29/10/2018

MITÄ KUULUU RAVINTOREMONTTIINI?

Osallistuin syyskuun alussa Ravintoremontti-luentoon. Tuo luento antoi minulle sysäyksen oman ruokavalioni muuttamiseen.

Mitä sitten olen muuttanut ruokavaliossani?






Olen jättänyt sokerin melkeinpä kokonaan. Piilosokeria saan varmaankin silti silloin tällöin, mutta selvät herkuiksi käsitettävät ruoat jätän syömättä.




Niin tiukkaa linjaa en ole pitänyt etten vieraisilla ottaisi tarjottua kakkupalaa tai vastaavaa, mutta kotiin en makeita herkkuja enää osta itseäni varten.

Mikä parasta; sokerin mieliteko on vähentynyt ihan olemattomaksi kun en ole sokeria syönyt.

Poissa on se jatkuva makean mieliteko joka ennen vaivasi päivittäin. Sokeriarvojen hypähtely huippukorkeuksiin ja niiden myötä tullut väsähdys ja huono olo ovat myöskin jääneet pois.





Leivän syönti on vähentynyt ihan minimiin. Entiset aamupalaleivät ovat vaihtuneet kaurapuuroon jonka syön mustikoilla ja maidolla höystettynä.

Se että olen onnistunut vähentämään leivän syöntiä näin radikaalisti on itsellenikin hienoinen yllätys. Ikinä en uskonut että vuosikausia aamupalaksi syömäni kaksi ruisvoileipää voisin vaihtaa mihinkään muuhun.





Hedelmiä olen ennenkin syönyt aika paljon ja nyt olen ruvennut syömään marjoja joko sellaisenaan tai jo mainitsemani puuron päällä.

Smoothiet ovat nykyisin silloin tällöin välipalana, tai vaikka lounaana.  Marjojen tai hedelmien lisäksi laitan siihen joko kookosmaitoa tai maustamatonta jogurttia.



Välipalasta käy myös jogurtti johon sekoitan hedelmäpaloja ja päälle ripottelen hiukan kanelia.

Kahvista en ole luopunut, mutta kahvileivän sijaan voin ottaa sen kanssa vaikkapa banaania.





Kalaa ja broileria olen syönyt  enemmän kuin ennen, perunaa taas syön harvemmin.

Yhtenä kompastuskivenä ruokailussani on aina ollut liian isot annokset. Nyt pyrin siihen etten ota santsiannosta ja ihan ensimmäiseksi otan lautaselle ison keon salaattia, niin ettei muuta ruokaa mahdu niin paljoa.

Lihaa syön kuten ennenkin, mutta makkara on jäänyt harvinaiseksi herkuksi.

Salaatit ja vihannekset yleensäkin ovat aina olleet mieleisiäni ja nyt niiden määrä on entisestäänkin lisääntynyt..
Kananmunia syön päivittäin ja silloin tällöin useammankin päivässä.




Pähkinät, mantelit ja siemenet ovat myös tulleet osaksi ruokavaliotani. 

Makeiset olen onnistunut välttämään sataprosenttisesti jo kahden kuukauden ajan. Ja minä kun olen oikea sokerirotta!





Rasvatkaan eivät ole pannassa, vaan oliivi-ja kookosöljy ovat käytössä. Kevytlevitteistä olen luopunut ja jos otan leipää sipaisen päälle oivariinia.

Ravintoremonttiluennolla kuulin että tavallinen voi olisi vielä suositeltavampaa, mutta en siitä ole innostunut kun koen sen käytön hankalaksi sen vuoksi että se jääkaappista suoraan otettuna on aina liian kovaa. 

Liikuntaa olen jonkin verran saanut lisättyä, mutta lisäkään ei tekisi pahaa.

Onko painoni sitten laskenut? Tunnenko voivani paremmin?

Paino on laskenut runsaat viisi kiloa minkä olin asettanut ensimmäisen puolen vuoden tavoitteekseni. Nyt pääsin tuohon tavoitteeseen jo kahdessa kuukaudessa.

