Sivut

torstai 17. kesäkuuta 2021

JOKO TAAS NÄITÄ!Kun eletään ehkä kesän kauneinta aikaa, niin postauksistakin tahtoo tulla pelkkiä puutarhapostauksia. Joko taas näitä, saattaa joku ajatella.  Nautin kuitenkin niin täysillä sekä kotipihan kukista että mökin pihapiiristä, etten malta olla kuvaamatta niitä jatkuvasti.
Kotipihallamme kasvavat kaksi pikkusyreeniä (Syringa meyeri "Palibin") ovat täynnä kukkia ja tuoksu on huumaava. Toinen näistä syreeneistä näytti alkukesällä voivan hiukan huonosti, mutta nyt se on kirinyt lehtien ja kukintojen kasvattamisessa toisen pikkusyreenin lähes kiinni. Onneksi, sillä olin jo huolestunut sen selviämisestä.
Laventeli ei vielä kuki, mutta nuppuja alkaa näkyä runsaasti. Olen tuonut mökiltä kiviä ämpärikaupalla kodin kukkapenkkeihin. Nyt on helpompi kulkea kasvien välissä kastelemassa kun ei tarvitse kävellä mullassa. Mielestäni kasvitkin pääsevät paremmin esille kun niiden ympärillä on kiviä. Voi olla että kivien välistä alkaa ilmestyä rikkaruohoja, mutta uskon että ne on helppo nyppäistä pois.
Ja jos/kun istuttamani kasvit alkavat levitä, niin yksittäisiä kiviä voi helposti ottaa pois kasvin tieltä.
Kuunliljojen välistä pilkistää viimevuotisia orvokkeja. Ovat pienempiä kuin viime vuonna, mutta niin söpöjä että annoin niiden olla.
Kurjenpolvi (Geranium cantabrigiense "Karmina") kukkii myös parhaillaan. Se on kasvanut suureksi ja pitääkin varmaan hiukan karsia sitä syksymmällä, sillä kivetyksen päällä olevilla kasvin osilla on juuret kivetystä vastaan.
Eilen istutin nämä kolme taimea (Kesäpikkusydän Dicenta formosa-gr "Luxuriant" kukkapenkin reunaan. 

Niistä sanotaan että on mainio reunakasvi, joka kukkii koko kesän. Kasvusto on mattomainen. Annetaan kasvaa rauhassa ja lannoitetaan kevyesti silloin tällöin.

Näiden paikalla oli aiemmin helmipihlaja-angervoja, mutta niiden oksat katkeilivat jatkuvasti kovemmissa tuulissa, joten kaivoin ne ylös. Mökillekään en niitä tohtinut viedä, sillä siellähän tuulee melkein aina, joten niiden pärjääminen siellä olisi ollut heikkoa.Toisen kukkapenkin kulmaukseen olen alkanut kasvattaa matalaa aitaa likusterista. Nämä pensaan alut otin kaikki mökiltä jossa meillä on yksi tällainen pensas. Olen muotoillut sitä ja siitä pystyy muotoilemalla saamaan puksipuun näköisen kasvin. Mökillä se oli jo kasvanut niin suureksi että leikkasin sen kokonaan alas pari vuotta sitten. Nyt se on taas hyvässä kasvussa ja sen pieniä alkuja olen ottanut tänne kotipihalle. Ne ovat lähteneet hienosti kasvuun ja olen niitä jo hiukan leikannutkin. Tarkoituksenani ei ole kasvattaa niistä mitään korkeaa aitaa, vaan ehkä n. puolen metrin korkuinen. Se erottaa kivasti kukkapenkin käytävistä.


Lisätietoja likusterista voit lukea TÄÄLTÄ 
Yhden amppelikukan olen tänä vuonna ostanut. Taimimyymälässä ei vaan lukenut tämän kukan nimeä, enkä huomannut sitä kassallakaan kysyä. Onkohan se jokin petunia?

Kukat ovat kuin pieniä ruusunnuppuja. 


HELTEITÄ ON LUVASSA, JOTEN PITÄÄPÄ MUISTAA KASTELLA AHKERASTI NIIN KOTONA KUIN MÖKILLÄKIN.

