04/06/2021

Uusi tuttavuus



Sainpa viimeinkin hankittua kesäkukat mökin terassillekin. Puutarhamyymälässä oli valikoimaa jonkin verran, mutta ei kuitenkaan ihan niin runsaasti kuin olin odottanut. En halunnut ruveta kiertelemään saarta eri myyntipisteissä joten olin päättänyt että hankin kesäkukat tästä liikkeestä.

Olin jo valitsemassa ostoskoriin toisia kukkia, joita olen ennenkin ostanut ja tiedän niiden onnistuvan, mutta kiertelin kuitenkin vielä hyllyjen välissä uudemman kerran.




Nyt osui silmiini pieni vaaleanpunakukkainen neilikka. Juuri näitä ihailin viime kesänä erään kahvilan sisäänkäynnin edustalla. Jutun tästä kahvilasta voit katsoa TÄÄLTÄ. 





Tämä tämänvuotinen valintani on tarhaneilikka "Pink kisses". Se on melko vaatimattoman näköinen, mutta pienine kukkasineen tosi suloinen.

 - Se viihtyy aurinkoisella ja suojaisella paikalla. Aurinkoa se saa kyllä terassillamme, mutta suojaisuuden kanssa voi tehdä tiukkaa, välillä kun on tosi tuulista.
- Kuihtuneiden kukkien nyppiminen pois lisää kukintaa.
- Ei ole hallanarka
- Saa hiukan kuivahtaa kastelujen välillä
- Korkeus 15-20cm

Nyt kukat ovat vielä pienehköjä, mutta uskon bokashimullan ja kesäkukkamullan sekoituksen, ja oikeanlaisen kastelun voimaan, joten eivätköhän ne tuosta rehevöidy ja täytä laatikot. Tai sitten laitoin ehkä liian ärhäkän multaseoksen ja onnistun tappamaan kukat heti alkuunsa.

Istutin nämä monta vuotta uskollisesti palvelleisiin altakastelulaatikoihin, jotka ovat osoittautuneet tosi toimiviksi varsinkin kun täällä ei ihan päivittäin olla tarkkailemassa kastelutarvetta.






Näiden lisäksi terassilla on toisessa laatikossa kaksi pelargoniaa, jotka talvetin täällä mökillä. Annoin tilkan vettä muutaman kerran talven aikana ja keväällä leikkasin ne alas. Hyvin ovat nyt kasvaneet, mutta mitään merkkiä kukinnasta ei vielä ole. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen kerta kun sain pelargonit pysymään hengissä yli talven. Nyt odotan josko rupeaisivat vielä kukkimaankin. Jos eivät, niin ehkä en enää säästä niitä ensi talven yli, vaan hankin keväällä uudet kukat.



Joko olet istuttanut kesäkukkia, vai vieläkö on hankkimatta?



LÄMMINTÄ KESÄPÄIVÄÄ KAIKILLE!
💗💗💗 

 

24 kommenttia:

  1. En ole vielä laittanut kesäkukkia. Huomenna alkaa kesäloma! Sitten on aikaa ja virtaa tehdä pihatöitä. Tänä aamuna kävin yöpaita päällä kesäkurpitsat kasvimaalle. Että tällainen aamun aloitus tänä päivänä :D Sain pari kesää sitten tuollaisen Pink kisses-kukan oppilaaltani kevätjuhlapäivänä. Se kukki ihan koko kesän kauniisti ja ei nuupahtanut, vaikka reissun aikana ei saanutkaan joka päivä vettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein ihanaa lomaa sinulle! Ihana aamun aloitus sinulla ollut. Itsekin toisinaan istuskelen etupihan aamuauringossa kotona kahvilla yöpaidassa. Se on sitä parasta rentoilua.
      Kiva kuulla että ostin pitkään kukkivat kesäkukat.

      Poista
  2. Neilikat ovat kauniita ja kestäviä kesäkukkinakin. Tuota Pink Kisses -neilikkaa minulla oli pari kesää sitten.
    Aurinkoista viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei tätä ole aiemmin ollut, mutta nyt halusin kokeilla.
      Sinulle myös oikein ihanaa ja kesäistä viikonloppua!

      Poista
  3. Vielä on hankkimatta kukkaset. Ajattelin, että etuoven viereen hankit kukat vasta sitten kun remppamiehet ovat vieneet tavaransa sieltä pois.
    Nuo pienet neilikat on ihania ja todella kestäviä. Kaunista viikonloppua sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Järkevää onkin laittaa etuoven edustan kukat kun remppaväki on poistunut.
      Sinulle myös ihanaa viikonloppua<3

      Poista
  4. Onpas kauniin näköinen neilikka!
    Onnea sille 🥰.

