Sivut

perjantai 12. helmikuuta 2021

"VUOKRAA ENSIN - OSTA SITTEN"Oletko joskus selaillut kiinteistövälittäjien sivuja, nähnyt mielenkiintoisen asunnon myynti-ilmoituksen ja tykästynyt kovasti ilmoituksen asuntoon? Kaikki tuntuu olevan kohdillaan; asunnon koko ja kunto mieleiset, hinta kohdillaan.

Mutta jos asut omistusasunnossa, sinun pitää yleensä saada se myydyksi ennenkuin voit/uskallat ostaa uuden asunnon. Kahden asunnon loukusta olemme kaikki lukeneet, eikä sellaiseen halua kukaan joutua.

Lisäksi, jos uuden asunnon sijaintipaikka ei ole sinulle ennestään tuttu, voi olla että olet epävarma onko alue juuri sellainen jossa viihtyisit.
Muutama päivä sitten törmäsin kiinteistövälittäjän sivulla ainakin minulle uuteen ilmiöön. Katselin kuvia myytävänä olevasta kolmiosta. Asunto sinänsä oli aika tavallinen nykyajan kerrostaloasunto, mutta se mikä siinä oli epätavallista, ainakin täällä Ahvenanmaalla, oli se, että ostajaehdokas voisi halutessaan asua ensin vuokralla ko. asunnossa jopa 8kk:n ajan ja vasta sitten päättää haluaako ostaa asunnon omakseen.

Jos päätyy ostamaan, niin saa ostohinnasta hyvityksenä puolet tuosta 8kk:n ajalta maksamastaan vuokrasta.

Jos taas ei halua ostaa, vaan haluaa jatkaa vuokraamista, niin sekin käy.

Tämä tuntuisi mielestäni melko turvalliselta tavalta hankkia omistusasunto myös sellaiselta alueelta joka ei ole itselle ennestään tuttu.

Tämä "Vuokraa ensin - osta sitten"-asunto sijaitsee kävelymatkan päässä Maarianhaminan keskustasta, merellisessä ympäristössä, johon rakennetaan parasta aikaa lisää asuntoja.

Ko. asunto ei ole rantatontilla. Asunto on 77m2 kolmio, jossa on myös sauna ja 8m2 parveke. Jos vuokraa, niin vuokra on 970€/kk. Jos ostaa omakseen niin velaton hinta on 286.000€.

Onko tällainen "Vuokraa ensin - osta sitten" toiminta sinulle tuttua? Minulle ei ole ja jos nyt olisin vaihtamassa asuntoa, niin tässä olisi ehdottomasti ainakin itselleni mainio tilaisuus turvallisesti kokeilla asumista uudessa kodissa.

Samalla tämä systeemi antaa aikaa mahdollisen vanhan asunnon myymiseen.

Ja tällaisella muuttotavalla jää pois se stressi joka syntyy siitä kun vanhasta asunnosta on luovuttava pois uusien asukkaiden tieltä ja samana päivänä pitää päästä uuteen muuttamaan. 


Myynti-ilmoitus löytyy  Lyyski Fastigheter-sivustolta ja sieltä ovat myös postauksen kaikki kuvat.


OIKEIN HYVÄÄ LASKIAIS-JA YSTÄVÄNPÄIVÄVIIKONLOPPUA!

💗💗💗

 

34 kommenttia:

 1. Ei ollut tällainen "Vuokraa ensin - osta sitten" -toiminta tuttua. Kätevää ja monin tavoin järkevää! Ihana asunto ja hienot maisemat. Piti oikein käydä katsomassa Lyyski Fastigheter-sivustolla katsomassa. Hyvää viikonloppua ja hyvää ystävänpäivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla aika harvinaislaatuinen käytäntö tämä. Kaunis paikka noilla taloilla.
   Kiitos samoin<3

   Poista
 2. Eipä ole tullut vastaan! Kuulostaa erittäin järkevältä vaihtoehdolta. Olenki monta kertaa miettiny tota alue -juttua, että mitä jos osuu paikkaan, jossa on ihan kamalia naapureita. Tuohan ratkaisee senkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika riskaabelia voi asunnon osto joskus olla. Varsinkin kun naapureitaan ei kerrostalossa voi valita!

   Poista
 3. Minä en ole itse koskaan aikaisemmin kuullutkaan "vuokraa ensi - osta sitten" systeemistä, aivan uusi juttu minulle ! Hyvää viikonloppua ja tulevaa Ystävänpäivää Sinulle 🤍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäinen kerta tämä oli mullekin kun tuohon törmään.
   Kiitos samoin<3

   Poista
 4. Aika kiva idea tuollainen vuokraa ensin-osta sitten! En ollut minäkään tällaisesta kuullut aiemmin. Tällä tyylillä moni asunto varmasti menisi paremmin kaupaksi.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä tavoin pääsee hiukan turvallisemmin tutustumaan uuteen asuinympäristöön. Ainakin tuntuu siltä että ostajat hanakammin tarttuisivat asunnon ostoaikeeseen. Ja vielä tuo edelleen vuokraamismahdollisuus antaa lisää valinnan mahdollisuuksia.
   Kiitos samoin sinulle<3

   Poista
 5. Oikein hyvää superviikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
 6. Kuullostaa hyvältä idealta. Sitähän ei toki tiedä, moniko myyjä suostuu vuokraamaan ennen myyntiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on kyse uudiskohteesta, joten asunto-osakeyhtiö tai rakentajako lie, omistavat asunnon, joten kukaan yksityinen ei tätä ole kauppaamassa. Saisihan toisaalta yksityinenkin myyjä vuokratulot, joilla sitten voisi lyhentää uuden asuntonsa lainaa, joten ei varmaan mahdoton käytäntö olisi yksityisellekään.

