24/10/2018

MIKÄ SYKSYSSÄ VIEHÄTTÄÄ



Pitkän kesän jälkeen tuli vihdoin syksy. Olin jo valmistautunut haikeahkoon mielialaan joka minut usein valtaa kun kesä on ohi.

Mutta mitä vielä. Tänä syksynä ei moisesta melankoliasta ole ollut tietoakaan, vaan olen nauttinut täysillä syksyn ihanista väreistä, kävellyt raikkaassa syysilmassa tuoksuista nauttien, laittanut hiljakseen mökkipihaa talvikuntoon. Lehtiä on puissa vielä vaikka kuinka paljon enkä haravoimaan ole vielä ryhtynyt.

Säätiedotuksissa on jo ennustettu lumimyräkkää ja vaikka mitä, joten voi ehkä olla pikku mahdollisuus sille että lehdet sitten jäävätkin maahan jos lunta tulee yhtäkkiä.

Sain mukavan haasteen kaimaltani, Kauniimpaa kuin koskaan - blogin Kristiinalta. Haasteessa kerrotaan mitkä syksyiset sävyt ovat itselle ne mieluisimmat. Kiitos haasteesta Kristiina!



Syksyn kaikki sävyt taitavat olla mieleisiäni. Niin, tai ei ehkä kuihtuvien kasvien ruskea sävy ole kovin kaunis, ainakaan kun sitä esiintyy kasveissa.

Punainen väri, kuten vaikkapa pihlajanmarjoissa tai satukirjojen kärpässienessä on kaunis ja pirteä joskus niin harmaassakin syksyssä. Pihlajanmarjoja en ole tänä vuonna paljoa nähnyt, mutta hiukan kuitenkin. Tietääkö tuo sitten vähäistä  tai paljoa lumen määrää, en ole varma.
  




Kun hämärtyvään syysiltaan sytyttää kynttilän lyhtyyn, niin saadaan niin kaunis sävy ja valo, ettei kauniimpaa ja tunnelmallisempaa olekaan. Samaa tunnetta ei saa muina vuodenaikoina.



Syksyn sävyihin kuuluu yllättäen vaikka lila. Ainakin jos on valinnut syysistutuksiin sen värisiä kukkia.  Yleensä kuitenkin kun kesäkukkien jälkeen laitan jotain syksyistä ruukkuihin, niin valitsen melko hillittyjä värejä. 

Aina ei tarvitse mennä ostamaan kukkia, vaan vaikka männynoksat näyttävät kauniilta ruukuissa ja laatikoissa ja kestävät vihreinä koko talven. Jos vielä löytää sopivan kokoisia käpyjä oksien juurelle, niin kaunis asetelma on valmis ja jouluksi voi siihen lisätä pienet valot.








Syksyssä riittää kauniita sävyjä ja tunnelmia: vihreästä keltaiseen, sitten oranssiin ja ruskeaan. Tulen loimu, lämmin juoma ja pehmeä peitto. Voiko tunnelma siitä enää parantua?!




Haasteessa - haasteeseen vastaava kertoo kuka aloitti haasteen
                   - tehdään postaus itselle rakkaimmista syksyisistä 
                     väreistä
                   - käydään lisäämässä postaus "Puutarhahetki - 
                     Suurien unelmien puutarhablogin" Syksyn sävyt 
                     kommenttikenttään
                   - haastetaan mukaan 3 tai useampi blogi


Minä haastan mukaan nämä blogisuosikkini:




IHANAN VÄRIKKÄITÄ SYYSPÄIVIÄ KAIKILLE!

💜

27 kommenttia:

  1. Syksyssä on paljon hienoja värejä ja luonnon koko olemus muuttuu paljon juuri syksyllä, toki myös keväällä. Se, että minä pidän syksystä on montakin syytä, tässä yksi arkisemmista. Maaseudun poikana kaikki kesät olivat työntäyteisiä ja tuntui, että kesästä ei ehtinyt nauttia muulloin kuin silloin kun mentiin uimaan. Syksy rauhoitti monella tapaa. Kun viimeinen perunalaatikko kumottiin kellariin menevään kouruun tuntui, että helpotti. Ehkä kuvaus oli liiankin arkinen mutta jotain sinne päin. Hyvää syksyn jatkoa keltalehtien sekaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan ihania värejä! Voin uskoa että tuntui helpottavalta kun syksyllä kaikki raskaat maatalon syystyöt oli saatu tehtyä, vaikka kaupunkilaisena minulla ei asiasta taida oikein tarkkaa käsitystä ollakaan :)
      Pentti, huomasitko ettei lukijuus siirry automaattisesti vanhasta blogistani tähän uuteen?
      Terveisiä sinne Keski-Suomeen!

