07/01/2020

Miten minusta tuli hamsteri, vai tuliko sittenkään?

"No, minähän olen jo niin vanha että alan tulla lapseksi uudestaan, joten minulle nämä ovat ihan passeleita"


Nyt tämäkin mummeli jälkijunassa innostui muumimukeista. Nämä mukithan on sellaisia että toiset melkeinpä rakastavat niitä ja toiset taas eivät voi sietää. Ja vielä vähemmän ymmärtävät miksi aikuiset ihmiset tällaisia keräilevät. No, minä olen jo niin vanha että alan tulla lapseksi uudestaan, joten minulle nämä ovat ihan passeleita.

Suurin syy näiden hankintaan oli se, että nämä ovat sopivan kokoisia ja tuntuvat hyviltä käteen. Kestävät astianpesukoneen, mikron ja tavallisenkin uunin, jos nyt jotain sellaista niissä valmistaisi että uuniin pitäisi pistää.

Olin alunperin halunnut yksivärisiä ja katselinkin jo Teema-sarjan mukeja, mutta kun meillä jo oli kolme muumimukia ennestään niin päädyin kuitenkin näihin.

Lapsellisia tai ei, mutta kun näistä kahvia tai teetä juo, niin tulee väkisinkin iloiseksi.

  

"Jotkut Muumi-sarjan mukeista ovat nousseet ihan käsittämättömään arvoon ja en tajua että joku maksaa tuhansia euroja näistä"



Ostin neljä mukia ja kaikki ovat väriltään roosahtavia. Tykkään muutenkin eniten niistä Muumimukeista jotka ovat pääosaltaan pastellivärisiä.

Jotkut Muumi-sarjan mukeista ovat nousseet ihan käsittämättömään arvoon ja en tajua että joku maksaa tuhansia euroja näistä. Minun ostamani ovat ihan tavallisesta halpahallista ostettuja enkä edes odota niiden arvon nousevan korkeaksi. Sitäpaitsi käytämme näitä ihan jokapäiväisesti, joten kolhiintumisvaaraakin taitaa olla. Katsoin netistä erilaisia Muumimukeja nähdäkseni mitä muita pastellivärisiä on olemassa ja huomasin että jossain on myynnissä näitä mukeja ja jos oli käyttämätön ja liimatarrat olivat jäljellä mukin kyljessä, niin sitten hinta oli kovempi kuin käytetyn.  Voi näitä kotkotuksia!  


"Huomaan että Muumitarinat voivat olla varsin opettavaisia meille aikuisillekin"



Ilokseni huomasin että jokaisen ostamani mukin korvassa roikkui lappunen jossa kolmella kielellä kerrottiin mukissa olevan hahmon nimi ja hiukan myös millainen tämä tyyppi on luonteeltaan.

Luinkin heti kuvaukset näistä hahmoista, sillä Muumi-hahmot ja heidän tarinansa eivät ole minulle kovin tuttuja. Huomaan että Muumitarinat voivat olla varsin opettavaisia meille aikuisillekin.




Esimerkiksi tässä kuvassa keskellä ylimmäisenä olevan mukin hahmo on NIISKUNEITI (Snorkfröken) ja hän "rakastaa haaveilua ja kuvittelee mielellään, millainen hänen unelmiensa prinssi olisi. Hän on myös hiukan turhamainen ja keimaileva, mutta tiukan paikan tullen hän osaa olla todella neuvokas"

Vasemmalla ylimpänä olevassa mukissa on TUUTIKKI (Tooticki) ja "Hän on muumiperheen rakas ystävä, viisas ajattelija, joka auttaa Muumeja pitämään asiat järjestyksessä. Toisin kuin Muumit, Tuutikki ei nuku talviunta, vaan viettää talvet muumiperheen uimahuoneella. Kevään tullen hän herättää Muumilaakson talviunesta soittamalla positiivia".

Keskellä keskimmäisenä on NINNI (Ninni) "Muumitarinoiden näkymätön lapsi, joka on muuttunut huomaamattomaksi huonon kohtelun takia. Ninnin ainoa havaittava osa on pieni hopeinen kello, joka on ripustettu hänen kaulaansa. Muumiperheen ystävällisessä ja suvaitsevassa kohtelussa Ninni saaitsetuntonsa takaisin ja muuttuu näkyväksi".

