03/09/2024

Kävele kanssani



Tänään lähdin pitkästä aikaa kävelylle. Kumma juttu että kesäisin aina laiskistun, eikä askelia kerry ollenkaan niin paljon kuin muina vuodenaikoina.

Kotikadullamme tehdään korjauksia ja tie päättyy meidän taloyhtiön kohdalle tällä hetkellä. Tien päättymismerkkiä eivät kaikki autoilijat huomaa vaan ajavat vaan sen ohi, kunnes tie sitten todella päättyy ja joutuvat kääntymään takaisin.




Poikkesin katsomaan miltä näyttää entinen Godbyn hotelli. No samanlaiselta kuin se on näyttänyt jo vuosikaudet sen jälkeen kun tulipalo sen tuhosi. Vain sisäänkäynnin pielet ovat jäljellä ja seinään on ilmestynyt keltainen kyltti jossa varoitetaan sortumavaarasta. Ilmeisesti jotkut lapset ovat käyneet siellä leikkimässä. 



Pihlajissa on täälläkin runsaasti marjoja tänä vuonna.




Ja bussipysäkin ryteikössä omenapuu on täynnä omenoita.




Ruusunmarja tunkee aidan välistä ja siinäkin punertaa hienosti.




On meidän kylässä pari kerrostaloakin. Niissä aloitetaan jonkinlaista remonttia julkisivuissa luultavasti, sillä talon takana oli jo telineet valmiina.




Tie kulkee ihan maalaistalon vierustaa ja heinäpaalit ovat siistissä rivissä. Niiden takana näkyy nyt käytöstä poistettu vesitorni.




Maalaistalon lähellä kun ollaan, niin täällä käyskentelee usein lehmiä ja toisinaan ne tallustelevat ihan tielläkin. Nyt niitä ei onneksi näy, sillä muuten olisin kääntynyt jo takaisin sinne mistä tulinkin. Lehmien vesiastia on kukkuroillaan vettä.




"Katson maalaismaisemaa "....🎵🎶🎵




Tie katkeaa paikka paikoin tällaisiin ritilöihin, joiden tarkoitus on pitää lehmät jommalla kummalla puolella ritilää. Autot ja ihmiset pääsevät näistä yli. Itse katson tarkkaan miten jalkani asetan, ettei vaan jalka luiskahda väärässä asennossa ritilän läpi.

Tuo keltainen kyltti on ilmestynyt tuohon sitten viime kerran kun tästä kuljin. Yleensä näillä kylteillä varoitetaan leikkivistä lapsista, mutta täällä leikkivistä eläkeläisistä.




Muita eläkeläisiä en täällä itseni lisäksi nähnyt, enkä minäkään ollut leikkivällä tuulella.




Muutamat kukat jaksavat vielä tien vierustalla kukkia.




Tässä on joku ollut leikkisällä päällä ja rakentanut pienoiskaupungin.




Itäauton linjakasta muotoiluakin sain ihailla.




Tässä sivuutan metsänomistajainyhdistyksen talon.




Nyt olen jo melkein kotona ja kotitie on tästä kohtaa remontin alla. Minä käännyn tästä kohtaa kuitenkin vasemmalle. . .



. . . ja nyt olen jo talomme edustalla. Kuljen tämän pihatien päähän ja sitten olenkin jo kotiovellamme.




Oven vieressä minulla on keväällä ystäviltä saatu hortensia, joka nyt on aloittanut toisen kukkimisen ja uusia nuppuja on vaikka kuinka paljon. Taidan istuttaa sen talveksi maahan ja katsoa jos saisin sen selviytymään talven yli.


Tänään olen liikkumiseeni tyytyväinen sillä askelia kertyi yli tavoittelemani 10.000 askelta.  


Mukavaa päivän jatkoa!
💛💛💛

26 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen postaus, jolla ihana otsikko. Kiitos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi muuten myös kiva kuvahaasteen aihe: kävelylenkki kunkin kotitienoilla vaikkapa joka kuukausi, erilaisella säällä, eri vuorokaudenaikoina. 😀

      Poista
    2. Kiitos Sara. Tuota haastetta voisi harkita.

      Poista
    3. Sara, olen mieluusti mukana tällaisessa haasteessa, mutta ns. "ylläpitäjäksi" en tällä kertaa halua ruveta kun mulla on jo tuo toinen haaste . Ehkä sinä alkaisit?

      Poista
    4. Kiitos kysymästä! Minulla on aikaa ja energiaa tosi vähän tässä elämänvaiheessa, mutta tällainen haaste olisi kyllä hyvä; se houkuttelisi myös liikkumaan!
      Kiitos muuten Kolme kuvaa -haasteestasi. Se tuli juuri sopivasti paikkamaan tyhjää tilaa kuvahaasteiden suhteen.

      Poista
    5. Niinpä, minä innostuin tästä niin paljon, että aloittaisin kävely&valokuvaus-haasteen. :) Jos ei sinulla ole nyt samaa suunnitelmaa.
      Voinen laittaa postaukseeni linkin tähän sinun postaukseesi ja kertoa, että idea tuli tästä postauksesta?
      Ihanaa lauantaita!

