09/12/2022

Lunta ja sininen hetki



Yöllä oli taas tullut lunta ja luonto näytti niin kauniilta. Hipsin yöpaidassa ottamaan kuvan lumisesta pihasta. Lumenauraajat eivät vielä ole käyneet autotietä auraamassa, mutta taloyhtiön käytävät on jo luotu lumesta, kiitos erään aamuvirkun!




Terassille oli kertynyt melkoisen paljon lunta ja jouluvalot kimalsivat kauniisti valkoista lunta ja sinertävää päivänvaloa vasten. Kylässä heräillään juuri.

Täysikuu ei onneksi ole tällä kertaa häirinnyt minunkaan nukkumistani.




Rosmariinikin on saanut lumipeitteen ylleen ja toisen laatikon pieniä katajia ja kuusia ei edes näy lumen alta. Nämä siniset hetket, sekä aamulla että illalla ovat niitä parhaita.




Kesähuoneen ikkunat ovat kuuran peitossa.





Kuusi tuotiin sisälle viikko sitten ja onhan sen valo aina yhtä tunnelmallinen. Tämä on palvellut meitä jo yli kymmenen vuotta ja joka vuosi kun sen kuorimme kääreistään, siitä tipahtaa muutama oksanpätkä, mutta on niitä vielä ihan riittävästi. Viime jouluna laitoimme sen kesähuoneeseen, mutta nyt otimme sen olohuoneen nurkkaan, mihin se mahtuikin hyvin kun ei ole kovin leveä.





Tänään oli joogapäivä ja kun sinne aamuhämärissä tarvoin lumisia teitä pitkin, niin enkös vaan kupsahtanut nurin, mutta en onneksi loukannut itseäni. Nastakengät pitää näköjään ottaa taas esiin, niin voi turvallisemmin kävellä.

Ihailin ohi mennessäni ystäväni taloa kun se niin kauniisti erottuu tuolta lumen keskeltä.

Onko teillä jo lunta? Tai ehkä jo hukutte lumeen?


KAUNISTA VIIKONLOPPUA SINULLEKIN!

☃☃☃

32 kommenttia:

  1. Asun kerrostalossa metsän vieressä ja tintit seikkailee pitkin parvekettani! Lumityöt teen lasten lapiolla! Lumi on vain vettä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva on seurata lintujen touhuja. Ehkä juuri sopiva määrä lumitöitä jos lasten lapio riittää.

      Poista
  2. Ihana sininen hetki! Ja olet saanut sen myös kuviisi todella kauniina.
    Teillä siellä kannattaneekin nauttia kunnon lumesta, sillä se taitaa olla aika harvinaista herkkua.
    Juu, täälläkin on tullut lunta, varmaankin lähes 30 cm. Tänään aurinko paistoi kuin kevättalvella.
    Kaunista viikonloppua Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ihan joka talvi tule ollenkaan lunta ja jos tuleekin, niin aika pian sitten sulaa pois. Toivotaan että tämä nyt pysyy edes jonkin aikaa. Auringonpaiste ja lumi on ihan parasta talvisäätä.
      Kiitos samoin<3

      Poista
  3. Kiva, että olette saaneet lunta ja kaunista onkin! Ja mikä sininen hetki! Kyllä meilläkin on lunta tullut, mutta olemme itse matkalla Norjassa ja nuoret olivat tehneet lumityöt.
    Onneksi et loukannut itseäsi! Kyllä ne nastakengät kannattaa ottaa käyttöön.
    Oikein ihanan tunnelmallista kolmatta adventtiviikonloppua 🕯🕯🕯❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nautin kyllä kun näyttää talviselta. Paitsi tuo liukkaus ei ole yhtään mukavaa. Nastat laitan jalkaan kun huomenna menen ulos.
      Samoin sinne, tunnelmaa ja rauhaisaa joulun odotusta<3

      Poista
  4. Meillä on täällä KehäIII:n ulkopuolella ehkä vähän enemmän lunta, kuin teillä. Lumitöitä on tullut tehtyä ahkerasti muutaman päivänä. Ennusteiden mukaan lisää kolattavaa on tulossa lähipäivinä.
    Kauniita kuvia sinisestä hetkestä. Maisemat ovat tällä hetkellä kuin sadusta.
    Hyvä, ettet loukannut itseäsi. Nastakengät taitavat olla nyt parhaat jalkineet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon että teillä on enemmän. Maisemat ovat kyllä nyt kauniit kun lumi peittää kaiken vähemmän kauniin. Oli onni mukana kun en loukannut. Nastakengät ovat ihan ehdottomat!