Oikealla ylimpänä on SOSULI (Sås-djuret) joka on "Hosulin vaimo ja miehensä tavoin hieman huolimaton ja hajamielinen. Heillä oli niin kiire mennä naimisiin, että ennättivät vihille ennen heille järjestettyjä häitä"   



Hyvin mahtuvat Muumi-mukit keittiön hyllylle ja sopii siihen muitakin mukeja, ainakin vielä. 




Ennestään meillä oli kuvassa näkyvä harmaa HAISULI-muki. Se on jostain syystä mieheni lempimuki. Haisulista sanotaan mm. että "Hän on pieni ja kiukkuinen olento, joka tekee jatkuvasti kepposia muille Muumilaakson asukkaille. Hän ei tee niitä pelkästään ilkeyttään, vaan suorastaan nauttii huijaamisesta ja näpistelystä".

Haisuli-mukin vieressä on MUUMIPEIKKO JÄÄLLÄ-muki, joka myös on ollut meillä jo kauan. Muumipeikko on "Muumimamman ja Muumipapan poika. Asuu Muumitalon ylimmässä kerroksessa. Ihailee Nuuskamuikkusta ja istuu mielellää kalassa hänen kanssaan. Vaikutta siltä kuin hän olisi ihastunut Niiskuneitiin, vaikka hän ei sellaista koskaan myöntäisikään"


"Näistä tulee ehkä keräilykohde"

Vielä kolmas Muumimuki joka on meillä vanhastaan, eli kuvassa alimmaisena oleva muki MUUMIMAMMA. "Muumimamma on Muumipeikon äiti ja Muumipapan vaimo. Mamma on erinomainen ongelmanratkaisija ja hänen halauksensa on yksi maailman mukavimmista. Hänen valmistamansa hillo on kaikkien herkkua". 

Näistä ehkä tulee minulle keräilykohde. Mitään muuta en tällä hetkellä keräilekään, kun mikään keräilijäluonne en ole. Yritin koota Ruska-sarjasta mukikokoelman ja yhden onnistuinkin kirppikseltä löytämään. Mutta se jäikin sitten ainakin toistaiseksi ainoaksi, joten valitsin tilalle nämä Muumit.

Saa nähdä innostunko näitä oikein hamstraamaan, vai pysynkö kohtuudessa.

Tykkäätkö sinä Muumimukeista vai ovatko ne mielestäsi paremmin lapsille sopivia?

Meillä ainakin juodaan nyt sitten iloisista mukeista kahvit ja teet.


ILOA SINUNKIN PÄIVÄÄSI!

💗💗💗

46 kommenttia:

  1. Yhtään muumimukia en ole ostanut, kaksi olen saanut lahjaksi. Mikään muumifani en ole mukit on mukeja toisten joukossa. Kaksi muumi teekeitintä ostin tässä kyllä ja ovat valtavan painavia. Jos olisin tiennyt mitä ne painaa en olisi ostanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullekin nämä olivat vasta ensimmäiset itse ostetut. Harmi että teekeittimesi olivat noin painavia. Joskus sattuu hutiosoksia.

      Poista
  2. Ihania Muumimukeja sinulla <3
    Meiltäkin löytyy muutama Muumimuki ja ovat ihan lemppareita kahvinjuontiin Marimekon Räsymattomukin kanssa. Muumimukeista tykkään juoda juuri niistä syistä mistä kirjoitit. Ja kas, meillä myös miehen lempimuki on tuo harmaa Haisuli:) Oma suosikkini on ylimmäisenä oleva Niiskuneiti sekä Rakkaus- ja Seikkailu mukit. Meillä on myös noita valkoisia Teema-sarjan mukeja, jotka ovat kooltaan kuin Muumimukeja ja istuvat hyvin käteen.
    En keräile Muumimukeja, mutta haluan että niitä kuitenkin on pieni valikoima jokapäiväiseen käyttöön niin käteviä ne ovat.
    Iloista viikon jatkoa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Räsymatto-sarja on myös ihana. Yleensäkin tykkään melkeinpä kaikista Marimekon tuotteista ja vaarallista onkin mennä Marimekon kauppoihin!
      Samoin sinulle, oikein hyvää viikkoa <3

