perjantai 27. syyskuuta 2019

MITÄ TÄNÄÄN TEIMME?Kauniista syyspäivästä on tänään nautittu. Tultiin mökille ja on tehty kaikenlaisia syyshommia. Viimeisetkin kesäkukat on laitettu kompostiin.

Kalaverkko on vedessä. Saadaanko huomiseksi ahvenia? Terassin villiviinissä on kaunis punainen syysväri. Kasvihuoneessa päivällä saatin nauttia päiväkahvit 22 asteen lämmössä. Lappiin ennustettiin jo lumisadetta, mutta sitä pelkoa meillä ei vielä ole, vaikka aamulla mittari olikin vain piirun verran plussan puolella. Mutta mistä noita kärpäsiä ilmestyy aina sekä keväällä että näin syksyllä? Meillä on mökillä jatkuvasti lämpö päällä alhaisessa lämpötilassa ja kun tullaan tänne ja lisätään lämpöä, niin johan alkaa surina käydä. Osan käspäsistä onnistun päästämään ulos avaamalla ikkunan, mutta jotkut on pakko listiä käspäslätkällä. Käspäslätkä onkin ehdoton väline mökillä. Ikkunat vaan tahtovat likastua kun noita kärpäsiä liiskaa lätkän ja ikkunan väliin, mutta ei auta. Pakko on ne jollain lailla hävittää että saa yöllä nukuttua. 
Kukkamaatakin siistin hiukan kitkemällä rikkaruohoja. Kasvit kaipaisivat jakamistakin, mutta ainakaan tänään ei into riittänyt sen aloittamiseen. Vesitynnyrit olivat kukkurallaan vettä, mutta nyt olen ne tyhjentänyt ja kääntänyt ylösalaisin.

Roope, tuo ihana robottiruohonleikkurimme on jo päässyt talvisäilytykseen tuvan parven lämpöön, joten jos nurmikko innostuu kovasti vielä kasvamaan on ruvettava omin voimin työntelemään ruohonleikkuria.

J:llä on jokin salaperäinen projekti meneillään vajan seinustalla. Siitä ei tällä kertaa vielä sen enempää.TÄLLAISIA SYYSPUUHIA TÄNÄÄN. MITÄ SINULLA ON TEKEILLÄ?

💚💚💚

16 kommenttia:

 1. Tietty haikeus aina valtaa minun mieleni, kun pihat laittaa talviteloille. Tuttu ilmiö tuo hyönteisten ilmaantuminen, kun mökkiin laittaa lämmöt päälle. Meillä ne hyönteiset ovat kimalaisia. Niitä en halua liiskata. Minulla on niiden kuskaamiseen systeemi: muovikuppi ja postikortti! Niiden avulla otan ne ikkunasta kuppiin ja kuskaan pihalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kimalaiset onkin helpompi viedä ulos tuolla systeemillä, mutta kärpäset ovat niin vikkeläliikkeisiä ettei tuo onnistu.

   Poista
 2. Voi, miten kaunis väri villiviinissä!
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan tasaisen punainen väri on tänä vuonna. En muista aikaisemmin että väri olisi tällainen ollut.
   Oikein ihanaa viikonlopun jatkoa sinullekin!w

   Poista
 3. Upea villiviini teillä! Se näyttää niin kauniilta valkeaa seinää vasten. Aurinkoista viikonvaihdetta❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoista vastaan se tuntuu korostuvan tuo punainen väri. Aiemmin kun seinät olivat harmaat niin väri ei niin loistanut.
   Sinne myös aurinkoa ja vähätuulista säätä<3

   Poista
 4. Villiviini on minunkin silmiini oikein kaunis.
  Meillä on hallissa kärpäsiä noin miljoona.
  Minulla on kasvihuoneessa vielä tomaattia mutta parin viikon sisällä se täytyy tyhjentää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kanssa tuosta väristä ja onhan se nätti vihreänäkin. Hiukan tuuheutta kun saisi lisää niin olisi vielä parempi. Kärpäset ei ole kivoja missään sisätiloissa, ush! Meidän kasvihuoneesta on jo kaikki tyhjennetty ja muutama viimeinen tomaatti kypsyy vielä sisällä mökissä.

   Poista
 5. Miten kaunista punaista. <3 Tästä tulee mieleen 12 monkeys sarja. hih, jossa koko metsä muuttui punaiseksi tai oikeastaan kaikki. Kaunista, mutta hieman uhkaavaa, jos punaista on paljon.

  Ihanaa viikonloppua Kristiina. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia. Sinulle kanssa ihanaa viikonloppua♥️

   Poista
 6. Hyvää kalaonnea ei kuulemma saa toivottaa, mutta toivon silti että ette ihan turhaan verkkoja veteen laskeneet ;)
  Upea syysväri villiviinissä! Ja tuo teidän terassi sekä siltä avautuva maisema ovat kyllä vertaansa vailla ❤
  Mukavaa viikonvaihteen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolme suurta ahventa tuli! Villiviinillä on kyllä tänä vuonna upea väri.
   Kiitos samoin sinulle! ♥️

   Poista
 7. Ihana tuo teidän mökki. Minulla on vielä syyspuuhat tekemättä. Leppoisaa sunnuntaita⚘☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina. Meilläkin on vielä puuhaa mökillä ennen talven tuloa.

   Poista
 8. Sinun villiviinisi oikein hehkuu! Kaunis on!

  VastaaPoista