   Poista
 7. Ensimmäisen kerran kuulen tällaisesta vaihtoehdosta. Erinomainen idea, sillä kahden asunnon loukkuun tuskin kukaan haluaa.
  Hyvää Ystävänpäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turvaa ainakin antaisi asuntokauppaan tämä systeemi.
   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 8. Tällainen juttu on minulle ennestään täysin tuntematon, mutta vaikuttaa hyvältä keksinnöltä.
  Hyvää ystävänpäivää ja laskiaissunnuntaita Sinulle myös ❤️

  VastaaPoista
 9. ❤️ Ihanaa ystävänpäivää! ❤️

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 10. Olen toistaiseksi asunut vain vuokra-asunnoissa, mutta tällainen kuulostaa hyvältä ihan jo ensimmäisen asunnon hankintaankin. Ei tarvitse ostaa sikaa säkissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tässä vaikuttaakin niin hyvältä, että voi turvallisesti kokeilla ensin millaista asuntoa on mahdollisesti ostamassa.

   Poista
 11. Hyvä, että tulee uusia ideoita tähän ongelmaan. Me olimme kahden asunnon loukossa, kun noin vuosi sitten muutimme ja voi sitä stressin määrää! Onneksi loppu hyvin kaikki hyvin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyvältä tämä vaikuttaa. Mekin otimme riskin kun ostimme tämän nykyisen asunnon, sillä emme olleet silloin vielä myyneet vanhaa kotiamme, mutta niinkuin teillä, niin meilläkin kaikki sujui onneksi hyvin.

   Poista
 12. Meillä tämä on tuttu ilmiö, mutta yleensä kaupan ehdot ovat tehty niin hankaliksi, että ostaminen ei ihan niin vain onnistukaan. Moni kaavailee ostavansa asunnon, mutta päätyy kuitenkin "vain" vuokraamaan. Ja usein monia vuosia. Yksi meidän vuokralaisista kyseli tätä mahdollisuutta joitakin vuosia sitten.

  Hyvää ystävänpäivää Kristiina! Kiitos, kun jaat kuulumisia Ahvenanmaalta. Näitä on aina mielenkiintoista lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän toivoisi yleistyvän, sillä niin hyvältä se vaikuttaa ainakin näin ensi kuulemalta. Tuntuu ettei siinä ainakaan ostajan kannalta voi mikään mennä pieleen.
   Hyvää ystävänpäivää sinne kauaskin<3 Täältä tulee aina kuulumisia kun jotain kirjoittamisen aihetta pukkaa.

   Poista
 13. Aikas kiva mahdollisuus miettiä rauhassa. En muista ennen törmänneeni vastaavaan. Kiinnostava muoto.

  Mukavaa ystävänpäivän iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaikuttaa tosi hienolta idealta. Kukaan ei tunnu tällaista aiemmin nähneen.
   Samoin sinulle, nyt jo yötä!

   Poista
 14. Minulle ei tuttua mutta tuntuu järkevältä. Voi rauhassa miettiä onko tämä minun juttuni.

  VastaaPoista
 15. Uusi yritys... ensimmäiseen jäi hassu kirjoitusvirhe.
  Ehkä tällainen mahdollisuus on vasta saavuttamassa suosiota?
  Vuokrat ovat kyllä huimia! Itse kun en ole koskaan asunut vuokralla, "pelästyn" kun kuulen tai luen, millaisia summia ihmiset maksavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla että tämä on ihan uutta ainakin Suomessa kun tuntuu ettei kukaan ole siihen törmännyt. Itselläni ei olisi kyllä mahdollisuuksia maksaa tuollaisia vuokria, eläkeläinen kun olen. Onneksi on aikoinaan tullut ostettua asunto omaksi niin pääsee halvalla yhtiövastikkeella.

   Poista
 16. Onpa hirveän hyvä idea!!
  Itselläni on tämä juuri nyt ajankohtaista. Uusi talo on löytynyt mutta vanha edelleen myymättä. Jos voisikin vuokrata talon jollekin, joka saisi rauhassa tutustua ja rakastua (hih..) jonka jälkeen kaupat voisi sopia loppuvuoteen. Täydellinen ajatus.

  Pitää pohtia olisko se mahdollista, jos joku ei kohta ilmesty ostamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ihan loistoidea! Kahden asunnon loukku ei ole mukava ja uskoisin että monikin olisi valmis antamaan vanhan asuntonsa vuokralle joksikin aikaa ja saisi näin hiukan enemmän aikaa myyntiin. Ja stressikin vähentyisi.

   Poista