21/02/2021

Mietiskelyä



Hei!

Pakkaspäivät taitavat ainakin tällä erää olla takana päin. Ensi viikolla lämpötilan on ennustettu nousevan jopa kymmeneen plusasteeseen. Eilen satoi vettä ja lumihanget ovat kutistuneet roimasti ja paikoin vihreää nurmikkoa on taas näkyvissä. Hiukan harmillista kun koululaisilla juuri alkoi hiihtoloma. Taitaa hiihtäminen jäädä vähiin kun lumet sulavat.





Lapsenlapselta saadut valkoiset tulppaanit olivat vielä pari päivää sitten kauniita ja kuvasin niitä kesähuoneessa jossa tähänkin aikaan vuodesta on hyvä valo. Ihan vielä ei sinne kahville voi mennä, sen verran kylmää siellä on.

Aurinkoisina päivinä on ollut pakko mennä kokeilemaan lämpötilaa siellä, mutta vielä ei aurinko ole lämmittänyt tarpeeksi että siellä tarkenisi.

Aina kesähuoneessa käydessäni tarkkailen myös siellä olevia kasveja ja hyvin näyttävät voivan. Muratit ovat yhtä vihreitä ja hyvinvoivia kuin syksyllä sinne istuttaessa. Isossa ruukussa oleva, kesällä ulkona ollut kasvi, jonka nimeä en nyt muista, on sitävastoin kärsinyt ehkä liiasta kosteudesta, sillä siihen on ilmestynyt jonkin verran hometta.

Kääntelen ja nostelen aina myös sohvan tyynyjä nähdäkseni jos sinne on ilmestynyt homepilkkuja. Ei onneksi näy mitään sellaista ja tuo sohvahan onkin ulos tarkoitettu, joten pitäisi sen selvitä tällaisessa katetussa tilassa talvenkin yli.







Vaikka talviset kelit ovatkin olleet mukavia, niin melkein ei jaksa odottaa että kevät saapuu. Aina se tuntuu yhtä ihanalta.

Mutta joka kevät tuntuu vaikealta ruveta pukeutumaan kevyemmin. Toppatakin alle on ollut niin armollista piiloutua, mutta ilmojen lämmetessä on taas kerran todettava, että en päässyt tämänkään talven aikana toivomiini mittoihin.

Olo tuntuu niin alastomalta kun keväisissä vaatteissa ensimmäisiä kertoja ulos uskaltautuu.

Olenko ainoa joka näin kokee kevään pukeutumisen?




Tänä talvena en ole kylvänyt siemenen siementä. Viime vuonna kasvattelin pelargonioita ja muutakin ikkunalaudalla, mutta tänä vuonna en ole jaksanut sellaisesta innostua, enkä ole kauheasti miettinyt edes sitä mitä kylvän/istutan mökille lavakauluksiin.

Mansikanviljelyä en ole koskaan kokeillut, mutta nyt tuntuu että voisi kokeilla onnistunko siinä. Mahtaisivatko ne viihtyä lavakauluksissa?

Ehkä viljelyinnostus vähitellen kasvaa kevään edistyessä. Ja jos ei kasva, niin viljellään vaan sitä mitä huvittaa kun ei missään omavaraistaloudessa eletä.



KEVÄTTÄ ODOTELLESSA - MUKAVAA LOMAILUA NIILLE JOILLA LOMA ON!


💛💛💛

 

27 kommenttia:

  1. Onpa kauniita valkoisia tulppaaneja. Niinpä, kyllä tämän talven pakkaset taitavat olla jo ohitse. Meillä oli tänään nollakeli ja tuntui, että lumikinokset alenivat silmissä. Mutta liukasta oli! Ei juuri ilman nastakenkiä pärjännyt. En ole minäkään mitään kylvänyt, enkä aio kylvääkään, kun ei ole vielä aavistusta, mitä tuolta uudelta pihalta sitten kevään tullessa nousee. Mukavaa helmikuun loppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne ovat aivan ihania. Liukkauden ja sateisen sään vuoksi en ole pariin päivään tehnyt kävelylenkkiäkään. Tämä sää ei siihen houkuttele.
      Teillä on jännää keväällä kun saa nähdä mitä kaikkea pihalta putkahtaa.
      Samoin sinulle, ihanaa helmikuun viimeistä viikkoa!

