Kaikki on nykyään vaarallista
Keitin ison kattilallisen riisiä. Siitä riittäisi moneksi päiväksi ja sehän on hyvä asia niin ettei tarvitse joka päivä keksiä mitä kokkailisi.
Olin kutsunut ystäväni luokseni syömään ja tarjoilin riisin lisäksi kanakastiketta. Söimme isot annokset sillä olimme molemmat tosi nälkäisiä. Lisänä oli tietysti salaattia, haluammehan syödä terveellisesti. Otimme vielä hiukan lisää kun niin hyvältä maistui.
Kun olimme kylläisiä, istahdimme mukavasti kahvikupposten ääreen. Kerroin ystävälle että aion syödä tuota riisiä vielä monta päivää. Hän kertoi lukeneensa miten vaarallista on säilyttää riisiä ja syödä sitä taas seuraavana päivänä.
Huokaisin syvään ja kaadoin riisin biojätteisiin. Sinne sen uskaltaa sentään laittaa!
Viikon "Krapu" saa sisältää 100 sanan kertomuksen jossa esiintyvät sanat KERTOA, HUOKAISTA, KATTILA. Muita kertomuksia TÄÄLLÄ.
-----
Allt är farligt nuförtiden.
Jag kokade en stor kastrull med ris. Det skulle räcka många dagar och det är bra så att man slipper laga mat varje dag. Jag hade bjudit in min vän på middag och serverade kycklingsås utöver riset. Vi åt stora portioner eftersom vi båda var hungriga. Vi hade också sallad till , för man vill äta hälsosamt. Vi tog lite till ,för det smakade så gott. När vi var mätta satte vi oss ner med varsin kopp av kaffe. Jag berättade för min vän att jag skulle äta av riset i många dagar till. Hon sa att hon hade läst hur farligt det är att förvara ris och äta det igen nästa dag. Jag suckade djupt och hällde riset i bioavfallet. Dit vågar man kanske kasta det!
Veckans "Krapu" är en berättelse med hundra ord och den ska innehålla orden BERÄTTA, SUCKA, KASTRULL. Jag var tvungen att förkorta översättningen, men det blev ändå ca 131 ord om jag räknade rätt.

No just, mitään ei saisi syödä.
VastaaPoistaItse olen kyllä vuosia syönyt riisiä, toisena ja kolmantenakin päivänä ja edelleen ollaan elossa.
Minäkin keitän yleensä riisiä kunnollisen määrän enkä ole vielä kuollut saati saanut siitä mitään myöskään lämmitettynä. Lähinnä kai siinä on se, että ylijäämä pitää laittaa suht nopeasti kylmään ja hyvin ilmatiiviiseen astiaan ja lämmittää todellakin kiehuvaksi. Minusta maalaisjärjen käyttö on myös hyväksi, kyllä sen huomaa jos ruoka on pilalla.
VastaaPoistaMinä olen joskus kuullut, että riisi pitäisi lämmittää todella perusteellisesti jos sitä aikoo syödä seuraavanakin päivänä. Joku bakteeri ilmeisesti alkaa jyllätä riisissä hyvinkin pian ja sitä torjutaan korkeilla lämpötiloilla. Ollaan kyllä syöty huolettomasti parikin päivää ihan pelkällä mikrottamisella..
VastaaPoistaKiva krapu. Täälläkin syöty riisiä seuraavana päivänä ja hengissä ollaan.
VastaaPoistaDet är viktigt att riset som all mat kyls ner efter tillagning inte stå på bänken för att svalna utan först i vattenbad sedan skall det förvaras i kylen då kan man värma och äta riset en annan dag
VastaaPoista