perjantai 20. maaliskuuta 2020

KEVÄINEN KIERROS MAARIANHAMINASSAVälillä on kiva kävellä muitakin teitä kuin ihan näitä oman kylän raitteja. Tänään käväisimme tekemässä pienen kierroksen Maarianhaminan keskustassa.

Kaikista varoituksista ja rajoituksista huolimatta ei mielestäni näyttänyt kovinkaan erilaiselta kuin yleensä. Esplanadi oli tyhjä, mutta jokunen ihminen tuli kuitenkin vastaan. Halusin tänne kulkemaan, sillä odotin että näkyisi jo paljon krookuksia kuten täällä yleensä keväisin on tapana. Oli ehkä kuitenkin vielä liian kylmä ja vähän aikaista, eikä niitä näkynyt kuin muutamia siellä täällä.
 Tällainen kaunis, runsaskukkainen mätäs kuitenkin näkyi. Aika mahtava näky, vaikka kukat eivät vielä ihan auki olleetkaan.

Kevät - vuodenajoista paras!

 Satamassa oli kiinnittyneenä Birka  Cruises-yhtiön risteilyalus, joka ei tällä hetkellä risteile minnekään.

Luinpa tänään netistä sellaisenkin ihmeellisen uutisen, että jos henkilö on tulossa Ruotsista päin kotiinsa Ahvenanmaalle, niin pitää ensin matkustaa Ruotsista Turkuun, mennä siellä maihin ja sitten astua laivaan ja tulla sitä kautta Ahvenanmaalle. Aika monimutkaista, jos asia tosiaan on noin.

Toinen asia joka tuntuu hiukan oudolta on se, että on sanottu että jos Ahvenanmaalla asuva on käynyt mantereella, vaikkapa Turussa, niin kotiin palattuaan hänen pitää olla kaksi viikkoa karanteenissa. Tämä siitä syystä, että manner-Suomessa koronaa on, mutta Ahvenanmaalla sitä ei vielä ole todettu.
Jatkoimme matkaa ja kaupungin keskustassa näkyi jokin kukkiva pensas. Kauempaa katsoin että se olisi ollut kirsikkapuu, mutta läheltä se ei enää kirsikankukalta näyttänyt. Mikäköhän tämä kaunis kukkija mahtaa olla nimeltään?
 Tämä vanha rouva, Pommern, ei enää risteile minnekään, vaan on vahvasti paikoillaan Merenkulkumuseon edustalla. Kylmä viima ei houkutellut pidempään kävelyyn ja ajoimme takaisin kotikylään. Matkan varrelta kävin ostamassa tämän kevään ensimmäiset tulppaanit. Tulppaaneja maksaessani soi puhelimeni. Siellä oli ystäväni, joka soitti saaneensa puutarhalehden ja hän kun ei ole omien sanojensa mukaan puutarhaihmisiä, halusi antaa tuon lehden minulle.

Sopimuksemme mukaisesti hän oli ripustanut lehden ulko-oveensa ja minä kävin sen siitä nappaamassa. Näin vältettiin ei-välttämätön kontakti! Kotiin tultua oli kiire käsiä pesemään, jotta ruokakauppakäynnin basillit saatiin pois käsistä. Niitä onkin tullut pestyä tätä nykyä niin paljon että kuivuuttaan iho jo halkeilee, joten käsivoiteellekin on käyttöä.

Mieleen juolahti, ruokakassia purkaessa sellainenkin ajatus, että hyödyttääkö tuo käsien pesu, kun elintarvikepakkauksia on ties kuka ja kuinka sairas ennen minua käsitellyt.MUKAVAA VIIKONLOPPUA KAIKILLE. TOIVOTTAVASTI OLETTE PYSYNEET TERVEINÄ!


💗💗💗 

22 kommenttia:

 1. Kiva oli päästä kaupunkierrokselle ja kevään tulo tuo lohtua ja kauneutta meille kaikille.

  Toivottavasti kaupassa pitävät käsineet kädessä, mutta samaa olen miettinyt...

  Hurjasti tsemppiä sinne ja sydämellisiä ajatuksia viikonloppuun Kristiina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on aina yhtä ihana, vaikka olosuhteet olisivat vaikka mitkä.
   Ihanaa viikonloppua snullekin ihana Tiia <3

   Poista
 2. Ihanat kuvat ja niin kiva paikka tuo Maarianhamina! Toivotaan että päästäisiin pian palaamaan arkeen ja tämä Corona uhka väistyisi! Mukavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Maarianhamina on ihan kiva ja kaunis pikku kaupunki. Niinpä, mukavaa olisi päästä mahdollisimman pian tavalliseen arkeen, mutta voi olla että tätä kestää ainakin kesään saakka, ehkä kauemminkin.