Nyt pyrin saamaan pois seuraavat viisi kiloa ja jos hyvin käy, niin ehkä sitten vielä viisi kiloa. Aika näyttää mihin pystyn.

Tunenko voivani paremmin? Kyllä, toden totta. Olo tuntuu jo nyt paljon kevyemmältä ja vaatteet väljemmiltä. Olen saanut uutta intoa terveellisempään elämäntapaan osittain tämän uuden ruokavalion myötä, mutta myös tänä syksynä aloittamani joogan avulla.

Kyllä oli oikea onnenpotku että osallistuin Tomi Kokon Ravintoremonttiluentoon! Jos kiinnostuit lukemaan enemmän tuosta luennosta, niin KLIKKAA TÄSTÄ, niin pääset vanhan blogini sivulle jossa kerron tuosta tilaisuudesta.



💚


kaikki kuvat Pixabay

22 kommenttia:

  1. Ihan mahtavaa, Krisse! Viisi karistettua kiloa on jo hurjan paljon ja noin lyhyessä ajassa! Ruokavaliosi on tismalleen sama kuin mulla. Ja tuloksia syntyy! Hyvä me❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienolta tuntuu kyllä. Toivottavasti jatko sujuu yhtä hyvin, niin sulla kuin mullakin <3.
      Nyt ihan muuta: kun laitan hiiren blogini lukijaluettossa sinun kuvasi kohdalle, niin sinun nimeksesi tulee Orpana, eikä Teija Hakula????

      Poista
    2. Ha haa! Orpana on tyttönimeni. Mistäköhän se on sinne nyt putkahtanut? Täytyypä tutkia asiaa.
      Tsemppiä ravintoremppaan! 💪🏻

      Poista
    3. Sitä hiukan epäilinkin. Onpa kumma että siellä nyt se näkyy. Vaikka eihän se mua haittaa, ihmettelin vaan :)
      Samoin sinulle, tsemppiä!

      Poista
  2. Voi että mutta olen niin tositosi iloinen tästä muutoksesta, joka tuntuu sujuvan just niin helposti kuin se sujuu, kun on vaan päättänyt, että haluaa muuttaa syömisiään ihan sitä omaa itseään ja hyvinvointiaan varten, ei kenenkään muun takia tai painostuksesta.
    Hieno homma kerrassaan!

    PS. Sulla tuntuu nyt olevan myös hirmu blogikirjoitusvauhti päällä :). Olen pahoillani, etten ole viime päivinä kerinnyt lukemaan, saati kommentoimaan. Ja edelleen tuottaa valitettavasti suuria vaikeuksia pitää silmälaseja päässä, kun niitten alle jäävä haava (tai nyttemmin kai enimmäkseen arpi) ei sitä oikein vielä kestä. Ja ilman laseja taas on vaikea lukea tai kirjoittaa. Mutta kyllä se tästä.

    Iloisia syyspäiviä sinne <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin on mennyt eikä ole edes tuntunut vaikealta. Tarvittiin vain tuollainen alkysysäys. Tiukkapipoisesti en tätä noudata, vaan tilanteen mukaan esim. vieraisilla otan mitä tarjotaan. Kotona sitten taas noudatan tätä enemmän. Ja tuon mahdollisuuden toimia kulloinkin parhaaksi katsomallani tavalla otan ilolla vastaan.
      Uuden blogin myötä tuntuu helpommalta löytää postausaiheita, tulkoon sitten vaikka sitä kuuluisaa sillisalaattia.
      Olinkin jo kaivannut sinua ja postauksiasi ja olin hiukan huolissani mitä ihomuutoksestasi on sanottu, mutta onneksi ei ollut mitään vakavampaa <3
      Sinulle myös kauniita päiviä!

