26/05/2024

Kesäkaupungissa



Kesäisissä tunnelmissa käveltiin eilen Maarianhaminassa. Oli melkeinpä liiankin kuuma, ja varjopaikkojen penkit olivatkin suositumpia kuin aurinkoisten.




Tulppaanit kukkivat vielä kauniisti kävelykadun laatikoissa, mutta pian varmaan tulee kesäkukkien vuoro kaunistaa katua. Ihanat väriyhdistelmät valkoisesta tummaan roosaan, vai onko tuo pinkki.

Kävelimme torille ja siellä olikin paljon ihmisiä kuuntelemassa musiikkia jota kahdella lavalla esitettiin. Oli myös kirppareita ja muita myyntipisteitä. Katselin kivoja kesämekkoja, mutta harmikseni ei sovitusmahdollisuutta ollut, ja niin jäi ostaminen kun mekkojen sopivuudesta ei ollut varmuutta. Voi että harmitti, kun kivan näköisiä olivat. En kuitenkaan halunnut tehdä hutiostosta, joten sinne jäivät.







Magnoliat kukkivat parhaillaan ja paikoitellen oli kadun pinta vaaleanpunaisten terälehtien peitossa.







Kaupunkikäynnin lisäksi omaan viikonloppuuni on mahtunut kesäkukkien istutusta ja kastelua. Oltu sekä kotona, että mökillä, kun molemmissa paikoissa on seurattava kasvien pärjäämistä tässä lämmössä ja kuivuudessa. 

Kotona satoi jonkin verran toissa päivänä ja ilokseni havaitsin sadevesitynnyrin täyttyneen melkeinpä puolilleen. Siitä ammensinkin monta kastelukannullista vettä kukkamaahan. On niin paljon mukavampaa kun voi käyttää sadevettä vesijohtoveden sijasta.

MUKAVAA PÄIVÄÄ SINULLE!

💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚

25 kommenttia:

  1. Oi että, Maarianhaminassa on katupuina magnolioita – todella juhlavaa! Ja muiden Suomen kaupunkien näkökulmasta myös eksoottista.
    Harmi, että mekko jäi.
    Voi, huomasin ne pilvet lännessä ja niin toivoin, että tulevat tänne meille, mutta jatkoivat tapansa mukaan pohjoiseen kohti Satakuntaa :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat aika ihania. Harmitus oli se etten uskaltanut sovittamatta ostaa kun kivan näköisiä ja hintaisia olisi ollut. Harmi ettei teille tullut sadetta edes vähän.

      Poista
  2. Maarianhamina näyttää todella kauniilta kaupungilta upeiden kuviesi perusteella :) - edelleen on haaveena päästä joskus käymään Ahvenanmaalla !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se kaunis, ja keskikesällä vielä kauniimpi.

      Poista
  3. Oi oi miten kaunista. Ihania nuo magnoliat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä kelpaa ihailla niin kauan kuin kukkivat.

      Poista
  4. Kaunista on Maarianhaminan kaduilla. Tuntuu, että kesä olisi jo pidemmällä. Täällä ei voi kertoa sateesta, kun eilen satoi sen verran, että maa kastui.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella tuntuu kummalliselta ettei vielä ole edes kesäkuu. Mutta hyvä on ettei vielä olla niin pitkällä. Kesä tuntuu aina menevän liian nopsasti.

      Poista
  5. Niin kaunein kaupunki. Ensimmäisen kuvan katu näyttää tutulta.
    Kun oltiin Maarianhaminassa kolme päivää hotellissa, ihastelin kukkia ja katuja. Yleensäkin sitä miten siistiä siellä on. Osa sydäntäni jäi sinne, joten pakko tulla uudelleen kun ehditään.
    Nauti minunkin edestä siitä kauneudesta.
    Aurinkoa sunnuntaille ja alkavaan viikkoosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo katu onkin se "pääkatu", jossa varmaan kaikki vierailijat käyvät. Aika siistiä on mielestäni koko Ahvenanmaalla. Harvoin näkee rojukasoja talojen pihoilla, mutta onhan niitäkin sentään siellä täällä.
      Kyllä nautin, eikä oikeastaan tee mieli minnekään muualle näin kesällä.
      Oikein mukavaa viikkoa sinnekin!

      Poista
  6. Kiitos kauniista Maarianhamina-kuvista. Ihana paikka.

    VastaaPoista
  7. Ihanat kuvat Maarianhaminasta!

    Meille ei ole suotu vesisateita, mutta hyvä, että teillä on tärpännyt 💖

    Ihanaa alkukesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enemmän vettä olisi tännekin tarvittu. Nyt taas luonto rutikuivaa.
      Samoin sinne!

      Poista
  8. Maarianhamina on kaunis kesäkaupuki.. olen käynyt sillä monta monta vuotta stten ja ohi ajanut ruotis.lautoilla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä todellinen kesäkaupunki. Varmaan muuttunut jonkin verran siitä kun olet käynyt.

