Sivut

perjantai 26. maaliskuuta 2021

ILOISTA, MUTTA MYÖS HIUKAN HAIKEAAKun lähtee kävelemään pikkutielle maalaismaisemassa, voi nähdä yllättäviäkin asioita. Siis sellaisia jotka nähdessään on pakko hieraista silmiään ja miettiä onko tämä totta.

Kotimme lähellä on pikku tie, jota aika usein kiertelemme. Tien alkupäässä on kaksi Godbyn kerrostaloa ja tie alkaa näiden talojen välistä. Heti kerrostalojen jälkeen sivuutetaan maalaistalon navetta ja navetan vastapäätä, tien toisella puolella näkyy kalliolla tämä kuvan näkymä.

Joku on halunnut ilahduttaa ohikulkijoita rakentamalla paikalle oikean pikku kaupungin, jossa autot ja junat kulkevat milloin tunnelista, milloin junaradalla rotkon yli.

Muutama talo ja kaksi valtavan kokoista etanaakin on näkyvissä.
Näin tämän "kaupungin" ensimmäistä kertaa viime syksynä. Ihmettelin kuka on tämän tehnyt ja ihailin pikkutarkkoja yksityiskohtia. Talven tultua lumi peitti kaiken muun, mutta vaaleanpunaiset kukat pilkistivät hangen keskeltä.

Nyt keväällä kun lumi on sulanut, kuvasin vihdoinkin koko näkymän. Kaikki rakennelmat olivat säilyneet hyvin talven yli.


   


Kahteen taloon on kirjoitettu tekstiä. Toisessa lukee "Belgrad old" ja se talo esittää vanhemman tyylistä taloa, luultavasti Belgradissa, koska se paikka on kattoon kirjoitettu. Toinen talo taas näyttää modernilta ja sen seinässä lukee "Beograd novi" eli se esittää millaisia taloja Belgradiin nykyään rakennetaan.

Eli tämä viehättävä rakennelmakokonaisuus taitaa olla jonkun tänne muualta muuttaneen teos. Ihanaa että kaikki on saanut olla paikoillaan jo näinkin kauan ilman että se olisi rikottu.
Googlasin tuon "Podgorican" ja se on Montenegron pääkaupunki. Mikä opettavainen kävely tästä muodostuukaan, sillä tuota en tiennyt entuudestaan.

Tästä taideteoksesta tulin iloiseksi, mutta myös hiukan surulliseksi, sillä teoksen tekijä varmaan kaipaa tuonne entiselle kotiseudulleen. Olisipa kiva tietää kuka tämän on tehnyt. Ehkä se vielä joskus selviääkin, pikku kylässä kun asumme.

Kävelymme jatkui pitkin tätä tuttua tietä. Useimmiten kävelemme reittiä joka vie ympäri ja palaamme toista tietä takaisin kotiin, mutta nyt päätimme jatkaa suoraan tätä samaa tietä eteenpäin.

Kevät oli saanut tien vierustan puron solisemaan iloisesti.

Jatkoimme kulkuamme ja tulimme tienhaaraan. Tämän tiekyltin olen nähnyt ennenkin. Taitaa tie johtaa Beatlesiä fanittavan ihmisen kotiin tai mökille. 

Emme kuitenkaan kääntyneet Penny Lanelle vaan jatkoimme suoraan eteenpäin. Taloja ei tämän tien varrella ole, mutta muutama rakennus pilkoitti kauempana metsässä ja merenranta näkyi paljaiden puiden oksien lomasta.
No nyt näkyi jotain iloisen punaista pajunkissojen seassa. Monta hienoa sydäntä oli ripustettu oksille.
Ja viereisissä puskissa roikkui tällaisia ukkoja. Joku on tehnyt kovan työn näiden teossa ja ripustanut ne oksille kulkijoiden iloksi.

