21/07/2024

Ahdasta on



Aika ahdasta on Maarianhaminan satamassa näinä päivinä. Tapahtumia riittää joka makuun. Käväistiin kaupungissa katsomassa jokavuotisen Poker Run-kilpailun osallistujien veneitä.



Ja olihan noita muskeliveneitä paikalla. Lähtöön oli vielä aikaa, joten ihan rauhallisesti ne paikoillaan olivat. Itselläni ei ole minkäänlaista suhdetta tuollaisiin veneisiin, mutta onhan niitä kiva käydä taivastelemassa ja miettiä sitä polttoaineen kulutuksen määrää minkä ne hörppää tällaisen kilpailun aikana. 




Olihan siellä yksi tuttukin paikalla. Hän ei omista venettä, mutta saa jo toistamiseen olla mukana kyydissä, varustettuna sukelluslaseilla ja pipolla ajon aikana. Hän sanoi ettei siinä vauhdissa paljoa ehdi ympärilleen katsella.



Ihan "tavallisiakin" veneitä oli satama pullollaan. 




Ja luxus-veneitä riitti tietysti, kuten aina kesän kiivaimpaan sesonkiaikaan. Aina toivon että joskus pääsisi kurkistamaan tällaisiin veneisiin sisälle. En varmaan osaa ajatella puoliakaan niistä hienouksista mitä ne sisällään pitävät.

Tietämättömyyteni kaikista niistä tuli hyvin esille pari viikkoa sitten kun samassa satamassa kävimme jätskillä. Seisoimme laiturin vieressä ja näimme miten loisteliaan näköinen vene oli tulossa rantautumaan. Kannella seisoi nuori mies ja luulimme että hän on joku miehistöön kuuluva joka katsoo ettei vene kolhiinnu laituriin. Hänellä oli kädessään joku laite ja hän tarkkaili veneen lähestymistä laituriin. Hienosti tuntuikin sujuvan.

Sitten tajusimme että hänellä olikin kädessään kaukosäädin jolla hän helpon näköisesti ohjaili venettä. Veneen ohjaaminen näytti ihan lasten leikiltä ja se liikkui milloin eteenpäin tai taaksepäin ja välillä sivuttainkin.

Loppujen lopuksi veneessä oli vain nuori perhe, isä, äiti ja kaksi lasta, joten mitään sen kummempaa miehistöä ei siinä ollut. 

Mielessä kävi myös se, olikohan vene nuoren parin oma ja jos oli, niin minkähän pelifirman olivat mahdollisesti juuri myyneet ja saaneet siitä mojovat voitot. Vai olisikohan ollut joku jääkiekkoilija, niitäkin kun hienoine veneineen täällä joka kesä poikkeaa.





Tämä vene kiinnitti huomiota sillä se oli tosi pitkä. Ihmeteltiin miten se ollenkaan on tuohon laituripaikkaan päässyt ja varsinkin miten se pääsee siitä taas pois.







Tässä veneessä taas riitti leveyttä. Keulassa kiilteli suuri pokaali. En tiedä onko ko. vene sen joskus voittanut, vai oliko se tämän kilpailun voittajalle ojennettava pokaali.

Kaupunkikäynnin jälkeen tuli sellainen tunne, että kesäisin pitäisikin asua kaupungissa, sillä niin paljon kaikenlaista siellä silloin tapahtuu. Talvella sitten taas voi yhtä hyvin asua maaseudulla kun kaupunkikin on talviunessaan.


💙💙💙



24 kommenttia:

  1. Maarianhamina on varmasti kesällä todella vilkas ja kansainvälinen. No ainahan se on kansainvälinen, keskeisellä paikalla!
    En minäkään välitä muskeliveneistä, melusaaste ja muu saaste, voi vain kuvitella, miten ne häiritsevät vedenalaista elämää. Satamassa on kyllä kiinnostavaa katsoa veneitä. Sama on Nauvon satamassa, aivan täynnä nyt heinäkuussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä vilkas. Kuvistani se ei kuitenkaan käy ilmi kun aina yritän ottaa kuvat niin ettei ihmisiä näkyisi. Nauvo onkin varmaan veneilijöille tosi suosittu paikka.

      Poista
  2. Kiitos katselmuksesta! Kivaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  3. Kesän tapahtuma teillä ja meillä. Paljon erilaisia vesillä kulkevia kulkuneuvoja. Mullakin näkyy olevan yksi tuttu kuvassa. Kivoja kesätapahtumia ja ihmisiä paljon liikkeellä, kun sää suosii. Turusta aamulla alkoi Aurajoen ranta tyhjentyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä tietysti paljon enemmän vielä kuin meillä. Isot purjelaivat tulevat nyt tänne ja menen kyllä niitä katsomaan. Toisenkin ainakin tiedät, vaikka voi olla että et koskaan ole nähnytkään. Hän on vanhin lapsenlapsemme. Varmaan tyhjeni aika tavalla sekä laivoista että katsojista.

