tiistai 21. toukokuuta 2019

KEVÄÄN PUUHIAVihdoinkin sain tartuttua toimeen ja pesin kasvihuoneen. Painepesuri haettiin varastosta ja sitten kannoin kaikki tavarat ulos kasvihuoneesta.

On sitä tavaraa kertynyt. Kukkaruukkuja ja -laatikoita sekä kaikenlaista muuta tarpeellista ja tarpeetontakin on vaikka kuinka paljon. Mutta nyt päätin luopua kymmenistä muoviruukuista, joita on kertynyt vuosien varrella amppelikukista ja muista kesäkukista. Olenpa hakenut kierrätyksestäkin niitä joskus aikaisempina vuosina kun innostuin kasvattamaan taimia ihan tolkuttomat määrät. 

Nyt kuitenkin, ainakin toistaiseksi olen luopunut taimien kasvattamisesta siemenestä asti ja ostan valmiit taimet. Kasvihuoneemme ei ole lämmitettävä joten keväällä kylmien öiden aikaan on pakko kantaa ne yöksi sisälle mökkiin jos on pelkoa yöpakkasista. Se tuntuu niin työläältä että en halua siihen enää ryhtyä.Kun olin saanut kasvarin tyhjennettyä pesin katon ja seinät sekä lattian painepesurilla ja saman tein ulkopuolella. Siinä saivat hämähäkinverkot ja roskat kyytiä.

Sitten avasin ovet ja kattoluukut jotta kasvihuone sai kuivua ja sillä aikaa pesin jokaikisen ruukun ja laatikon ennenkuin kannoin ne  kasvihuoneeseen.  Ne olivat olleet  ulkona koko talven, kun minulla on ollut kasvihuoneen ulkopuolella taso jonka  hyllyllä kaikki ruukut olivat  Sinne oli tietysti syksyn ja talven aikana kerääntynyt lehtiä ja muuta roskaa, joten aikamoinen työ oli ruukkujen pesemisessä.

Nyt mietin että mahtuisihan tuo taso kasvariin sisälle ja niin kannoimme sen sinne. Tulevana talvena ovat purkit ja purnukat paremmin suojassa kun ovat sisällä kasvihuoneessa. Ja hyvin mahtuivat kun tuo iso muovipurkkimäärä ei ollut enää tilaa viemässä.Tässä on vain osa poistamistani ruukuista. Viemme ne paikalliseen kierrätyskeskukseen josta osa näistä purkeista on meille haettukin. Jos ei kukaan niitä halua niin siellä on niille oikeat lajittelupisteet. 


Hyvin mahtui tuo ennen ulkona ollut pöytä sisälle ja hyllyllä vanhoissa omenalaatikoissa on meidän säilytetyt kukkaruukut. Pöydän molemmille puolille tulee astiat tomaateille ja kurkkuja kasvatamme toisella seinustalla. Kaikki saviruukut  säilytin ja myös muutamia muita.


Sisälle tuotuun hyllyyn mahtuu paljon tavaraa. Hyllyn taakse viritin valoverhoista varjostusta, sillä kasvihuoneemme on tosi aurinkoisessa paikassa. Vanhoihin omenaalatikoihin, jotka ennen oli pinottu päällekkäin ja  toimivat täällä hyllykkönä, laitoin nyt ruukkuja ja muuta pientä tavaraa ja ne sopivat juuri alahyllylle. Alle jäi vielä tilaa kukkalaatikoille, jotka tosin kohta pääsevät ulos kunhan saan kesäkukat hankittua.Valkoinen pöytä sai nyt lähteä kasvihuoneesta ja sijoitin sen saunakamariin. Punaiset ulkokalusteet ovat vielä hyvässä maalissa, joten tänä vuonna niitä ei tarvitse maalata, mutta siitepölyä saa pyyhkiä koko ajan, varsinkin näin keväällä.


Kasvihuoneessa on vielä kovin karun ja harmaan näköistä kun tomaatin-ja kurkuntaimet eivät siellä vielä ole, mutta kohta sielläkin alkaa näyttää kesäisemmältä. Nytkin siellä kelpaa jo nauttia kahvit tuulensuojassa.


Nyt kun yöpakkasista on vihdoin päästy (?) voikin jo lähteä taimiostoksille.
OIKEIN KEVÄISTÄ PÄIVÄÄ KAIKILLE!


💚💚💚 

10 kommenttia:

 1. Olet ollut ahkerana - peukkua! Ihana piha <3 Aurinkoista ja touhukasta viikkoa, Kristiina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli hiukan tehtyä hommia. Nyt kelpaa kasvarissa vaikka kahvitella.
   Sinulle myös kesäistä viikkoa!

   Poista
 2. Täältä tulee hatunnosto ahkeruudelle.

  Mua on jotenkin laiskottanut, enkä ole saanut aikaiseksi piharintamalla mitään. Edes sitä ruukkujen pesua kesäkukkia varten, joita sentään kävin pari viime lauantain kukkamarkkinoilta ostamassa.

  Kekkilän yrttilaatikkokin ammottaa tyhjyyttään, eikä ole vielä ollut inspistä senkään suhteen. Toivottavasti jossain vaiheessa tulee. Vaikka vähän kyllä masensi, kun katsoin 10 vrk sääennustetta, jonka mukaan lämpö tippuu reilut 10 astetta ja vettä alkaa tulla liki joka päivä. Plääh. Joskin vesi tulee tarpeeseen, eikä yhtään haittaa, että lähtee enimmät siitepölyt siinä mukana. Joka paikka kun on ihan keltaisenaan. Sitä vaan toivon, ettei ihan niin kylmäksi mene, että pitää kääntää taloon uudelleen lämmöt päälle.

  Onnistuneita taimikauppoja ja mukavia kasvihuonehetkiä sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aNo ahkeruudesta en tiedä, mutta sainpahan jotain aikaiseksi. Mökin ikkunat kaipaisivat pesua ja kasvihuoneeseenkin pitäisi jo jotain ruveta hankkimaan.
   Kuivaa on täälläkin, joten toivon kyllä sadetta. Lämmintä tietysti toivoisi jatkossakin.
   Mukavaa viikon jatkoa sinullekin <3

   Poista
 3. Eihän siellä ole ollenkaan karun näköistä! En tiedä, miksi olen aina kateellinen ihmisille noista kasvihuoneista. Enhän edes kasvattaisi siellä mitään! Ehkä minua vaan viehättää ajatus siellä olevasta sievästä pöydästä ja tuoleista, joissa voisi kahvit hörppästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä jos mielestäsi ei ole karun näköistä :) Kasvihuone on kyllä jo moninkertaisesti ansainnut hankintahintansa, sillä niin paljon ollaan siellä aikaa vietetty. Eikä sekään hullummalta tunnu kun saa noukkia itse kasvattamiaan tomaatteja suoraan oksista.

   Poista
 4. Ai kun tuli siistiä! Ja joku varmasti tahtoo sinulle tarpeettomiksi käyneet purkit.
  Pikku hiljaa, pikku hiljaa... nautitaan odotuksesta. Hah, nyt se on iskenyt minuunkin😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt on ainakin vähän aikaa siivotun näköistä. Vielä kaipaa vihreää.
   Onnistuinko tartuttamaan sinuun kevät/kesä-innostuksen? Hyvä!

   Poista
 5. Mukavia kevään puuhia, joista saa hyvän mielen.

  VastaaPoista