tiistai 29. lokakuuta 2019

MITEN SAIN 4 TUNTIA MENEMÄÄN MUKAVASTITeimme kolmen päivän matkan ja otimme kumpikin mukaan vain yhden matkatavaralaukun, jonka täytyi koneessa mahtua  edessä olevan istuimen alle. Jos olisi halunnut ottaa toisenkin laukun tai isomman kuin tuo penkin alle mahtuva, niin olisi tarvinnut maksaa lisämaksua. 

Päädyimme reppuihin, sillä niitä on niin kätevä kuljettaa. Kumpikin reppu tuli täytettyä ihan pinkeäksi, mutta kaikki mahtui mukaan mitä tarvittiin. Olen innokas lukija ja iltaisin ei unikaan tule jos en ainakaan muutamaa sivua kirjaa lue.

Lentomme kesti neljä tuntia. Se oli sentään siedettävän pituinen verrattuna vaikka Aasian lentoihin. Muutama kerta on lennetty  yksitoista/kaksitoista tuntia ja se on kyllä yhtä piinaa, varsinkin kun en pysty nukkumaan missään liikkuvissa liikennevälineissä.

Pitkäksi olisi aika kuitenkin tullut jos ei lukemista olisi tällä lennolla ollut. Tällaisella lennollahan ei ole elokuvia tai pelejä joiden parissa saisi ajan kulumaan. Onneksi apu tähän löytyi taskusta. 

Tuli siinä taas kerran mieleen miten helppoa nykyään on kun ei tarvitse raahata matkalle mukaan kirjoja, jotka paitsi painaisivat mahdottomasti, niin täyttäisivät laukun.

Olin sopivasti ennen matkaa ladannut puhelimeeni BookBeatin sovelluksen josta oli ilmainen kahden viikon kokeilu.Sovelluksen avulla on valittavan mahtava määrä kirjoja ja löysinkin  heti monta itseäni kiinnostavaa kirjaa joista latasin heti kaksi puhelimeeni. Ensimmäisen, Raakel Lignellin "Älä sano että rakastat"-kirjan luin melkein yhdeltä istumalta, sillä se oli tosi mukaansa tempaava. Olen varannut sen kirjastostakin, mutta nyt voin luovuttaa varaukseni jollekin toiselle. Kiitos kirjavihjeestä Johannalle joka kirjoittaa blogia Oma maa mansikka-blogia.

Kaksi muutakin kirjaa olen jo ladannut puhelimeeni. Vaikka monen mielestä kirjoja on kivampi lukea paperisena (ja myönnän että on siinä puolensa), niin ainakin matkoilla tällainen puhelinversio on mitä mainioin. Kirjat voi valita joko äänikirjoina tai e-kirjoina.

Itse valitsen e-kirjan, sillä en ole koskaan oppinut kuuntelemaan mitään kuulokkeilla. Ne eivät vaan sovi korvilleni tai korviini.

Koska useimmiten luen kirjoja makuuasennossa, niin puhelimen pitäminen käsien varassa väsyttää käsivarsia huomattavasti vähemmän kuin kokonaisen kirjan. En ole kaivannut edes isompaa laitetta lukemiseen, sillä tarvittaessa voi puhelimen tekstin suurentaa itselle sopivaksi ja näin lukeminen tulee helpoksi.

Pian tulee kaksi viikkoa ilmaista lukuaikaa täyteen, mutta aion kyllä jatkaa tilausta maksullisenakin ainakin toistaiseksi.

Postauksen kuvat BookBeat ja tämä ei ole maksettu mainos.

Koska kirjahyllymme on jo täynnä kirjoja niin lisää kirjoja ei ole ostettu aikoihin, vaan kirjastosta on hankittu lukemista. Maarianhaminan kirjaston suomenkieliset kirjat (sellaiset jotka minua kiinnostavat) olen jo aika tarkkaan  lukenut läpi, joten tämä systeemi sopii minulle enemmän kuin hyvin.

Mutta haluan kyllä kehua Maarianhaminan kaupunginkirjastoa. Olen antanut vinkkejä suomenkielisistä kirjoista kymmenkunta kappaletta ja jokaisen toivomani kirjan he ovat kirjastoon hankkineet!

Tänään en ole vielä ehtinyt lukea yhtäkään sivua meneillään olevasta kirjasta, mutta vielä ehtii.


 Ihana kirjojen maailma!

