Sivut

tiistai 28. tammikuuta 2020

HANKI ASTIOITA UUDELLA TAVALLA

kuva https://astiapalvelu.arabia.fi/Törmäsin itselleni aivan uuteen ilmiöön: astialainaamoon. Kaikkihan varmaan tiedämme että ainakin vaatteita ja taideteoksia voi lainata, mutta nyt voi lainata astioitakin. 

Kun kierrättäminen on tänä päivänä tosi suosittua, niin tämän idean uskoisi pääsevän suosioon.Mistä on kyse?

Arabia on perustanut palvelun astiapalvelu.arabia.fi josta voi kiinteää kuukausimaksua vastaan saada käyttöönsä haluamansa astiat. Sopimusaika on vähintään vuosi.

Astiastoja voi vuokrata 2 hengen astiastosta aina 12 hengen astiastoon ja valittavana on useita asiasarjoja, joten mieleinen löytyy varmasti jokaiselle.

kuva TÄÄLTÄ
Mitä tämä palvelu sitten maksaa?


Esim.- Mainio Sarastus-sarja 2:lle 5,90/kk (sis. 2 mukia, 2 kulhoa, 
           2 lautasta 19cm, 2 lautasta 25cm)
        - Mainio Sarastus-sarja 6:lle 14,90/kk
         -Mainio Sarastus-sarja 12:lle28,90/kk

kuva   TÄÄLTÄ


kuva   TÄÄLTÄ


kuva   TÄÄLTÄMiten palvelu toimii?


-Astiastoissa on siis kiinteä kuukausihinta ja niitä voi varata netin kautta TÄÄLTÄ .

-Toimitus annettuun osoitteeseen veloituksetta

- Sopimusaika vähintään vuosi

- Rikkoutuneen astian voi vaihtaa uuteen Arabian ja Iittalan myymälöissä


kuva   TÄÄLTÄKun sopimus päättyy:1. Lunasta astiat omaksesi jos haluat, maksamalla lunastushinnan,
      esim. KoKo 2:lle lunastushinta 20€, 8:lle 80€, 12:lle 120€

tai

2. Palauta astiat Arabian tai Iittalan myymälään. Astioiden tulee tällöin olla 
    ehjiä ja siistejä, mutta käytön aiheuttamaa luonnollista kulumaa saa olla. 

kuva    TÄÄLTÄMielestäni tämä on aivan mahtava mahdollisuus vaikka kokeilla jotain astiasarjaa vuokraamalla ensin vaikka vain kahdelle hengelle ja jos astiat tuntuvat hyviltä, niin sitten tekee hankinnan suuremmasta määrästä.

Lisää kierrätyksestä Iittalan Vintage-sivulla täällä.

Kertyyhän noista kuukausimaksuista jonkinmoinen summa, mutta laatuastiat eivät halpoja ole.

Onko jollain jo kokemuksia ko. palvelusta? Tai voisitko itse harkita tämän kokeilemista?


26 kommenttia:

 1. Sinällään kiva palvelu, mutta vuoden vähimmäisvuokra-aika kuulostaa omaan korvaani vähän hassulta. Ja kalliiltakin. Itse kun voisin kuvitella tarvitsevani vuokra-astioita vaikka vaan joitain isompia juhlia varten, koska sellaisia määriä ei muuten kahden hengen taloudessa tarvi, eikä meillä mahdu kyllä kaappeihinkaan.
  Ja sitten taas, jos kyseessä on vaan kahden hengen astiat, niin ostaisin kyllä mieluummin samantien omaksi (Arabian astioista on Iittalassa usein tosi hyviä tarjouksia) kuin vuokraisin.

  Voisin kuvitella, että palvelu sopii parhaiten ihmiselle, joka arvostaa laatua, mutta on vaihtelunhaluista sorttia. Kun vuosi on täynnä, voi palauttaa edellisen sarjan ja vuokrata piristysmielessä jonkun toisen. (Sitä vaan jäin miettimään, että onko ne vuokrattavat astiat aina uusia vai kierrätetäänkö niitä käytössä kuluneita, joka olisi tottakai kierrätysmielessä järkevää, mutta sitten taas toisaalta hinta tuntuu entisestään kalliimmalta).

