31/05/2019

MITEN VIETÄT LOMASI?



Tänä viikonloppuna vietetään koulujen päättäjäisjuhlia. Ylioppilaat saavat lakkinsa ja ammattiin valmistuvat päättötodistuksensa. Meillä peruskoulujen kevätjuhlat ovat vasta viikon päästä.

Onnittelut kaikille koulunsa tai vaan lukuvuotensa päättäville! Ilahduttava uutinen aamu-uutisissa oli se että ammattiin valmistuvien työllisyysnäkymät ovat nyt paremmat kuin pitkään aikaan.



Lomansa voi viettää monella tavalla. Yksi nauttii siitä kun saa vaikka lekotella riippumatossa kirjaa lukien ja kuunnella linnunlaulua. Eikä päivänokosten ottaminenkaan tunnu pahalta, onhan loma. 



Toinen taas haluaa sinne missä sattuu ja tapahtuu: auringonpaistetta, iloisia ihmisiä ja muuta sähinää.



Vietät sitten lomasi miten tahansa, niin hyvä olisi muistaa loman varsinainen tarkoitus, eli levähtää arjen kiireistä ja kerätä voimia.

Meille nykyajan kiireisille ihmisille käy helposti niin että lomaan kasataan kaikki se mitä ei ehditä/jakseta muuten tehdä. Tähän myönnän itsekin syyllistyneeni.
Kun se pitkään odotettu loma vihdoin koitti niin piti ehtiä tavata kaikki ystävät ja sukulaiset ja tehdä sellaiset kotihommat jotka työkiireiden vuoksi olivat jääneet aiemmin tekemättä.Ja eihän loma tuntunut lomalta jos ei edes pientä matkaa tehty. 




En sano ettenkö olisi nauttinut kaikista noista lomista kaikkine kiireineenkin, mutta erityisen rauhoittavia ja virkistäviä ne eivät ehkä olleet. Enkä sano ettenkö tekisi ihan samalla tavalla uudestaankin jos kaikki olisi vielä edessä päin. 

Voi olla että jos ei lomaa täytä tapaamisilla ja tapahtumilla, tulisi sellainen olo että loma valuu hukkaan kun ei koko ajan jotain tapahdu. Tai sitten ei.


Olisi kiva kuulla miten sinä vietä lomaasi. Minun menee melko rauhallisissa merkeissä: välillä kotona, välillä mökillä. Mahtuu kesääni yksi pikku matkakin, nimittäin heinäkuussa vietetään muutama päivä Helsingissä.




OIKEIN HIENOA KESÄÄ KAIKILLE!

💙💚💛💜
(postauksen kaikki kuvat TÄÄLTÄ)

12 kommenttia:

  1. Minulla myös:välillä kotona, välillä mökillä. En ehkä kutsuisi sitä lomaksi, vaan elämäksi ylipäätään. Lämmintä säätä taas luvassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän minullakaan eläkeläisenä ole lomaa vaan muuten vaan vapaata, eli juuri tuota elämää😊

      Poista
    2. Sama homma:jäin jokin aika sitten eläkkeelle minäkin.

      Poista
    3. Nautitaan me ja välillä tehdään hommia pihalla ja puutarhassa.

      Poista
  2. Erinomaista pohdintaa! Lomanvietosta voi tulla myös stressiä, kuten yksi ystäväni asian on joskus ilmaissut. Joskus yritetään niihin 3-4 lomaviikkoon mahduttaa liikaa ohjelmaa ja suorittamista. Unohdetaan "lomailla". Eräs entinen kollega sanoi aina loman loputtua "Ihanaa päästä töihin lepäämään." :D

    Minun lomani tulee koostumaan varmasti monista eri jutuista mutta ihan tarkkoja suunnitelmia en ole vielä tehnyt. Lomasta on ihan parasta "hetkessä eläminen". Mitään isompaa matkaa en lomaani ole suunnittelemasa eli päiväreissuilla/parin päivän reissulla mennään. Fiiliksen ja säiden mukaan rennosti.

    Hyvää perjantaina Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paras loma tuleekin usein silloin kun ei ole kauheasti suunniteltu. Oikein kivaa lomailua sinulle sitten kun sen aika on!

      Poista
  3. Odotan riippukeinua, kiireettömyyttä, luonnonkukkakimppuja ja savustettua lohta☀️☀️☀️Iloa viikonloppuusi☀️❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohon ei kai ole mitään lisäämistä. Ihanalta kuulostaa!

      Poista
  4. Niin ihanat, kesäiset kuvat. Odotan jo lomaa ja kuten varmaan arvaat, se on täynnänsä pakattu remppaa, mutta siitä huolimatta toivon, että on hyvät ilmat, koska silloin tulee nautittua pienistä hetkistä joka päivä ja kaikki on helpompaa ja leppoisampaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvapankeista löytää vaikka mitä.Arvaan kyllä ja ymmärrän että teillä loma koostuu suurimmaksi osaksi Idurin rempasta. Siitä saa sitten teidän lisäksi nauttia kaikki blogiasi seuraavat. Jännä aina nähdä mitä olette saaneet aikaan. Toivottavasti johonkin väliin mahtuu lepotaukoja ja tuloksista nauttimista ihan rauhassa!

      Poista
  5. Suunnitelmissa oli käydä Ahvenamaalla. Saas nähdä päästäänkö :) Kotimaan matkailua ainakin vähän harrastetaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotimaan matkailu onkin parasta. Toivottavasti pääsette Ahvenanmaalle🙂

      Poista