      Poista
  3. Ihana hamsu siellä. <3 Nuohan ovat kuin karamellejä keskenään. Varo vaan, meikäläinen todellakaan ei kerännyt Muumimukeja, mutta oma mummini osti juurikin vaaleanpunaiset mukit Mymmelin-ja Rakkausmukin meidän tytöille, kunolivat aivan pieniä. Tuijotin ja tuijotin mukeja ja Muumit hypnotisoi ja siitä se hulluus sitten lähti. Nykyään tosiaan ei enää niin hullusti, väsyttää kun nuo Muumit on niin kovin sikiävää sorttia.:)

    Kivaa tiistaita Kristiina. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihastuinkin näiden kauniisiin väreihin. Tuota Rakkaus-mukia katselinkin kaupassa tänään mutta en vielä ostanut. Taitaa tulla uusia tosi tiheään tahtiin.
      Ihanaa iltaa sinullekin♥️

      Poista
  4. Muumit ovat asuneet meillä jo monta vuotta ja rakkaus vain syvenee ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla ettei niihin helpolla kyllästy!

      Poista
  5. Muumit olivat meidän lastemme aikaista parasta lasten piirrettyä ja niitä tuli katseltua, nauhoitettua ja ostettua koko perheen katseltavaksi. Aikuiset jäivät koukkuun myös ystäväperheissä ;-) Silloin ei ollut suoratoistopalveluita, mistä katsella kaikkia jaksoja. Vain niitä pääsi katsomaan, mitä oli onnistuttu nauhoittamaan tai ostamaan.

    Muumimukit ilmestyivät silloin jo markkinoille. Lapset saivat niitä kummeiltaan ja toki meiltäkin. Aikuinen tytär otti muutaman oman mukinsa mukaan omaan kotiinsakin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän lapset olivat sen verran vanhempia ettei noita mukeja vielä heidän lapsuudessaan tainnut olla. Kiva että niitä nyt voi ostaa aikuisenakin.

      Poista
  6. Minulla taitaa olla 27 Muumi mukia, mutta en ole kuitenkaan sellainen keräilijä, että pakko saada kaikki mukit. Minullakin on enemmän pastellivärisiä mukeja.
    Ihanaa tiistaita sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika monta sinulla niitä on. Pitäisi vaan olla paljon kaappi-tai hyllytilaa että saa kaikki mahtumaan jos enemmin innostuu keräämään. Pelkään että minä innostun😊
      Kivaa loppuiltaa sinullekin♥️

      Poista
  7. Muumimukit eivät ole minun juttuni, mutta moni ystävänikin niitä keräilee.
    Iloista tammikuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei ne oikein kauheasti minunkaan juttuni ole ennen olleet, mutta nyt olen niihin tykästynyt.
      Samoin sinulle, oikein mukavaa tammikuuta!

      Poista
  8. En ole kerännyt Muumimukeja, mutta niitä vaan on kertynyt ❤️ Minäkin pidän iloisista ja kauniista mukeista ❤️ Onneksi ei sentään vielä 365 kuppia löydy huushollistani ;)
    Mukavaa viikon jatkoa sinulle Kristiina ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä ehkä on melkein jokaisella ainakin yksi tai kaksi. Voisi tulla tosi ahdasta jos 365 mukia olisi, mutta 365 kupillista taitaa kuitenkin hyvin mahtua :)
      Kivaa viikon jatkumista sullekin<3

      Poista
  9. Ihanat mukit. Joskus niitä keräsin, mutta nyt touhu on hiipunut, koska kaappitila loppuu. Tosin keksin siihen ratkaisun ja ostin mukitelineen, jossa Muumi-mukit nyt ovat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisin että nää on just sinun värisiäsi. Kaappeja pitäisi aina olla hiukan enemmän kuin mitä niitä on. Mukiteline olisi hyvä ratkaisu, mutta se sitten vie taas työtasoilta tilaa, tai onhan niitä seinäänkin kiinnitettäviä.

