Sivut

keskiviikko 26. joulukuuta 2018

JOKO TURSUAA JOULU ULOS KORVISTA?




Joko alkaa joulutus tulla korvista ulos? Oletko yhtä väsähtänyt jouluun kuin tämä tonttu?

Oletko ollenkaan jouluihminen?

Itse olen sellainen jouluihminen, että innokkaana otan kaikkea jouluun liittyvää esille jo muutama viikko ennen joulua. Viimeistään ensimmäisenä adventtina ovat kyntteliköt ja ikkunatähdet paikoillaan. 



Nykyään kun meillä on tekokuusi, niin se otetaan myös hyvissä ajoin esille ja koristellaan. Tosin tänä vuonna kävi mielessä sellainenkin ajatus että mitä jos ei ollenkaan laitettaisi kuusta tänä jouluna. Tuntui että muut jouluvalot voisivat olla ihan riittävät. No, ehkä ensi vuonna sitten.




Jouluruokia jaksaa syödä muutaman päivän, mutta sitten tulee stoppi ja pitää saada ihan "tavallista" ruokaa . Nyt Tapaninpäivänä vielä maistuvat laatikot, graavi lohi ja kinkku, mutta huomisesta ei tiedä. Ehkä pitää ruokia hiukan tuunata uuteen kuosiin.

Jos otan joulujutut vastaan innokkaana, niin melkein yhtä innokkaana olen laittamassa niitä takaisin varastoon. Joskus on jopa jo toisena joulupäivänä riisuttu kuusi koristeista.

Ainakin jos tulee aurinkoisia, valoisia päiviä, niin haluan tuoda kevään tuntua kotiin mahdollisimman pian ja siihen tunnelmaan eivät tontut ja kuuset sovi. Tänä vuonna meillä oli muutenkin vähennetty koristeet ihan minimiin. Vain tämä joulupukki ja muori sekä kaksi muuta samantapaista figuuria oli päässyt esille.

Hyasintit joiden oli tarkoitus tuoda joulun tuoksua eivät ole vieläkään auenneet, mutta ehkä uudeksi vuodeksi sitten.

Olen kuullut että jotkut tosi jouluihmiset haluavat pitää joulukoristeet esillä aina Nuutinpäivään asti, mutta minä en niihin kuulu.

Ehkä nautitaan jouluvaloista vielä jokunen päivä ja sitten saakin jo kevät tulla!



💓💓💓



20 kommenttia:

 1. Meillä joulukoristeet otetaan pois uudenvuoden jälkeen. Joskus vasta loppiaisen jälkeen, riippuen mikä tunne sattuu olemaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen meillä oli tapana ottaa joulukoristeet pois loppiaisen jälkeen, mutta nyt mennään enemmän meilläkin sen mukaan miltä tuntuu eikä ajatella milloin "kuuluu" ottaa ne pois.

   Poista
 2. Vaihtelee. Tänä jouluna halusin pitkästä aikaa oikean kuusen, tosin pihdan, joka ei karise. Joulu saanee olla uuteenvuoteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin meillä. Juuri nyt tuntuu ettei vielä suurempaa kiirettä ole joulun pois siivoamiseen, mutta se tarve voi kyllä iskeä hetkessäkin. Unelmakuusi olisikin sellainen joka ei karista neulasia joka paikkaan.

   Poista
 3. No, kyllä tursuaa!! Otin vähäisetkin joulukoristeet eilen illalla ja loput tänä aamuna pois. Jouluruokia olen oppinut tekemään niin, että ne riittävät juuri joulupäiville eikä yhtään pidempään! En ole jouluihminen ollenkaan. Silti joulunpyhät menivät ihan hyvissä tunnelmissa. Nyt sitten odotellaan uuden vuoden räiskintää. Sen jälkeen saakin olla taas vuoden rauhassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin jos ei ole ollenkaan jouluihminen niin on helppo uskoa että tässä vaiheessa jo tursuaa. Ja sitten nuo kaikki mainokset ale, ale, ale....
   No hiukan pitää vielä kärsiä ja sitten koittaa ihana arkinen rauha :)

   Poista
 4. Meillä tuodaan kuusi sisälle vasta aatonaattona, joten siihen ei ehdi kyllästyä yleensä ennen loppiaista, ellei satu varisemaan pahasti. Joskin eilen, kun sattui ihana auringonpaiste, kuusen valosarja kalpeni sille samantien ja tuli jotenkin keväinen fiilis.

