11/07/2021

Ahvenanmaan käyntivinkkejä



En ole tainnut postata koskaan mistään kirkosta, eikä usein niissä tule käytyäkään, mutta eilen käväisimme Eckerön kauniissa keskiaikaisessa kirkossa.

Sisään astuessa kiinnitti ensimmäiseksi huomion kirkon pienuus.  Sinne mahtuukin vain n. 270 ihmistä. Nyt me olimme ainoat kävijät joten saimme kierrellä rauhassa. Kirkossa on siniseksi maalatut, pehmustetut penkit, joten pitkänkään jumalanpalveluksen aikana ei takamus puudu. Kirkon sivuseinällä oli kaunis ruutuikkuna josta valo heijastui hienosti sisälle kirkkoon. Ikkunasta minulle tuli mieleen Turun Ylösnousemuskappelin isot ikkunat.




Kirkko on valoisa, vaikka kirkkaasta auringonpaisteesta sisälle astuessa ensin tuntuikin ettei sisällä näe mitään.

Emme nähneet kirkossa minkäänlaista vartiointia. Ihanaa että vielä tänä päivänä löytyy paikkoja joihin saa tulla vapaasti ja jossa vielä luotetaan ihmisten vilpittömyyteen.




Kun veljeni vielä oli pikkupoika, niin hän sanoi että jos hänet joskus vihitään, niin se tapahtuu juuri täällä Eckerön kirkossa. Siitä on jo kulunut useampi vuosikymmen, mutta hääkutsua ei vielä ole kuulunut. Jäämme odottamaan!




Vanhojen kirkkojen ympäillä näkyy usein kivimuureja, niin täälläkin. Muurit sinänsä jo ovat kauniita ja jos muurin päällä vielä on kasvustoa, niin kauniimpaa näkyä saa hakea.




Kirkon ympärillä on hautausmaa. Toisella puolella oli uudempia hautoja, toisella vanhoja. Tuntui vaan hullulta että hautakivet oli ikäänkuin käännetty väärään suuntaan. Kun kirkosta saapui hautausmaalle, niin vastassa oli hautakivien selkämykset.

Kirkosta lähtiessämme ohitimme tosi kauniin, keltaiseksi maalatun pappilan, josta en kuitenkaan tullut kuvaa ottaneeksi, harmi.

Matkamme jatkui kohti merellisempää Eckeröä jossa aina on yhtä kaunista, vaikka siellä on käynyt kuinka monta kertaa tahansa.




Matkalla ohitimme tämän hiukan erikoisemman juhannussalon. Siinä kruunut ovat ihan erilaiset kuin olen tottunut täällä näkemään ja tämä oli mielestäni tosi kaunis.

Tämä kaunis juhannussalko löytyy paikasta Eckerö, Storby.





Ahvenanmaalla on vieraillut tänä kesänä varmaan ennätysmäärä manterelaisia turisteja. Kuitenkin Eckerön vierasvenesatamassa veneiden paljous yllätti. Vieri vieressä oli toinen toistaan komeampia veneitä, sekä purje-että moottoriveneitä. Mielessä kävi taas kerran ajatus että pääsispä joskus kurkistamaan tuollaisen ison veneen sisätiloihin!

Sama ajatus tulee aina myös kun näkee asuntoautoja ja asuntovaunuja.

Laiturilla kävellessä ei voinut välttyä "etelän maiden" tunnelmasta. Autosta ulos astuessa iski vastaan samanlainen kuuman nihkeä ilma kuin etelässä lentokoneesta ulos tullessa.








Kyllä on onni asustaa näissä kauniissa maisemissa. 

Eckerön kirkko on ajalla 1.5-31.8 auki arkisin 9-16, la-su 10-16 osoitteessa Kyrkgatan 43, Eckerö. Merellisten kuvien kuvauspaikat löytyvät osoitteesta Käringsund, Eckerö.

Lisää mukavia Ahvenanmaan kohteita löydät klikkaamalla blogin sivupalkin kohtaan Ahvenanmaan vinkit.


MUKAVAA, SOPIVAN LÄMPÖISTÄ PÄIVÄÄ!