      Poista
  2. Oi, ihana kesähuone :).
    Ajatella, jos kevät tästä jo lähteekin liikkeelle!? No, saaristossa ja Ahvenanmaaltahan se kevään tulo aina ensimmäisenä lähtee liikkeelle. Minäkin mietin, onkohan meilläkin viimeinen jääpatikointi nyt sitten takana tältä talvelta. Ei kuitenkaan vielä heitetä untuvatakkeja vaatehuoneeseen, heh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykätään kyllä tuosta kesähuoneesta tosi paljon. Vielä ei kannata talvivaatteista luopua, sillä useimmiten taitaa keväisen sään jälkeen kuitenkin tulla vielä kylmiä päiviä.

      Poista
  3. Täällä on koululaisten talviloma vasta viikolla 9. Noista en paljon edes tiedä, kun ei ole enää niitä koululaisia talossa ja omat lomatkin on missä sattuu.
    Täällä on tullut tänään ihan roimasti lisää lunta ja pakkanen tällä hetkellä vähän alle 10. Ei tule kevätpukeutuminen vielä edes mieleen ;D Kevään tulo on aina ihanaa odotusta ja hämmästyksellä seuraa eteläisempien alueiden aikaisempaa kevääntuloa.
    Ihana on talven jälkeen vetää kevyemmät kengät ja ulkotakki päälle töihin lähtiessä. On kuin raskas painolasti jäisi talven mukana. Vielä ei ihan näytä siltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olishan tuo talvinen sää vielä voinut täälläkin jatkua, sillä ei kesä kuitenkaan vielä tule. Liukkaus ja vesisade ei ole kovin mukavaa.
      Kääriydytään vielä suosiolla lämpimiin vaatteisiin :)

      Poista
  4. Nätit kuvat. Kesähuoneesta on iloa talvellakin. Minulla on samanlaisia fiiliksiä talvivaatteista kesävaatteisiin siirtymisen suhteen. En ole ikinä yrittänyt laihduttaa, mutta muuten vain se kevyempi kesäinen pukeutuminen ei ole minun juttuni. Heti, kun syksy saapuu, ja voi pukea hupparin ja takin, tuntuu, että näytän taas itseltäni. No, ihan toppatakkikaan ei ole se minun juttuni, vaan just ne välikausivaatteet. Mutta ei tosiaan myöskään shortsit ja t-paidat. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kesähuone on talven aikana tarjonnut hyvän suojan ulkohuonekaluille ja muutamille kasveille.
      Aina tuntuu tosiaan hiukan "alastomalta" kun talvivaatteista keväällä luopuu. Minäkin nautin syksyllä kun taas saa laittaa "oikeat" vaatteet päälleen.

      Poista
  5. Teidän kesähuone on kyllä niin ihana! Oli mukava seurata sen valmistumista ja kuinka sisustus sen. Tulppaanit ovat kauniita ja tuovat Ihanaa kodikkuutta talviseen kesähuoneeseen.
    Meillä ei ole talven väistämisestä merkkiäkään. Viikonloppuna tuli lunta niin, että lumitöitä piti tehdä 2-3krt/pv. Eilen aamulla oli lumityö tehtävä paikoin lumilapiolla, kun tuuli oli tuiskuttanut lumen dyyneiksi.
    En ole aloittanut vielä taimien kasvatusta, kun tilat ovat rajalliset, valoisuus vähäistä ja menee vielä pitkään, että saisin taimet pihalle. Taimista tulisi pitkiä ja honteloita. Tämä on niin nähty ja koettu 😁
    Pukeutuminen sän mukaan on taitolaji. Meillä on syytä pukeutua vielä lämpimästi. Villaa ylle ja alle sekä loput vaatteet tuulen puolelle kainaloon. 😄👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mieheni nautti kun sai hiukan pidempiaikaista rakentelemista kesähuoneen teossa. Nyt hän odottaa jo malttamattomana että pääsee rakentamaan kesähuoneen ulkopuolelle terassin avoimeen tilaan pöydän ja penkit.
      Täällä ei ole kohta luntaollenkaan ja tiet ovatkin jo paljaina, niin että nastakenkien kanssa ei kehtaa enää mennä kävelylle kun rapisevat niin kuuluvasti asvaltilla.

