Sivut

maanantai 8. helmikuuta 2021

12 KYSYMYSTÄ TALVESTA12 KYSYMYSTÄ TALVESTA


Nyt kun on saatu lunta koko Suomeen, niin talvihaaste sopii mitä parhaiten postausaiheeksi. Luin Tuulannelin blogista tämän  haasteen ja innostuin itsekin tekemään vastaavanlaisen. Kuvat eivät liity kysymyksiin, mutta kuvaavat talvea Ahvenanmaalla.


Kysymykset:

1.KUNTOSALI VAI METSÄLENKKI?
Tähän minun on helppo vastata; tietysti metsälenkki. Olen joskus nuorena käynyt salilla ja tykkäsinkin siitä, mutta nykyään metsä ja luonto ovat minulle mieluisampia paikkoja. Haitaksi ei kuitenkaan olisi nyt vanhempana aloittaa kuntosalilla käyminen etteivät kaikki lihakset häviäisi. Toivon vielä joskus saavani itseni suostuteltua salille.
2. MÖKKEILY VAI HOTELLIMAJOITUS?
Molemmat ovat hyviä vaihtoehtoja. Lapissa mökkimajoitus on hyvä kun on tilaa tarpeeksi ja voi polttaa takassa tulta ja mahtuu kuivattelemaan hiihtovaatteita. Eikä oma saunakaan pahitteeksi ole. Hotellimajoituksen puolesta puhuu sitten taas sen vaivattomuus ja mahtavat aamiaistarjoilut.

3. KUUMA KAAKAO VAI KERMAKAHVI?
Kahvi,  mieluiten Irish coffee ulkoilun jälkeen. Mikään ei lämmitä yhtä mukavasti kylmänä talvipäivänä kuin se.

4. KIRJA VAI TV-SARJA?
Vaikeaa on valita vain jompi kumpi sillä molemmista tykkään. Olen sellainen että jos rupean katsomaan jotain sarjaa Netflixistä tai Areenasta, niin minun on pakko katsoa jakso jakson perään. Ja aina jään kaipaamaan lisäjaksoja kun kaikki olen katsonut. Kirjan haluan lukea vanhanaikaisesti oikeana kirjana tai puhelimesta e-kirjana. Äänikirjat eivät ole minua varten.
5. HIIHTO VAI LUISTELU?
Koskakohan olen viimeksi luistellut? Taitaa olla joskus 80-luvulla kun lapset olivat pieniä. En varmaan edes pysyisi pystyssä luistimilla enää. Hiihtämisestäkin on muutama vuosi aikaa, mutta sitä voisin vielä kokeillakin kun nyt täällä meilläkin on kunnolla lunta.

6. PILKKIKALASTUS VAI LUMIKENKÄILY?
Molemmat ovat sellaisia etten ole kokeillut, mutta jos näistä pitää valita niin ehdottomasti lumikenkäily. 7. NASTAKENGÄT VAI UGGIT?
Nastakengät ovat jo monien vuosien ajan olleet jokatalviset kävelykumppanini. Niiden kanssa kun kävelen en yhtään pelkää liukastuvani. Tavallisilla, nastattomilla kengillä talvikelissä kävelystäni tulee kummallista hiippailemista ja jännitän joka askelta. Nastakengissä on kuitenkin se huono puoli ettei niiden kanssa parane mennä mihinkään sisätiloihin, joten esim. kaupassa käynti ei niiden kanssa onnistu.

8. PIPO VAI HATTU?
Pipo, tottakai. Se lämmittää mukavasti ja sopii muutenkin paremmin pukeutumistyyliini. Millaisen hatun edes voisi laittaa kun kävelylenkille lähtee nastakengissä ja toppatakissa?

9. LASKETTELU VAI LAUTAILU?
Taas molemmat sellaisia lajeja joita en ole koskaan kokeillut. En ainakaan laudalla lähtisi mistään hinnasta kokeilemaan mäestä alas tuloa. Murtomaahiihto sopii minunlaiselleni parhaiten, eikä silloinkaan saa tulla vastaan jyrkkiä ja mutkikkaita alamäkiä ettei mene istumalla laskemiseksi.
 10. AVANTO VAI UIMAHALLI?
Avantouintia en ole koskaan kokeillut enkä taitaisi uskaltaa. Kovalla sisulla voisin kuitenkin mennä jos joku tarpeeksi maksaisi pulahduksesta.
Kaverit ovat kovasti houkutelleet uimahalliin, mutta vielä en ole mennyt. Nuorempana kyllä olen käynyt niin uimahallissa kuin luonnon vesissäkin, mutta nyt vanhempana olen uimisen jättänyt. Tosin viime kesän hellepäivänä kävin kastautumassa meressä yhden kerran.

11. TOPPATAKKI VAI VILLAKANGASTAKKI?
Toppatakki on minun talvitakkini. Täällä tuulisella saarella ei taitaisi villakangastakilla pärjätäkään kun tuuli menisi kankaasta läpi.
12.LUMITYÖT VAI JOUTENOLO TAKKATULEN ÄÄRESSÄ?
Ensin lumityöt. Se onkin mukavaa puuhaa ja samalla saa hyvää liikuntaa ja punaiset posket. Nyt sattuneesta syystä en vähään aikaan pääse siihen hommaan.
Lumitöiden jälkeen voin katsella takkatulta hiukan kauempaa, sillä yleensä takkaa poltettaessa tulee pian hiki. Joutenolosta pystyn toki helpolla nauttimaan.TÄLLAISIA TALVISIA KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA TÄNÄÄN. MITEN SINÄ OLISIT VASTANNUT?

