Sivut

keskiviikko 9. kesäkuuta 2021

PIENTÄ JUHLINTAATänään vietettiin Ahvenanmaan itsehallintopäivää, kuten aina kesäkuun 9. päivä. Vuoden päästä tulee kuluneeksi 100vuotta siitä kun tuo itsehallinto saavutettiin ja 100-vuotisjuhlallisuudet aloitettiin tänään ja  kestävät koko vuoden.

Itsehallinnosta voidaan tietysti olla montaakin mieltä, mutta joka puolella saarta oli järjestetty jos jonkinlaista juhlatilaisuutta ja me suuntasimme Kastelholmaan jossa olikin järjestetty kiva tapahtuma.

Sää suosi tänä vuonna juhlintaa ja kaikille riitti istumapaikkoja, turvavälit huomioiden, joten mukava oli seurata ohjelmaa. Pari lyhyttä puhetta oli muun ohjelman lisäksi. Hanurimusiikkia ja kansantanhuja nähtiin ja kuultiin, kuten kesätapahtumiin usein kuuluukin.
Modernimpaakin esitystä saatiin kuulla kun Seaside Singers esitti mukaansa tempaavia kappaleita. Pitääpä tässä mainostaa että tyttäremmekin laulaa tässä kuorossa.
Esitysten jälkeen  suuntasimme kohti Smakbyn-ravintolaa jossa tarjoiltiin kahvia ja Ahvenanmaan pannukakkua. Kelpasi sitä nautiskella ilta-aurinkoisella terassilla.

J ja vanhempi tyttäremme. Olemme juuri kulkemassa vankilamuseo Vita Björnin ohitse kohti Smakbyn-ravintolaa.

Ahvenanmaan pannukakku maistuu aina yhtä hyvältä!
Ravintola kasvattaa osan yrteistään terassin vierellä lavoissa.
Aina pitää myös poiketa ravintolan yhteydessä olevassa myymälässä, mutta tällä kertaa en mitään ostanut.Autolle kävellessä kuvasin vielä tienvierustan kukkia ja näkyy kuvassa Kastelholman linnakin.
Tämä juhlija otti rauhallisesti ja tyytyi makoilemaan varjossa, lippu selässä niinkuin päivän kunniaksi sopikin.OLIPA KIVA ETTÄ TULI LÄHDETTYÄ TÄHÄN JUHLAAN!

💙💓💛

 

16 kommenttia:

 1. Hienoja juhlakuvia <3 Ahvenanmaan pannukakku on erityisen hyvää ja sopii aivan täydellisesti tuohon juhlapäivään. Mahtava juttu, että ravintola kasvattaa käyttämiään yrttejä itse. Se tekee ruuasta vielä erityisempää ja tietenkin maukkaampaa. Aurinkoisia kesäkuun päiviä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pannukakku oli piste i:n päälle tuona päivänä.
   Samoin sinulle<3

   Poista
 2. Kylläpä on ollut hyvä meininki juhlissanne. Onnittelut sinne näin jälkikäteen.
  Olen ensimmäistä kertaa maistanut tuollaista pannaria muistaakseni Lappossa jossain kesätapahtumassa. Sieltä saadulla ohjeella olen sitä itsekin joskus kokkaillut. Nam!
  Silmiin osui myös ihana mustikkapyyhe myymälän alahyllystä. Sellaisia vein pari äidilleni Ahvenanmaan tuliaisina. Ne on niin raikkaat ja ihanat, että vähän harmittaa, kun en samalla ostanut itsellenikin samanlaisia.

  On muuten tosi kiva kuva sinusta herkuttelemassa pannukakun äärellä!
  Iloisia kesäpäiviä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. P.S. en olekaan varma, onko valokuvan mustikkakuvio pyyhkeessä vai jossakin vihkosessa, mutta löysin tosiaankin pellavaiset keittiöpyyhkeet, joissa oli tuo samainen kiva kuvio.

   Poista
  2. Ahvenanmaan pannukakku, ja mieluiten riisipuurosta tehtynä, on minun suosikkini. Taisit käydä silloin Maarianhaminan Merikorttelin SALT-myymälässä kun mustikkapyyhkeet ostin. Siellä niitä ainakin on ollut myynnissä ja saman tekijän tuotteita näin jokin aika sittenStallhagenin panimon myymälässä Godbyssä.

   Poista
  3. Juu, SALT se oli. Samalla käynnillä söimme Niskassa kunnon pizzat ;)

   Poista
 3. Onpa kiva kun järjestetään tuollaisia kunnon perinnejuhlia. Ihanaa oli nähdä kuvia myös teidän tyttäristä, perhe on paras <3
  Kaunista loppuviikkoa ja viikonloppua sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli mukavatunnelmainen juhla.
   Oikein ihanaa ja leppoisaa viikonloppua sinullekin<3

   Poista
 4. Onnea Ahvenanmaa ja nyt onkin syytä juhlia! Kun katselin ihanan kesäisiä kuviasi sieltä Ahvenanmaalla tuli todella ikävä sinne. Minulla oli kaksi kutsua nyt toukokuussa kahden eri laivanyhtiön toimesta tulla Ahvenanmaalle mutta kiireinen työtilanne ja koiranpennun saapuminen eivät antaneet myötä matkustamiselle. Oi, tuo Ahvenanmaan pannukakku ja Smakby <3 Tulvahti niin monia muistoja parin vuoden takaiselta pr-matkalta sinne syyskuun alussa kun ilma on kesäisen lämmin ja kävimme monissa mielenkiintoisissa paikoissa. Haluan palata sinne teille mahdollisimman pian uudelleen.

  Kivaa päivää ja tulevaa viikonloppua Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Me viihdytään kyllä hyvin täällä, vaikka välillä kyllä jokin "ahvenanmaalainen mielipide" voikin ottaa päähän. Harmi kun et päässyt käymään. No, Ahvenanmaa kyllä pysyy paikoillaan ja tänne voi tulla koska tahansa.
   Oikein kesäistä viikonloppua sinullekin<3

   Poista
 5. Onnea sinne teille! Meidän ex -kaupunki (nykyinen kuntaliitoksen osanen) viettää tänä vuonna 100 -vuotisuuttaan. Koronan vuoksi mitään isompaa näkyvää ei vielä ole ollut, mutta ehkä syksymmällä sitten jotain tapahtuu enemmän.
  Sinä ja tytär ootte ihan saman näkösiä :)
  Pannukakkua tekis mieli, kun siitä kerroit..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sartsa. Täällä on tarkoitus juhlia koko vuosi!
   Onhan meissä samaa näköä.
   Pannukakku<3

   Poista
 6. Kyllä äidissä ja tyttäressä on todella paljon samaa näköä 🥰.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Tytär ei ehkä aina tykkää samannäköisyydestä :)

   Poista