      Poista
  6. Ihanat tulppaanit, kuin lumitähdet! Meillä satoi lauantaina vettä niin, että tiet ovat nyt jääkenttiä. Harmillista, kun juuri nyt on koululaisten hiihtoloma. Tosin lunta kyllä on silti reippaasti ja toivon, että talvi jatkuisi, kun se kevät ei kuitenkaan vielä tule.
    En ole moniin vuosiin kylvänyt mitään, mutta jotenkin olin ajatellut orvokkien kylvämistä. Saa nyt nähdä, tuleeko siitä mitään.
    Mukavaa uutta viikkoa Sinulle ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulppaaneista tulee ihan eri näköisiä kun terälehdet kääntää alaspäin.
      Meillä on sen verran lämmintä etteivät tien pinnat ainakaan tänään olleet jäisiä enää kun kävelyllä kävin.
      Sinne myös oikein kivaa viikkoa<3

      Poista
  7. Ihanat tulppaanit. Meillä oli pari viikkoa sitten mökillä lasituksen sisällä kuule jo yli seitsemäntoista astetta lämmintä kun aurinko paistoi. Mutta tosin vain vähän aikaa mutta kuitenkin 🤗 kyllä se kevät tulee.
    Mansikat viihtyvät hyvinkin lavakauluksissa ja vähän on minullakin vielä suunnitelmia mitä niihin istutan.
    Ja eikö kun paksut talvivaatteet heittää pois on peilin edessä jo hoikistunut huomattavasti 🤗😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulppaanit on aina yhtä ihania! Oho, miten lämmintä teillä jo lasituksen sisällä oli. Meillä ei olla noihin lukemiin vielä päästy.
      Taidan tänä vuonna istuttaa mansikan taimia lavoihin. Olisi kiva jos saisi omaa satoa mansikoista. Pitääpä ruveta lukemaan ohjeita mansikanviljelyyn.
      Jos se hoikistuminen olisikin noin helppoa :)))

      Poista
  8. Kauniisti kukkivat käännetyt tulppaanisi!
    Toivon todella,että pakkaset ovat ohi ja kevät vähitellen alkaa. Odotan jo kovasti, että saan vaatteita keventää.
    Heleää helmikuun loppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käännetyt tulppaanit taitavat olla tämän vuoden somehittejä. Tai ainakaan minä en ole sellaisia aikaisemmin nähnyt.
      Kovista pakkasista ei olisi väliä, mutta jos lunta vielä tulee, niin sitten muutama pakkasaste olisi hyvä, että lumi pysyisi vielä jonkin aikaa.

      Poista
  9. Mua ahdistaa, kun en ehdi tänne blogimaailmaan näköjään enää ollenkaan, mutta halusin silti käydä huikkaamassa terveiset.

    Olen nauttinut tästä meneillään olevasta talvesta ja siitä, että päivä on pidentynyt jo yli 4 tuntia! Ja muutenkin olen opetellut keskittymään siihen hetkeen, joka on käsillä, koska aika ja vuodet tuntuu valuvan käsistä kiihtyvällä tahdilla, enkä halua, että tää elämä loppuu yhtään ennenkuin on pakko. (Kuulostaa kirjoitettuna dramaattisemmalta kuin miksi on tarkoitettu, mutta näin nyt kuitenkin ajattelen).

