Sivut

maanantai 25. toukokuuta 2020

KÄYTTÖKOKEMUKSIA LASITERASSISTA.Uusi viikko ja tämä onkin jo toukokuun viimeinen viikko! Kovin lämpimiä päiviä ei vielä ole ollut. Kesähuone on todella osoittautunut tarpeelliseksi, sillä muuten ei terassilla ole tarjennut oleskella kylmän tuulen vuoksi. 
Täällä onkin vietetty aikaa tosi paljon. Päivän pääateriat on yhtä tai kahta poikkeusta lukuunottamatta syöty täällä. Aamiaista ei ainakaan vielä ole haluttanut täällä nauttia, sillä tähän ei vielä aamulla aurinko paista ja lämpötila on ollut aika alhainen aamuisin.  Mutta päivällä tämä kesähuone on osoittautunut mitä parhaimmaksi paikaksi. Valoa ja lämpöä riittää, niin että melkein silmiä häikäisee kaikki valoisuus. Onneksi tarvittaessa voi vetää verhot ikkunoiden eteen.

Orvokit ovat vielä pöydän koristeena, mutta mietin niiden istuttamista ulos. Ruukutkin taitavat olla jo liian ahtaat niille.Yhtenä päivänä oli kesähuoneen lämpötila jo niin korkea että vaikka ovi oli avoinna, niin lisää vilpoisuutta kaivattiin. Niinpä J rakensi avattavan tuuletusluukun. Nyt saadaan ristiveto tarvittaessa ja huone viilentyy mukavasti. Valkoinen valokate kattona on osoittautunut mainioksi. Se suodattaa suuren osan auringonsäteistä, mutta ei pimennä silti huonetta. Sateella pisarat ropisevat mukavasti kattoon.

Olemme huomanneet myös sellaisen seikan, että olohuone, jonka edessä tämä kesähuone on, ei tule ollenkaan niin lämpimäksi kuin aikaisempina kesinä ja se on tosi hyvä juttu. Olimme jo miettineet pitäisikö hommata ilmalämpöpumppu että saisi huonelämpötilaa laskettua kuumina päivinä, mutta ehkä se ei nyt olekaan tarpeen.

Nyt on mahdollista myös tarvittaessa pitää olohuoneen ovea kesähuoneeseen auki vaikka yölläkin, sillä kesähuoneen liukuoven saa lukittua. Tämäkin viilentää jos yöllä tulisi tukalan kuuma.Olen jo tuonut kaikki pelargonit sisältä tänne ja muutaman yönkin ne jo ovat täällä olleet. Hyvin tuntuvat viihtyvän. Osan niistä ehkä vien ulos kunhan yöt hiukan lämpenevät, mutta vielä saavat olla täällä kesähuoneessa. 
Härkäpavun istutin eilen isompaan ruukkuun ja kävelylenkillä keräsin oksia ojasta. Tein niistä tukirangan härkäpavuille. En yhtään tiedä miten suuriksi nuo pavut kasvavat, joten mahtaakohan olla sopiva määrä tässä ruukussa? Nämäkin vien jossain vaiheessa ulos. 

Ulkona terassilla minulla ei vielä ole paljon kukkia. Amppelikukkia ainakin haluan tänne laittaa. Ne voi ripustaa räystään alle niin että näkyvät sisälle kesähuoneeseenkin. Sisäpuolelle niitä ei oikein voi laittaa kun niistä kastellessa aina valuu vettä lattialle ja matto kastuisi.

Kääpiösamettikukat joita olen myös siemenestä kasvattanut, istutin tänään kukkamaahan ja osan parvekelaatikkoon. Bokashimullassa niiden pitäisi kasvaa hyvin. Olen muuten huomannut että tuo multa on saanut pihan kukat ja pensaat rehevöitymään hyvin. 

Tällä viikolla pitäisi aloittaa mökkeily oikein toden teolla, sillä emme ole siellä juurikaan vielä olleet. On ollut niin houkuttelevaa olla kotona ja nauttia tästä uudesta huoneesta, että emme ole mökille kaivanneet.