      Poista
  2. Olitpa valinnut kauniita syksyisiä kuvia ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritin löytää kamerastani ne mieluisimmat.

      Poista
  3. Kauniita syysvärejä. Villiviini on tosi upean punainen syksyllä. Siitä tulee aina mieleen kotipaikka jossa se kiipeili etelänpuoleisella seinällä. Olinkin klikannut jo lukijaksi. 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Villiviini on ihana; kesällä koristaa terassin kattoa ja antaa suojaa auringolta ja nyt syksyllä ilahduttaa kauniilla syysväreillä. Ihanaa kun tulit edelleenkin lukijaksi.

      Poista
  4. Oi oi miten ihanasti toteutettu haaste❤❤❤Kivaa viikkoa sinulle! Nyt on uusi blogisi blogiluettelossani.en mä itse olisi tajunnut päivittää😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sitä oli mukava tehdäkin. No hyvä että muistutin.

      Poista
  5. Kiitos haasteesta, Kristiina, otan tuosta kopin :-)

    Todella kauniita kuvia, erityisen kaunis on tuo ensimmäinen, missä villiviini näyttää kaikki mahdolliset värinsä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä onkin sinulle sopiva haaste.

      Poista
    2. Kiitos :-)

      Nyt on haaste toteutettu.

      http://luonnonluomaa.blogspot.com/2018/10/mika-syksyssa-viehattaa.html

      Poista
  6. Kiitos haasteesta! Otan mielelläni vastaan. Saattaa mennä kyllä hetki ennen kuin kirjoitan syksystä, olen nyt vähän tien päällä. Paljon samoja ajatuksia kuin sinulla, ne värithän ne ovat omiaan. Ja sitten tietysti aivan erityisesti, kun ilma viilenee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että aiot vastata haasteeseen. Ei mitään stressiä haasteen tekemisestä.
      Mukavaa jatkoa syksyyn <3

      Poista
  7. Kauniita kuvia♥ Alku syksy on yksi lempiajoistani vuodesta. Nuo kaikki värit on vaan niin upeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanne! Olen ruvennut tykkäämään syksystä aina vain enemmän.

      Poista
  8. Kiitos haasteesta! Vastailen siihen heti kun ehdin, tulee vain valinnan vaikeus, kun syksyssä on niin paljon kaikkea ihanaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kun kiva. Nyt ovat kaikki kolme jotka haastoin mukaan kertoneet osallistuvansa haasteeseen. Mahtavaa!

      Poista
  9. Löysin blogisi sattumalta ja selailin sen alkuvaiheeseen saakka. Sinulla on ollut toinenkin blogi jonka lopetit . Minä valitsin nimen omaan blogiini myös niin että voin kirjoittaa sitä laajemminkin. Pääasiassa se on puutarhablogi, mutta kun puutarha talveksi hiljenee niin postaan käsitöistä, sisustuksesta ja leipomisesta. Tervetuloa kurkkaamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit. Tämä blogi on tosiaan ihan tuore, vasta noin viikon vanha. Tuota nimiasiaa ei tule ajatelleeksi välttämättä kun aloittaa bloggaamisen. Nyt olin toivottavasti jo vähän viisaampi :) Pitääpä tulla kurkkaamaan blogiasi.

      Poista
  10. Upean postauksen olet tehnyt! Tosi kauniita ja tunnelmallisia kuvia. Kiva, että lähdit haasteeseen mukaan. Lisäsin postauksesi linkin haasteeseen vastanneiden listalle blogiini. Ihanaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiiu! Haasteisiin on kiva vastata. Mukavaa loppuviikkoa sinullekin <3

      Poista
  11. Nyt löysin uuteen blogiisi!
    Meillä ei vielä ole kottikärryjä hankittuna niin hyvin on voinut välttää haravoimisen tähän asti...
    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa vaan. Ehkä kovat syystuulet lennättävät lehdet naapurin puolelle, toivottavasti

      Poista
  12. Syksy antaa parastaan ennen talviunille menoa. <3

    Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  13. Ihan ensiksi lämpimät onnittelut uudesta blogista ja hienosta bloginimestä! Kristiina K kuulostaa korvaani yhtä mukavalta kuin sinä oletkin! Kauniita kuvia olet taltioinut syksyisestä luonnosta. Ruska on ollut kyllä kerrassaan upea. Muutaman viime yön pakkanen vaan tuntuu jo tiputtaneet leijonanosan lehdistä. Kyllä niitä olisi ihaillut vielä pidemmän aikaa. Oikein hyvää syksyn jatkoa. Ajatella, että ensi viikolla ollaan jo marraskuun puolella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teija ja mukava kun löysit tänne. Tosi hieno syksy on ollut ja nyt saa vaikka talvi tulla.

      Poista