  Kiva pohdinnan aihe kuitenkin :).

  Terkkuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama kävi minullakin mielessä, että vuosi on hiukan pitkä aika. Ja niinkuin toteatkin, niin kahden hengen astiasto ostamallakaan ei ihan kauheasti maksa, joten voisi suoraan ostaa. Mutta on tässä jotain joka kiehtoo. Ja minä olen kyllä sellainen vaihtelunhaluinen. Ainoastaan tuo mies on pysynyt mukanani jo vuosikymmenet, enkä ole vaihtaa halunnut :)

   Poista
  2. Tuota mietin itsekin että ovatko nämä aina uusia astioita. Siihen en löytänyt tuolta Arabian sivulta vastausta. Mutta eikö heillä ole nykyään jokin sellainen kierrätyssysteemi astioille, että voi ostaa käytettyjä? Ehkä tässä ne käytetyt menevät sinne myytäviksi, en tiedä?

   Poista
  3. Annukka, nyt löysin netistä Iittalan Vintage-sivun, johon voi myydä käytettyjä astioita. Tuli mieleen että ehkä nämäkin tässä astialainaamossa käytetyt astiat menevät tuohon Vintage-palveluun edelleen myytäviksi?

   Poista
 2. Mahtava palvelu Arabialta!!
  Jos kyllästyy katsomaan samoja kippoja ja kuppeja vuodesta toiseen, voi vaihtaa välillä!
  Huippujuttu että tämä on tullut tavallisten ihmisten elämään eikä vain juhlapalveluihin ja tilaisuuksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuo vaihtelun mahdollisuus tässä on kivaa. Tämä systeemi on kuitenkin ihan eri juttu kuin tuo vuokrausmahdollisuus suuriin astiastoihin yksittäisiä juhlia varten.

   Poista
 3. Jos saisi vaikka puoleksi vuodeksi, tämä olisi erinomainen palvelu, vuosi tuntuu kovin pitkältä. Vaikka muuttopuuhien keskellä tai astioiden värimaailman testaukseen tämä olisi erinomaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, vuosi on aika pitkä aika tuollaiseen lainaan. Vaihtelun tai kokeilun vuoksi olisi kiva tätä kokeilla.

   Poista
 4. Enpä olekaan aikaisemmin kuullutkaan vuokrattavista astioista vaan kerta se on ensimmäinenkin :) - jos olisi tiedossa suurempia juhlia niin silloin voisin käyttää tuommoista palvelua hyödykseni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollut minäkään tämmöisestä systeemistä aiemmin kuullut. Toki joissain pitopalvelufirmoissa on astioita lainattavissa suurempiin juhliin.

   Poista
 5. Ihan kiva idea, mutta tuo vuokra-aika on turhan pitkä. Meillä oli vuokra-astiat omissa häissä ja ne olivat meillä viikon. Oli kiva kun ei ollut kiirettä palautuksen kanssa.
  Kierrätys on aina hyvä juttu, joten kaikki tällaiset palvelut on kiinnostavia.
  Ihanaa tiistai-iltaa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo vuosi tuntuu useimpien mielestä liian pitkältä ajalta. Kierrätyksen kannalta hyvä juttu, joten kannatan kuitenkin tämänlaista toimintaa.
   Kiitos Outi, samoin sinulle<3

   Poista
 6. Ei olisi minun juttu ollenkaan! Haluan käyttää omia astioita. Eri asia olisi joku iso tilaisuus, johon tarvitsisi paljon astioita. Siihen tuo lainaamo ei soveltuuisi. Kivan näköisiä, minun mieleisiä astioita tuolla kyllä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö? Kuten tuolla aiemmin totesin, niin artikkelista en löydä ietoa siitä ovatko astiat aina uusia kun ne vuokraa, mutta uskoisin niin. Joten silloinhan ne ovat kuin omia, varsinkin jos vuokra-ajan jälkeen lunastaa ne itselleen. Isoon tilaisuuteen astioita tarvittaisiinkin niin suuri määrä ettei tämä palvelu siihen sovellu. Kauniita astioita ja valinnanvaraakin on.

