Sivut

keskiviikko 18. maaliskuuta 2020

VAIHTELEVAANyt kun kaikki harrastukset on peruttu ja kontakteja isompiin ihmisjoukkoihinkin pitää välttää, niin miettii mitä uskaltaa tehdä tai mihin lähteä, jos itse voi ihan hyvin.

Tarjouduimme menemään kolmasluokkalaisen seuraksi ja ehkä avuksikin koulutehtävien tekoon, mutta hän oli jo suunnitellut päiväohjelmansa tunnin tarkkuudella. Oli kuulemma aivan innoissaan tästä päivästä ja lukujärjestykseen oli kirjoittanut kouluajan klo 9-13. Ja "välitunneilla" aikoi ulkoiluttaa kissaa. Viestin kautta oltiin häneen yhteydessä ja päivä meni kuulemma ihan hyvin. Muina päivinä, ainakin jonkin aikaa eteenpäin, hänellä on aina jompikumpi vanhemmista kotona. 

Kun meitä ei koululaisten avuksi tarvittu, ei isompien eikä pienempien, mietimme mitä mielekästä voitaisiin tehdä. Päätimme lähteä mökille siivoamaan mökkiä talven jäljiltä.

Olemme käyneet siellä silloin tällöin talven aikana ja kauhulla seuranneet kärpäsen raatojen lisääntymistä. Kuulostaa kamalalta, eikä näytäkään kovin kivalta. Mistä helkkarista ne ällötykset ilmestyvät aina kun alkaa tulla lämpimämpää?!

Vein kaikki matot ulos ja imuroin koko mökin viimeistä kärpästä myöten. Vaihdoin vielä uuden pussinkin pölynimuriin etteivät kärpäset pääse enää takaisin huoneilmaan. Vaikka kuolleita ne kai kaikki olivat. Mutta joskus on käynyt niinkin että kuolleeksi luultu on vironnut yhtäkkiä huoneilman lämmettyä ja sitä riskiä en enää halunnut ottaa.

Aikaisemmin tänä vuonna teimme ison puupinon varaston seinustalle. Nyt se pino oli kaatunut, vaikka oli rautalangoinkin vahvistettu, joten siinä sitten puuhaa seuraavaksi kerraksi.

Ja kun ilmat lämpenevät on edessä kaikki mukavat keväiset puuhat mökillä.
Onneksi siellä voi olla vapaasti pelkäämättä että saa tartunnan tai tartuttaa itse jonkun tähän koko maailmaa käsittävään tautiin.   

Nyt ollaan taas kotona ja sää on ollut vaihteleva tänään. Välillä paistaa, välillä sataa. Kesken kauneimman auringonpaisteen ryöpsähti sadekuuro ikkunaan. Olin juuri säätänyt sälekaihtimet sellaisen asentoon että aurinko ei liikaa paistaisi pienien kukantaimien päälle.
 Ulkoilu jäi meiltä vähiin tänään, vaikka sitä ollaan yritetty päivittäin harrastaa. Ulkoilmasta pitäisikin nyt nauttia mahdollisimman paljon kun ei tiedä miten paljon liikkumista Suomessakin ruvetaan rajoittamaan.


Joku ehkä huomasikin että olen vaihtanut blogini nimeksi oman nimeni Kristiina K:n sijaan. Tämä johtuu siitä, että pari päivää sitten kun laitoin googleen hakusanaksi Kristiina K:n, huomasin että sillä hakusanalla pääsi yhteen toiseenkiin blogiin. Haluan kuitenkin että jos hakusanaksi laittaa blogini nimen, niin se näyttää nimenomaan tämän blogin eikä jonkun toisen blogia.

Muita saman nimisiä ei tietääkseni ole, joten ehkä tämä nyt voisi olla se lopullinen nimi blogilleni.


HYVÄÄ PÄIVÄN JATKOA JA PITÄKÄÄ HUOLTA ITSESTÄNNE JA TOISISTANNE!