💙💙💙

 

28 kommenttia:

 1. Omg so pretty!! <3

  www.pimentamaisdoce.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanaa, että tartuit haasteeseen! Aika paljon meille löytyi yhteisiä asioita.
  Kuvat ovat jälleen upeita!

  VastaaPoista
 3. Monessa kohtaa ihan samalla vaihtoehdolla :) kermakahvit ja kaakaot olisin skipannut...

  VastaaPoista
 4. Onpa kiva haaste ja kivat vastaukset. Hienot kuvat! - Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 5. Aikalailla samoin olisin vastaillut. Laskettelusta tykkäsin kovasti nuorempana sekä luistelusta, mutta nyt aikuisena en ole kumpaakaan enää testannut. Takkatuli ja kuuma kaakao olisi juuri tälläkin hetkelle tosi mieluisia. Ehkäpä pitää lähteä lämpimään suihkuun, että saa nämä jäiset varpaat sulateltua :)
  Ihanaa iltaa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laskettelu ei vielä minun nuoruudessani ollut mitenkään yleistä "tavallisten" ihmisten parissa joten se jäi enkä myöhemminkään ole sitä edes ajatellut kokeilla.
   Toivottavasti sait varpaasi lämpimiksi.

   Poista
 6. Hauska haaste! Mukava tutustua tällaisilla postauksilla. Lukiessani mietin,mitä itse olisin vastannut. Monessa kohti olisin vastannut samalla tavalla. Hyvää viikon jatkoa sinulle ❤

  VastaaPoista
 7. No olipas kiperiä vaihtoehtoja. Metsälenkki, mökkeily, kaakao, kirja, luistelu, lumikenkäily, nastakengät, pipo, laskettelu, uimahalli, villakangastakki ja joutenolo.
  Ei minulla ole lumikenkiä eikä nastakenkiäkään, mutta ei se mitään. Laskettelua kerran kokeillut ja uimahallissa uinut joskus ihan säännöllisesti sunnuntaiaamuisin. Avantoon voisin mennä isosta rahasta, mutta maksajaa ei varmaan löytyisi :) Hauska haaste. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joissakin kohdissa ei mieleistä valintaa pystynyt tekemään, mutta ei haittaa. Meille molemmille pitäisi sitten löytyä ison rahan antaja :)
   Sinne myös, oikein hyvää viikon loppupuolta!

   Poista
 8. Mun vastaukset näihin olis olleet harvinaisen tylsiä, koska tosi moneen olisin vastannut "Molemmat" ja osaan taas "Ei kumpikaan" :).

  Sulla oli hyviä perusteluja ja näkökantoja valintoihin ja erityisesti "ensin lumityöt ja sitten takkatuli" kuulosti suorastaan houkuttelevalta. Meillä ei ole takkaa, mutta lumitöitä on piisannut senkin edestä ja niitä teen erittäin mielelläni, koska käy hyvin kuntosalin korvikkeena. Meillä on niin iso ala kolattavana, ettei käy ihan hetkessä ja nyt joutuu jo työntämään kolalla melkeinpä oman päänsä korkeudelle. Kohta täytyy jo luovuttaa välineet miehen haltuun. (Tietää, että haluan tehdä lumihommat, eikä koskaan tee multa lupaa kysymättä :D).

  Kaunista viikonloppua Kristiina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinut tuntien uskon että olisit saanut "tylsistäkin" vastauksista mielenkiintoiset.
   Lumityöt tulevatkin vaikeammiksi ja raskaammiksi jos lunta pitää nostaa korkealle, niinkuin teillä jo tilanne on. Meillä ei ole ihan siihen vielä tultu.
   Oikein ihanaa talvista viikonloppua sinulle myös<3

   Poista
 9. Olipa kiva haaste ja ihanat kuvat. Naurattaa jo itseänikin, että hei nastakengät ehdottomasti eli tähän on tultu. Enkä kyllä enää luistele, ottaa jalkoihin. Ikä tulee eteen.

  Ehkäpä otan kopin tästä haasteesta.

  Oikein mukavia pakkaspäiviä Kristiina. <3

  VastaaPoista
 10. Aika samoin olisin vastannut minäkin. Kaakaon kuitenkin valitsisin ja avannon.
  Ihania talvisia päiviä Ahvenanmaalle 🌞☃️❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaakaota voisin minäkin harkita, mutta avanto kuitenkin saa kohdaltani jäädä.
   Samoin sinne<3

   Poista
 11. Kauniita kuvia ja kivoja vastauksia.

  VastaaPoista
 12. Kauniit kuvat, mutta huomaan aina, että kysymykset ovat vaikeita. Mun vastaus olisi liian usein "molemmat".

  VastaaPoista
 13. Hauskoja kysymyksiä. Tänä talvena on kyllä ihanasti saanut nauttia kunnon pakkaskeleistä ja talviaktiviteeteistä. Pilkkimässäkin kävin vaikka en ole sitä vuosikausiin harrastanut. Oma jääkaira oli hukassa, mutta sain onneksi lainaan tutulta. Pitää katsoa kairavalmistajia josko sitä hankkisi oman ensi talveksi, sen verran innostuin hommasta. Lumikenkäily on kyllä myös kivaa puuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo meilläkin oli kolmisen viikkoa talvi, mutta nyt kaikki lumet ovat sulaneet ja krookukset kurkistavat maasta.

   Poista