   Poista
 7. Wow tämähän on ihan mieletön juttu vaikka juhlia järjestävälle ja saa vielä mieluisat kauniit asiat. En ollut tästä kuullutkaan.

  Ihanaa viikon jatkoa Kristiina. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollut minäkään moisesta aiemmin kuullut. Tuo vuokra-ajan pituus tuntuu monia mietityttävän.
   Kiitos samoin sinulle Tiia <3

   Poista
 8. Joillekin tämä varmasti sopii mutta ei minulle. Juhlaan voi kyllä vuokrata jos tarvisisi mutta vuosi on liian pitkä aika. Tosin saa olla aika isot juhlat että omani ei riitä. Mutta kiinnostava postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni haluaa omistaa astiansa alusta asti. Tässähän omistamaan pääsee vasta tuon vuoden jälkeen.

   Poista
 9. Hieno palvelu, juuri kokeilua silmällä pitäen. Tai vaikka juhlia varten... Muuten haluan kyllä omistaa astiani.
  Kivaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin mietin, että voisi kokeeksi ottaa vaikka astiat vain kahdelle. Jos ei ole tyytyväinen niihin niin sitten vuoden kokeilun jälkeen palauttaa, jos tykkää niistä niin lunastaa ne itselle ja ostaa samaa sarjaa lisää kaupasta. Tosin asun sellaisessa paikassa johon tätä palvelua tuskin saa, joten omalle kohdalleni tämä ei sovi sen vuoksi.

   Poista
 10. No onpas hauska! Noinkohan lähettäisivät tännekin? Mutta mitä tapahtuu kaikille naarmuuntuneille astioille? Menevätkö ne kirppiksille? Ja eikö tuolla vuokrahinnalla saa jo jotain ostettuakin? Anteeksi, mä olen nyt vähän pessimisti. Olen Annukan kanssa samaa mieltä, että yleensä vuokraustarve on lyhytaikainen, juhlat tai muuta sellaista. Ja sitten taas johonkin Airbnb asuntoon ovat ehkä turhankin fiinejä. Ja kalliita. Mutta kiva, kun kaikenlaista on tarjolla. Varmasti löytyy vuokraajiakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin. Lähettävät vain Suomeen. Epäilen etteivät tänne Ahvenanmaallekaan lähetä kun tänne lähettäminen on vähän hankalampaa.
   Luin juuri että Iittalalla on Vintage-palvelu johon voi myydä käytetyt astiat, joten uskoisin että tässäkin laina-astia-palvelussa olleet palautetut astiat menevät käytön jälkeen sinne. Tämä on tosin vain oma olettamukseni.

   Poista
 11. Ohhoh, enpä ole tällaisesta kuullutkaan, mutta todella mahtava ja kannatettava idea. Meillä tosin on astioita niin valtavasti, että niistä voisi jo perustaa oman astialainaamon :D Uskon, että moni ottaa tämän palvelun ilolla vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä taitaa olla uusia asia, sillä kukaan ei tunnu kuulleen tästä aiemmin. Minustakin tämä tuntuu hyvältä idealta, vaikka tuo vuoden vähimmäislainausaika varmaan rajoittaakin käyttäjämäärää.

   Poista
 12. Empä ole moisesta aiemmin kuullutkaan, hyvä idea sellaisille jotka vaikka järjestävät isoja dinnereitä ja kaipaavat vaihtelua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtelunhaluisille sopii varmasti ja sellaisille jotka haluavat ensin testata jotain astiastoa ennenkuin tekevät ostopäätöksen.

   Poista