Sivut

torstai 31. lokakuuta 2019

OLETKO TÖRMÄNNYT TÄHÄN ILMIÖÖN?

Olen kirjoittanut blogia kaiken kaikkiaan jo vuodesta 2012 eli seitsemän vuotta. Se on minunlaiselleni lyhytjänteiselle ihmiselle jo aika pitkä aika enkä koskaan uskonut tekeväni tätä noin kauan. Mutta aina tämä kuitenkin kiinnostaa ja tuntuu kivalta, vaikka aina ei aiheiden keksiminen suju yhtä helposti.


Lukijoitakin olen saanut mukavan määrän. Tässä uudessakin on kohta jo sata kirjautunutta lukijaa, mikä  on mielestäni jo ihan mukava määrä, varsinkin kun en ole tehnyt niinkuin yleensä neuvotaan eli keskittynyt yhteen tai korkeintaan kahteen aihealueeseen, vaan kirjoitan vähän kaikesta mistä haluan.  Joka kerta uuden lukijan kirjautuminen saa sydämen hypähtämään ilosta. Ja jos tuo lukijakin bloggaa niin ilman muuta menen katsomaan miltä hänen bloginsa näyttää ja melkeinpä poikkeuksetta kirjaudun hänen lukijakseen, jos ei blogin aihepiiri ole ihan vierasta minulle.

Usein kun juttelen jonkun tutun kanssa, niin ihan kuin puoli vahingossa tuo tuttu kertoo seuranneensa blogiani jo pitkään. Aina tuollaisessa tilanteessa tulee sellainen olo, että aika monet lukevat ihan kuin salaa blogiani, niinkuin se ei olisi oikein sallittua.

Ja kuitenkin, mikä voisi olla mukavampaa palautetta bloggaajalle kuin se että joku kertoo lukevansa hänen blogiaan.

Vaikka blogia kirjoittaessaan saa ilmaistua ajatuksiaan ja mielipiteitään ja joillekin blogi on myös jonkinlainen päiväkirja,  niin ihan itseä varten tuskin kukaan blogia kirjoittaa, vaan aina on ajatuksena se että blogin kautta saisi olla vuorovaikutuksessa lukijoiden kanssa.
Heistä jotka ovat kirjautuneet lukijoikseni (siis ne jotka ovat blogin sivupalkissa lukijoina) on ainoastaan kaksi sellaisia jotka tunnen muuten kuin blogimaailmasta. Loput ovat tulleet lukijoiksi muiden blogien kautta tai muuten löytäneet tänne.

Suuri osa lukee blogiani facebookin kautta ja siinä ei ole mitään vikaa, mutta ei siitä bloggaaja samanlaista ilon tunnetta saa, kuin siitä että joku on vaivautunut kirjautumaan lukijaksi klikkaamalla "LUE"-tekstiä  ja tulee sitä kautta lukijaksi. Niin toimimalla voi sitten jättää kommenttia tähän blogin sivulle jos siltä tuntuu.

Minulta kysyttiin että missä tuo "LUE"-teksti sitten lukee. Blogini asetukset olin laittanut niin että mobiililaitteilla lukiessa ei nähnyt tuota sivupalkkia jossa tuo "LUE"-teksti on, mutta nyt muutin asetuksia niin että myös esim. puhelimella blogia lukiessa näkyy koko blogi samalla tavalla kuin tietokoneellakin. Eli tuo "LUE" löytyy blogin sivupalkista lukija-kuvien alta. Voi olla että tämä kirjoitus vaikuttaa nyt epätoivoiselta yritykseltä kalastella lisää lukijoita (ja sitä se ehkä onkin), mutta uskon että moni lukija ei ehkä tule ajatelleeksikaan sitä että bloggaajalle on suuri ero sillä jos hän saa seuraajia oikein blogin sivulle, kuin jos joku lukee blogia vain facebookin kautta tai jotain muuta kautta. Toki sitäkin kautta jätetyt kommentit ilahduttavat.


Vielä muistutus arvonnasta. Vielä huomenna on mahdollisuus osallistua TEE-JOULUKALENTERIN arvontaan. Osallistumaan pääset TÄSTÄ.
OIKEIN MUKAVAA LOKAKUUN VIIMEISTÄ PÄIVÄÄ!

🎃🎃🎃 26 kommenttia:

 1. Missä sellainen 'lue' -näppäin sitten on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, taidat lukea puhelimella. Silloin se ei näy, paitsi jos klikkaat postauksen alareunassa olevaa "Näytä internetversio". Silloin näet puhelimellakin blogin samanlaisena kuin se tietokoneen ruudussa näkyy ja silloin oikeassa sivupalkissa näkyy kirjautuneiden lukijoiden kuvat ja niiden alla "LUE".

