12/11/2018

ELÄMÄ ON NÄKEMISEN ARVOINEN



Meille molemmille tuli ajankohtaiseksi uusien silmälasien hankinta. Se on ollut jo mielessä jonkin aikaa, mutta kun tietää miten kallista lasien uusiminen on, niin vaihtamista on aina vaan siirretty.

Jos et itse ole silmälasien käyttäjä, niin olet ehkä joskus ajatellut että miksi he joilla lasit on käytössä aina valittavat miten kalliita lasit ovat.

Mainoksissahan näkyy hinnat aina  niin että ilmoitetaan alkaen-hinta ja se hinta ei olekaan ollenkaan korkea. Mutta ei se myöskään juuri koskaan ole se lopullinen hinta. 

Pelkät lukulasit voi vielä saada siedettävään hintaan, mutta jos tarvitsee moniteholasit, niin voi varautua sievoisiin summiin. Sillä kaikki linsseihin tulevat tarpeelliset muutokset maksavat erikseen. Jos ei halua pullonpohjalaseja nenälleen, niin pitää maksaa ylimääräistä siitä että linssit hiotaan mahdollisimman ohuiksi ja heijastuksen esto maksaa lisää. 




En edes tiedä mitä kaikkia hienouksia nykyajan silmälaseihin voi saada, mutta ainakin on mahdollista ostaa vaikkapa lasit joiden avulla on helpompi työskennellä päätteellä.  

Kun päätös uusien silmälasien hankinnasta oli tehty, niin käännyimme ensiksi omaa kotipaikkakuntaamme lähinnä olevan optikkoliikkeen puoleen eli menimme Maarianhaminan Synsam-liikkeeseen, josta olen aikaisemminkin lasit ostanut.

Siellä oli palvelu kuitenkin sen verran tylyä että kaupantekoa ei edes aloitettu. Samaa olen kuullut muutamien muidenkin valittavan!




 Netistä eri ketjujen sivuja selaillessani satuin SILMÄASEMAN sivuille.

Sieltä löytyi niin pistämätön tarjous että siihen oli syvennyttävä tarkemmin.  
Tarjouksessa nimeltään "Kahdet lasit, yksi hinta" luvattiin että yksien lasien hinnalla saa kahdet. Eikä niitä molempia tarvitse hankkia itselle vaan toiset voi ostaa vaikka kaverille.

Meillä täällä ei kuitenkaan ole Silmäaseman liikettä ja niinpä tilasin netin kautta meille molemmille optikon näöntarkastuksen TURUSTA ITÄHARJUN PRISMAN SILMÄASEMALTA

Saavuimme sinne yölaivalla matkustamisen jälkeen aika väsyneinä, mutta ystävällinen ja asiantunteva palvelu sai meidät heti tuntemaan olomme pirteämmäksi.

Optikon suorittaman näkötarkastuksen jälkeen olikin edessä kaikkein hauskin osio silmälasihankinnassa, nimittäin uusien kehyksien valinta.

Mutta sehän ei tunnetusti ole mikään helppo tehtävä. Minulla valintaa helpotti se että olin netistä tutkaillut mallistoa jo etukäteen ja miellyin heti pyöreisiin kehyksiin.

Kokeiltuani niitä tulin yhä vakuuttuneemmaksi siitä että ne ovat mieluisimmat kaikista kokeilemistani kehyksistä.




Valitsemani kehykset ovat mallia Inspiro 30017 ja väriltään ruskeat.

Meille molemmille tuli aika samanlaiset kehykset . Ostimme siis molemmille uudet lasit, mutta maksoimme vain yksistä. Mieheni lasit olivat kalliimmat joten minä sain omani ilmaiseksi.

Jos sinulla on mielessä silmälasien vaihto, niin nyt kannattaa hyödyntää tämä Silmäaseman mahtava tarjous.

"Kahdet lasit, yksi hinta"- tarjous:

- kahdet lasit yksien hinnalla. Toiset voi valita itselle tai vaikka kaverille. Ei linssi-tai kehysrajoitteita
- S-etukortilla tästä ostoksesta tuplabonus
- tyytyväisyystakuu, eli ostajalla on oikeus 3kk:n sisällä vaihtaa silmälasit saman hintaisiin tai edullisempiin mikäli hän ei ole tyytyväinen valintaansa
- nopean uusijan etu . Jos hankkii uudet silmälasit Silmäasemalta vuoden sisällä edellisestä kerrasta
- 24kk korotonta maksuaikaa


Simäasemalla saimme mitä parhainta palvelua ja tämä EI ollut yhteistyöpostaus vaan halusin tehdä sen koska olimme niin tyytyväisiä heidän toimintaansa.




Tällaiset ne nyt sitten ovat. Hiukan totuttelua vielä vaativat koska linssien vahvuutta tuli pikkuisen lisää, ja kehyksien mallikin on ihan jotain muuta kuin entisissä. Ja selfien ottamisessa eivät uudet lasitkaan auttaneet. Kauheaa hommaa!





