24/11/2021

En vielä tiedä toimiiko tämä

Ajattelin toivottaa hiukan joulumieltä naapureillemme ja samalla päästä eroon sellaisesta, jota en enää halua säilyttää. Onko idea hyvä, vai huono, se jää nähtäväksi.
Aamupalalla minulla on tapana lukea lehteä. Päivän sanomalehden luen netistä hiukan myöhemmin, sillä en viitsi konetta siirtää ruokapöydälle aamupalan ajaksi, kun muuten sen paikka on muualla.

Useimmiten lehti , jota luen, on jokin sisustuslehti ja niitä minulle on kertynyt isot pinot, vaikka aina välillä vienkin niitä paperikeräykseen.

Nyt minulla oli sisustuslehtien joulunumeroita 11kpl, uusin tältä vuodelta, ja muut pari-kolme vuotta vanhoja. Olin lukenut ne jo niin moneen kertaan, että osasin ne melkein ulkoa, enkä löytänyt niistä enää minua kiinnostavaa materiaalia.

Laitoinkin paikalliseen nettikirppikseen ilmoituksen että myyn nämä kaikki 11 kpl hintaan 10€. Mielestäni tuo kymppi olisi ollut pieni palkkio vaivasta joka tuollaisen ilmoituksen tekemiseen kuvineen sisältyy.  Kukaan ei kuitenkaan ollut kiinnostunut maksamaan kymppiä näistä lehdistä ja otin ilmoituksen pois netistä.


Ihan jätepaperikeräykseen en halunnut noita hyväkuntoisia ja mielestäni kalliitakin lehtiä vielä laittaa, ja niinpä keksin, että vienkin ne taloyhtiön roskishuoneeseen, josta halukas voi ne itselleen ottaa luettavaksi.

Laitoin lehdet koriin ja koriin kiinnitin vielä lapun että siitä voi ottaa luettavaa kuka vaan haluaa. Kun lähden ulos, niin vien samalla korin tuonne roskishuoneeseen, joka muuten on tosi siisti ja puhdas, niin että lehdet säilyvät siellä kyllä puhtaina. 

Saa nähdä kiinnostuvatko naapurit näistä lehdistä. Jos eivät, niin jätepaperisäiliö on ihan lähellä. Sinne ne seuraavaksi päätyvät, jos en sitten vie niitä Emmaukseen.


Mitä pidät ideastani? Onko muita vastaavia kierrätysehdotuksia?


MUKAVAA PÄIVÄÄ!
💚💚💚
32 kommenttia:

 1. Ehdottomasti hyvä idea. Kannattaa yrittää kierrättää mahdollisimman lähellä.
  Minulle kyllä kelpaisivat Lantliv-joulunumerot yms., mutta olen täällä vähän kaukana. :)
  Kuukausi jouluaattoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu kyllä hyvältä kun pystyy kierrättämään. Kävin äsken katsomassa ja puolet lehdistä oli jo häipynyt! Hiukan liian pitkä lehdenhakumatka :)
   Tosiaankin, vain kuukausi enää jouluun. Aika menee nopsasti.

   Poista
 2. Aivan mahtava idea! Lehdet kiinnostavat varmasti. Joulun aika lähestyy suorastaan huimaa vauhtia - ihanaa! Täällä satoi viime yönä reilu 10 cm lunta! Talvi tuli yhdessä yössä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkuin jo kerroinkin tuossa ylempänä, niin puolet lehdistä oli jo häipynyt. Meillä tiet ovat öisten pakkasten jäljiltä kuin luistinradat, ei kiva.
   Nauti talvisista keleistä!

   Poista
 3. Hei!
  Denise täällä BGA.FIstä.
  Haluaisin saada yhteyttä sinuun yhteistyöehdotuksen merkeissä.
  Voitko kirjoittaa minulle osoitteeseen denise.valler@bgavideoproduktion.se ?
  Toivottavasti kuullaan pian

  VastaaPoista
 4. Hyvä idea tuo lehtien kierrätys!
  Olen tilannut Eeva-lehden äidilleni ja minua ilahduttaa, kun äiti on kerännyt kaikki Eeva-lehdet nippuun ja saan niitä sitten tavatessamme nipun kerrallaan luettavaksi. Ei haittaa, vaikka välillä on mukana ollut puoli vuottakin vanhoja lehtiä, sillä minulle ne ovat uusia. Laadukkaat joululehdet kelpaavat varmasti monellekin, onnellinen se joka ensiksi ehtii ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa jos joku toinen voi minun niihin kyllästyttyäni saada niistä luettavaa. Minäkin vaihdan tyttären kanssa lehtiä.

   Poista
 5. Todella hyvä idea. Ilomielin ottaisin tuollaiset lehdet itselleni jos täällä joku laittaisi niitä tuolla tavalla kiertoon. Varmasti sinunkin lehtesi löytää joku jolle ne tuo paljon iloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä juurikaan näe sellaista että ilmaiseksi joku jakaisi lehtiä, ainakaan täällä päin.