   Poista
  2. Muutin blogin asetuksia niin että nyt näkyy myös mobiililaitteilla blogia lukiessa koko sivu, joten tuo "LUE"-teksti näkyy myös esim. puhelimella luettaessa.

   Poista
 2. On hankala tulla lukijaksi vaikka haluan koska en omista google-tiliä. Blogit.fi kautta kyllä olen monenkin blogin seuraaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos et halua luoda tuota google-tiliä niin sitten ei taida onnistua, harmi. Jatka entiseen tapaan :)

   Poista
 3. Minäkin olen ollut lukija fb:ssä, enkä täällä vaikka itsekin olen bloggaaja :) Nyt liityin lukijaksi ja olenkin lukija numero 100! Olen myös lyhytjännitteinen, mutta blogia olen pitänyt jo 10 vuoden ajan, enkä ole ajatellut lopettaa. Välillä päivityksissä on pitkä tauko, mutta sinnikkäästä jatkan edelleen, blogi on minulle tärkeä ilmaisun kanava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnittelut 100:s lukija ja kiva kun liityit ihanien lukijoiden kaartiin! Mulle blogi on myöskin tosi tärkeä ja rakas.

   Poista
 4. Kiva kirjoitus, ihan voisin itsekin joskus aiheesta kirjoittaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maikku. Ehkä sullakin on saman suuntaisia ajatuksia?

   Poista
 5. On ollut kiva lukea blogiasi ja katsella niitä kauniita kuvia.

  VastaaPoista
 6. Aina kiva huomata, jos omaa blogia luetaan.
  Hyvää alkavaa marraskuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se niin on. Ilman lukijoita ei ole blogejakaan.
   Sinulle myös oikein kivaa marraskuun alkamista!

   Poista
 7. Totta, mitä kirjoitit: itsekin ilahdun aina, kun joku uusi lukija ilmoittautuu. Vuorovaikutus on erittäin tärkeää tässä bloggaamisessa. Tästähän itsekin juuri postasin edellisessä postauksessa. Onneksi on teitä lukijoita ja bloggaajia, joiden tekstejä voi käydä lukemassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on että jokaikinen kirjautunut lukija ilahduttaa, olkoon sitten turhamaisuuden merkki tai pieni palkkio siitä että jonkun mielestä blogisi on seuraamisen arvoinen.
   Onneksi me ollaan, puolin ja toisin :)

   Poista
 8. Tuo on muuten ihan totta!
  Kerro minullekin, kuinka asetus muutetaan niin, että mobiilillakin voi kirjautua lukijaksi.
  Iloa marraskuuhun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma63, asetus muutetaan siten että menet blogisi etusivulle. Sitten klikkaat yläpalkissa tekstiä "Ulkoasu". Nyt tulee näkyviin sivu jossa rinnakkain on kaksi ruutua: "Livenä blogissa" ja "Mobiililaite". Klikkaa ratasta (asetuksen merkki) mobiililaite-laatikon alla. Siitä pääset muokkaamaan.
   Oikein hyvää marraskuuta sinullekin!

   Poista
  2. Tuhannet kiitokset Kristiina. 🧡

   Poista
 9. I have found you on Instagram too today. So check your Insta ( I have named myself Prattenburg Natuurlijk)

  VastaaPoista
 10. Minusta on kiva lukea blogeja, joissa on muutakin kuin yhtä asiaa eli puutarhaa minun tapauksessani. Lähinnä sitä käsitteleviä blogeja seuraan. Vielä kivampaa on kun kaikki ei ole niin älyttömän täydellistä. Se on lohduttavaa.
  En tiedä, miksi päivitykset eivät näy minulle vaikka olen aika moniin blogeihin laittanut itseni lukijaksi. Joistain tulee, mutta vain harvoista. Mutta käyn sitten aika ajoin kurkkimassa, onko tullut uusia postauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kyllä itsekin enemmän sellaisista joissa on useampia aiheita. Kumma juttu tuo jos ei päivitykset näy sulla. En osaa sanoa mistä johtuu.
   Kiva kun löydät ainakin tänne. Hei, se osoitteesi?

   Poista
  2. Huomasin ettei sinulla lue blogilistassasi kuin kuusi blogia. Ehkä ne ovat juuri ne joista sulle tulee päivitys?

   Poista
 11. Onpa kiva kirjoitus! Voisin itsekin napata tämän aiheeksi.
  Kivaa marraskuuta!

  VastaaPoista