      Poista
    2. Oiskohan niin, että he asuivat tai kävivät Turussa hänen ollessa vauva. Muuttunut on.🤗

      Poista
    3. Asuivat Turussa siihen asti kun hän oli puolivuotias. Sitten muuttivat.

      Poista
  4. Maailmalla riittää rikkaita ihmisiä. Toiset ovat oikeasti rakentaneet jonkun yrityksen itse ja toiset ovat vain perinteet rahaa vanhemmiltaan.
    Itsekin tykkään kurkkia erilaisia veneitä. Voisin omistaakin jonkun huvijahdin, mutta en mitään muskelivenettä. Ei ole oikein mun juttuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, riittää. Minä en välittäisi omistaa minkäänlaista venettä, maakrapu kun olen, mutta katsomaan sisälle niitä kyllä haluaisin, samoin matkailuautoja.

      Poista
    2. Minäkin tykkäisin kurkkia niin veneisiin kuin matkailuautoihin sisälle. Voisin kierrellä asuntonäytöissäkin ihan uteliaisuuttani, jos tohtisin. En kehtaisi.

      Poista
    3. Asuntonäytöt kiinnostavat minuakin, mutta tyydyn kuitenkin kurkistelemaan niitä netistä.

      Poista
  5. Onpa hienoja veneitä!! Katseltavaa riittää..... Itsekin voisin asua kaupungissa kesällä....siellä on niin paljon kaikkea tekemistä / näyttely yms ja turisteja määrä on niin valtava ettei uskoisi suomessa olevansakaan (jos meinaan helsingissä on) Pidän siitä ilmapiiristä. Tänne maalle niin harvoin eksyy turistia.....Siksi varmaan täällä järjestettävät yksipäiväiset Suomen suurimmat markkinat viehättävät minua. Ihmistä on 3 ehkä 4 kertaa enemmän kuin kunnan väkiluku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin. Maarianhaminassakin tuntee melkein olevansa ulkomailla kesäisin, varsinkin jos sää on lämmin kuten nytkin. Nuo markkinat olisikin kiva nähdä.

      Poista
  6. Kiitos ihanista venekuvista.

    VastaaPoista
  7. Kivoja kuvia. Me piipahdimme Turussa katsomassa laivat, Tall Ships Races, joka päättyy tänään. Onhan ne valtavan hienoja. Turunkin jokisuisto on vaan jotenkin pieni ja ahdas. Lisäksi tapahtumaan tietenkin liittyy aina ne "pakolliset" metrilakukojut ja muu markkinameininki, niin oli ahdasta liikkua.

    Turkukin on kiva kesäkaupunki. Ajatukseni kävi myös siinä, että siellä olisi kiva asua kesäaikaan, kun kävellen pääsisi kaikkiin tapahtumiin ja voisi aikatauluttaa menonsa niin, ettei ole aina suurimmassa ryysiksessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoja ovat nuo laivat ja on kiva päästä katsomaan niitä ihan livenä täällä Maarianhaminassa. Toiset muuttaa maalle kesäksi ja me muutettaisiin toisin päin :)

      Poista
  8. Oi ihanuus mitä veneitä ja elämää💙
    Maarianhamina niin ihana kesä paikka.
    Voi tuota meren kauneutta myös.
    Aurinkoa viikkoonne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaupunki tosiaan herää elämään näin kesällä, aivan mahtavaa. Aurinkoa sinne myös, vaikka hiukan voisi viilentyä mielestäni :)

      Poista
  9. Jopas on monenlaisia veneitä. Tuollaisia erikoisempia en ole ennen nähnyt. Maarianhamina olisi kyllä kiva matkailukohde, en muista olenko käynyt siellä kuin ihan lapsena vanhempieni kanssa. Merellinen maisema on ihan omanlaisensa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veneitä riittää keskikesällä ja monenlaisia. Suosittelen kyllä vierailemaan Maarianhaminassa ja koko Ahvenanmaalla. Paljon on nähtävää ja koettavaa, varsinkin jos ottaa auton mukaan ja kiertelee muuallakin kuin vain Maarianhaminassa. Monelle tuntuu Ahvenanmaa olevan yhtä kuin Maarianhamina, mutta kaupungin ulkopuolella avautuu ihan erilainen Ahvenanmaa.

      Poista
  10. Paljon on komeita veneitä. Sen verran olen vierasvenesatamissa käynyt, että niiden ainutlaatuisen tunnelman aistii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On upeita aluksia ja tunnelma sen mukainen. Sen verran lähekkäin tuolla ollaan, ettei moinen ainakaan minulle sopisi.

      Poista