💙💙💙

 

32 kommenttia:

  1. En ole ikinä käynyt Ahvenanmaalla, mutta kyllä näistä Ahvenanmaa-postauksistasi hyvän kuvan saa miltä siellä näyttää ja mihin kannattaa käydä tutustumassa♥
    Mukavaa sunnuntaita♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt sitten matkaa varaamaan, et varmaan katuisi tuloa.
      Samoin sinulle<3

      Poista
  2. Kiitos taas Kristiina <3. Perheemme nuorimmainen on kavereidensa kanssa ollut jo viikon noilla vesillä purjehtimassa ja myöhemmin me "vanhuksetkin" pääsemme taas kauniilla saarellanne vierailemaan. Olet ottanut kauniita kuvia ja tuo alimmainen kyllä viimeistään sai huokailemaan ihan pohjia myöten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on ollutkin ihanat säät veneilyyn. Toivottavasti tuulta on ollut riittävästi purjehtimiseen. Katselimme joidenkin purjeveneiden matkaamista mökkimme ohi ja aika hidasta näytti matkanteko olevan.

      Poista
  3. Käringsundin maisemat ovat usein Teams-kokouksissa omina taustakuvinani. Tykkään pitää sellaisia kuvia, mihin itsellä liittyy lämpimät muistot 💖.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, ihana kuulla että ihastuit Ahvenanmaan maisemiin niin että haluat katsella niitä myöhemminkin.

      Poista
  4. Ihan superkuvat ja kiva postaus kaikkinensa! Me käymme usein kirkoissa, kun matkan varrelle sattuvat. Niissä on paljon kaunista katseltavaa ja arvokasta taidetta. Sisäänpääsy on Suomen kirkoissa usein ongelmana. Kaunis kirkko on Eckerössä.
    Mukavaa heinäkuista uutta viikkoa ☀️🌻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maija. Luulenpa että minäkin rupean kuvaamaan enemmän kirkkoja. Nyt kesäaikaan taitavat kirkot olla enemmän auki kuin muuten kun matkailijat niissä käyvät.
      Samoin sinulle!

      Poista
  5. Miten kauniita kuvia oletkaan napsinut! Sinulla on silmää kauneudelle💙Kyllä Ahvenanmaalla kelpaa asustella, siellä on niin paljon mielenkiintoista katseltavaa. Helteistä heinäkuun jatkoa☀️😎!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teija. Hyvä täällä tosiaan on asua ja jos haluaa kuvata kaunista luontoa, niin sitä täällä kyllä riittää.
      Samoin sinulle!

      Poista
  6. Oi, olipa hienot kuvat.

    VastaaPoista
  7. Todella ihanat maisemat ja niin tunnelmallinen kirkko 🤍 Etelän tunnelmasta on tässä saanut nauttia jo jonkun aikaa, kun helteistä ja nihkeää on ollut viikkotolkulla. Mukavia kesäpäiviä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eckerö on Ahvenanmaan kauneimpia paikkoja. Kirkko on tosi "söpö", jos kirkosta nyt niin voi sanoa, kodikas ja tunnelmallinen.
      Hiukan liian nihkeää ja helteistä on ollut mielestäni. Jokunen sateenripaus on tuntunut aivan ihanalta.
      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  8. Upeita kuvia! Tuo Eckerö taitaa kokonaisuutena olla kokemisen arvoinen paikka, niin paljon kaikkea kaunista siellä.
    Ihanaa viikkoa sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi. Ahvenanmaan vierailulla suosittelen ehdottomasti käymään Eckerössä, mutta en sanoisi että se ihan ykköskäyntipaikka kuitenkaan Ahvenanmaalla olisi.
      Samoin sinulle<3

      Poista
  9. Kiitos vinkeistä! Olemme käyneet Ahvenanmaalla ja tulemme käymään uudelleen. Silloin on suunnitelmissa ajella polkupyörillä. Aurinkoisia kesäpäiviä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti tykkäsitte koska haluatte uudelleenkin tulla. Tänä kesänä on taas näkynyt tosi paljon polkupyöräturisteja muutaman vuoden hiukan hiljaisemman kauden jälkeen. Pyöräteitä rakennetaan jatkuvasti lisää.
      Kiitos samoin sinulle<3

      Poista
  10. Ihania kuvia! Luulen, että ihmiset ovat löytäneet Ahvenanmaan. Se on ollut liian lähellä, itsestäänselvyys. Tekisi mieli itsekin vierailla siellä, mutta miten aina vaan ajelemme ohi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tuntuu tosiaa siltä että "kaikki" ovat tänä vuonna tulossa tänne ja mikäs sen mukavampaa!
      Seuraavalla kerralla nousette maihin Maarianhaminassa tai Långnäsissä ja tulette tutustumaan paikkoihin. 😊