   Poista
 3. Kovasti väittivät jossain, että korona ei tartu pinnoilta. Minulla halkeilee nahkat sormista kun pesen koko ajan käsiä ja käytän vielä käsidesiäkin. Mahdottomasti tänään töissä siivosin, että lapset saisivat puhtailla pinnoilla ja puhtaissa lakanoissa oleskella.
  Kaunis tuo krokusrykelmä.
  Leppoisaa viikonloppua sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän tässä tiedä enää mitä uskoa kun kukaan ei tunnu olevan ihan varma eri tartuntatavoista ja siitä kuinka kauan tuo korona elää pinnoilla.
   Kevät tulee kaikesta huolimatta kauniine kukkineen ja luonto herää.

   Poista
 4. Eilen olikin taas kylmä, tuulinen päivä kuten tänäänkin. Ajattelin itsekin eilen kauppakasseja purkaessani, että sieltähän niitä pöpöjä tulee. Pesen kauppakassien purkamisen jälkeen kädet. Pesen appelsiinitkin, joita en normaalisti pese. Tosiaan: kädet melko kuivat ja käsivoidetta kuluu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun tätä kirjoitan tulee taivaalta jotain valkoista! Näkemiin kevät. Käsiä tosiaan pestään joka toimenpiteen jälkeen ja hyvähän se onkin.

   Poista
 5. Ihana Maarianhamina <3 Kauniita kuvia! Ei ole nuo ohjeet ja rajoitukset aina kovin yksiselitteisiä. Päälinjoja vedettäessä jää aina jotain kysymysmerkkejä, kuten työhön liittyvien rajanylitysten osalta. Tornion alueellahan ei tule kotikaranteenia rajan ylityksissä niiden osalta, jotka liikkuvat rajan yli työtarkoituksessa. Ahvenanmaa on näissä koronarajoituksissa näköjään harmaata aluetta. Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi <3 Hyvää viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja K. Vaikea on varmaan tehdä varoituksista niin selkeitä että ei tulkinnanvaraa olisi tai ettei maalaisjärkeä kuitenkin välillä tarvittaisi.
   Sinne pohjoiseen myös aurinkoisia päiviä <3

   Poista
 6. Ohjeistukset ja tulkinnat tuntuvat vaihtuvan melkein päivittäin. Täytyy vain jaksaa olla varovainen.

  Onpa tutunoloisia kuvia :-)
  Paitsi että tulppaaneja ei ole tullutkaan vielä ostettua.
  Nythän niitä voisi ostaakin kotiin, kun tulee oltua kotona etätöissä ja ehtii nähdäkin kukkia myös viikolla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on.
   Ehdit varmaan näkemään joitakin näistä paikoista, sataman lähellä kun ovat.
   Ekat tulppaanit tänä keväänä mullakin.

   Poista
 7. Tulipa kuvistasi muistoja mieleen... Neljä kevättä Maarianhaminassa aikoinani koin ❤️

  Oikein hyvää kevättä sinulle ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulle tuttuja maisemia sitten varmaan.
   Hienoa kevättä sinulle myös <3

   Poista
 8. Tuo kukkiva pensas kulkee täällä Ruotsissa nimellä hybridkejsarolvon, en tiedä onko sille suomalaista nimeä. Niiden kukinta alkaa olla jo ohi, sillä ne kukkivat talviaikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta. Kukat näyttävätkin jo lakastuvilta. En ole koskaan aikaisemmin nähnyt tätä kukkivana.

   Poista
 9. Ompa mielenkiintoiset matkustuskuviot nyt, mutta ymmärrettävää jotta siellä ei puhkeaisi epidemiaa. Ihania kuvia olet ottanut, kevät on selvästi jo sielläkin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoiset kuviot! Mutta eilen täältä löytyi kaksi tartuntaa. Keväistä kyllä on.

   Poista
 10. Keväinen Maarianhamina näyttää niin kauniilta <3 Kun harrastukset yms. riennot on peruttu, luonnossa liikkumisesta on tullut itsekin otettua kaikki ilo irti. Huomenna PT:n kanssa treenit Rivieran ulkoilualueella, kuntosalin sijaan :) Kyllä hätä keinot keksii. Aurinkoa uuteen viikkoon! Voikaa hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkoilua kannattaa nyt harrastaa toden teolla jos vaan terveenä on pysynyt eikä tuollaiseen liikumiseen valtiovallan taholta laiteta stoppia.
   Hieno juttu tuo ulkotreenaus jota siellä Maskun Rivieralla tarjotaan!

   Poista