09/09/2024

Kauniita kortteja ja paljon historiaa



Tuli kaunis kortti Saksasta Franzilta. Hän kirjoittaa että on ollut viikon kuvan esittämässä paikassa. Ihanan kesäiseltä näyttävät merimaisemat. Franzin kotiseudulla ei ole merta lähellä ja hän haluaakin matkustaa uudestaan pohjoisemmaksi missä merta on.

Hän on kortin lähettämispäivänä menossa pakohuoneeseen ja toivoo löytävänsä sieltä vielä uloskin. Onnea yritykseen Franzi ja kiitos kauniin kortin lisäksi hienoista postimerkeistä!



Kaisa Eestistä aloittaa korttinsa näin: "Moi Kristiina! Tere!" Hän lähetti tämän kortin, jossa on kuva Muhun saarella olevasta museosta. Hän kirjoittaa ettei ole Ahvenanmaalla käynyt, mutta on useasti matkallaan Tukholmaan, nähnyt Maarianhaminan sataman yöllä. Kaisa oli laittanut korttiin hienot kansallispuku-postimerkit, jotka näkyvät kortin vasemmassa reunassa. 



Tällä kertaa ovat lähettäjät laittaneet erityisen hienoja postimerkkejä ja tarroja kortteihin, eikä tämä Perrin USA.sta lähettämä kortti tehnyt poikkeusta. Perri kertoo että he ovat lähdössä Mexico Cityyn. Se on hänen ensimmäinen matkansa sinne ja hän odottaa erityisesti herkullisia ruokailuelämyksiä.




Italiasta on Gabriele lähettänyt tämän mahtavan kuvakortin. Hän on käynyt Strombolin tulivuorisaarella ja muillakin tulivuorisaarilla, jotka ovat Unescon maailmanperintökohteita. Hän kertoo haluavansa tuonne vielä uudemmankin kerran ja se onkin hänelle varsin helppoa koska hän asuu lähistöllä.


Wendy Kanadasta lähetti tämän kukkakortin, josta minulle tulee mieleen Marimekon Unikko-kukkakortit. Wendy asuu Torontossa. Kunpa voisi laittaa aina myös kortin kääntöpuolenkin tänne, sillä niin kauniisti monet ovat korttinsa koristelleet, niin myös Wendy.




Yksi toiveaiheistani korteissa on junat ja sen onkin hienosti huomioinut Martin Saksasta. Kortin kääntöpuolella on jopa junapostimerkit ja pari juna-aiheista leimaa.

Hauskana yksityiskohtana on kortissa allekirjoituksena erityisen hieno leima, jolla Martin allekirjoittaa kortteja. Leimassa on kortin osoitepuolen kuva, Martinin postcrossing-nimimerkki sekä toivotus "Happy postcrossing".



Tässä kortissa on kuva Montauk Point-majakasta. Ann Marie USA:sta on lähettänyt kortin.




Viimeinen kortti on Saksasta Hampurista, jossa Pauline asuu.  Kortin kuva on pienestä Quedlinburgin kaupungista joka myös kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Kaupunki sijaitsee Bodejoen varrella ja siellä on n. 24.000 asukasta.
Quedlinburgin kaupunki on vanha ja niin on tämä talokin jossa ovet ja ikkunat ovat hiukan vinksin vonksin.



Tein näiden korttien postimerkeistä kollaasin, josta näkyy miten hienoja postimerkit voivat olla.




Taas opin korttien myötä paljon uutta ja vanhaa. On tämä mielenkiintoista.


Kiitos kaikille korttien lähettäjille ja mukavaa uutta viikkoa lukijoille!
💚💚💚

26 kommenttia:

  1. Jännittävää postia. Kiva seurata näin ruudunkin läpi, vaikka eivät ole edes minulle tulleet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa että aihe kiinnostaa. Pelkään aina että te lukijat kyllästytte näihin kortteihin.