  Tänä jouluna parasta oli nuorison kanssa hengailu ja pojan tyttöystävän ensitapaaminen. Oli niin ihana, etten olis raskinut päästää ollenkaan pois, mutta kun oli äidilleen luvannut mennä jouluksi takaisin kotikotiinsa pohjoiseen, niin eihän sitä voinut tietenkään oman äidin mieltä pahoittaa. Uskon ja toivon, että uusia tapaamisia tulee.

  Tänään olen jo taas töissä (niinkuin tästä huomaa, köhköh), joten paluu arkeen on jo alkanut. Aika lunkisti kylläkin. Ja hyvin oli kerrankin tilaa parkkipaikalla, koska koko rakennuksessa ei taida olla ketään muita :D. Sai ajaa auton ihan just niin vinoon kuin sattui osumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin ennen oli se tapa että vasta aatonaattona kuusi sisälle, mutta nyt se on liukunut aina vaan aikaisemmaksi ja aikaisemmaksi. Kirkas päivä on pahaa tekevä voima joulukoristeille :)
   Ihanaa kun tyttöystävä oli mieluinen. Turhaan jännitit tapaamista. Peukkuja sille että saat pitää tuon miniäehdokkaasi!
   Työn iloa sinulle ja taisitkin ottaa sitten oikein kahden auton paikan.

   Poista
 5. Meillä otetaan kuuset esiin itsenäisyyspäivänä ja heti joulun jälkeen on tunne, että nyt voisi jo siivota pois. Mutta antaa jouluvalojen helkkyä vielä hetken. Mutta kyllä koen, että joulu on nyt paketissa.

  Sydämellistä torstaita Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iltaisin tuntuu että jouluvalot ovat ihan kivat vielä, mutta valoisassa päivällä kaipaisi keväisempää ilmettä.
   Sinulle myös mukavaa iltaa <3

   Poista
 6. Nyt tuntuu siltä, että jo ensi viikolla annan kenkää kaikille joulukoristeille. Kuusi, joulukukat ja -valot saavat armonaikaa loppiaiseen, elleivät nuo kaksi ensinmainittua jo ehdi kuolla kuukahtaa ennen sitä. Meikäläinen kun on oikea viherkasvien tappaja nro 1 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti uuden vuoden jälkeen lähtee meiltäkin, tai kuka sanoo vaikka ennenkin!

   Poista
 7. Tykkään jouluruoasta mutta jo tapanina täytyy saada muuta ja eilen oltiinkin ulkona syömässä.
  Joulukuusi koristeineen saa ilahduttaa loppiaiseen, sitten siivotaan kunnolla ja aletaan odottelemaan kevättä ♥ Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen meillä vielä syötiin jouluruokien loppuja, mutta tänään enää ei.
   Oikein hienoa loppuvuotta sinullekin. Ensi viikolla käännetään sivu uuteen!

   Poista
 8. Jouluintoilu alkaa joka vuosi hyvissä ajoin ennen joulua ja kyllä se tuon uuden vuoden yli kestää, sitten onkin aika ottaa kaikki koristeet alas ja takaisin kaappiin. Ulkovalot ja ehkä kynttelikön vielä jätän:) On tuo joulu vaan ihanaa ja herkullista aikaa:)♥ Leppoisaa perjantai päivää ja mukavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin täällä. Joulun alla ei malttaisi olla laittamatta joulukoristeita-ja valoja paikoilleen, mutta sitten heti joulun (lue: tapaninpäivän) jälkeen rupeaa miettimään koska voisi jo korjata kaiken pois.
   Herkkuja on tullut syötyä liiankin kanssa.
   Mukavaa viikonloppua, vuoden viimeistä sellaista, sinullekin <3

   Poista
 9. Ihan kuin olisin lukenut itse kirjoittamaani tekstiä😂 Mukavaa perjantaita🙂

  VastaaPoista
 10. Loppiaiseen on meillä kuusi,koska se on niin kaunis tänä vuonna.Muutoin vähitellen joulu menee laatikoihin talteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos on onnistunut löytämään oikein kauniin kuusen niin siitä haluaakin nauttia mahdollisimman pitkään.
   Tänään poimin itsekin pois ne vähäisetkin punaiset jotka jouluksi esille laitoin. Näyttää heti raikkaammalta, varsinkin päivänvalossa.

   Poista