10/11/2021

7 tapaa hyödyntää lasitettua terassia talvella

Kesähuoneessa ei enää tule oltua, sillä meillä ei ole mitään lämmitintä siellä, joten aika vilpoista on jo sielläkin. Juuri hetki sitten katsoin mittarista että siellä oli +10 astetta. Ehkä tarkenisi vielä hetken siellä istua jos kääriytyisi lämpimään peittoon.
Muutama päivä sitten otin krysanteemin ulkoa sisälle kesähuoneeseen, sillä se oli varmaan saanut kylmää kun lehdet nuokkuivat niin kovin. Nuokkuvat ne vieläkin, mutta muutama kukkanuppu on vielä innostunut aukeamaan. Kastelen sitä vielä varovasti, mutta kauan ei siitä taida saada nauttia.

Ilta-auringon viime säteet loistavat ikkunoiden läpi. Kaikki ulkokalusteet on jo muutama viikko sitten korjattu sisätiloihin ja grilli tuotiin sisälle tänne kesähuoneeseen. Grillaamaan ei täällä ole tarkoitus ruveta. Kaasupullo jätettiin ulos apupöydän hyllylle ja pöytä peitettiin talveksi. 
Meillä on kesähuoneessa kaksi led-kynttilöillä varustettua lyhtyä, jotka toimivat ajastimella. Muita valoja ei täällä talvella tarvitsekaan. Ja onhan täällä seinävalaisin jos joskus tarvitaan tehokkaampaa valaistusta, mutta se meillä on päällä tosi harvoin. Kohta tulee kyllä lisää valoja kun tuomme joulukuusen tänne. Se näkyy hyvin olohuoneeseen ikkunoiden läpi, samoin ulos.

Vaikka ei kesähuonetta kylmään vuodenaikaan käytetäkään, niin ihan hyödyttömänä se ei kuitenkaan silloinkaan ole. Rupesin miettimään miten hyödynnämme kesähuonetta talvella ja keksin ainakin nämä:

- jäähdytämme ruoat ennen kuin ne laitetaan jääkaappiin tai pakastetaan
- tuomme tänne suojaan terassin huonekalut ja grillin
- täällä voi tuulettaa vuodevaatteita ym. jos sade estää tuulettamisen avotilassa
- täällä voi polttaa kynttilöitä ilman että tuuli sammuttaa ne
- kesähuone on tunnelmallinen olohuoneen jatke, vaikka talvella siellä ei
  oltaisikaan
- höyryävän kuuma glögi kynttilän valossa voisi houkuttaa talvellakin
- seitsemäs hyöty lasitetusta terassin osasta on tietysti se, että lumitöitä on
  vähemmän kun osa terassista on katettu :)Mitä sinä ajattelet pimeistä illoista ja harmaista päivistä ja millä piristät niitä?


💛💛💛


24 kommenttia:

 1. Teidän kesähuoneenne on kaunis ja käyttöäkin sillä on ympäri vuoden, kuten listasit. Meillä on isohko terassi, jossa katto suojaa sateelta silloin kun sataa kohtisuoraan alas, mutta kovalla sivutuulella sade kastelee ison osan terassin lattiaa. K olisi mm. siitä syystä kovin innoissaan lasituttamaan terassin siksi, että sen käyttöaika lisääntyisi. Minua vähän huolestuttaa, että estäisikö se valon pääsyä olkkariin, sillä olohuoneen ainoa varsinainen ikkunaseinä on suoraan terassille. Eli tulisikohan terassin läpi riittävästi valoa sisälle asti? Siitä olemme alusta asti keskustelleet ja keskustelu jatkunee..
  Lyhdyt ja kynttilät meilläkin on asteittain otettu käyttöön pimeän torjunnassa. Ainakaan vielä ei pimeys ole ottanut niskalenkkiä minusta ;)
  Tunnelmallisia marraskuun iltoja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olipas nyt harvinaisen sekava kommentti, mutta toivottavasti sait ajatuksesta kiinni :)

   Poista
  2. En voi kuin suositella lasittamista oman kokemuksemme perusteella. Tietysti keskikesän helteillä lasitetussa tulee aika kuuma kun aurinko lämmittää. Jos on sivuun vedettävät lasit, niin varmaan on hiukan vilpoisempaa. Meillä on ovi ja yksi iso ikkunaluukku jotka saa avattua.
   Meillä on tuo katto valoa läpäisevää valokatetta, eikä olohuone pimenny, vaikka meilläkin on tuo kesähuone olohuoneen ulkopuolella. Jos olisi vaikka huopakatto, niin tilanne voisi olla toinen.
   Ei ole minuakaan pimeys haitannut, p
   päinvastoin tykkään.