      Poista
  2. Kiva seurata näitä korttijuttuja. Melkein avasin postcrossing-tilin, mutta sitten pakitin kuitenkin - en tiedä miksi. En huomannut, että siellä olisi voinut toivoa jotain aihetta, mutta varmaan voi, jos sinullakin on ollut junat toiveena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi harmi ettet aloittanut. Mutta vielä voit aloittaa koska tahansa. Kun teet profiilisi, niin siihen voit kertoa mitä haluat itsestäsi, esim. millaista työtä teet, perheestäsi, asuinpaikastasi, harrastuksistasi jne. Tuohon profiiliin voit myös kirjoittaa millaisia kortteja toivot, tai sitten että kaikenlaiset kortit käyvät. Mulla on toiveina junat, majakat, luonto, arkkitehtuuri, ovet ja ikkunat, maisemat, mustavalkokortit, kahviin liittyvät kortit. Rohkaistu vaan aloittamaan, ei se ota jos ei annakaan.

      Poista
  3. Kivoja kortteja! Upea tuo tulivuorikortti :) olisi hienoa käydä tuollaista katsomassa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo tulivuorisaari olisi mahtava vierailukohde.

      Poista
  4. Tosi mielenkiintoista, minä tykkään jostain syystä noista vähän räjähtäneen näköisistä talokorteista ja eri maiden postimerkit on vielä plussaa tälle harrastukselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talot j, ikkunat ja ovet ovat minunkin toivelistallani.

      Poista
  5. Kiitos! Kuten Sartsa jo mainitsi, niin kiva seurata näinkin, vaikka ei itse osallistu. Vaan nytpä jäi vaivaamaan se leima/tarrat sekä jotkut mainitsemasi postimerkit - eikö niitä saa kuvata/julkaista? Kivaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo leimat ja tarrat ovat yleensä niin kortin keskiosissa, että niitä on vaikea tekstiä näyttämättä näyttää täällä, sillä tekstiä ei postcrossingin sääntöjen mukaan saa näyttää. Postimerkkejä olen välillä näyttänyt, mutta nyt tuntui että kuvia ja tekstiä tulee jo muutenkin niin paljon ettei kukaan jaksa niitä lukea/katsoa. Voisin tietysti tehdä niin, että tekisin postimerkeistä jonkinlaisen kollaasin niin veisi vähemmän tilaa.

      Poista
    2. Kiitos vastauksestasi! En (tietenkään) tiedä säännöistä. Näinkin on hyvä.

      Poista
  6. Ja olipas taas mielenkiintoisia kortteja! Ehkä tuo Stromboli hauskin, alettiin muistella yhden italialaisen ohjaajan elokuvaa, jossa kivutaan Strombolin rinteitä ja vieraillaan muillakin Liparisaarilla. Tuolla saarella en kyllä asuisi. :D
    Vastauksesi edelliseen kommenttiin on hyödyllinen: kuulostaa järkevältä, ettei korttien lähettäjistä saa julkistaa liikaa tietoja.
    Minä keräsin lapsena "kollaasikortteja", kuten tuo Franzin Pohjanmeri-kortti. Jos aloittaisin postcrossingin, toivoisin sellaisia kortteja. :)
    Ihanaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en asuisi minäkään tuolla. Franzi lähetti todella kauniin kortin ja siinä on ihanan lempeät värit. Samoin sinulle, oikein hienoa viikkoa!

      Poista
  7. Onpas jännä tulla seuraamaan mistä kaukaa
    kortteja on tullut.
    Onpas kauniita kortteja taas saapunut🌸
    Varmaa kiva mennä postia hakemaan ajatuksella ,onkohan kortteja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauniita ovat. Tässä vaiheessa postcrossing-uraani kortteja ei vielä tule ihan hurjia määriä, kun itsellä saa olla matkalla saajilleen vain 10 korttia. Mutta kun tuo määrä lisääntyy niin sitten varmaan tulee paljon enemmän kerrallaan.