💚💚💚 

28 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä niin huikea lisähuone, että tulette viihtymään siellä varmasti paljon. Täälläkin syöty ulkona kaikki ne hetket, kun sää suonut ja miten se aamukahvikin maistuu paremmalta ulkona nautittuna.

  Aurinkoista uutta viikkoa Kristiina ja mukavia terassihetkiä teille. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä ehdottomasti yksi huone lisää näin lämpimämpänä vuodenaikana. Kahvi maistuukin aina paremmalta ulkona. Huomenna menen tuttujen kanssa "Korona-kävelylle" ja jokainen ottaa omat eväät ja kahvit mukaan. Välimatkat säilytetään tottakai.
   Sinulle myös lämpimiä kahvitteluja ulkona<3

   Poista
 2. Teidän kesähuone on kyllä aivan ihana. Ihan mieletöntä, että sen itse olette tehneet ja nyt siitä on teillä isosti iloa.
  Kivaa mökkeilyä ja ihanaa toukokuun viimeistä viikkoa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloa tästä on jo tähänkin asti saatu tosi paljon.
   Mökki varmaan jo ihmettelee missä viivymme :)
   Sinulle myös oikein kivaa ja lämmintä viikkoa<3

   Poista
 3. Ihana terassi! Juuri näillä leveysasteilla tällaisilla katetuilla ja lasiseinät omaavilla terasseilla on paljon käyttöä, eli pidentää puolittain ulkona oloa kyllä monella kuukaudella. Idyllistä ja kaunista teillä siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulisella paikalla, kuten meillä, tää on kyllä niin tarpeen. Vaikka istuu tuolla sisällä, niin tuntuu kuin olisi ulkona.

   Poista
 4. Ihana paikka kyllä todella, toista on meidän tuulisella terassilla. ;)
  Ihanaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ainainen tuulisuus saa kyllä toisinaan niin raivon partaalle☹️

   Poista
 5. Oli oivallinen ratkaisu kesähuone tehdä! Näyttää kauniille.

  VastaaPoista
 6. Ihanasti olette päässeet nauttimaan uudesta kesähouneestanne. Se näyttääkin niin kivalle ja kauniille.
  Mukavaa toukokuun loppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopivan viileät ilmat ollut jotta on voitu nauttia kesähuoneen lämmöstä. 😊

   Poista
 7. Nyt tuntuu melkein siltä, että onko aikaa ennen kesähuonetta koskaan ollutkaan? On kyllä ihan super <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä me silloin tehtiin kun ei kesähuoneessa voinut istuskella? 😁

   Poista
 8. Noin ihanaa kesähuonetta tulee käytettyä varmasti todella paljon. Nuo lamput on kivat ja kukkaset tuo ihanaa tunnelmaa sinne.

  Mukavaa viikonjatkoa sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovassa käytössä on kyllä jo nytkin ollut. Lampuista tykkään jo nyt vaikka niitä ei vielä valaisemiseen olla tarvittukaan kun illat on niin pitkään valoisat!
   Sinulle myös oikein kivaa loppuviikkoa!

   Poista
 9. Oikein mukavia hetkiä kauniissa kesähuoneessanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tellervo. Tultiin välillä mökille, kun ei olla paljoa vielä täällä tänä vuonna oltu. 😊

   Poista
 10. Ihana tuo muumimuki joka näkyy muutamassa kuvassa 🌞

  VastaaPoista
 11. Terassien suosio noussee tuulien lisääntyessä 😉Luodetuulta onkin riittänyt viime viikkoina. Kreivin aikaan siis saitte terassin nautintakuntoon👏Viihtyisiä hetkiä myös jatkossa.

  VastaaPoista
 12. Ollaan tosiaan nautittu täysillä terassilla tuulensuojassa. Kiitos!

  VastaaPoista