💗💗💗

16 kommenttia:

 1. Hyvä varmasti tuo nimenvaihto. <3 Voi pientä reipasta koululaista. Nyt on aikaa ja täällä lähtee suursiivoukseen kaikki, pitää ottaa nyt tästä oudosta ajasta myös kaikki hyöty irti.

  Sydämellistä viikon jatkoa Kristiina. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakaan toista saman nimistä ei Suomesta löydy! Liikuttavaa oli hänen innostuksensa <3
   Nyt voisi kyllä raivata hiukan täällä kotonakin kun on monta muuta asiaa joita ei voi nyt tehdä.
   Sinulle myös mahdollisimman hyvää viikkoa <3

   Poista
 2. Meilläkin saisi sataa. Siitepölyaika alkaa olla pahimmillaan ja kaiken verhoaa paksu vihreä verho.

  Sitä minäkin ihmettelin aina, että mistä ne kärpäset aina ilmestyivät mökille. Siellä ne köllöttelivät ikkunalaudalla kuin jostain tyhjästä ilmestyneinä.

  Mulla alkaa myös käydä aika vähän pitkäksi. Mitä tässä taas keksisi. No, onneksi meidän nuoret miehet kertovat ihan poskettoman huonoja juttuja, niin voin ainakin heitä "paheksua" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei vielä näy siitepölyä, mutta itselläni on koivuallergia todettu viime vuonna kun viikkokausien yskä vaivasi. Nyt alkoi samanlainen yskä ja aloitin antihistamiinin syömisen ettei koko kevät/kesä mene taas yskiessä.
   Kärpäset, ne inhottavat!
   Sulla on siellä mukavaa seuraa!

   Poista
 3. Mökin siivous onkin nyt puhdistavaa puuhaa niin mökille kuin mielellekin.
  Ja nettikoululainen meillä on todennut tämän viikon kokemuksella että sopii hänelle mainiosti. :)
  Saa tehdä oman ohjelman mukaan ja valmis jo puolenpäivän jälkeen vaikka kouluaikaa on neljään asti.
  Onnekseni meidän teini on sen verran omatoiminen ettei äidin tarvitse kouluasioihin puuttua. =D

  Kaikkea hyvää ja kevään odotusta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli kyllä hyvä mieli kun sai hiukan siivottua. On paljon mukavampi nyt mennä sinne yöksikin.
   Oli kyllä reipas tuo meidän kolmasluokkalainen lapsenlapsikin kun yksin suoriutui koulupäivästä.
   Tuo on kyllä hyvä juttu kun voi itse suunnitella aikataulunsa.
   Sinne myös ihanaa kevään ja kesän aikaa!

   Poista
 4. Minulla ajatukset ovat kääntyneet myös vähän mökin suuntaan. Kun elämä muuten on rajoittunutta sinne päin voi vähän laajentaa!

  VastaaPoista
 5. Mietin tässä justiin tänään, että vaikka mulla työpäivät on ihan saman mittaisia kuin ennenkin huolimatta siitä, että teen niitä nyt kotoa käsin, tuntuu että aikaa olisi jotenkin enemmän kuin ennen. Voi olla, että on ihan vaan sitä, että paljon aikaa menee tällä hetkellä vallitsevan tilanteen ajatteluun ja ihmettelyyn ja osin huolestuneisuuteenkin (onneksi on vähenemään päin tuo viimeinen) ja se saa käsityksen ajankulusta vääristymään, kun kaikki tuntuu vähän pysähtyneeltä. Ja kun tietää, ettei ole lähtöjä mihinkään suuntaan, on jotenkin myös rauhallisempi olo (eikähän mulla vakituisia lähtöjä ole yleensä muutenkaan kuin keramiikkakurssille kerran viikossa).