      Poista
  10. No niillehän löytyi hyvä paikkakin. Meilläkin on jonkin verran Muumi-mukeja. Osa on saatu lahjaksi ja osan olen ostanut Suomessa käydessä. Viime kerrallakin toin yhden, Alkuperää kunnioittaen. Ovat kyllä herttaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, löytyi, mutta samalla hyllyllä on muitakin mukeja, vaikka otin ne kuvauksen ajaksi pois. Eli paljon uusia tähän ei mahdu, mutta eiköhän tilaa sitten löydy kun sitä tarvitsee. Hyllyjen määräähän voi aina lisätä.

      Poista
  11. Minä olen kerännyt nyt kymmenen vuotta muumimukeja. Meiltä löytyy niitä jo yli 60 kappaletta eli jonkinlaisesta mukihuluudesta kai voi jo puhua. Meillä osa muumimukeista on vitriinissä ja osa jokapäiväisessä käytössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, sullahan onkin jo aikamoinen kokoelma. Kunhan mullekin näitä rupeaa kertymään enemmän niin jonkinlainen uusi järjestys on astioiden säilytystiloissa tehtävä.

      Poista
  12. Kyllähän ne muumimukit vetävät puoleensa tarinoillaan ja kuvillaan. En nyt enää tässä iässä ala keräämään mitään muutakaan.Kyllä mulla niitä on kuitenkin yli kymmenen mukia. Se muki, jonka Krisse sinulta sain oli ensimmäinen. Eikös ne nyt tehdä Thaimaassa? Vanhemmat tehtiin kokonaisuudessaan Arabian tehtaalla Helsingissä. Mutta mitä vielä - näin kirpputorilla kerran Japanissa tehtyjä muumimukeja. Voi olla, että joskus lankean ostamaan jonkun mukin. Jääpä jälkeläisille perinnöksi, jos ei muuta. Hymyilevän hymiön paikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikenlaisia elämänviisauksia noilla muumeilla on. Luulen että Thaimaassa tehdään nykyisin. Aasiassahan melkein kaikki tehdään nykyään, vaatteet, astiat, lelut ja vaikka mitkä. Eihän se oikein hyvä ole, mutta näin se on. Hyvälaatuisiahan nämä kuitenkin ovat.

      Poista
  13. Aika monta sinulla niitä on, ainakin minun kokoelmaani verrattuna :)

    VastaaPoista
  14. Luulen, että muumimukit viehättävät sekä aikuisia että lapsia. On osattu kehittää hyvä tuote, joka on myynyt jo useita vuosia. Ilmeisesti mukeja menee myös vientiin. Meillä on kymmenkunta muumimukia. Ovat kyllä aktiivisessa käytössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ne tekevät. Niistä tykkäävät kaiken ikäiset. Käyttöön ne mielestäni kannattaakin ottaa. 😊

      Poista
  15. Mukeja löytyy meiltäkin ehkä kymmenisen kappaletta. Osan olen ihan itse ostanut, osan olen saanut lahjaksi :) Muumeihin ja heidän viisauksiinsa ihastuin ihan täysillä jo omien lasteni ollessa pieniä. Silloin muumit tulivat tv:stä ja kaikki jaksot tallennettiin VHS-kaseteille, ja sitten niitä katsottiin varmaankin sataan kertaan uudelleen :D
    Alkuperää kunnioittaen -teekannun sain äidiltäni lahjaksi muistaakseni 2017. Tykkään siitä tosi paljon ja se on meillä jokapäiväisessä käytössä.
    Tosi kauniit sävyt kaikissa noissa sinun muumimukeissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivat minulla ensimmäiset itse ostetut. Tykästyin näihin väreihin kaupassa ja ajattelin että ostaisinkin vain pastellisävyisiä mukeja. Uskallanko tunnustaa että tänään meille tuli kaksi uutta mukia :)

      Poista
  16. Mä inhoon muumimukeja pääsääntöisesti ja kaikki muut kuin haalean pinkit ja talvimukit on kamalia. Tosin myös esim. viime talven muki oli myös kamala. Ei oo mua varten, vaikka pari onkin söpöjä xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki eivät näistä tykkää. Jakavat mielipiteitä aika tehokkaasti. Nämä pinkit ovat mielestäni kauneimpia.
      Kiva kun liityit lukijaksi!