   Poista
  3. Kommenttisi ei ollut ollenkaan sekava, ymmärsin hyvin mitä tarkoitit. Mukavaa iltaa sinnekin!

   Poista
 2. Meillä on veranta, joka on siis sisätilaa, mutta kylmä. Sieltä löytyy talvella mm. lintujen ruoat. Talvivaloja ja kai joku lyhtykin.

  Ulkovalot ovat jo iltaisin käytössä, niitä pitäisi varmaan lisätä vähitellen. Ulkovalot toivottavat tervetulleeksi pimeälläkin 🥰.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää säilytystilaa antaa tuollainen kylmä veranta. Ulkovalot ovatkin kutsuvat ja kotiin on mukava tulla kun valot palavat.

   Poista
 3. Teillä on myös aivan ihana terassi. Me olemme olleet vielä terassilla ja aiomme vielä olla ainakin ensi viikonloppuna mutta meillä on se iso kamina. Kaminapuhallin hajosi meiltä ja se pitää käydä ostamassa uusi. Me viemme sinne sisälle myös toisen puutarhakeinun. Se on valkoinen ja säilyy parempana kun on sisällä talven. Ihania hetkiä teille sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamina olisikin ihana lämmittäjä. Ollaan katseltu terassilämmittimiä, mutta toistaiseksi ei olla kuitenkaan sellaista hankittu. Ehkä keväällä sitten. Ilman muuta ulkokalusteet säilyvät kauemmin hyvinä kun pääsevät talveksi suojaan.
   Samoin teille, lämpimiä ja tunnelmallisia hetkiä!

   Poista
 4. Ihana, ihana terassi ♡ Hieno kooste hyvistä vinkeistä!
  Pimeistä illoista selvitään kynttilöin, lyhdyin ja kausivaloin. Pihalla valaisee lumi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynttilät ja lyhdyt <3 Lumen tulosta ei voi täällä koskaan olla varma.

   Poista
 5. Ihana ja monikäyttöinen on teidän lasitettu terassi. Meillä on kotona lasitettu parveke ja tykkään sitä sisustella vuodenaikojen mukaan. Noita lasitettuja parvekkeita ja terasseja on niin kiva laitella kun vesisateet ja lumi ei pääse niille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on katettu parveke tai terassi, niin se on niin paljon huolettomampi kaikin tavoin. Ei pääse vesi, tuuli, eikä lumi sisälle ja voi antaa kalusteiden ja muiden somisteiden olla paikoillaan säässä kuin säässä.

   Poista
 6. Olisiko tuollainen ihanuus paikka, jossa voisi talvettaa esimerkiksi pelakuut? vai onko liian kylmää. Minä ottaisin pakkasmakuupussin ja olisin yötä tuolla. Ihailisin tähtitaivasta ja bongaisin revontulia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi talvettaa pelakuita, sillä tila ei ole millään tavalla lämpöeristetty joten aika kylmä on jos ilmakin on kylmä. Talvimakuupussin kanssa voisi ehkä kokeilla siellä nukkua :)

   Poista
 7. Teidän kesähuone on kyllä aivan ihana <3 Minä lisäilen kotiin valoja, kuljen hipsutellen villasukissa, tuoksuttelen tuoksukynttilöitä ja hörpin teetä. Siinäpä nuo minun selviytymisvinkit :)
  Kaunista loppuviikkoa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi. Villasukissa täälläkin kuljetaan ja istutaan virkkaamassa. Tee maistuukin näin syksyn tullen. Kesällä en sitä taida koskaan juodakaan.
   Oikein ihanaa viikonloppua sinulle myös<3

   Poista
 8. Niin kaunista ja hyviä vinkkejä. Haaveilen tällaisesta terassista, sitten kun muutamme kerrostaloon.

  Sydämellistä viikonloppua Kristiina. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällainen katettu terassi tai parveke on kyllä ehdoton, ei vain kesäaikaan vaan muulloinkin.
   Kiitos samoin <3

   Poista
 9. Kiva kesähuone! Eikös krysanteemi ole kuitenkin aika hyvin kylmää sietävä kukka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No luulis että krysanteemi sietää jonkin verran kylmyyttä, mutta taisi jonain yönä lämpötila laskea miinuksen puolelle, eikä se siitä ehkä tykännyt.

   Poista
 10. Lasitetusta terassista on paljon iloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi paljon ollaan täällä vietetty aikaa. 😊

   Poista
 11. Kivasti tuota lasitettua terassia voi hyödyntää ympäri vuoden!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, vaikka ei ihan oleskeluun voikaan kylmyyden takia käyttää.

   Poista