22/10/2018

JOULUNAJAN TAPAHTUMIA AHVENANMAALLA

Jos olet aikeissa tehdä pikkujoulumatkan Ahvenanmaalle, niin varmaan haluat tietää mitä täällä joulun alla tapahtuu.

Kaikenlaista mukavaa koko perheelle on tiedossa.


Joulumarkkinoita järjestetään usealla paikkakunnalla ja joulupöytien herkuista pääsee nauttimaan monessa eri paikassa. Joulupöydät ovatkin tosi suosittuja ja niihin on hyvä varata pöydät ajoissa.





Sinulle joka olet käynyt täällä ainoastaan kesällä, saattaa olla elämys nähdä Maarianhamina ja Ahvenanmaa  talvella.

Toisinaan täällä on luntakin niin että päästään pulkkamäkeen tai hiihtämään, tai muuten vain nauttimaan talvisesta luonnosta. 

Talvet täällä ovat leutoja ja lunta tulee usein vasta kevättalvella, mutta valkoinen joulukin saadaan silloin tällöin. Ja vasta lumi antaa sen oikean joulun tunnelman.




Joulumarkkinoita täällä järjestetään runsaasti.

Suurimmat markkinat pidetään Sundissa, jossa Jan Karlsgårdenin pikkujoulumarkkinat ovat tänä vuonna lauantaina 1.12 klo 10-15. Jan Karlsgårdenin museoalue sijaitsee aivan Kastelholman linnan vieressä ja jos et ole liikkeellä omalla autolla, niin  pääset sinne mukavasti järjestetyllä linja-autokuljetuksella.

Myynnissä on mm. leipää, hilloja, havukransseja, käsitöitä, käsinvalettuja kynttilöitä ja jouluherkkuja. Kuumaa glögiä tarjoillaan Kastelholman linnassa ja tunnelma on ihanan jouluinen.



6.12. klo 10-15 on  joulumarkkinat ihan Maarianhaminan keskustassa, torilla. Maarianhaminan tori on kävelykadun varrella.

Siellä on myytävänä tavanomaisia joulunajan tuotteita ja paljon ihmisiä liikkeellä.



8.12 on mahdollisuus päästä tutustumaan maaseudun elämään.
4-H-tilan joulumarkkinoille klo 10-13 välisenä aikana. Tämä paikka Jomalan kunnassa on erityisesti perheen pienimpien suosiossa. 






9.12 klo 11-16 avautuu Pellaksen laivurintalon joulutupa jossa voi vierailla klo 11-16 välisenä aikana. 

Joulutuvassa naiset leipovat leipää tuvan suuressa uunissa ja sitä voi ostaa mukaan. Jos kahvihammasta kolottaa niin isossa salissa voi nauttia kahvit herkullisten leivonnaisten kera ja ihailla hienoa ympäristöä. Jotain ohjelmaakin on luvassa.
Myynnissä on myös paikallisten käsitöitä ym. jouluista.

Maarianhaminassa on myös Merikorttelin joulumarkkinat ja ne järjestetään 15-16.12 klo 10-16. Tuo merellinen ympäristö onkin ihan omiaan jouluiselle tapahtumalle. Ja mukaan kotiin viemisiksi voi ostaa elintarvikkeita, herkkuja ja tietysti käsitöitä.






Jos kiinnostuit Ahvenanmaan joulunajan tapahtumista niin käy ihmeessä VISIT ÅLANDin nettisivuilla.  Sieltä pääset tutustumaan tapahtumatarjontaan, varaamaan matkat ja hotellimajoituksen ja tutkailemaan jo vaikkapa ensi kesän ohjelmia. Sieltä voit myös katsoa miten bussit kulkevat Jan Karlsgårdenin markkinoille.

Käy myös ÅLANDSRESORin sivuilla jos haluat lisää vinkkejä onnistuneen loman viettoon.


JOULUPÖYTÄVARAUKSET pääset tekemään täältä.


Ei sovi myöskään unohtaa perinteistä LUCIANPÄIVÄÄ 13.12.  

Luciakulkue kulkee läpi kaupungin ja kadun varsille kokoontuu suuri määrä ihmisiä seuraamaan tätä kulkuetta.

Nyt nautitaan vielä kauniista syksystä, mutta kohta ruvetaan virittäytymään joulun ja valkean maan odotukseen.



JOKO ODOTAT LUNTA JA PAKKASTA?

💗

















6 kommenttia:

  1. Ihania tapahtumia siellä tulossa! En ole koskaan käynyt Ahvenanmaalla, vaikka monena kesänä sitä on mietitty, mutta menty sitten lopulta johonkin muualle. Nyt taas on mietinnässä, josko ensi kesänä vihdoin kesälomareissu suuntautuisi sinne. Talvi tarjoaa varmasti vielä aivan erilaisen kokemuksen. Iloa viikkoosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, jouluisia tapahtumia on vähän joka puolella.
      Tule ihmeessä kesällä käymään. Täällä on paljon tekemistä, koettavaa ja katseltavaa juuri kesällä. Juhannuksesta aina koulujen alkuun on tapahtumaa vaikka kuinka. Ja tämä ihana luonto!

      Poista
  2. Olit koonnut upean ja kattavan kokonaisuuden joulunajan tapahtumista Ahvenanmaalta! Kiitos siitä! Ahnenanmaa on varmasti ihana kesän lisäksi joulunaikaan ja talvella.
    Meillä alkaa ruska-aika mennä ohi ja kyllä täällä aletaan jo virittäytymään joulun ja valkean maan odotukseen.
    Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanne! Ajattelin että olisi hyvä näyttää hiukan mitä täällä talvella, ja nimenomaan joulunalusaikana tapahtuu. Toivoisin että enemmän tapahtumia olisi ympäri vuoden niin saataisiin enemmän eloa tänne.
      Sinne päin myös oikein mukavaa syksyistä viikkoa <3

      Poista
  3. Olipa kiva postaus tämä. Ahvenanmaa kiinnostaa tosi paljon ja jostain syytä varsinkin siinä joulun alla. Laivamatka vaan mietityttää..että kuinka paljon keinuttaa talvella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos Turusta tulet laivalla niin keinuttamisesta ei ole pelkoa; saaret suojaavat. Helsingista tultaessa on enemmän avomerta joten siinä voi keikuttaa.

      Poista