      Poista
  5. Kauniita kuvia ja nuo siniset hetket ovat ihania! Kiva että sinnekin satoi lunta ja kuvien perusteella ihan reippaanlaisesti. Toivotaan että pysyy maassa ainakin jouluun asti. Meillä täällä kaakossa on nyt enemmän lunta kuin missään muualla Suomessa, eli siis aivan riittävästi :D
    Lumikengät otettiin jo esiin, kuten myös nastakengät. Itselleni jäi pelko kaatumista kohtaan, kun aikoinaan vasen ranteeni murtui pahasti ja siihen jäi pysyväksi rasituskipu sekä liikerajoitus. Äidiltäni meni muutama vuosi sitten olkapää sijoiltaan ja kiertäjäkalvosin repesi, joten leikkaushan siitä sitten seurasi. Onneksi sinä et satuttanut itseäsi!
    Nautitaan nyt satumaisen kauniista maisemista sekä joulun odotuksesta. Oikein hyvää ja tunnelmallista kolmatta adventtia sinne teille ❤︎

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siniset hetket ovat kyllä hienoja. Aika hyvin joutui kahlaamaan aamulla kun kaikkia teitä ei vielä oltu aurattu. Teillä on tullutkin ihan mahdottomasti lunta. Tuollaisista loukkaantumisista jää kyllä pitkäksi aikaa pelko, kuten minulla tuosta taannoisesta polkupyörällä kaatumisesta. Kyllä silti nautitaan ihanasta lumisesta luonnosta ja joulun odotuksesta.
      Sinulle myös oikein ihanaa viikonloppua<3

      Poista
  6. Kauniit kuvat!

    Meillä lunta riittää niin paljon, että isännällä riittää ihan mahdottomasti työmaata lumitöiden kanssa. Minun murtunut kylkiluuni ei ole vielä jämäkässä lumenluontikunnossa, joten ihan liikaa tätä lunta yhdelle lumenluojalle on 😞

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä ole kivaa sekään kun lunta tulee ihan liikaa. Toivotaan että teillä päin olisi lumen tulossa tauko ja myös että kylkiluusi paranisi pian.

      Poista
  7. Jyväskylässä tehty jo parit lumityöt! Nääpistin tuon toisen kuvan, on niin kaunis. En siis käytä missään julkisesti vaan talletan kansioon jonka avaan ettei kone mene kiinni kun kuuntelen musaa. Ihania kuvia muutenkin<3 Sinine hetki on jotain upean kaunista, oli sitten missä päin maailmaa tahansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla jo joka puolella Suomea lunta. "Nääpistin" olikin minulle ihan uusi sana, vai pitäisikö siinä lukea "näpistin"? Miten vaan, niin kiva kuulla että tykkäsit kuvastani niin että haluat sen tallentaa kansioosi. Siniset hetket aina yhtä hienoja!

      Poista
  8. Aamuhetket on kyllä niitä parhaita, eilen osuin aamulenkillä juuri tuohon maagiseen siniseen hetkeen ^^

    Rentouttavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei noita sinisiä hetkiä turhaan ihailla, niin kauniita ovat.
      Hyvää viikonlopun viettoa sinulle myös!

      Poista
  9. Tämän aamun ensimmäiset lumityöt tehty! Tuli hyvä mieli, kun tuli ulkoiltua jo näin aamusta. Lunta oli 3--4 cm eikä se ollut painavaa. Meillä Itä-Suomessa on noin 20 cm lunta, ja se on tullut suurimmaksi osin kolmen viime päivän aikana.
    Liukkautta pelkään minäkin, yksi polvileikkaus ja olkapään pieni murtuma saaliina aikaisemmista kaatumisista.
    Oikein mukavaa viikonloppua ja joulun odotusta sinne, ja nauttikaamme sinisistä hetkistä! Terttu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina tuntuu yhtä hyvältä ulkoilun jälkeen. Talven kurjin asia on liukkaus ja kaatumisen pelkääminen tekee kävelemisestä hankalan; ei voi "paahtaa" täysillä menemään. Sinulla onkin ollut pahat seuraukset kaatumisista. Toivottavasti säilyt vastaavilta vastaisuudessa.
      Nautitaan sinisistä hetkistä ja joulun odotuksesta Terttu!