MUKAVAA PÄIVÄÄ!

💜 

15 kommenttia:

  1. Hienot! Hyvä valinta!
    Munkin pitäisi pian vaihtaa.. Sain ensimmäiset lasini 2008, ja n.viiden vuoden välein olen vaihtanut, eli nyt tulee se 10v täyteen, niin tarvisi kolmansia hankkia. Viimeksi hankin ne Specsaversilta ja vähän jännitti, että miten kestävät. Mutta hyvin ovat kestäneet. Silloin oli tarjous "kolmet yhden hinnalla"; hommasin itselleni lasit ja siihe lisäksi AURINKOLASIT VAHVUUKSILLA mikä on ehkä yksi koko elämäni parhaimmista päätöksistä! :D Ja kolmannet sai siis antaa kaverille, lahjakortilla, joten niinpä ystävänikin sai lasit piilolinssien kavereiksi. Sitten kun menin hakemaan niitä lasejani ja aurinkolasejani niin en meinannut uskoa, kun olivat melkein samanlaiset; aika saman malliset ja molemmat samaa värimaailmaa kuin nuo sinun uudet lasisi. Kokeilin niin monia eri pareja, että olin jo ihan unohtanut että olin valinnut lähes samanlaiset laseiksi ja aurinkoversioiksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on kerran ollut Specsaversiltä ostetut lasit. Silloin sai kahdet yksien hinnalla. Olin tyytyväinen niihinkin. Aurinkolasit vahvuuksilla olisi hyvät olla, mutta toistaiseksi olen ollut ilman.

      Poista
  2. Onnea uusille laseille, ne näyttää todella hyviltä ja käy kaiken kanssa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hiukan totuttelua vielä niin eiköhän hyvä tule.

      Poista
  3. Ihanat lasit. Sopii sulle <3

    VastaaPoista
  4. Nätit lasit! Sopii sinulle❤Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  5. Voihan kääk sentään, kun mullakin on varmaan taas uusien lasien hankinta edessä ja se on paitsi jotenkin niin työläs, myös kallis projekti, että mieluusti siirtäisin johonkin hamaan tulevaisuuteen, mutta olen kuitenkin koittanut käydä säännöllisesti parin vuoden välein silmälääkärin vastaanotolla ja yleensä siitä aina seuraa myös linssien uusimistarve. Ainut hauska osuus on ehkä se uusien kehysten valinta (vaikkei sekään aina niin hauskaa ole, jos tuntuu, ettei mikään sovi tai että niin monet sopii, ettei osaa päättää. Täälllä saa onneksi ottaa kotiin sovitukseen muutamat, niin voi vielä siellä sitten rauhassa peilailla ja hätätapauksessa kysyä ukkelinkin mielipidettä :)).

    Täällä meillä Silmäasema on aina ollut ylivoimaisesti kallein ja yllättäen parhaat tarjoukset löytyneet Insturmentariumista, jota olen pitänyt mielikuvissani arvokkaana. Ja varmaan onkin silloin, jos ei ole mitään spesiaaleja alennuksia. (Nyt on se oman iän verran alennusprosentteja eli mitä vanhempi, sitä edullisemmaksi lasit tulee :))

    Hienosti sopii sulle uudet kehykset. Iloiselta ja pirtsakalta näytät ne päässä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainahan tuohon lasien vaihtoon tuppaa menemään liikaa rahaa, niin se vain on. Kehysten valinta on kyllä vaikeaa ja varsinkin kun on jo sen verran huono toi näkö, niin ei oikein edes näe miltä näyttää ne kaupan kokeilulasit päässä, niissä kun ei ole mitään vahvuuksia.
      Meillä täällä kotisaarella saa myöskin ottaa kotiin kokeiltavaksi muutamat lasit, mutta kun saatiin niin huonoa palvelua, niin ei edes jääty kyselemään niiden perään.
      Toi on hyvä alennus jos saa ikävuosien verran alennusprosentteja. 66%:n ale ei olisi hullumpi!

      Poista
  6. Kivat lasit, sopivat sinulle hyvin!Itse hankit ekat monitehot vuosi sitten ja jo kaipaisin päivitystä vaan en raaski niin kallis investointi ovat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiccu! Kalliiksi tulee lasien vaihto, vaikka kuinka päin tarjouksia kääntelisi :( Mulla sentään oli viisi vuotta entiset ja nyt tuntui ettei enää pärjännyt niillä ja näillä uusilla näkee kyllä huomattavasti selvemmin.

      Poista
  7. Kauniit lasit ja sopivat sinulle hyvin! Kaikkea hyvää viikkoosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiiu! Samoin sinulle, mukavaa viikkoa <3

      Poista
  8. Tosi kivat! Sopivat sinulle hienosti <3

    VastaaPoista