    Eilen kävin hiihtelemässä vesisateella ja vaikkei se sade sinällään miellyttävää ollut, latua oli vielä riittävästi tallella ja hengittäminen helpompaa kuin kovilla pakkasilla. Liukkaudesta liikenteessä en sen sijaan tykkää ja tänään oli auton ovet jäätyneet kiinni, joten jäin suosiolla etätöihin.

    Keväistä mieltä Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun ehdit edes pikaisesti käydä ja kommentoida. Uskotko että juuri tänään mietin että mitäköhän sinulle kuuluu. Ihanaa että olet saanut nauttia hiihtämisestä ja talvesta muutenkin. Minä en ole tänä talvena(kaan) hiihtänyt. Sukseni ja monot ovat tällä hetkellä lainassa lapsenlapsella kun kerrankin täälläkin on lunta niin että ovat koulun liikuntatunneilla olleet hiihtämässä. Omia suksia ei täällä asuvan melkein kannata hankkia kun läheskään joka talvi ei hiihtämään pääse.

      Kevättä myös sinulle Annukka<3

      Poista
    2. Kiitos Kristiina ja olen otettu siitä, että olet muistanut mun olemassaolon.

      Mulla on kaikki ihan hyvin, mutta työtahti on ollut niin tiivis, että kirjoittaminen on jäänyt. Ei vaan ole ollut jaksamista olla enää töiden päälle koneella, vaan olen käyttänyt vähäisen vapaa-ajan lähinnä ulkoiluun.

      Pääkallokeli jatkuu ja lähden tästä taas hiippailemaan töihin. Nyt olis nastakengät tarpeen, mutta niitä mulla ei ole.

      Poista
    3. Sun blogisi kuuluu niihin joita ensimmäisenä klikkaan jos olet uuden postauksen tehnyt.
      Tärkeämpää kuin blogien lukeminen, on omasta itsestä huolehtiminen ja ulkoilu on hyvä keino siihen. Nastakengät ovat kyllä niin hyvät olemassa. Tänäänkin aamutuimaan kävin viemässä naapurissa asuvan tyttären kissoille ruokaa ja laiskuuttani laitoin vaan aamutossut jalkaan ja eikös siinä käynytkin niin että kupsahdin kumoon liukkaalla pihakivetyksellä. Lunta siinä ei ollut yhtään, mutta yöllä on varmaan ollut sen verran pakkasta että kivetyksen pinta oli jäinen. Onneksi tuli vaan pieni naarmu polveen.
      Mukavaa päivää sinulle töihin!

      Poista
  10. Aivan ihanat kuvat. <3 Odotan taasen simppelimpää pukeutumista, olen vilukissa ja on rasittavaa iltalenkillekin pukea miljoona vaatekappaletta päällekkäin ja olotila on tönkkönen.

    Ihanaa uutta viikkoa Kristiina. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia. Kyllä se kevyemmän vaatetuksen aika taas kohta tulee. Silloin on tosiaan yksinkertaisempaa ulos lähtö, kunhan ensin totuttelee "puolialastomana" ulkoiluun :)
      Samoin sinulle <3

      Poista
  11. Lomaa jo odotellessa!Kevään aikana on tavoite aloittaa kuntoilua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On aina mukavaa kun lomaa saa odottaa. Minulla ei ole koskaan lomaa; niin tai positiivisesti ajatellen mullahan on loma koko ajan, loppuelämä :)
      Minäkin pyrin tekemään päivittäin kävelylenkin, se piristää.

      Poista
  12. Minä jo odottelen kovasti vähän keväisempiä säitä, alkaa tämä kerrospukeutuminen jo riittää.
    Ihanaa viikkoa sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et taida olla yksin kevään odotuksen kanssa!
      Oikein mukavaa helmikuun viimeistä viikkoa sinullekin<3

      Poista
  13. Kyllä, ihana maaliskuu alkaa jo ensi viikolla. 😊

    VastaaPoista