      Poista
  11. Olipa taas ihania erilaisia kuvia, joita olet kuvannut. Muistaakseni olen käynyt kyseisessä kirkossa Eckeröön mennessä. Se taisi olla postin eläkeläisten kanssa vuosia, vuosia sitten. Päivä kierreltiin Ahvenanmaata. Tämä toisen ottamien kuvien katselu tekee matkasta helpomman ainakin tällaisilla helteillä. Ihana reissu. Kiitos siitä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heidän kanssaan olett varmaan tuolla käynyt. Helteillä ei paljoa jaksaisi itseään liikutella.

      Poista
  12. Kiitos kauniista kuvista!

    VastaaPoista
  13. Kun kävin Ahvenanmaalla työkaverini Jarnon kanssa ja samalla reissulla myös teillä. Kävimme myös Eckerössä ja yövyimme siinä kirkon parkkipaikalla asuntoautossa. Illalla siinä ollessamme, tuli automme viereen kissa, joka pyrki autoomme. Annettiin kissalle iltapalaa, ennen nukkumaan menoa. Aamulla herättyämme, nukkui kissa auton vieressä ja oli taas kovin tuttavallinen. Instagramista selvisi, että kyseesä oli kuuluisa Eckerön kirkon kissa. Mukava muisto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissa ihastui teihin kun annoitte ruokaakin. Mahtoikohan olla pappilan kissa?
      Oli kivaa kun tulitte meillä mökillä käymään!

      Poista
  14. Kiitos tästä vinkistä Ahvenanmaalla vierailuun liittyen. Asun täällä Porissa ja olen usein ihaillut hautausmaiden kiviä. Täällä myös kävelen usein liikkeen ohi, missä näitä valmistetaan. Sattuiko sinun silmään hautausmaalla vieraillessa upeita hautakiviä? Mielenkiintoista kyllä en ole koskaan ajatellut hautakivien suuntia kun kirkosta saapuu. Täytyy täällä käydä ihmettelemässä, onko samalla tavalla hautakivien selkämykset kirkkoa kohti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos postauksistani on hyötyä tänne matkaaville. En nyt osaa sanoa näinkö tuolla mitään erityistä kiveä, sillä teimme vain lyhyen silmäilyn hautakivien "takapuoliin" ja menimme sisälle kirkkoon. En ole koskaan aikaisemmin törmännyt vastaavanlaiseen ilmiöön.
      Tervetuloa Ahvenanmaalle!

      Poista
  15. Meidän suunnitelmissa on tulla ensi kesänä teidän kauniille saarelle lomailemaan. Sitä ennen ehdin tehdä monta hyvää vihjekirjausta, joten kiitos tästä vinkistä. Olen muutenkin vähän kirkkorakennushöpsö, joten postauksesi aihe sopi kuin nenä päähän :D

    Iloista viikon jatkoa sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiva kuulla että suunnittelette matkaa tänne. Täältä löytyy aika monta kirkkoa katsottavaksi :)
      Samoin sinulle, oikein hyvää loppuviikkoa!

      Poista
  16. Ihania kuvia kauniista kirkosta. Historian siipien havina tuntuu melkein tänne asti. Hautamuistomerkkien suunta johtunee siitä, että kristillisessä perinteessä haudataan kasvot kohti itää. Eli sillä ajatuksella, että jos vainaja nousisi sieltä jaloilleen, hänellä olisi kasvot itää kohti. Idästä nousee aurinko ja oletetaan myös, että Kristuksen toisen tulemisen suunta on itä. Islaminuskoiset haudataan oikealle kyljelleen kasvot Mekkaan päin ja juutalaiset haudataan kasvot Jerusalemiin päin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No täällä tosiaan kivien etupuoli oli itään päin. Että voisiko tuo sitten olla selitys. Toisaalta monilla hautausmailla kivet ovat niinettä niiden välissä on käytävä ja kivien etupuoli on käytävää päin, joten silloin taas tuo teoria ei toimi. Kummalliselta kuitenkin vaikutti tuo Eckerön hautausmaa.

      Poista