  Työn ulkopuolisen ajan käytän kaikkein mieluiten ulkoiluun niinkuin aina ennenkin. Ja meidän liikuntakeskus teki ihan superkivan päätöksen siinä, että päättivät alkaa järjestää meille vuosikorttilaisille Facebookin kautta livenä ohjattuja jumppia, joita voi tehdä tutun ohjaajan vetämänä kotona.
  Tänään oli aamupäivällä vuorossa jooga, joka tuntui oikeastaan kivemmalta kotona tehden, kun ei tarvinnut yhtään suoda ajatuksia sille, kuinka kankea on :).

  Kyllä koti tuntuu nyt vielä entistäkin enemmän tärkeältä turvasatamalta. Teillä niitä on kaksin kappalein, kun on myös se mökki, jonne vetäytyä. Vaikkapa sitten sen kärpäsjahdin tai halkojen merkeissä :).

  Kaikkea hyvää ja pysykää terveinä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän on hyvä tunne että tuntuu kuin aikaa olisi enemmän vaikka töitä tekee saman verran kuin yleensäkin. Mullakin oli eilinen ja seuraavatkin kutomatunnit peruutettuja emmekä saa myöskään sinne nyt omalla ajalla mennä. Joogasta ei ole peruutusta tullut, mutta en aio sinne kuitenkaan mennä. Meitä on yleensä 10-15 kpl ja aika moni on yli 70, joten ohjaaja ehkä olettaa että meitä olisi alle 10 ja että tunti voitaisiin pitää.
   Tuo onkin hieno ele liikuntakeskukselta että saatte ohjattua joogaa kotiin.
   Kärpäsiä luultavasti on seuraavalla kerralla vähemmän, mutta halkojen määrä lienee sama :)
   Terveyttä ja hyviä ulkoiluilmoja sinnekin <3

   Poista
 6. Mökki kuulostaa tässä tilanteessa paremmalta kuin hyvältä. Minä se olen paahtanut töissä, tehnyt koneella hommia ja suunnitellut tulevaa, aikaan kun kaikki on taas paremmin.
  Olen miettinyt muuten tuota kärpäsjuttua myös. Meidän töihin ilmestyy kärpäsiä mitä ihmeellisimpiin paikkoihin. Viime vuonna pyysimme huoltoyhtiötä vaihtamaan suodattimet ilmanvaihtoaukkoihin ja voin sanoa, että se auttoi todella paljon.
  Leppoisaa iltaa sinulle Kristiina ja oma nimi blogilla on ihan paras!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökillä voi olla ihan niinkuin normaalisti ollaan kun ei tarvitse pelätä olevansa liian lähellä muita ihmisiä. Ja siellä saa puuhailla ulkona kaikkea mitä huvittaa. Nuo kärpäset ovat sellainen jokakeväinen riesa, ilmestyvät jostain koloistaan kun rupeavat virkoamaan lämmön vaikutuksesta. Myöhemmin niitä sitten ei ole juurikaan.
   Ihanaa iltaa ja yötä sinullekin<3

   Poista
 7. Mökillä on tässä maailman tilanteessa turvallista olla. Saariston rauhaan suuntaamme mekin iltapäivällä viikonloppua viettämään. Luvassa upeaa, aurinkoista säätä, joten yritetään nauttia niin kuin ennenkin. p.s. uusi bloginimi on erittäin hyvä. Niin uniikki, että ihan helposti ei löydy toista samanlaista. Leppoisaa viikonvaihdetta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökki <3 Tällä hetkellä ollaan kuitenkin kotona ja viikonlopun ylikin, mutta ehkä ensi viikolla päästään mökille "oikein olemaan".
   Ihanaa ja rauhallista viikonloppua teille mökkeilyn merkeissä! Joko on vene vesillä?
   Tietääkseni kukaan toinen ei ole saman niminen, joten eiköhän tuo ainakin bloginimenä ole ihan ainoa laatuaan!

   Poista
 8. Have a nice weekend Kristiina. En I love that you keep sharing your photos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Aritha, same to you!
   Soon comes some photos of our lovely town Mariehamn.

   Poista