Tässä on miniryijy, joka on tainnut jäädä hiukan keskeneräiseksi, tai onko tuuli sen hajoittanut repaleiseksi? Pitäisiköhän minun napata tästä idea ja ripustaa kaikki omatekemäni miniryijyt kodin edustan puskiin, jos vaikka joku innostuisi ostamaan?
Lisää taideteoksia. Näiden jälkeen ei muita näkynytkään. Hetken päästä saavuimme risteykseen jossa tie haarautui kahteen suuntaan. Olimme kävelleet jo useita kilometrejä, joten päätimme tässä kohtaa kääntyä takaisin päin.

Ennen kuin käännyimme takaisin näimme vielä tämän kiven päälle asetetun säästöpossun, joka arvatenkin on saman taiteilijan sinne laittama kuin tuo tien alussa oleva Belgrad-teos ja oksilla riippuvat esineet. Jos taskussani olisi ollut kolikko, niin olisin sen pudottanut säästöpossuun, sillä niin kiva oli tätä yllätyksellistä tietä kulkea.

Minne tiet tästä tienhaarasta johtavat, siitä minulla ei ole tietoa. Uskon että jomman kumman tien varrella näiden teoksien taiteilija asuu. OIKEIN HIENOA VIIKONLOPPUA!

💙💚💛💜

 

16 kommenttia:

 1. Mukavaa kun joku jaksaa ylläreitä väsätä. Nuo lankajutut, niitä löytyy nykyään kaikkialta, jengi niitä väsää ja kiinnittää es täällä JKL lyhtypylväisiin ja HKI niitä olen myös bongaillut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli kiva törmätä näihin metsätiellä. Sellaisia lankajuttuja jotka on virkattu tai kudottu esim. lyhtypylväiden ympärille, olen aiemminkin nähnyt, mutta en tällaisia.

   Poista
 2. Mukavia taidelöytöjä! Kiva kävellä ja löytää tuollaisia taideteoksia. Tuo kylä on ihana ja mielenkiintoinen. Paljon kivoja yksityiskohtia, mitä katsella. Mukavaa viikonloppua sinulle! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin. Kylä on kyllä söpö ja liikuttavakin.
   Sinulle myös oikein kivaa viikonloppua<3

   Poista
 3. Ensi kerralla teet reissun vähän pidemmälle, nappaat vaikka pyöräsi mukaan, niin pääset hurruttelemaan näissä ihanissa maisemissa. Olet kyllä oikeassa, tuo taidekylä on ihana, mutta samalla se selvästi kuvaa koti-ikävää. Toivottavasti saat selville kuka taitelija on.
  Mukavaa viikonloppua sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinkin että pitää pyöräillä tuonne joku päivä ja katsoa mitä edessä vielä näkyy.
   Oikein kivaa viikonloppua sinullekin!<3

   Poista
 4. Tuollaiset yksittäisten ihmisten taidenäyttelyt ilahduttavat. Viime keväänä laitettiin "koronanalleja" ikkunoille. Niitä oli kiva bongata kävelyreittien varrelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä kohdata tällaisia ylläreitä kävelylenkillä. Nalleja näkyi täällä meilläkin ja ne olivat kivoja. Nyt ei enää niitä näy.

   Poista
 5. Onpa hauskoja yllätyksiä tullut vastaan lenkkipolullanne!
  Mukavaa viikonloppua❤️

  VastaaPoista
 6. Teillä onkin mielenkiintoinen kulttuurireitti siellä :)

  VastaaPoista
 7. Oi mikä reitti ja mitä koristeita reitin varrella ja niin kiva nimi tuo Penny Lane ja teillä ei ole juurikaan lunta.

  Oikein mukavaa uutta viikkoa Kristiina. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kävelytie ja lähellä kotia joten siihen on helppo mennä. Lumesta ei tietoakaan.
   Kivaa pääsiäisviikkoa sinulle myös Tiia<3

   Poista
 8. Olipa hauska nähdä jotain uudenlaista käsityötä. Ja että joku on nähnyt noin paljon vaivaa. Aurinkoista pääsiäisviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikea käsityötie! Ja ihanaa että saavat olla rauhassa. Kuulemma jonain pääsiäisenä tämä paikka oli koristeltu pääsiäiskoristein. Pitää varmaan mennä uudemman kerran katsomaan jos olisi sama juttu tänä pääsiäisenäkin.

   Poista