28/11/2021

Joulun aika alkoi meillä

Nyt alkoi joulun aika, kun ollaan ensimmäisessä adventissa. Ajoissa kun aloittaa kaiken koristelun, niin voi sitten ajoissa ottaa koristeet poiskin :)

Ikkunoissa on adventtitähdet. Kestäviä ovat, on samat tähdet vuodesta toiseen. Taittelin tapetin jämistä yksinkertaisen koristeen ja ripustin sen kokeeksi vierashuoneen ikkunaan. 

Joulukuusen laitoimme tänä vuonna kesähuoneeseen. Mietin ensin sen koristelua, että laittaisin vain pikku valot, mutta laitoin kuitenkin koristeita lisäksi. Ulkona terassin kaiteella kiertää valoköynnös, mutta se ei näy näissä kuvissa.

Nämä kuusessa olevat valot ovat sen verran lyhyessä pätkässä, että ne pystyi vaivatta "avaamaan" suoraksi, mutta jos on vaan hiukankin pidempi johto, niin selvittelyssä on aina oma taistelunsa. Olen yrittänyt jos jonkinlaista konstia pakata ne joulun jälkeen, mutta aina ovat yhtä sekaisin. Olen kiertänyt ne     rullalle, tai käärinyt ne pahvinpalan ympärille, mutta ei auta.

Samoja ongelmia? Miten ratkaiset?

Nyt meillä on kaikissa valoköynnöksissä led-lamput, jotka tuntuvat kestävän paremmin. Aiemmissa oli aina monta lamppua jotka eivät palaneet kun seuraavana vuonna ne otettiin esiin. Varalamppujakin niihin kokeiltiin vaihtaa, mutta lopputulos oli aina yhtä huono.SULOISTA SUNNUNTAITA!

💛💛💛💛💛

28 kommenttia:

 1. Tunnelmallista ensimmäistä adventtia!🕯️

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä: koristeet ilahduttavat paljon enemmän ennen joulua kuin sen jälkeen.
  Onpas teillä ihana kesähuone. Kuusi näyttää tosi kauniilta.
  Joulumieli on joskus tiukilla, kun selvittelee valojen johtoja. :)
  Riittävän iso pahvi tai ikkunatiivistenauhan iso rulla on toiminut parhaiten johtojen säilytyksessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulun jälkeen on kiire siivota joulu pois ja ikään kuin näin jouduttaa kevään tuloa.
   Nuo valojohdot tuottavat kyllä päänvaivaa joka kerta. Jokin keino pitää keksiä nyt joulun jälkeen. Kiitos vinkeistä.

   Poista
 3. Kauniit puitteet joulukuuselle!
  Juuri se joulun laitto ja odotus on sitä parasta!
  Ihanaa joulukuun alkua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusi ei ole liian suuri ja sopii siksikin hyvin tuonne. Totta, että joulussa on parasta se kun se on vielä edessä.
   Sinulle myös oikein ihanaa joulun odotusta!

   Poista
 4. Samat on aatteet täälläkin! Jouluisesta kodista nauttii paljon enemmän nyt kun joulu on vasta edessäpäin. Kynttilät, lyhdyt, tähdet ym. tuovat valoa ja tunnelmaa tähän vuoden pimeimpään ajanjaksoon.
  Heti vuodenvaihteen jälkeen korjaan kaikki koristeet pois, sillä silloin käännetään katseet kohti kevättä :)
  Teillä on siellä jo niin kaunista ja jouluista ❤︎
  Toivotan sinulle tunnelmallista ensimmäistä adventtia ja joulukuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautin niin tästä joulunalusajasta kaikkine valoineen ja kynttilöineen. Mulla alkaa viimeistään tapaninpäivänä tulla mieleen ne ajatukset, että nyt joulu ulos.
   Sinulle myös oikein kaunista joulun odotusta<3

   Poista
 5. Kesähuone on hieno paikka joulukuuselle. Kausivalot tuovat valoa lyhyisiin päiviin. Johtojen kanssa on joka vuosi taiteilua <3 Kierrän johdot pahvin ympärille. Siitä johdon saa aika hyvin purettua ja laitettua kuusen oksille. Peukutan led-valoille, kun ne valaisevat kauniisti ja kestävät pitkään. Tunnelmallista ensimmäistä adventtia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se sopii hyvin sinne ja näkyy kuitenkin olohuoneeseen, eikä vie olohuoneesta tilaa. Led-valot ovat ihan huippuja.
   Joulun tunnelmaa sinullekin!<3

   Poista
 6. Tunnelmallista ensimmäistä adventtia.

