    Samoin sinulle Suvi!

    VastaaPoista
  5. Nauratti tuo "Olisko vasara mitään" :D. Alkaa palat menemään paikoilleen :D

    Vähän sama kuin Rubikin kuutio aikanaan. Nero pikkuveljeni ratkaisi sen hetkessä, mutta itse en saanut kuin kahdella sivulla värit paikalleen ja harkitsin loppuje tarrojen irrottamista ja uudelleen liimaamista niin, että olisin voinut veljelle näyttää, että onnistuinpa minäkin.

    Krookusmeri näyttää niin kauniilta. Täällä ei ole vielä mitään kevään kukkijoita näkynyt ja ihmetyttää, että moni on jo bongaillut sini- ja valkovuokkojakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No välillä ei hermo tahdo kestää sitä palojen pyöritystä :) Tiedän yhden toisenkin joka irroitteli noita tarroja.
      Krookukset ovat ihania. Itsellä ei kuitenkaan niitä ole sen paremmin mökillä kuin kotonakaan. Sinivuokkoja olen täälläkin nähnyt jo vaikka kuinka paljon ja joku oli jo bongannunvalkovuokonkin

      Poista
  6. Täälläkin on jo ihailtu krookuksia, mutta samalla pähkäilty millä ihmeen konstilla saisi pidettyä kaiken maailman puput irti niiden makoisista nupuista. Äitini muisteli, että hänen kukkapenkissään juuri kaikki siniset tai sinertävät kukat kelpasivat noille vikkelille pitkäkorville. Helmililjat, krookukset ja siniset orvokit kun kelpasivat erityisen hyvin syötäviksi. Pitäisi varmaan istutella valkoiset ja keltaiset versiot noista kevätkukista ensi kevääksi.
    Minäkin nauroin kuvitellessani ehdottamaasi vasara-tyyliä palapelin kokoamisen avuksi. Voisi ainakin nopeuttaa hommaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No pupujen pitäminen loitolla niistä voi ollakin vaikeampi homma. Kyllä harmittaa jos tulevat kukat popsimaan suihinsa.
      Ainakaan ilman vasaraa homma ei tunnu etenevän. Juuri kun saa hiukan paloja paikoilleen huomaa että ovatkin väärin ja taas pitää aloittaa melkein alusta!

      Poista
  7. Kunnioitettavan suoraselkäisiä heiniä ja upea krookusmeri.

    VastaaPoista
  8. Aivan ihanat krookukset! Tsemppiä palapelin kanssa! Itse tein viime vuoden lopussa 1000 palan palapelin ja sen jälkeen ei ole tehnyt mieli tehdä palapeliä :D
    Mukavaa viikonloppua sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuhat palaa olisi minulle aivan liian vaativa. Tässäkin 50 palan palapelissä on vihreää nurmikkoa ja sinistä taivasta ihan tarpeeksi.
      Samoin sinulle, ihanaa viikonloppua<3

      Poista
  9. Onpa komea piha ja paljon krookuksia! Ne kyllä puskevat melkein heti esille kun lumi väistyy. Olen nähnyt meillä Espoossa vain yhden talon pihalla keltaisia krookuksia ihan muutamia. Tässä ihan lähellä missä asumme on vanha omakotitalo, jonka piha on keväällä aina sinisenään vai pitäisikö sanoa violettina krookuksista. Vielä en heidän pihallaan ole kukkia nähnyt. Hortensia on muuten kaunis maljakossa kun se kuivuu.
    Kivaa viikonloppua Kristiina ja toivotaan, että myrskytuuli myös laantuisi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo piha on kyllä oikea keidas keskellä kaupunkia. Nyt ei vielä tietenkään kauneimmillaan kun on niin varhainen kevät. Hortensiat ovat ihania ja tykkään varsinkin köynnöshortensiasta joka kiipeilee seinää pitkin.
      Samoin sinulle, hyvää viikonloppua<3 Täällä eiliset tuulet ovat loppuneet.

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Eikö olekin. Joka kevät yhtä ihana näky.

      Poista
  11. Mikä hurmaava piha!Kiva retkeilykohde. Mitä luksusta onkaan ollut hoivassasi oleville vanhuksille,kun ovat päässeet tuonne kahvikorin kanssa! Leppoisaa viikonloppua 💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla oli kyllä kiva tehdä kierros ja sitten nauttia kahvit pergolassa.
      Sinulle myös oikein mukavaa viikonloppua💙

      Poista