      Poista
  3. Ihana postaus ja kiva kuulla ett olet onnistunut tosi hyvin. Kauniita kuviakin! Mun ongelma on sokeri, täytyis saada itseä niskasta kiinni sen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiccu! Kuvat ovat minustakin kauniita. Otin ne kuvapankista josta niitä saa vapaasti ottaa.
      Sokeri on mullakin ollut ehkä se suurin kompastuskivi.

      Poista
  4. Me teimme miehen kanssa myös päätöksen makeiden vähentämisestä. Vähentämisestä ei lopettamista . Karkit tosin pysyi poissa puoli vuotta . Nyt ollaan muutamia syöty. Kysyisin miksi lopetit leivän syönnin? Minä syön aika paljon leipää ,mutta vuosiin en ole rasvaa siihen laittanut, päälysiä kylläkin . Kastikkeita emme myöskään ole syönyt kolmeenkymmeneen vuoteen kuin joskus. Tänä päivänä moni tarvitsisi elämäntapa remontin. Hyvä sinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuten tuolla aiemmin jo kommentoin, niin tiukkapipoisesti en tätä noudata. Tosin karkkien suhteen mulla on kyllä ollut nollalinja, koska jos otan yhden niin syön koko pussillisen.
      Leivän syönnin olen vähentänyt ihan minimiin sen vuoksi että enhalua täyttää vatsaani leivällä kun sen sijaan voin syödä enemmän vihanneksia ja hedelmiä. Leikkeleetkin ovat jääneet hyvin vähälle kun en leipää pahemmin syö. Kastikkeet eivät koskaan ole olleet minulle kovin mieluisia, joten sellaista en kaipaakaan.
      Hyvä on välillä pysähtyä miettimään mitä voisi tehdä ruokavaliossaan toisin ja paremmin.

      Poista
  5. Hienoa kun olet onnistunut noin hyvin! Itse olin työpaikan kautta hyvinvointivalmennuksessa ja pikkuisen sain itseenikin ryhtiä..sokeria vähentänyt huomattavasti. Mukavaa lokakuun loppua💜

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo hyvältä tuntuu. Sinulle myös oikein hyvää alkavaa marraskuuta ja tsemppiä sokerin vähentämisessä meille molemmille!

      Poista
  6. Upeita pitkän tähtäimen muutoksia!
    Elämäntapa on tärkeämpää kuin trendimuutokset.

    Hienoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitus onkin saada tämä pysyväksi. Pitää vaan pystyä muistamaan entisaikojen sokerihuippujen mukanaan tuoma huono olo, sekä fyysinen kuin henkinenkin, niin on helpompaa noudattaa järkevämpää ruokavaliota.

      Poista
  7. Olet onnistunut todella hienosti! Tämä postauksesi antaa kyllä tsemppiä meille muillekkin. Oli kiva lukea mitä syöt nyt ja miten hyvin olet onnistunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä tyytyväinen. Eikä ole vaatinut suuria ponnistuksia tämän noudattaminen.

      Poista
  8. Vau! Hyvä Krisse ♥
    Tämä postauksesi motivoi miettimään tarkemmin mitä suuhunsa laittaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen saanut nyt sellaisen kimmokkeen että tuntuu kuin nyt voisi onnistuakin. Karkkien pois jättäminen ei tunnu ollenkaan vaikealta, mutta annoksien pienentäminen sen sijaan asettaa haasteita, varsinkin jos mukana on ruokajuomana viini!

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Kiitos Nina! Pidä peukkuja että sama linja jatkuu vastaisuudessakin ja kiitos kannustuksesta.

      Poista
  10. Leipä on niin ihanaa ja sen syömisen vähentäminen on kyllä oma haasteensa, siis minulle. Aina syönyt, mutta se kyllä lihottaa ja turvottaa ja saa mahan kipeäksi.

    Hyvä Kristiina. <3

    Nyt on lukulistalle päivitetty uusi blogisi. <3

    Ihanaa loppuviikkoa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuore leipä vie kyllä kielen mennessään, ja se tuoksu....
      Kiitos päivityksestä.
      Sinulle myös hienoa loppuviikkoa ja alkanutta marraskuuta <3

      Poista