    VastaaPoista
  5. Neilikka on kaunis kukka ja tuoksuu hyvälle. Kukka näyttää kuvassa samettiselta. Enpä minä laita kesäkukkia, mutta ihailen toisten istutuksia kuvista. Näin helppoa mulla on. Parveke on niin kuuma, ettei sinne kannata laittaa kukkia. Työniloa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauniilta näyttävät. Onpa kurjaa jos parvekkeesi on noin kuuma. Voitko ollenkaan itse olla siellä?

      Poista
  6. Pink Kisses on ollut minullakin useampana kesänä ja se on kova kukkimaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että kukkii runsaasti. Toivottavasti osaan hoitaa sitä oikein.

      Poista
  7. Kauniita neilikoita. Olen monta kertaa katsellut niitä puutarhamyymälää mutta jostain syystä en ole ostanut niitä. Meillä on parvekkeella jo kukat olleet jo melko pitkään. Kun mustarastaiden pesä tuhottiin jonkun toisen linnun toimesta ostin jo kukkia. Jouduin ensin pitämään niitä sisällä kun yöt olivat vielä kylmiä. En ole muuten koskaan ennen laittanut noin aikaisin kesäkukkia.

    Mukavaa viikonloppua Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin olen näitä aikaisempinakin vuosina ihaillut, mutta nyt vasta ostin. Harmi kun mustarastaan pesälle kävi noin, mutta toisaalta nyt saat nauttia parvekkeen kukista pidempään.
      Samoin sinulle, oikein ihanaa viikonloppua!

      Poista
  8. Neilikat ovat aina söpöjä, mutta nämä ovat jotenkin ihan super söpöjä, pieniä ja nättejä! :) Minulla ei ole varsinaisesti kesäkukkia, vielä. Voisi kyllä jonkun amppelin hankkia parvekkeelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin on vielä harkinnassa jonkin amppelin hankinta.

      Poista
  9. Ihanat neilikat! Noita voisikin tulevina kesinä kokeilla.
    Nyt on innostusta vähän jarruteltava, sillä meillä on sattuneesta syystä ollut tänä kesänä kukkia paljon ja aikaisin. Jo huhtikuun puolivälissä laitoin muutamaan isohkoon ruukkuun orvokkeja ja ne ovatkin viihtyneet hyvin ja pysyneet kuosissaan, vaikka kokemukseni mukaan orvokit alkavat helposti vähän repsottaa. Lisäksi olen laittanut ruukkuihin äitienpäivänä saamani kolme isoa jalohortensiaa, terassin amppeleihin pikkupetuniaa, etupihan amppeleihin valkoista pelargoniaa, muutamia pelargonioita on myös pienemmissä ruukuissa, joita siirtelen sinne missä milloinkin kivalta näyttää.. Mutta nyt ei kyllä enää muuta tule! Lisäksi ihastelemme vain putkahtelevien perennojen yllätyksiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin kerran voi kaikkia kukia kokeilla. Tämän kesän kuluessa minäkin näen oliko hyvä ostos vai huono. Orvokkeja on minullakin vielä useammassa ruukussa kotona.
      Sulla tuntuukin olevan jo ihan riittävästi kukkia, joten nauti niistä!

      Poista
  10. Kauniita nuo neilikat ja väri niin hurmaava. Edelleen haaveilen siitä omasta pihasta, jotta saisi laitettu kukkia sinne, no ehkä jonain päivänä :)
    Oikein aurinkoista viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihastuin heti näihin kun ensi kertaa näin ja nyt päätin ostaa. Toivotaan että toiveesi omasta pihasta toteutuu.
      Sinulle myös ihanaa kesäistä viikkoa!

      Poista
  11. Happy summer, Kristiina! :)

    VastaaPoista
  12. Neilikat ovat kivan värisiä ja ryhdikkäitä. Mullakin on niitä taas tänä vuonna. On muuten hyvä asia ostella aina uusia kukkia. Voi sana niin mieluisia yllätyksiä, ettei uskoisikaan. Koitan itse aina ostaa jotain itselle täysin uutta. Samalla syntyy uusia lemppareita.

    Kukkivaa suvea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi hyvä kokeilla aina jotain uusia, mutta helposti tulee turvauduttua tuttuihin, hyviksi havaittuihin.
      Myös sinulle, ihanaa kesää! 🌸

      Poista