      Poista
  10. Espoossa on todella paljon lunta ja koko ajan sataa vain lisää. Kutsun tuota hetkeä Fazerin siniseksi, jotenkin tuo sinisen sävy tuo suklaankääreen mieleen :)
    Ihanaa ja tunnelmallista viikonloppua sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä siellä Uudellamaalla taitaa joka vuosi olla ihan ennätysmäärä lunta. Kun taas saapuu hetki sininen ......
      Kuin myös sinulle<3

      Poista
  11. Yllättävää, että Ahvenanmaallakin jo noin valkeaa. Meillä täällä Pirkanmaalla sillai sopivasti. Liukkaat kelit olivat yllättää täälläkin. Nastat saisi olla alla kengissäkin. Leppoisaa joulun odotusta Kristiina! terveisin Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumi tuli yhtäkkiä. Nyt kun tiet on aurattu niin ihan sopivalta määrältä tuntuu täälläkin. Ja tänään oli kyllä nastakengät jalassa ja kävely sujui hyvin ilman liukastelemisia.
      Oikein rauhallista ja tunnelmallista joulun odotusta sinnekin!

      Poista
  12. Kauniita talvia kuvia! Onpa teillä Ahvenanmaalla paljon lunta. Katselin Forecan kartasta juuri, että teillä oli 5 cm verran lunta (mittauspiste Jomala). Olen aina ajatellut, että meren takia teillä ei talvella yleensä ole paljon lunta. Toisaalta meri myös saa aikaan sen, että jos lunta tulee, niin se sulaa myös nopeasti pois. Mutta äärimmäisen kaunis aamuhetki sinulle valokuvaukseen ♥

    Meillä on Espoossa lunta aivan liikaa. Forecan mukaan Espoon lumen mittauspiste on Nuuksiossa ja lumen syvyys on siellä 34 cm. Talonyhtiömme pihalla ei enää kohta ole paikkaa mihin lunta voisi kärrätä. Autoja juuttui taas pihakadulle, joka oli taas auraamatta kuten viime talvenakin. Tulee dejavu -tunne viime talvelta kun näiden samojen ongelmien kanssa painittiin.

    Hyvää 3.adventtia ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä hetkellä on aika paljon lunta ja niin kaunista. Aika udein käy niin että "lumitalvi" kestää vain pari viikkoa, mutta välillä sitten on hiihtokelitkin. Teillä taitas olla samanlainen kaaos lumrn kanssa kuin viime talvenakin. Mukavaa päivää sinulle ♥️

      Poista
  13. Hukkuminen lienee seuraavana vuorossa :), mutta just nyt on ihanan paljon kaunista valkoista lunta. Ja ihanan paljon lumitöitä tehtävänä. On mun lempparipuuhaa, mutta eilen oli pakko laittaa hommat puoliksi ja säästää miehellekin vähän, kun näytti vähän murjottavan, kun en meinannut luopua kolasta.

    Ja voi että miten kauniita kuvia olet ottanut. Siniset hetket on niin maagisen sinisiä, ettei melkein voi uskoa. Ja kesähuoneen ikkunat näyttää ihan siltä, että olisi tarkoituksella mattalasit.

    Kauniita talvisia hetkiä sinne jatkoonkin Kristiina <3


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No toivottavasti et sentään huku lumeen :) Ja mikä onni että pidätte molemmat lumitöistä. Kyllä minäkin tykkään lumitöistä määrättyyn rajaan asti. Luonto on ollut viime päivät tosi kaunis kun puut ovat lumisia.
      Lunta ja talvisia päiviä sinne myös <3

      Poista
  14. Ihania kuvia! On teillä aidon näköinen kuusi. Mukavaa joulun odotusta teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tekokuusemme on tosiaan aivan aidon kuusen näköinen, mutta ei valitettavasti tuoksu. 🌲
      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  15. Ihania talvisia kuvia <3 Ja kaunis Joulukuusi <3 Kyllä meillä lunta on. Parina päivänä on satanut tosi paljon. Lumitöiden tekeminen on lystiä puuhaa, kun lumi on kevyttä pakkaslunta. Pakkasta on ollut reilut -10°C ja tuima tuuli, joka saa kylmän menemään luihin ja ytimiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nautin kuusesta nyt kun sitten joulun jälkeen haluan kuitenkin sen mahdollisimman pian pois. Mulla nimittäin alkaa aina kevät jo tammikuussa :) Tuuli tekee kyllä pienemmistäkin pakkasmääristä hyytävän.

      Poista