   Poista
 6. Erinomainen idea. Lehdet ovat kalliita tilata ja irtonumeroina ostaa. Varsinkin sisustus-, käsityö- ja puutarhalehtien sisältö kestää hyvin aikaa. Olen huomannut, ettei lehdistä haluta mitään maksaa. Olen niputtanut omia puutarha- ja käsityölehtiäni vuosikerroittain ja vienyt kirjaston aulaan kenen tahansa otettaviksi. Kysyin ensin kirjastonhoitajalta, sopiiko menettely. Sopi hyvin. Lupasin käydä seuraavalla viikolla katsomassa ja viemässä pois, jos lehdet eivät liiku. Kaikki oli kelvannut.
  Mietin meidän lastenkirjoja katsellessani, voisiko niitä antaa jollekin vaikka joululahjaksi. Kaikilla ei ole ylenmäärin rahaa joululahjoihin ja moni myös suosii kierrätystä. Ilman muuta valitsisin sellaisia, jotka ovat siistissä kunnossa. Osa kirjoista on sen näköisiä, kuin niitä ei olisi ikinä edes avattu. Suositut kirjat ovat tietenkin aivan rispaantuneita, mutta niille löytyy muuta käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehdet eivät tosiaan ole halpoja ja aika kauhealta tuntuukin ajatus että jos ostan tai tilaan lehden, niin minä olisin ainoa joka sitä lehteä lukee, vaikka se ei ole uutta pahempi.
   Tuo kirjastoon vieminen olikin hieno juttu.
   Mitä mainioin joululahja olisi hyväkuntoinen kirja, niin lapselle kuin aikuisellekin.

   Poista
 7. Ehdottomasti tykkään ideasta ja itse ainakin nappaisin lehden mukaani.
  Kiva idea sinulta.
  Kaunista loppuviikkoa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin minäkin ajattelin, että jos itse törmäisin tuollaiseen mahdollisuuteen saada ottaa tuosta haluamani lehdet, niin mikä etten ottaisi!
   Sinulle Outi myös, oikein mukavaa viikon jatkumista<3

   Poista
 8. Hyvä idea - itse vien usein työpaikalleni lehtiä ja muuta tavaraa periaatteella "saa ottaa" ja aina on kaikki kelvanneet jollekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että sinunkin lehtesi pääsevät kiertoon!

   Poista
 9. Tosi hyvä idea. Lehdet ovat kalliita ja kierrättämällä niistä on varmasti iloa monelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hintavia ovat ja siksi onkin hyvä että mahdollisimman moni saa niistä iloa.

   Poista
 10. Hyvä idea! Meillä on taloyhtiössä lehtien ja muiden pikkutavaroiden kierrätyslaatikko "ota ja/tai jätä" -periaatteella. Nyt koronan takia vain poissa käytöstä.
  Tosi hyvä juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin hieno idea että kaikenlaista muutakin voi laittaa tuolla tavalla kiertoon. Pysyykö tuo laatikko järjestyksessä, se voi jossain tuottaa ongelmia, ehkä?

   Poista
  2. Meillä pysyi ja vain ehjää ja puhdasta tavaraa tuotiin kiertoon. Myös kirjoja!

   Poista
  3. Uskon että meidänkin yhtiössä järjestys pysyisi, kun on vaan viisi asuntoakin. Toivottavasti pääsette pian jatkamaan kierrätystä.

   Poista
 11. Kyllä kierrättäminen on hyvä idea. Ja sinä olet sen siellä aloittanut, niin monet ovat varmaan iloisia. Meillä tämä on ollut kokoajan, kun olen asunut tässä yhtiössä (10 v.). Ennen vaihdettiin sukulaisten ja naapurien kesken lehtiä. Alhaalla on taso, johon jätetään jotain muutakin pienehköä tavaraa, joka on itselle ylimääräistä. Kaikki sieltä on häipynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno homma että voi jättää itselle tarpeetonta rappukäytävään, niin että joku toinen voi ottaa tarvitsemansa. Muistankin tuon tason, mutta silloin kun me asuimme siellä niin ei tainnut olla vielä tuota kierrätyshommaa rapussa.

   Poista
 12. Hieno idea ja uskon että menevät heti 🤗

  VastaaPoista
 13. Erinomainen idea!
  Meillä on ollut töissä kierrätyspäiviä, jonne on voinut viedä ja hakea tavaraa. Työnantaja on toimittanut ylijäämät asiallisesti kierrätykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaiset järjestetyt kierrätyspäivät ovatkin hieno juttu. Ja hienoa että työnantaja on vienyt ylimääräiset kierrätykseen.

   Poista
 14. Kierrätys on hyvä idea, luulisi lukijoita löytyvän.

  VastaaPoista
 15. Todella hieno idea.
  Kaipaan aikaa, jolloin meilläkin oli roskahuoneessa paikka, johon saattoi laittaa hyväkuntoisen tavaran tms. Todella usein tuotu tavara lähti kiertoon. Nyt vien kirjat ja lehdet kirjastoon ota ja tuo -hyllyyn.

  Ihanaa viikonloppua sinulle Kristiina ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei kirjastoissa ole näkynyt tuollaisia ota ja tuo-hyllyjä. Se olisi kyllä kanssa hyvä idea.
   Samoin sinulle, oikein hyvää viikonloppua!<3

   Poista