  VastaaPoista
 7. Ihania koristeita. Led-valot on ihan parhaat, meillä töissäkin niitä. Eivät kuumene ja lapset tykkäävät pienistä tunnelmavaloista.
  Kaunista ensimmäistä adventtia ja alkavaa viikkoa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi. Päiväkodeissa onkin aina niin ihana tunnelma joulun alla.
   Sinulle myös oikein ihanaa uutta viikkoa!<3

   Poista
 8. Hyvää 1. adventtia!
  Olen samaa mieltä tuosta, että kun joulukoristeet laittaa ajoissa, voi ne ajoissa ottaa poiskin. Usein joulun jälkeen tulee aurinkoisia päiviä, jolloin ei vaan jaksa niitä koristeita enää katsella. Eikä jouluvalojakaan.
  Pitkien valosarjojen laittaminen ja pois ottaminen on joka vuosi samaa tuskaa. Kiedot ne kuinka hyvin tahansa, aina ovat sekaisin. Sen verran viisastuin tammikuussa valoja pois ottaessani, että laitoin kunkin sarjan omaan pussiinsa muuntajineen ja päälle vielä maalarinteippiin teksti, missä mikin valosarja oli joulunsa viettänyt. Nyt niiden ripustaminen oli puolet helpomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monella tuntuu olevan samanlaiset aatokset. Aurinko tekeekin helposti sen, että joulukoristeet alkavat tuntumaan "tunkkaisilta" ja haluaa jotain keväisempää tilalle.
   Minä olen myös havainnut tuon pusseihin laittamisen ja "laputtamisen" helpottavan huomattavasti hommaa. Samoin se, että jos jossain sarjassa on tosi paljon palamattomia lamppuja, niin ei kannata säilyttää. Harmittaa vaan seuraavana vuonna kun ottaa esille, ja huomaa vasta sitten, että siinä oli rikkinäisiä lamppuja.

   Poista
 9. Olisiko nippusiteistä apua tuohon jouluvalojen pakkaamiseen? Vaikka pätkän kerrallaan käärisi kämmenen ympärille niin kuin villalangan ja laittaisi sen nippusiteellä kiinni. Meillä on kartiovalkokuusissa (3kpl) sellaiset valosarjat, joissa laitetaan sellainen rengas ensin kuusen latvaan ja siitä lähtee kuusi nauhaa eri suuntiin ja sähköjohto seitsemäntenä. Kun kerätään niitä pois, niin jokainen johto niputetaan nippusiteellä kiinni. Sitä ei vaan saa laittaa liian tiukalle, että saa ensi vuonna sen taas aukikin. Saksilla tai pihdeillä poikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nippusiteillä kiinnitimme tosi pitkän valoköynnöksen terassin kaiteisiin, mutta tuo sinun ehdottamasi niputtaminen lyhyiksi pätkiksi otetaankin meillä tämän joulun jälkeen käyttöön. Onhan paljon helpompaa selvitellä lyhyitä pätkiä kuin koko sarjaa. Kiitos mainiosta neuvosta!

   Poista
 10. Olet taas saanut aikaan niin kaunista ja tunnelmallista joulun aikaa. Eilen aamulla laitoin myös joulua kotiini ja viimeistään loppiaisena otan ne taas pois odottamaan seuraavaa joulua. Mukavaa joulun odotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tellervo. Loppiaiseen asti en malta koskaan odottaa :)
   Oikein hyvää joulunalusaikaa sinullekin.

   Poista
 11. Samoilla linjoilla mennään tarpeeksi ajoissa nautitaan. Meillä on ollut valosarjat ulkona koko vuoden nyt niitä joutuu kiskomaan ulommas kun tuija on kasvanut. Ei ollut järkevää tämäkään 😛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota olenkin usein ajatellut kun olen nähnyt korkeissa puissa valosarjoja. Olisi kätevää, jos niitä pystyisi jotenkin alhaalta päin jatkamaan. Tai pystyykö ehkä?

   Poista
 12. Ihana jouluinen tunnelma! Kesähuone onkin nyt jouluhuone!
  Samat ajatukset, eli valosarjat asensimme sunnuntaina ja muutakin koristelua lisätään sitten pikkuhiljaa. Menikin monta vuotta aika minimillä koristelut. Hollannissa varsinainen tohina oli joulukuun alussa, kun vietettiin Sinterklaasia ja jouluksi tultiin Suomeen muiden laittamaan jouluun. Paluumuuton jälkeen on mennyt homma vähän harjoitellessa, mutta nyt alan taas päästä kärryille. Meilläkin koristeet kerätään aika nopeasti joulun jälkeen pois. Tosin nyt saattavat valot jäädä vähän pidempäänkin, koska täällä on muuten aika pimeää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluhuone, mikä ihana ajatus! Joka maassa on omia traditioita koristelujenkin suhteen. Valoja voisi kyllä pitää vielä hiukan kauemmin joulun jälkeen. Saa nähdä maltanko :)

   Poista
 13. Meillä ei oo vielä joulu alkanu enkä tiiä alkaako kun ihan kaharestaan ollahan ukon kans´ !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän joulua aina isosti tarvitsekaan viettää. Kaksin vietetty joulu voi ollakin se paras😊💝🌲.

   Poista