02/05/2024

Ihana ilta rannassa
Haaveilen mökillä huonokuntoisen nurmikon korvaamista paikoitellen poluilla tai kivetyillä alueilla, joissa kivien lisäksi käytettäisiin kivituhkaa jolla kivet saataisiin pysymään paikoillaan.

Materiaaliakin löytyisi omasta rannasta, jossa vesi on nyt niin alhaalla, että voi nähdä millainen kivipohjainen ranta mökillämme on. Kivien alla on soraa ja sitä olemmekin hyödyntäneet polulla joka johtaa mökistä vajarakennukseen.

Soran kuskaaminen kottikärryillä ei vaan ole sitä kevyimpää hommaa, kuten ei myöskään kivien lykkiminen tai ämpäreillä kantaminen lähemmäksi mökkiä, joten kivetettyjen paikkojen tekeminen on toistaiseksi haave vain.


Ilta, kuten koko päiväkin on ollut tosi tyyni. Nyt pitää nauttia tällaisesta säästä niin kauan kuin sitä kestää. Paljon on hommia näin keväällä ja aika paljon kaikenlaista on jo saatu aikaiseksikin.

Viljelylaatikkoihin olen laittanut hyvää multaa entisen lisäksi ja parin laatikon paikkaakin ollaan siirretty ja niin saatiin yksi laatikko lisää mahtumaan aitaukseen.

Olen jo kylvänyt salaatteja, kääpiösamettikukkia ja hajuherneitä, sekä punajuurta ja porkkanaa. Jos tulee vielä pakkasöitä, niin en tiedä miten kylvöjen käy, mutta päätin kuitenkin uskaltautua kokeilemaan jo onnistumista.

Kasvihuoneessa ei vielä ole mitään ja multaakin täytyy saada lisää. Näin keväällä tuntuu ettei mikään multamäärä riitä. Bokashimullan lisäksi ollaan ostettu pussimultaa. 
Ihana auringonlaskun hetki. Vain lintujen laulua, ei edes laineiden liplatusta, meren kuohuista puhumattakaan.


💙💙💙

34 kommenttia:

 1. Peilityyntä ja uimaan houkuttelevaa :)
  Suunnitelmia on hyvä olla. Aina ne eivät toteudu, mutta ainakin on punainen lanka, jos innostuu touhuamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peilityyntä ja ehkä joku haluaisi tuonne pulahtaakin, mutta aika kylmää se on. Suunnitelmia riittää, mutta ensin pitää kyllä hoitaa nämä jo olevat kukkamaat ja viljelykset ym. keväthommat.

   Poista
 2. Jo postauksen otsikossa on kolme lempisanaani: ihana, ilta ja ranta. Ja ihanuutta postauksessa olikin. En tiedä, miksi en ole koskaan ymmärtänyt, että teillä on oma ranta ja vielä noin upea!
  Rannassanne on tosiaan materiaalia vaikka minkälaiseen piharakentamiseen, muta sora ja kivet ovat tosiaan painavaa materiaalia kärrätä. Viljelyksethän siellä ovat jo hyvässä vauhdissa. Voisi hyvin uskoa, ettei teille enää pakkasöitä tule.
  Kaunista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania sanoja ovat kyllä kaikki kolme. Tätä rantaa olemme katselleet jo vuodesta 1988 jolloin ostimme tontin. Vanhemmiten tuntuu että kaikkikin työt ovat raskaita, eikä jaksa kauan puuhailla kun jo pitää levähtää.
   Materiaalia riittää ja nythän niitä olisi hyvä kerätä kun vesi on niin alhaalla.
   Toivotaan ettei enää kylmiä öitä tule.
   Sinulle myös oikein ihanaa keväistä viikonloppua!

   Poista
 3. Onpa kauniit ja seesteiset kuvat. 😊

  VastaaPoista
 4. Eilen oli tosiaan aivan uskomattoman hieno päivä. Minäkin huomasin, että vesi on todella alhaalla; venevajani alkaa näyttää pitkien jalkojen päällä asustavalta viidakkomajalta!
  Ihana ranta teillä ja kovipuutarhaprojekti kuulostaa todella kivalta! Pikku hiljaa se sitten etenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno oli ja ennen kaikkea tuuleton mikä ei olekaan ihan tavallista täällä, eikä ehkä siellä teilläkään. Näen silmissäni tuon viidakkomajasi tolppien varassa :)
   Projektin etenemistä ehkä saadaan vielä odottaa, mutta ehkä joskus.....

   Poista
 5. Oih - kiviä rakastavalle taivaanrannanmaalarille nämä kuvasi ovat sellaista sielunhelinää että.... vastaavia ihailtiin Wappuaattona täällä mantereen puolella, Ruissalossa, Kuuvannokassa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos kuvani aiheuttavat tuollaista helinää :) Ruissalo on kyllä hieno paikka ja tuttu minullekin.