      Poista
  17. Anonyymi8/1/20 21:49

    muumimukit on ihania käyttömukeja.en piodä vaaleista sinisävyisistä mutta ostin kuitenkin.toivottavasti tulee kivoja uusia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan jokapäiväiseen käyttöön nämä meilläkin on tarkoitettu, eikä hyllyille pölyttymään. Niitä taitaakin tulla aika usein uusia. Mulla ei siitä ole mitään hajua kun en aiemmin ole seurannut.

      Poista
  18. OK. Saa nähdä kuinka monta mulla on 12 vuoden päästä :)

    VastaaPoista
  19. Värit sopivat just minunkin silmään. Kivoja ovat vaikka en yhtään omistakaan. Hahmot ovat kyllä valloittavia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään niin näistä vaaleista väreistä. Muutama on tummempia ja ne "piilottelen" takariviin. On tääkin yhtä taiteen lajia tämä mukien asettelu hyllylle :)

      Poista
  20. Ihania muumimukeja! Meillä jokaisella perheenjäsenellä on oma muumimuki. Oikein hyvää loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin. Näistä on helppo valita jokaiselle oma nimikkomuki.
      Myös sinulle, oikein kivaa tulevaa viikonloppua!

      Poista
  21. Minulla on seitsemän Muumimukia ja yksi niistä on melko hintava ja haluttu
    Joulutervehdys muki, jota tehtiin vuosina 1997-2002. Tätä mukia käytetään
    vain joulun aikaan.

    Ihana vaaleanpunainen setti sinulle - pidän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ok. Sitten kannattaa odottaa sopivaa hetkeä jos haluaa myydä tuon hintavan ja saada voitoakin.
      Tykkään kanssa näistä ihan mahdottomasti <3

      Poista
  22. Ihania mukeja ja mukihylly mukeineen on kiva yksityiskohta keittiössänne!
    Meillä ei ole muumimukeja, kun kaikkia muita, vanhoja mukeja on niin paljon. Tykkään kyllä niistä, niin kuin muumeista muutenkin. Lastenlasten kanssa katson telkkarista muumeja niin kuin olen omien lastenkin kanssa katsonut. Opettavaisia, tunnelmallisia, eivätkä sisällä mitään pahaa.
    Mukavaa viikonloppua❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muumimukit antavat väriä muuten valkoiseen keittiöön. Tuo ainoa hylly vaan tulee aika pian täyteen, vaikka voihan noita hiukan pinota päällekkäinkin. Muumitarinat ovat kyllä opettavaisia ja niitä voi suositella kenelle tahansa.
      Kiitos samoin sinulle <3

      Poista
  23. Muumimukit ovat niin ihania! En ole erityisemmin höpsähtänyt Muumeihin, mutta muumimukeihin ja muihin muumiastioihin kylläkin. Mukit ovat ihan parhaan kokoiset ja muotoiset. Kattaessani muumimukeja, valitsen aina jokaiselle persoonaan tai päivään sopivan muumimukin. Ja muumimukejahan meillä riittää, mistä valita :D Rentouttavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen tällainen "myöhäisherännäinen" näihin mukeihin. Mukien koko ja hyvä muoto olivatkin ne ensimmäiset kriteerit niiden hankkimiselle.
      Kiitos sitä samaa sinulle. Lähetin sähköpostia sinulle. Sukat lämmittävät suloisesti!

      Poista
  24. Vai on sinusta tullut Muumi-mukien keräilijä. Mainiota. Itse en ole muumimukeihin hurahtanut. Minulla on kaksi muumimukia, ne ovat meriaiheisia. Mutta olen minäkin mukeihin hurahtanut Marimekko - mukeihin. Huomaan silloin tällöin hankkimani uuden marimukin. Alussa pidättäydyin mustavalkoisissa mukeissa, mutta nyt on jo muitakin värejä ”hiipinyt” kaappiin.
    Kivaa tulevaa viikkoa sinulle 💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No taitaa olla keräily alkanut. Nyt niitä on jo kymmenen! Nuo Marimekon mukit onkin ihania. Ylen aamutv:ssäkin näkyy niitä olevan. Laivassa viimeksi ihailin niitä, mutta päädyin kuitenkin muumeihin kun meillä oli kolme jo ennestään.
      Oikein kivaa alkavaa viikkoa sinulle♥️

      Poista