29/07/2024

Harvat ja valitut



Postauksen otsikosta saattaa tulla mieleen erilaisia vaihtoehtoja, mutta tässä kohtaa tarkoitan saamiani postikortteja. Niitä on alkanut tulla sellaisella vauhdilla, että en millään voi kaikkia näyttää, saatikka kertoa niiden lähettäjistä, joten otan tarkempaan esittelyyn vain kaikkein mieluisimmat kortit. Muutkin pääsevät toki ryhmäkuvaan, jollainen tässäkin postauksessa alempana on.

Yllä oleva kortti tulee Kanadasta saakka ja sen lähetti Sandra. Kuvassa on maisema Flowerpot Islandista, Ontariosta. Vaikka kuvassa maisema näyttää hyvinkin trooppiselta, Sandra kirjoittaa että itse asiassa sää on tuolla melko kylmää. Sandra tykkää seurata lintuja. Voisi luulla että kuva on vaikka Thaimaasta, mutta lämpötila on hiukan eri kuin siellä etelässä.




Tämä kortti tulee lähempää, nimittäin Multialta jossa Mervi asuu maaseudulla. Hän oli kortin kirjoittamispäivänä käynyt poimimassa lakkoja ja saanutkin muutaman litran kerättyä.  Lakkojen poimimisen lisäksi Mervi harrastaa lukemista, kirjeiden kirjoittamista, käsitöitä ja valokuvausta.



Tämä Frida Kahloa esittävä kortti tulee Alankomaista Madickenilta.  Hän kirjoittaa että on työnsä puitteissa ollut sekä Helsingissä että Tukholmassa ja käynyt silloin myös Norjassa. Ahvenanmaalla hän ei vielä ole käynyt, joten toivotin hänet tervetulleeksi:)





Kaunis kasviaiheinen kortti tuli 16-vuotiaalta Laurenalta, Saksasta. Hän asuu pienessä kaupungissa, jossa on monia kivoja kahviloita ja jossa "kaikki tuntevat toisensa".  Laurena suosittelee maistamaan brezeliä tai schnitzeliä jos vierailen Saksassa. 

Toisessa kasvi-aiheisessa kortissa on Suomen kasveja kauniisti kuvitettuina. Maarit, joka on kotoisin Keminmaalta viettää siellä kesää.
Kiitos Maarit tästä ihanasta kortista!



Majakkakortit viehättävät aina ja tämän lähetti Brillie, joka asustaa Saksassa. Hän asuu Reinin varrella. Kortti tuli kirjekuoressa jossa on juhlaleima siitä, kun 200 vuotta sitten ensimmäiset saksalaiset muuttivat Brasiliaan.
Ihanaa kun lähettäjä kirjoittaa tällaisista tapahtumista ja kun vielä kirjeessä on asiaa koskeva leima.



Viimeinen kortti tuli USA:sta Texasista. Tracy, joka kortin lähetti kertoo että he viettivät äskettäin (4.7.) USA.N itsenäisyyspäivää joka on hänen suosikkijuhlapäivänsä.



Loput nyt tulleet kortit ovat näissä kollaaseissa. Ylläolevat kortit tulivat Malesiasta, USA:sta (2kpl), Sveitsistä ja Iso-Britanniasta.



Ja nämä loput viisi tulivat Saksasta (3kpl), USA:sta ja Ranskasta.

Aina vaan on yhtä mukavaa saada kortteja ja ihan yhtä mukavaa on myös niiden lähettäminen. Siinä houkuttaa se kun yrittää valita mahdollisimman hyvin saajan toiveisiin sopivan kortin. 


30 kommenttia:

  1. Oi miten ihania korttia jälleen maailmoilta.
    Ja meiltäkin päin, Multialle täältä matkaa n. 57 km.
    Aurinkoista viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat niin mieleisiä. Melkeinpä kotikonnuiltasi sitten tuli tuo kortti.
      Sinulle myös oikein kesäistä viikkoa!

      Poista
  2. Onpas kauniita kortteja! Botaaniset kuvat ovat erityisen hienoja ja majakkakuvissa on kiehtova tunnelma.
    Mukavaa kuunvaihdetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään noista kasviaiheisista korteista ja tietysti majakat ovat aina ihania.
      Sinulle myös, oikein kaunista alkavaa elokuuta!