💜💜💜

14 kommenttia:

 1. Itse juuri lentomatkalta tulleena voin todeta lentomatkan olevan tylsimmistä tylsin. KIrja onkin varmaan ihan hyvä ajan kulu. Itse en vain pysty siellä keskittymään. Haluan aina lukurauhan. Minusta puhelimen kuvaruudulta ikävä lukea esim. uutisia tms. Matkalla ihan pikaisesti vain selasin. Äänikirja voisi olla minulle sopiva, en ole koskaan kokeillut. Kuuntelen radiotakin ihan mielellään esim. automatkoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta. Lentomatkat ovat todella tylsiä ja kirjanpoarissa matkasta tulikin hiukan siedettävämpi. Hyvin kävi /käy kirjankin lukeminen puhelimesta ja kuten kirjoitinkin niin jos teksti tuntuu liian pieneltä, niin se on helppo suurentaa.
   Automatkoilla en kaipaa kuunneltavaa, ihailen vaan maisemia.

   Poista
 2. No tämähän oli sitten sinulle hyvä vaihtoehto. Kirjoja en ole lukenut pitkään aikaan. Ehkä minä olisin kallistunut myös kuuntelemaan. Sitä olisi voinut tehdä vaikka silmät kiinni. Ja ne ovat aina hyvin ilmeikkäästi luettu. Mutta hyvä kun on valintoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, sopi minulle tosi hyvin ja teki matkustamisen vähemmän yksitoikkoiseksi. Useimmat varmaan valitsisivat kuuntelemisen, mutta minulle se ei sovi. En ole kyllä kokeillutkaan, mutta en halua mitään ylimääräistä korviini. Ja haluan koko ajan kuulla mitä ympäristössä tapahtuu. Kuten toteat, molempi vaihtoehto parempi :)

   Poista
 3. Toi on kyllä kiva vaihtoehto kirjalle.
  Olen itsekkin tuota miettinyt.
  Tyttö sanoi, että kuuntelee kirjoja, siinä voi samalla järjestellä/siivota kotia, laittaa ruokaa, ihan mitä vaan.
  Luulen että tuo kuunteleminen olis se minun juttu.
  Pääasia että kirjat kuuluvat elämään, olen sitä mieltä.
  Mukavaa keskiviikko aamua sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On helppo ottaa mukaan ja matkalla ladata lisää lukemista jos on tarvis. Kirjat ovat kyllä elämän suola, ainakin yksi niistä.
   Kivaa keskiviikkoa sinulle myös!

   Poista
 4. I used read normal books but lately, I've started to listening to audiobook. It's good that there is different options to choose.
  Have a nice week ahead!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. So did I, but now I am so interested of this kind of reading.
   I wish You too a nice weekend!

   Poista
 5. Noita e- ja äänikirjoja olen itsekin hieman mietiskellyt. Kirjahyllyyn ei nimittäin tule enää yhtään kirjaa ilman, että sieltä lähtee jotain pois, jos se minusta riippuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tutustua näihin ja kivaa on kun voi kokeilla kaksi viikkoa ilmaiseksi. Meillä on joka muutossa (ja niitä on ollut monta) viety kirjoja kirppareille ja nyt ei olla aikoihin ostettu enää uusia kun ei kertakaikkiaan enää ole niille tilaa. Toisekseen en koskaan lue kirjaa kahta kertaa, joten hyllyssä niitä ei ole mitään mieltä säilyttääkään.

   Poista
 6. Tuo on varmasti hyvä vaihtoehto juurikin matkoille. Itse en ole koskaan kokeillut. Voiko siinä valita joko luettavan tekstion tai sitten äänikirjan?

  Meilläkin on paljon kirjoja, koska mies lukee aika paljon. Kirjastosta hänkin käy aina lainaamassa lukemista, mutta joskus ostan esimerkiksi joululahjaksi hänelle jonkun kirjan. Minusta kirjalahja on hyvä lahja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan nappivaihtoehto ja voi valita kumman vaihtoehdon haluaa.
   Kirjalahja on ihan paras joululahja, Marimekon tasaraita-yöpaidan lisäksi (vink, vink) :)

   Poista
 7. Tykkään äänikirjoista valtavasti autossa, kun en voi tavallaan tehdä muuta kuin kuunnella. Myönnän lennoille kantavani vielä fyysistä kirjaa vaikka todella hyvä vaihtoehto on tuo kyllä.

  Kivaa torstaita Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti tuntuvat kaikki mieluummin kuuntelevan kirjoja. Mulle toi kuunteleminen tuntuu vieraalta. Mutta mainio keksintö on nämä joko kuunneltavat tai luettavat e-kirjat.
   Oikein mukavaa päivää sinullekin♥️

   Poista