18/11/2018

VIIKON BLOGI - OMA MAA MANSIKKA

Taas on aika esitellä VIIKON BLOGI. 

Tämän viikon blogin bloggaaja ei asukaan Suomessa vaikka suomalainen onkin ja suomeksi kirjoittaa.






Viikon bloggaaja on USA:n itäosassa asuva Johanna joka kirjoittaa mainiota 

Johanna, "oman elämänsä Peppi", kuten hän itseään kuvilee, on asunut Usa:ssa jo vuosia ja kolme lasta ovat jo opiskelemassa.





Kotinsa ympäristössä kävellessään Johanna saa nauttia näinkin "etelämaalaisista" näkymistä. Välillä sää on tukalan kuuma ja silloin Johanna usein kaipaa viileämpään ilmanalaan. 



Kovin usein Johanna ei kotiaan blogipostauksissa näytä, mutta sentään silloin tällöin. Tässä kuva Johannan hienosta kattauksesta.

Johanna on kirjoittanut blogiaan jo vuodesta 2010 eli jo kahdeksas vuosi menossa.



Johanna kuvailee blogissaa  amerikkalaista elämäntapaa suomalaisin silmin, välillä ihmetellenkin.

Ylläoleva, kuten kolme seuraavaakin kuvaa ovat asuntonäytöstä jossa oli myytävänä talo. Johannan postauksessa TÄÄLLÄ  näet lisää kuvia tuosta asunnosta.......jossa..





...koirallakin oli oma pieni huone! 





Välillä Oma maa mansikka - blogissa onni suosii jotain lukijaa ja arvonnassa palkintona voi olla vaikkapa tällainen hieno pikku laukku/lompakko. 





Kuuden vuoden tauon jälkeen Johanna tyttärineen matkusti kotimaahan katselemaan mitä muutoksia täällä oli hänen poissaollessaan tapahtunut.

Hän ihastui näkemäänsä ja kokemaansa, mutta kummastelun aiheiltakaan ei vältytty.



Klikkaamalla TÄSTÄ pääset lukemaan miten Johannan kotimaanvierailu sujui.



Ainakin sitä hän ihmetteli miksi suomalaisessa matkamuistomyymälässä myytiin villapaitoja joissa oli Norjan lippu eli ne oli valmistettu Norjassa?

No samaa ihmettelen kyllä minäkin. Vai voisiko tuo olla jokin tuotemerkki eikä tarkoitakaan että se on Norjassa valmistettu? 



Teatterissa, kirjakaupoissa ja kahviloissa Johanna kävi tutustumassa tarjontaan, ja tekipä hän junamatkankin Jyväskylän suuntaan ja siellä häntä vastassa olikin talviset maisemat. 

Johanna kirjoittaa sujuvasti ja välillä napakastikin. Ja aika usein hän, vaikka jo kauan on Amerikoissa asunutkin, ihmettelee sikäläisiä tapoja.



Tuliaisina kotiin Johanna vei laukun täydeltä ruisleipää, salmiakkia, suklaata, teetä ja sukkalankoja.

Nämä herttaiset mekot hän vei kahdelle hoitolapselleen, joiden sutkauksista silloin tällöin saamme blogista lukea.

Hauska postaus Johannan bloggausuran alkuvuosilta on TÄMÄ . Siinä Johanna kuvailee eroavaisuuksia suomalaisen ja amerikkalaisen käytöksessä kun kodissa pitää vähän siivota.

Jos haluat tutustua hiukan erilaiseen blogiin, niin OMA MAA MANSIKKA voi olla juuri oikea blogi sinulle.



💓


10 kommenttia:

  1. Oi miten ihania kuvia ja kiitos tästä esittelystä ja ihanaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä on niin kiva tehdä ja miettiä mitkä postauksista laittaisi linkeiksi. Sinulle myös oikein kivaa sunnuntaita.

      Poista
  2. Ihania kuvia ja tuon jenkkilippulankkutaulun haluaisin meillekin. <3 Hassu tuo norjalainen hommeli suomalaisessa turistikaupassa, vähän niin kuin sinne päin heh.

    Ihanaa päivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon että tuo lipputaulu sopisi teille kuin olisi sinne tehty. Norjalaistuote sopii kai jos ajattelee, että "pohjoismaa kuin pohjoismaa"!
      Samoin sinulle, ihanaa päivää <3

      Poista
  3. Kiitos Kristiina! Olitpa tehnyt ihanan esittelyn. Mä en ole tajunnut, että olen kirjoittanut blogia niin pitkään. Välillä oli puolentoistavuoden tauko, kun tämä live-elämä otti yliotteen. Muuten, muistan vieläkin tuon siivouskeikan. Huvittaa suunnattomasti. Se kuvaa hyvin sitä miten ihmiset täällä osaavat vaatia palvelua.

    Kiitos vielä Kristiina. Ei mua ole koskaan ennen näin esiteltykään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä! Kiva oli selailla blogiasi ja valita sopivia kuvia ja postauksia. Löysin sieltä monia sellaisia juttuja joita en ennen ollut nähnytkään!

      Poista
  4. Nyt tunnustan. Omamaamansikka -blogi on minulle entuudestaan tuntematon blogi. Jotenkin vain on mennyt ohi tässä blogistanian isossa tarjonnassa. Mutta hienoa, kun esittelit Johannan blogin. Minua kiinnostaa kovasti suomalaisten elämä ulkomailla, joten hyppään Johannan matkaan :)
    Kiitos Kristiina ja hyvää tiistai-iltaa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogeja on kyllä niin valtavat määrät että helposti joku kiinnostava voi jäädä ihan huomaamatta. Kiva jos postaukseni auttoi sinua löytämään uuden mukavan blogituttavuuden!
      Mukavaa päivän jatkoa sinullekin!

      Poista
  5. Ooh, Johannalla on kiva ja mielenkiintoinen blogi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on kiva lukea suomalaisen elämästä toisella puolella maapalloa.

      Poista