20/03/2021

Miltä kevät näyttää Ahvenanmaalla juuri nyt?



Ahvenanmaalla on kevät jo aika pitkällä. Parin päivän takaisella mökkikäynnilla poikkesimme Kastelholman linnan liepeillä myös ja kuvasin siellä maisemia.

Lunta ei enää näy ja sää oli sopiva pieneen kiertelyyn sekä linnan ympärillä että JanKarlsgårdenin ulkoilmamuseossa.

Nyt tulee paljon kuvia, mutta vähän tekstiä:













Mökkirannassa näytti hiukan talvisemmalta, johtuen mereltä ajautuneista jäistä ja sohjosta. Lunta ei ollut kuitenkaan täälläkään muualla.

Aurinko paistoi kirkkaasti ja vesilintuja uiskenteli rannan edustalla, mutta ne loittonivat tapansa mukaan heti kauemmas kun lähestyin rantaviivaa niitä kuvatakseni.











Ensi viikolla on luvattu lämmintä ja suunnitelmissamme onkin avata mökkikausi. Ihanaa, kevät on kohta täällä!

Viime postauksessa näytin minkälaisia löytöjä tein kirpparilla. Seuraavassa postauksessani ajattelin näyttää mitä itse olen nettikirpparilla myynyt ja millä hinnoilla. Jos kirpparit kiinnostaa, niin tule katsomaan. Nähdään pian!


💙💙💙 



 

31 kommenttia:

  1. Ihanaa! Kevät on jo siellä!
    Tuntuu niin hassulta, että siellä ei ole lunta ja nurmikko hieman jo vihertää ja täällä Kainuussa on todella paljon lunta. Aurinkoisia maaliskuun päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevät taitaa olla täällä, vaikka tuuli onkin kylmä ja myrskyisä. Lumi on sulanut eikä uutta enää tarvitsisi tulla jos minulta kysytään :)
      Samoin sinulle sinne hankien keskelle<3

      Poista
  2. Onpas romanttinen, mielenkiintoinen ympäristö, kaunista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulkoilmamuseo Kastelholman linnan kupeessa on yksi suosituimmista nähtävyyksistä Ahvenanmaalla.

      Poista
  3. Siellä on kevät jo pitkällä. Upeat on maisemat. Hassua, miten erilaiselta maisemat näyttävät vielä manner-Suomessa.

    Iloa alkavaan mökkikauteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin on kevät lähtenyt käyntiin. Itsekin hämmästyin kun uutisissa näytettiin kuvaa Helsingistä ja siellä oli vielä lunta!
      Kiitos, jännää ruveta taas käymään mökillä. Kunhan nämä myrskytuulet ovat ohitse niin sitten mennään!

      Poista
  4. Kauniita, ihanan keväisiä kuvia ja maisemia ❤︎ Siellähän pääsisi jo kohta veneilemään, kuten Turussakin :)
    Täällä pohrutaan vielä lumessa, joka on kyllä melko märkää, lähes sohjoista. Viime yönä lunta satoi taas lähes 10 senttiä lisää.
    Mahtavaa mökkikauden aloitusta teille! Meillä vasta harkitaan, josko paatin pressuja pääsisi edes hieman raottelemaan ensi viikolla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei täällä kovin paljoa jäitä taida enää olla juuri missään. Pohrutaan, mikä uusi ihan tuntematon sana minulle! Tarkoittanee ehkä samaa kuin vaikka tarpominen, vai olenko ihan väärässä?
      Huh, 10cm lunta! Onneksi ei tänne tullut. Odotan niin kevättä etten yhtään talven merkkejä enää halua.
      Toivottavasti pääsette pian paatin kimppuun!

      Poista
    2. Hih, pohruaminen todellakin tarkoittaa lumihangessa jalan kulkemista, sellaista hieman vaivalloista tarpomista syvässä lumessa :D
      Huomenna pitäisi täälläkin hieman sään alkaa lämpenemään, joten ehkäpä jo viikon loppupuolella päästäisiin poistamaan talvipeite paatin päältä, jee!

      Poista
    3. Vieläkin naurattaa tuo sana! :))))

      Poista
  5. No oho, onpas siellä jo keväisen näköistä! Täällä on vielä ihan talvista. No ensi viikolla se kevät sitten kai alkaa! Mukavaa tulevaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, talvi on mennyt menojaan ja hyvä niin.
      Samoin sinulle, oikein hyvää uutta viikkoa!

      Poista
  6. Kauniit maisemat taas. Talvi ja kevät heittävät läpyt ja vuoro vaihtuu. Selvästi on solahdettu kevään puoleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole valittamista maisemissa. Kevät saisi nyt olla jo ihan lopullisesti eikä mitään talvea tarvitse enää uudestaan tulla.

      Poista
  7. Varmaan hiukan erilaiselta näyttää.