      Poista
  3. Minäkin kokeilin viimein postcrossingia! Inspiroiduin kovasti postauksistasi ja rohkaistuin. Vielä en ole saanut yhtäkään korttia itse, mutta kaksi lähettämääni löysi jo perille. Ihanan jännittävää odotella postia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että uusia postcrossaajia tulee mukaan. Alussa kestää, ainakin siltä tuntuu, liian kauan että kortteja tulee, mutta pikku hiljaa niiden tulo nopeutuu. Minäkään en ole vielä kovin kauan ollut mukana ja olen nyt lähettänyt kuutisenkymmentä korttia. Innolla aina odotan postia ja mikä pettymys onkaan jos ei yhtäkään korttia tule.
      Ihanaa postcrossingia sinulle. Minun postcrossing-nimeni on Kkrisse.

      Poista
  4. Ihana saada tuollaisia erilaisia kortteja; kiva harrastus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä niin mukaansa tempaava ja kiva harrastus, ettei sitä uskoisi ennen kuin on itse kokeillut.

      Poista
  5. Voi miten ihania kortteja olet taasen saanut.....minulla kaikki kortit on menossa tosi, tosi kauas ja yhtään korttia ei ole tullut pitkään aikaan....Tuo "ovi" kortti oli ihana ja majakkakortti! Tuo ovikortti varsinkin viehätti minua....se puhuttelee paljonkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin menee paljon Kiinaan ja Taiwaniin ja niiden perille menoa saa sitten odottaa. Yllättävän kauan on korttini nytkin matkannut Espanjaankin, sillä lähetin sen 4.7. eikä vielä ole perille tullut!
      Huomenna on meillä taas postinjakopäivä ja auta armias jos ei yhtään korttia tule.....

      Poista
  6. Mielenkiintoinen harrastus ja postia on aina mukava saada.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on. Päivä on pettymys jos ei yhtään korttia tule :)

      Poista
  7. Quante cartoline hai ricevuto !! Tutte molto belle!! Saluti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I got many cards now, which is very nice. Greetings to you!

      Poista
  8. Kiva ja kansainvälinen harrastus tämä postcrossing. Kauniita kortteja olet saanut.

    VastaaPoista
  9. Hienoja kortteja olet saanut, postia on mukava saada kuten myös lähettää - itse lähetän harvoin minkäänlaista postia, kirjeitä joskus kirjoittelen muutaman ihmisen kanssa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä osaa sanoa kumpi on mukavampaa, korttien saaminen vai niiden kirjoittaminen.

      Poista
  10. Erikoisia erilaisia kortteja ja varsin mukavia viestejä niissä.
    Vastasin juuri (viime tipassa) h-haasteeseen... Hyvää alkavaa e-lokuuta! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo viestit ovat useimmiten tosi mukavaa luettavaa. Silloin on vähän tylsää jos lukee vain terveiset. Kävin jo lukemassa haastevastauksesi.

      Poista
  11. On kiva seurata korttipostia maailmalta ja Suomestakin. Toivottavasti aikasi riittää niiden lähettämiseen ja saamme nähdä saamiasi kortteja. Kiitos niistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika riittää kyllä. Jos en näitäkään harrastaisi niin aika tulisi pitkäksi.

      Poista
  12. Jännä harrastus ja varmasti ei mikään halpa vaikka harrastukset aina maksaa . Mekin sanomme täällä mökillä oloa harrastukseksi ja sitähän se on ja täyspäiväinen😀
    Kivat kortit ja mukava varmaan lukea mitä niiden takana on...kuka mikä ja mitä .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kortteja saa suht. halvalla, mutta postimaksut hirvittää. Mutta kuten sanot, lähes kaikki harrastaminen maksaa. Onneksi bloggaaminen sentään on ilmaista kunhan laitteet on valmiina itsellä.

      Poista
  13. Kyllähän tuollaista postia odottelee innolla! Tuo tornimainen kallio on ihan mahtavan näköinen. Kaikissa korteissa on jotain omanlaatuistaan omalaatuista. Kiva katsoa näin ruudun läpi, vaikka eivät ole minulle tulleetkaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä. Kallio on hieno ja koko maisema kaunis. Se onkin kivaa kun kortit ovat niin erilaisia ja yleensä ovat toivomieni mukaisia aiheiltaan.

      Poista
  14. Kyllä olet taas saanut huikean korttisaaliin! -)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika paljon tullut. Itsekin olen ahkerasti kortteja lähettänyt. Monet vaan menevät niin kauas että kestää viikkoja ennen kuin saapuvat perille.

      Poista
  15. Ooooh - tämä harrastus ei räjähtänyt käsille vaan kirjaimellisesti postilaatikkoon - WAU!! Tarinat korttien takana ovat parasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uutta räjähdystä postilaatikkoon odotan innolla. Nyt on mennyt taas monta päivää ettei yhtään korttia ole tullut. No ehkä ensi viikolla sitten. Tarinat ovat kyllä parhaita.

      Poista