      Poista
    6. Kristiina K7/9/24 22:34

      Kävinkin jo lukemassa haasteesi ja olen mukana. Kiva kun linkitit bogiini. 😊

      Poista
  2. Kiitos kävelylenkistä! Nauratti se kerrostalokuva: näytti tyhjältä ja hylätyltä paitsi yhdellä parvekkeella, joka näyttäisi olevan täynnä kukkia. Olenko ainoa, joka ei seuraa päivän aikana kertyneitä askelia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kerrostalo näyttää kuvanottokulmasta kieltämättä aika hurjalta. Edestä kuvattuna paljon parempi. Tuo parveke on joka kesä täynnä kukkia ja todella kaunis.

      Poista
  3. Tellervo4/9/24 09:16

    Olipa kiva kävelylenkki kanssasi. Olet hyvä kertomaan mitä näet kävelylenkilläsi ja pitkän lenkin oletkin tehnyt. Hyvää keskiviikon jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että tykkäsit. Olen aika tarkka havainnoimaan pieniäkin juttuja ja niin löytää usein kivoja juttuja ihan arkipäiväisistäkin asioista. Oikein ihanaa päivää sinulle myös.

      Poista
  4. Upea lenkki ja kivat maisemat.
    Minäkin innostun lenkkeilemään syksyisin. Silloin astmaatikon on helppoa hengittää. Ostin itselleni ihanat paljasjalkakengät ja kokeilen lenkkiä niillä. Kävelen paljon paljasjaloin kesällä ja mieheni on kaivanut neulalla tikkuja ja lasinsiruja jalkapohjista. Nyt ei tarvitse enää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä hiukan viileämmät ilmat houkuttelevat liikkumaan, toisin kuin hellepäivät. Olen usein miettinyt millaiset tuollaiset paljasjalkakengät olisivat pitää. Tuntuvatko kaikki pikku kivet jalan alla tossujen läpi? Huh, kuulostaa hurjalta tuo lasinsirujen ym. kaivelu jalkapohjista!

      Poista
  5. Hikihän tällä kävelylenkillä tuli! Tuo pienoiskaupunki on ihana. Silmän iloa "matkalla". Mukavaa illan jatkoa ja aamulla pirteänä viettämään ihanaa päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin tuli mullakin kun sää olikin lämpimämpi kuin mitä ikkunasta katsoen oletti. Tuo kaupunki oli ennen vielä isompi. En tiedä mihin osa rakennuksista oli häipynyt. Kauan se on kuitenkin saanut olla paikoillaan ja tuntuu hyvältä kun kaikkea ei heti rikota.

      Poista
  6. Kiitos kierroksesta. Piti oikeen katsoa kuvat
    tarkkaa. Pidän niin Ahvenanmaan kauniista maisemista🌼
    Ihana tuo maalaismaisema kuva.
    Mukavaa viikon jatkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunista ja vähemmän kaunista löytyy tuon reitin varrelta, mutta noin yleisesti tykkään kyllä minäkin että kaunista täällä Ahvenanmaalla on.
      Sinulle myös oikein kivaa loppuviikkoa!

      Poista
  7. Kauniita maisemia siellä. Minä osallistuin jo syyskuun haasteeseen, postaus löytyy täältä --->

    https://365arkisin.blogspot.com/2024/09/arkikuvia-kolme-kuvaa-kuukaudessa.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulenpa katsomaan kuviasi. Kiva kun olet mukana.

      Poista
  8. Kauniit ja vaihtelevat maisemat, oikein viehättävää 🌿 Rakastan elokuussa / alkusyksyssä erityisesti vihreän ja punaisen yhdistelmää kuten pihlajissa. ❤️💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylän raitteja tulee kuljettua. Samoja reittejä useimmiten tulee mentyä.
      Pihlajat ovatkin nyt kauneimmillaan kun on niin paljon marjoja.

      Poista
  9. Täällä syyskuun kuvani https://enkulinkasityot.blogspot.com/2024/09/vain-kolme-kuvaa-kuukaudessa.html

    VastaaPoista
  10. Kiitos - minä tosiaan "Kävelin kanssasi" - mutta istuin ilmeisesti vain olkapäälläsi, kun askelmittariini ei tullut yhtään askelta. Voisin napata tämän haasteen jollain ulkomaanseikkailulla, jollemme saa fillareita sieltä vuokrattua....

    Kotomaassa olen tosi huono lähtemään kävelylle... sinun olkapäällä oli kyllä kivaa ja monipuolista nähtävää... ihana minikaupunkikin...

    Pitäisiköhän mun tehdä tästä muuntohaaste - pyöräile kanssani!!
    Tai reippaile kanssani... hällä väliä miten, kunhan reippailee ja tekee itselleen mielekkäällä tapaa hyvää!! Ihana postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai jos askelmittarisi oli rikki :))) Sara, Villa Emilia-blogissa teki jo tästä aiheesta haasteen jossa hän haastaa kävelemään tai pyöräilemään. Liity mukaan meihin jotka ollaan siinä mukana.

      Poista
  11. I came here because of the link Sara put up on her blog. Such a lovely walk you took, with many interesting sights. I wonder who created that miniature city. Your hydrangea is so pretty. Ours are fast fading and turning brown.

    VastaaPoista