    VastaaPoista
  8. Huikeat kuvat, siellähän on melkein kesä, käsittämätöntä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. No ei sentään kesä, mutta keväistä kyllä. Ihana aika edessä😊💛🌼

      Poista
  9. Voi, mitkä postikorttikuvat! Onpa kiva, että pääsette aloittamaan mökkikauden. Meilläkin poika on lähdössä tulevana viikonloppuna mökille. Tytär vietti siellä uuden vuoden, joten ei ollut kovin pitkää aikaa käyttämättömänä mökki tänä talvena. Meillä on varmaan vielä jäätä kotilahdella, ellei eilinen puhuri sitä vienyt mennessään.
    Tuo Jan Karlsgård on niin kiehtova paikka kuvista päätellen, että harmittaa kovin, etten ole siellä koskaan käynyt, vaikka linna on koluttu. No ensi kerralla sitten, kun sinne päin suunnataan.
    Iloisia keväisiä päiviä Sinulle ❤️☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomenna ehkä lähdetään mökille kun on luvattu kaunista ja lämmintäkin. Edessä on sitten siivousurakka talven jäljiltä. Minäkin olen odottanut että tuulet veisivät pihalta lehdet mennessään, mutta siellä ne näyttävän odottavan haravoinjaa :)
      Seuraavalla kerralla kannattaa poiketa sinne.
      Hienoa kevätsäätä sinnekin! <3

      Poista
  10. Olipa taas kiva kierros Ahvenanmaalla. Kesä näyttää olevan aika lähellä, vaikka jäitä rannassa onkin. Kohtahan ne sulavat, kun on ennustettu lämpimiä säitä. Pääsette mökkipuuhiin ja se onkin vaihtelua talven jälkeen. Oikein mukavia mökkipuuhia teille ja aurinkoisia ilmoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuttuja maisemia sinulle. Aika keväistä on ja huomenna mennään mökille. Aurinkoista ja lämpöistä on luvattu. Toivottavasti ennusteet pitävät paikkaansa.
      Ihania kevätilmoja myös Turkuun!

      Poista
  11. Kaunista ja keväistä, meillä Porvoossa on todella paljon lunta edelleen. Launtaina juuri pukkasi lisää taivaalta.

    Ihanaa uutta viikkoa Kristiina ja en osaa siihen harmilliseen kommenttilootaan jätettävien aina uudelleen yhteystietojen laittamiseen sanoa mitään, mikä on harmi. Olen sitten ajatellut, että jos jaksaa kommentin jättää, niin ehkä jaksaa samalla oman nimen ja sähköpostin rustata ja omalla kohdalla, kun kommentoin Wordpress blogeihin, niin googlen muistiin tallentuu omat yhteystiedot eli ei tarvitse laittaa kun etukirjain ja johan laatikot täyttyy.

    Ihanaaa uutta viikkoa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu oudolta että niin etelässäkin kuin Porvoossa on vielä lunta, kun meillä maa on paljas. Tuo yhteystietoasia on harmillinen, mutta ei sille mitään voi. Kommentoin kun kommentoitavaa on, joten älä mieti sitä enempää.
      Oikein hienoa viikkoa sinullekin<3

      Poista
  12. Kiitos kuvista ihanan keväisiä jo. Siitä onkin kauan kun näissä maisemissa ollaan käyty joten oli mukavaa katsella ainakin kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä pääsette taas tänne käymään kun tilanne koronan suhteen rauhoittuu, toivottavasti.

      Poista
  13. Oi, miten ihania ja niin tuttuja kuvia Ahvenamaalta sekä alueesta Kastelholman lähellä. Tuolla kyllä mieli lepäsi kun kävin pari vuotta sitten. Näyttää todella keväiseltä verrattuna teidän mökkirantaa missä vielä vähän rippeitä talvesta. Tälle päivälle taitaa teille olla Föhn-tuulen myötä tulla +10C kevätsää. Aivan ihanaa kun kevät tekee kohisten tuloaan ja lumen alta voi nähdä paljastuvan jo sipulikukkien alkuja. Kevät on aina niin jännää aikaa. Kivaa tiistaita Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilinen päivä olikin lämmin, melkein +15 täällä Ahvenanmaalla! Tultiin mökille ja nautittiin ienosta päivästä. Tänään on pilvistä ja tuuli on taas kova. Ei ehkä kannata mennä haravoimaan.

      Poista
  14. Ihanan pitkällä siellä on jo kevät. Täällä kävelytiet ovat jo sulat, mutta vielä on paljon luntakin jäljellä. Jotenkin jo toivoisin, että tulisi pari vesisadepäivää, että saisi nuo lumet nopeammin sulamaan pois.
    Tervetuloa kevät <3 Ihanaa viikkoa sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä taitaa olla keväisempää kuin siellä mantereella. Katuja putsataan hiekasta, joten kyllä niitä kevään merkkejä näkyy.
      Toivotaan sinne vesisadetta ja tänne aurinkoa<3

      Poista
  15. Kauniita maisemia. Meillä nyt vasta lumi alkoi sulamaan ja sitä kyllä on ollut liikaakin, isot kinokset joka puolella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti lumet sulavat sieltä ripeästi ja pääset nauttimaan keväisistä päivistä!

      Poista