💛💛💛
 

26 kommenttia:

 1. Antaa tulla vaan! Siis puutarhapostauksia :)
  Voi olla, että jotakuta kyllästyttää, mutta minä kyllä ahmin kaikki "kukkakuvat", koska olen tällainen vähän myöhaisherännyt pihaintoilija.
  Puutarhasi on kuvista päätellen tosi kaunis ja lisäksi niin siisti, huolellisesti hoidettu ja harkittu. Siitä voisi noviisi ottaa mallia ja inspiraatiota tulevaa suunnitellessa.
  Hurmaavasti tuoksuvaa viikonloppua Kristiina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäät puutarhapostauksista.
   Samoin sinulle oikein hienoa kesäviikonloppua!

   Poista
 2. Ihana puutarhapostaus <3 Kauniita kukkia ja puutarha näyttää rakkaudella hoidetulta <3 Aurinkoista viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä toinen puutarhapostauksista tykkäävä, mahtavaa!
   Samoin sinulle, hienoa viikonlopun viettoa<3

   Poista
 3. Kauniisti kukkiva Palibin. Minulla siitä kuivui oksia talven jälkeen huolestuttavan paljon ja saa nähdä miten sen kanssa lopulta käy. Viime kesänä kukki vielä tosi runsaasti.
  Likusteriaidasta tulee varmasti hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pikkusyreeni on niin kaunis juuri nyt. Meillä on myös jonkin verran kuivia oksanosia tuossa huonommassa, mutta ei onneksi sentään paljoa.
   Toivottavasti puusi piristyy.
   Tykkään tuosta likusterista kun on niin yksinkertainen ja vaatimaton ja pystyy halutessaan muotoilemaan.

   Poista
 4. Hyvin mielellään näitä katselee! Ei yhtään kyllästytä. Kaunista on :).

  VastaaPoista
 5. Ihanat nuo Palibin syreenit minulla kuoli se ensimmäinen mutta ostin sen syksyllä ja taisi olla jo silloin kuollut. Ajattelin kokeilla uudestaan? Oletko leikannut siitä rungosta oksia pois vai onko pysynyt itsestään näin sorjavartisena? Kyllä näitä kukkapostauksia katselee mielellään nythän niitä pitää näyttää jos koska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi että sinun Palibinillesi kävi noin. Ostaisin ilman muuta uuden ja kokeilisin paremmalla onnella. Muutamia lehden alkuja on runkoon ilmestynyt ja olen ne heti nyppäissyt pois.
   Nyt on kukkien aika!

   Poista
 6. Kesä on kukkien aikaa. Kaunista olet saanut aikaiseksi - monenlaista kukkaa. Toinen toistaan kauniimpaa ja sopivat hyvin yhteen. Onhan niistä aika työ, että saa pidetyksi kaikki noin kauniina ja hyvin voipaisina. Ihailen ottamiasi kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on ja nyt on kesän parasta aikaa. Huomasin että olen valinnut väreiksi liilahtavia kukkia, lukuunottamatta tuota valkokukkaista amppelikukkaa. On kivaa kun on sopivasti puuhattavaa.

   Poista
 7. Tykkään kaikista puun muotoisista pensaista, kuten tuo sinun syreenikin ♥️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo runkosyreeni on kiva, hiukan erilainen tavanomaisten pensaiden ja perennojen lisäksi.

   Poista
 8. Hyvää viikonloppua ja kesää Sinulle 💛

  VastaaPoista
 9. Ihanan näköistä 🥰
  Ihastuksen syvä huokaus ❤

  VastaaPoista
 10. Niin kauniita kuvia. Nyt nautitaan ja kuten sanoit, nyt eletään kesän kauneinta aikaa.

  Aurinkoista uutta viikkoa Kristiina. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautitaan niin paljon kuin kuumuudelta pystytään.
   Myös sinulle, oikein ihanaa viikkoa<3

   Poista
 11. Kyllä kesän kukat on niin mieltä nostattavia.

  Ihanaa kesän jatkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuntuu kuin kaikki maailman kukat olisivat innostuneet kukkimaan samaan aikaan.
   Samoin sinulle<3

   Poista
 12. Kuka ei puutarhapostauksista tykkäisi!?
  Ihanalta näyttää, kivet tekevät viimeistellyn leiman.
  Eikö valkoinen kukkija ole kerrottu miljoonakello?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä😊 Innostuin laittamaan mökilläkin kiviä kukkapenkkiin. Uskon että tuo vslkoinen on kerrottu miljoonakello.

   Poista