      Poista
  9. Mies toivoo, että voitaisiin tänä kesänä tehdä jonain viikonloppuna Ahvenanmaan pelireissu yhdessä ja sehän vaan mulle sopisi, kun olen vähän jo kartalla siitä kuinka kaunista siellä on. Ja kuvistasi sain muistikuville vielä lisävahvistuksen.

    Äsken justiin katselin sääennusteita ja näyttää siltä, että suht joka päivä ukkostaa, kun on niin kuumaa. Plaah. Pelkään ukkosta ja stressaan jo siitä, kun näen ne salaman kuvat sääennusteessa.
    Joskin eilinen ensimmäinen kunnon rankkasade aikoihin (sen ukkosen kera) tuli enemmän kuin tarpeeseen. Meidän piha on kuin joku savanni, kun savimaa halkeilee. Ja ehkä joudun perumaan puheeni senkin suhteen, kun olen sanonut, ettei mua haittaa, vaikka meidän nurmikko kasvaa enimmäkseen sammalta, koska vihreää sekin on. Ei ole enää :). Ihan rutikuivaa ja ruskeaa.

    En ole varmaan koko toukokuussa avannut sen enempää tätä bloggeria kuin Instaakaan. On ollut niin paljon kaikkea (terveydellistä) jännitettävää, etten oikein ole pystynyt keskittymään. Ja toisaalta luonnossa riittää nyt niin paljon kaikkea kaunista katseltavaa, josta haluan nauttia ihan vaan katselemalla ennenkuin kaikki ihana raikas vaalenvihreä ja kukinta katoaa.

    Kaikkea hyvää sinne Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon että pääsette toteuttamaan pelimatkan. Ehkä tavataan? Voi harmi kun pelkäät ukkosta. Minä tykkään ukonilmasta ja meille sitä ei juuri satu. Sadetta tarvittaisiin täälläkin. Vaikka jonkin verran yhtenä päivänä satoikin, niin ei se mihinkään riittänyt. Sammalta on täälläkin ja rupeaa ruskealta näyttämään.
      Toivottavasti terveydentilasi on kuitenkin hyvä. Voit mielellään lähettää minulle viestiä jos haluat. Puh.numerohan sulla on.
      Mukavaa kesän alkua <3

      Poista
  10. Ihania kuvia Maarianhaminasta ♥ Kaikkialla näyttää kukkivan niin kauniisti ja upea vaaleanpunainen magnolia sielläkin kaikessa komeudessaan. Nyt kun pääkaupunkiseudulla on hellettä ollut jo monta päivää tuntuu siltä, että kukat oikein janoavat vettä puistoissa. Lähipuiston koristeomenapuutkin kukkivat niin kauniisti vielä viime viikolla mutta nyt näyttää siltä, että olisivat jo lakastumaan päin. Kevät on aina kiireistä aikaa kun kaikkea pitäisi ehtiä käydä katsomassa ja ihailemassa niin kauan kun se on kukassa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjo<3 Magnolia on <3 Vettä tarvittaisiin kipeästi. Onneksi mökillä on oma kaivo, niin voi kastella pelkäämättä isoja vesilaskuja, toki järkeä käyttämällä silloinkin. Teillä onkin siellä tapahtumia varmaan vaikka useampiakin samalle päivälle. Mukavaa kohta alkavaa kesäkuuta<3

      Poista
  11. Viehättävän näköistä Maarianhaminassa 💕
    Meillä on nyt kuivaa, sadevesitynnyreihin ei satanut paljonkaan kun yhtenä päivänä oli vain pieni sadekuuro. Mutta kaunis ihana auringonpaiste on ☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On aika kaunista. Kuivaa on täälläkin, vaikka yhtenä päivänä jonkin verran satoikin. Aurinkoa tosiaan on riittänyt viime aikoina. Toivottavasti poutasää jatkuu viikonlopun yli, sillä meillä vietetään lakkiaisia lauantaina täällä mökillä.

      Poista
  12. Kauniita kuvia Maarianhaminasta ja erityisesti maahan pudonneet roosat terälehdet ovat aina sykähdyttäneet yhtä paljon kuin puissakin olevat. Vaikka magnolia on kyllä superkaunis!
    Kotona omppu- ja luumupuut pudottivat lehtensä sillä aikaa kun olimme mökillä. Pioneissa on jo hulppeat nuput ja nyt kastelen ja lannoitan niitä ahkeraan, että jaksavat kantaa kukat. Leikkelen muuten niitä aina reippaasti maljakoihin, sillä ne ilahduttavat sisällä enemmän kuin vähän piilossa pihalla.
    Vielä on terassin kukat kotona laittamatta, sillä oltiin tosiaan mökillä ja siellä on nyt kaikki kukat kunnossa. On tässä aikamoinen homma huolehtia kaikista kukista! Kivoja kesäpäiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Magnolia on kaunis. Onhan siinä aika lailla hommaa kun kahteen paikkaan pitää laittaa kukkia ja sitten vielä saada ne pysymään hengissä!

      Poista