      Poista
  8. Onpa kauniita kortteja tupsahtanut postilaatikkoonne! Wendyn kortissa olevista kukista tulee itselleni mieleen 1900-alkupuolen tapetit "herrasväen kamarin seinillä". Äärimmäisen kaunis ja herkkä kortti minusta! Tykästyin myös Saksasta Franzilta tulleeseen korttiin ja sen merimaisemiin. Melkein voin haistaa nenässäni meren tuoksun ja kuulen tuon lokin kirkuvan. Upeita ovat myös postimerkit. Minä keräsin aikoinaan (10-15 v) postimerkkejä ja minulla oli niitä aika paljon kansiossa. Sinä olet saanut korttien mukana myös kauniita postimerkkejä.

    Kivaa uutta viikkoa Kristiina ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toden totta tuo näyttääkin tapetilta! Katsoin kortin takaa ja siinä luki että kuvion on suunnitellut v. 2017 Jen Hewett. "From Flower Box: 100 Postcards by 10 artists".
      Franzin kortti on ihana! Postimerkkien keräilijälle tämä harrastus on mitä hienoin. Itse en niitä kerää, mutta ihailen kyllä kauniita merkkejä.
      Sinulle myös, oikein ihanaa viikkoa<3

      Poista
  9. Voi miten näyttäviä nuo majakat ovat jo kuvina... Mitenkähän vaikuttavia ilmestyksiä ne ovat läheltä nähtyinä?

    Postimerkkit ovat upeita. Isäni keräsi kauan ennen kuin sai tarpeekseen.

    Korttien kääntöpuolia voisi varmaan näyttää kun peittää osan pinnasta (?)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin jaksan aina vaan ihailla majakoita ja niiden ympärillä siintävää sinistä merta. Toki voisi peittää osan ja niin olen joskus tehnytkin. Mutta esim. Martinin junakortissa oli niin paljon leimoja ja hienoja postimerkkejä, että peittäminen ei olisi onnistunut kun tekstiä oli niiden väleissäkin.

      Poista
  10. Oletpa saanut paljon kivaa ja mielenkiintoista postia jälleen. Postimerkit ovat hienoja. Koiramerkistä tuntuu, että koira hyppää pois merkistä. Tuo talo näyttää aika ränsistyneeltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo koiramerkki onkin tosi suloinen. Talo on vanha ja aika vino, mutta silti mielestäni tosi viehättävä.

      Poista
  11. ihanaa kun jaat näitä "Maailmanympärimatkoja" - ihan ahmin kuulumisia ja kuvia ympäri maailmaa ja kasvaa tuo paikkojen määrä, jonne voisi joskus itsekin mennä... hmmm... kuten esim. Strombolin saari - googlasin jo kohdetta. Pohjanmeren rannalla on tullut oltua useammassakin kohdin ja haaveet on mennä sinne vielä pyöräilemäänkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka tämä on harrastuksena aikakin kallis, kun tietää postimaksut nykyisin, niin jos ajattelee "maailmanympärimatkana", niin jopa on halpaa :)))
      Tuo Stromboli olisi jännä paikka käydä ja tietysti kaikki Keski-Euroopan maat ovat hienoja matkakohteita.

      Poista
    2. Hih - minä säästän ne postikulut, kun saan seurata näitä ihanuuksia ja ideoita blogistasi. "säästöt" sitten tuhlautuu pakun dieceliin tai Hullujen päivien edullisiin lentolippuihin....
      Syyskuun 3 kuvaa postattu myös... kiitos kivasta ja motivoivasta haasteesta!

      Poista
    3. Voi olla että minä sittenkin pääsen halvemmalla kuin sinä näille "matkoille".
      Kävinkin jo kommentoimassa kuviasi. Kiva että pystyn motivoimaan teitä jotka uskollisesti olette mukana kuukaudesta toiseen.

      Poista