Sivut

perjantai 13. syyskuuta 2019

EI MITÄÄN KUVATTAVAA, VAI?Kaunis syksyinen päivä. Mökkimatkalla piti hiukan kuvata ihan arkisia asioita. Tämä kylän maitolaituri ihastuttaa aina vaan. Ruostuneet maitotongat, kukkaruukut, harmaa puu ja omenapuun oksat; voiko mitään viehättävämpää näkyä ollakaan?Ajoimme monen vuoden tauon jälkeen pientä metsätietä joka kyläläisten suussa on saanut nimen "promillegränd" eli "promillekuja". Nimi juontaa tiettävästi siitä, kun tie alkaa nuorisoseurantalolta jossa silloin tällöin järjestetään juhlia. Juhlissahan saattaa käydä niin, että kotoa on lähdetty omalla autolla, mutta kun juhlissa on tarjoiltu juomaa, niin ihan selvin päin ei ollakaan kun pitäisi autolla lähteä kotiin.

Niinpä jotkut keksivätkin että tällä metsätiellä ei pahemmin poliisi ole puhalluttamassa, joten sitä pitkin uskalsi ajaa hiukan hilpeämmässäkin kunnossa.

Me tosin olimme ihan selvin päin, mutta mieheni halusi kokeilla tuon tien ajamista. Tie on kapea ja paikoin aika kuoppainen ja pelkäsin koko ajan että auton pohja ottaa kiinni kumpareisiin, mutta onneksi niin ei käynyt.
Tällainen näky saa aina minut kiukustumaan. Joku on kipannut lastin tiiliä metsään. Eikö samalla vaivalla olisi voinut niitä viedä jäteasemalle jossa on kierrätysmahdollisuus. Joku toinen olisi voinut ilomielin ne ottaa itselleen. Bussipysäkin katos ei taida olla kovinkaan ahkerassa käytössä. Tämän vuosikausia asumattomana olleen talon pihapiiri on yhtäkkiä siistitty ja nyt rakennus näkyy hyvin tielle. Mietin onko joku aikeissa ruveta kunnostamaan taloa ja pelastamaan sen lopulliselta tappeutumiselta. Aika näyttää.

Kävelylenkin aloittaessani ajattelin etten löydä mitään kuvattavaa, mutta löytyihän sitä vaikka mitä kun kävelee avoimin silmin ja mielin. Tykkään niin tällaisista rumankauniista kuvauskohteista.

Onko sinulla tapana kuvata "rumiakin" kohteita, vai haluatko kuvata vain kaunista?


Lopuksi haluan muistuttaa blogissani käynnissä olevasta arvonnasta, jossa yksi onnekas voi voittaa kaksi kappaletta reilunkokoisia Hamam-kylpypyyhkeitä.
Osallistumaan pääset TÄSTÄ.KIVAA VIIKONLOPPUA!

💚💚💚 

12 kommenttia:

 1. Mukava nimitys tielle. Se muuten on yllättävää joskus kun ottaa vain kuvia niistä voi tulla vaikka kuinka hyviä ja mielenkiintoisia.Niistä voi jälkeenpäin huomata jotain mitä kuvatessa taas ei. Ja mikä on ruma kohde. Sanotaankin että kauneus on katsojan silmässä. Se mistä pitää on usein myös kaunista omasta mielestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin aika kuvaava nimi. Mulle tulee usein tunne että minä näen jossain kohteessa kauneutta tai hienoutta ja kukaan muu ei sitä näe.

   Poista
 2. Minuakin suututtaa metsään kipatut jätteet. Noista tiiliskivistä voisi joku puutarha-ihminen olla kiinnostunut myös. Oman pihan rumien kohtien kameraan osumista olen yrittänyt vältellä. Voisihan joskus tehdä postauksen pelkästään niistäkin, jos kantti kestää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan olisi joku ne kierrätyspisteestä itselleen ottanut. Täällä on yhdessä paikassa televisiokin heitetty metsään. Ihmettelen sitäkin vaivannäköä joka tv:n metsään raahaamisessa on kun sen sijaan sen voisi autolla viedä kierrätykseen ihan perille asti ilman kantamista.
   Omassa pihassa ei ns. kauniita rumia kohtia ole vaan rumat tosiaankin ovat rumia ja siksi rajaankin ne pois kuvista.
   Teekin postaus noista pihasi omasta mielestäsi rumista kohdista.

   Poista
 3. Mielestäni lähes aina löytyy jotain kuvattavaa missä tahansa kulkeekin, itse joskus ajattelen kameran kanssa kulkiessani: "eihän täällä ole mitään kuvattavaa" joka ei välttämättä pidä edes paikkansa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noinhan se on. Mitä yllättävimmistä paikoista löytää kuvaamisen kohteita.

   Poista
 4. Onpa hienoa, jos joku alkaa kunnostamaan tuota talovanhusta! Vanhoissa taloissa on sitä jotain,
  mitä uusiin taloihin ei rahallakaan saa ostettua. Kaunista syysviikonloppua sinulle, Krisse❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein jännityksellä odotan mitä tuleman pitää. Ei ainakaan oikein vaikuta siltä että talo purettaisiin kun piha-alue on noin siistitty. Pidetään peukkuja että ruvetaan kunnostamaan. Tuosta kunnostuksesta saisikin hienon postaussarjan!

   Poista
 5. Ihania kuvia! Kyllä kuvailen kaikenlaista ja joskus linssi muuttaa rumankin kauniiksi! Oletkos huomannut?
  Kaunis talovanhus olisikin hieno kunnostuskohde!
  Iloisia päiviä viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen huomannut. Ruma voi muuttua linssin läpi kauniiksi. Mutta toisinkin päin käy usein😐
   Olisi ihanaa seurata projektia. Ja jos vielä pääsisi sisällekin katsomaan....

   Poista
 6. Upeita kuvia! Olen sitä mieltä, että aina on kuvattavaa kun osaa vain katsoa oikein.
  Rumakin on kaunista kun sitä katsoo oikeasta kuvakulmasta ja näkee pinnan alle.
  Kivaa päivää!

  VastaaPoista