   Poista
 6. Tellervo3/5/24 17:36

  Kaunis kuva tyynestä merestä ja auringonlaskusta. Kevättyö suunnitelmat ja työt olette jo aloittaneet. Onpa kivan näköisiä kiviä rannalla vaikka kuinka paljon. Kevät puuhien jatkoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyyni meri on aina yhtä hieno näkymä. Suunnitelmia riittää ja osa niista aina toteutuukin. Nyt pitää keskittyä jo olemassaoleviin puuhiin, kuten kukkapenkkien siistiminen ja mullan lisääminen.

   Poista
 7. Lämpötila olikin yhtä korkea kuin kesällä.

  VastaaPoista
 8. Kevätillan tunnelmaa, tyyni meri ja auringonlasku ja kuvistakin huokuva lämpö, Kivinen ranta on kaunis katsella, minkälainen se on kävellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivinen ranta on kaunis, mutta ei hyvä uimarantana. Laituriakaan ei voi rakentaa, sillä kesälläkin saattaa tuulla niin myrskyisästi ettei laituri kestä.

   Poista
 9. Meri on näyttäytynyt teille harvinaisen peilityynenä. Ihanan kaunis auringonlasku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi harvinainen näky näillä rannoilla. Onneksi joskus näinkin.

   Poista
 10. Nurmikko on ihan yliarvostettu juttu. Sen korvaaminen millä tahansa kiinnostavalla on upeaa. Minun mielestäni siis.

  Niin kovasti kadehdin tuota meren rantaa 😔🥰💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on. Olisin itsekin valmis siitä luopumaan, vaan mitä tilalle? Ylettömiä määriä kukkamaitakaan ei oikein jaksaisi sitten kitkeä rikkaruohoista. Jos olisi rahaa, niin palkkaisin osaavat tekijät ja suunnittelijat poistamaan nurmikon ja istuttamaan paljon pensaita ja tekemään kivetettyjä alueita ja polkuja. Tuntuu ettei omat voimat millään riitä moiseen urakkaan, joten yritetään sitten vaan kamppailla tuon "nurmikon" hengissä pitämisessä.
   Meren rannassa ei onneksi paljoa hoitamista ole. Ja nyt kommenttini saattaa antaa sen vaikutuksen että en ollenkaan tykkää puutarhatöistä ja että koen sen vaan pakkopullana, mutta niin se ei todellakaan ole, kunhan vaan kroppa jaksaisi tehdä kaiken mitä pää suunnittelee!

   Poista
 11. Kauniita kuvia! Niin rauhallinen tunnelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauhaa täällä löytyy, varsinkin kun meri on hiljaa eikä kohise ja loiski, mikä sekin on kyllä tavallaan rauhoittava ääni.

   Poista
 12. Näitä kuvia katsellessa tekee kyllä mieli päästä rannalle ihailemaan tyyntä veden pintaa <3

  Muistan omat viljelypasta-aikani juurikin kevään kiireistä hetkistä, samoin kuin syksyn villeistä hetkistä, kun satoa oli joka paikassa (välillä vähän liikaakin, hehee). Nyt olen alkanut kaivata takaisin viljelypalstaa, mutta toivon, että jaksaisin odottaa parisen vuotta eteenpäin. Pienten taimien kasvattaminen ja ylipäänsä kasvien kasvamisen seuraaminen on minusta ihanan rentouttavaa.

  Oikein ihanaa sunnuntaita sinulle. Toivottavasti sinne ei tule enää kovin kylmiä säitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyyntä meren pintaa ja yleensäkin merta on aina kiva katsella.
   Minustakin tuntui talvella etten enää kiinnostu kasvattamaan mitään, mutta kummasti se into vaan nousee kun kevät etenee.
   Samoin sinulle, kivaa sunnuntain jatkoa. Toivotaan ettei minnekään päin enää tulisi kylmää.

   Poista
 13. Kauniit kuvat rannasta!

  VastaaPoista
 14. Kaunis keväinen ilta, hienot kuvat.

  VastaaPoista
 15. Ihanat auringonlaskukuvat! Näitä kun katsoo, tekee mieli muuttaa saaristoon itsekin. 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saaristossa on kyllä kiva ja hyvä asua, mutta jospa olisi silta jota pitkin pääsisi autolla ajamaan mantereelle ja Ruotsiin ja voisi ihan yhtäkkiä päättää että piipahdetaas vaikka Tampereella, tai missä vaan.

   Poista
 16. On kyllä todella kaunista. Ihanat kuvat olet ottanut.
  Täältä löytyvät minun kolme kuvaani toukokuulle https://enkulinkasityot.blogspot.com/2024/05/vain-kolme-kuvaa-kuukaudessa.html

  VastaaPoista
 17. Kauniit kuvat, kauniit kivet ☘️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita. Ja kun sääkin oli niin kaunis, niin kuvistakin tulee kauniimpia.

   Poista
 18. Fantastisen kauniit kuvat!

  VastaaPoista