11/08/2022

MökkimaisemissaElokuun illat hämärtyvät ja eilen sytytin ensimmäistä kertaa pihavalot. Ei yhtään haittaa vaikka päivät lyhentyvätkin, sillä kesäillan hämäryys on mielestäni ihanan tunnelmallista.Iltakävelyltä takaisin mökkiin palatessani huomasin paljon keltaisia koivunlehtiä maassa. Kuivuus kai on ne varisuttanut ennen aikojaan, niin kuin monena aikaisempanakin kesänä. Tänä vuonna ei ole tarvinnut ruohonleikkuun kanssa stressata, sillä ainoastaan rikkakasvit nurmikolla kasvavat kuivuuden keskellä.

Rannassa on koko kesän ollut keväällä sinne keräämämme risukasa vartomassa polttamista. Usein ei ole polttamiseen sopiva sää. Monta viikkoa jatkunut metsäpalovaroitus on nyt ohi, mutta nyt puolestaan kova tuuli estää polttamisen.
Auringonlaskun aikaan tuuli oli hiukan hiljentynyt.
Mutta aamulla rannalla voi ihailla vaahtopäitä ja kuulla meren kohinan. Nyt kun on luvattu helteisiä päiviä voi olla hyväkin että tuulee, niin jaksaa jotain tehdäkin.

J rupesi vanhaa soutuvenettämme kunnostamaan. Hän veti sen ylös maihin ja nyt on painepesuri käytössä. Sitten seuraa maalausta ja muuta fiksausta. Myös uudet airot pitää hankkia.

En aamulla vielä tiennyt hänen aikeistaan vetää vene ylös maihin. Kun olin aamutiskit tiskannut, vilkaisin rantaan ja huomasin että vene oli poissa. Pelästyin että onko hän mennyt verkkoja laskemaan tällaisella tuulella. Mutta hetken päästä näin että vene olikin turvallisesti pihanurmella.


Vaahtoavaa merta on kiva katsella rannalta. Yksi isompi laiva näkyi tänään merellä, mutta pienemmät veneet pysyttelevät poissa. Vaikka olisi tyynempikin päivä, niin hyvin huomaa että valtaosalla ihmisistä on lomat jo takana, sillä niin paljon on veneliikenne vähentynyt.
Leikkasin laventelia lyhyemmäksi ja poistin siitä kuivempia, ränsistyneitä oksia. Vielä tänään aion antaa puutarhan syyslannoitetta kaikille kasveille. Kotona tein sen jo viikko sitten.

Kasvilavoissa on tänä vuonna kasvatettu ainoastaan herneitä ja kesäkukkia. Loput herneet keräsin pari päivää sitten ja siivosin lavat. Kehäkukat, krassit ja koristetupakka saivat vielä jäädä paikoilleen.
 
Terassin kukkalaatikot olen myös jo tyhjentänyt, sillä tänä vuonna en onnistunut niiden kanssa ollenkaan. Johtuu varmaan siitä että ollaan oltu täällä huomattavasti vähemmän kuin aikaisempina vuosina ja kastelu on toiminut huonosti. Aina pois lähtiessä on tullut kasteltua ihan liikaa ja sitten taas välillä kasvit ovat kuivuneet.

Asiasta ihan toiseen. Peräänkuulutan taas jotain hyvää ja helppoa kuvankäsittelyohjelmaa. Nyt käytän Photoscapea, mutta en juurikaan osaa tehdä sillä mitään. Sillä ei mielestäni pysty esim. ihan maltillisesti vaikka korjaamaan väritystä, vaan kuvista tulee sen avulla luonnottomia. Ohjelma saisi olla suomenkielinen ja ilmainen. Voi miten kaipaan Picasaa!MUKAVAA JA KESÄISTÄ ELOKUUN PÄIVÄÄ! 

14 kommenttia:

 1. Taas täällä huokailen ihastuttavaa mökkimaisemaanne. Noiden aaltojen pauhun ja loiskeen ihan kuulee tänne asti. Ja melkein meren tuoksunkin haistaa, samoin kuin nuo laventelit. Vai onkohan minulla jäänyt tuoksu nenääni, kun omille laventeleilleni tein saman operaation :)
  Voi hyvänen aika, varmasti säikähdit, kun vene oli kadonnut!

  Jos hyvin käy, meilläkin taitaa olla tulossa mökkiviikonloppu vihdoin. Ainakin suunnitelmissa alustavasti on.

  Rentoa viikonloppua teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pauhu kuuluu sisällekin näin kesällä kun ikkuna auki nukkuu. Laventelit olivat kasvaneet niin suuriksi että leikkasin ne, jotta ensi kesänä olisivat taas kauniita. Niiden tuoksu on kyllä ihanan "pehmeä".
   Onneksi vene oli turvallisesti maalla.
   Mukavaa mökkiviikonloppua teille<3

   Poista
 2. Kauniita kuvia ja ihania tunnelmia mökiltänne. Vaahtoavassa meressä on jotain uskomattoman kiehtovaa niin kuin myös elokuun lämpimissä, pimenevissä illoissa. Ihana on mökkinne ja mökkimaisemanne<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meri on ihana kovassa tuulessakin, kun vaan saa pysytellä tukevasti maan kamaralla.

   Poista
 3. Teidän mökkimaisemissa on kyllä hurjan kaunista. Minulla on tietokoneen oma kuvankäsittely käytössä ja joskus käsittelen kuvat valmiiksi kännykässä, silloin käytön Meitu ohjelmaa.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin käydä katsomassa tuota Meitua. Kiitos vinkistä Outi<3

   Poista
 4. Teillä on siellä niin kaunista! Hämärtyvät elokuun illat ovat kyllä niin parasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva oli viettää välillä aikaa mökilläkin. Tunnelmallista!

   Poista
 5. Elokuun illat ovat tunnelmallisia ja lyhtyjä jo kiva myös silloin valaisemaan. Kauniit merimaisemat teidän mökiltä. Nyt on ollut ihanan lämmintä ja minullakin on kesäloman 3. eli viimeinen viikko juuri loppumassa. Paluu töihin mutta onneksi vielä kesä jatkuu.
  Hyvää sunnuntaita Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi valittaa, sillä kesäisen lämmintä, vai sanoisinko kuumaa on vielä. Mukavaa töihin paluuta sinulle ja oikein hyvää loppukesää<3

   Poista
 6. Meillä on ihan sama tilanne poltettavien risukasojen kanssa. Jo juhannuksena piti polttaa kokkoa, mutta siis jo monta kuukautta milloin kuivuus, milloin tuuli on estänyt polttamisen. No, ehkä senkin aika vielä tulee!

  Minä suosin kesäisin pelargonioita, koska ne säilyvät hoitamattominakin niin hyvin :). Jos vaikka pääsisivät vähän kuivahtamaan välillä, jo yksi kastelukerta saa ne virkoamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkeinpä joka kesä on tuo sama ongelma risujen kanssa.

   Mullakin on kotona pelargoniat, mutta mökille valitsin toisia kukkia, mutta ehkä ensi kesänä pitää sinnekin istuttaa pelargonioita.

   Poista
 7. Pimenevät illat ovat ihania. Kauniita kuvia ja tunnelmaa, kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kivalta tuntuu pitkästä aikaa pimenevät illat. 😊

   Poista