21/09/2022

No nyt kyllä kelpaa!Viikko sitten sain noutaa uudet silmälasini. Kyllä sitä olin jo odottanutkin, vaikka siitä kun astelin optikkoliikkeeseen valitsemaan kehykset, meni vain viikko siihen kun puhelimeen tuli viesti: "Silmälasisi ovat noudettavissa".

Niiden valmistus kävi niin nopeasti etten muista koskaan saaneeni uusia laseja näin nopsasti.Syy uusien lasien hankintaan oli se, että olin tullut allergiseksi entisten lasieni metallikehyksille ja ne aiheuttivat välillä sietämätöntä kutinaa iholle. Silmien alle, siihen kohtaan missä kehykset koskettivat ihoa, oli tullutkin jo punaiset juovat, joten halusin päästä noista laseista eroon mahdollisimman pian.

Vaikeuksia lasien hankinnassa toki ensin oli. Täällä kerroin miten hankalaa alku oli.

Mutta sitten kun prosessi pääsi alkuun, kaikki onkin sujunut tosi mallikkaasti. Pari Turun matkaa tosin lasien hankinta vaati, mutta kiva oli vaihteeksi päästä vanhaan kotikaupunkiin käymään.

En tiedä mitä mieltä te muut olette Specksaversin laseista, vai oletteko ollenkaan käyttäneet heidän palveluksiaan, mutta minä en voi olla muuta kuin tyytyväinen.

Olen kerran aikaisemmin hankkinut lasit heiltä ja jo silloin olin tosi tyytyväinen ostamiini laseihin. Silloin oli samainen tarjous, kuin nyt, että saa kahdet lasit yksien hinnalla. Tarjouksessa sai valita joko kahdet silmälasit, tai yhdet silmälasit ja yhdet aurinkolasit vahvuuksilla. Koska itselläni aurinkolasien käyttö on tosi vähäistä, eli pelkästään aurinkoisella säällä autoa ajaessa, niin halusin mieluummin kahdet silmälasit.

Noihin edessä oleviin pyöreisiin laseihin tykästyin heti ja halusin ne ehdottomasti. Nuo toiset taas olivat sellaiset, joista en ensin tykännyt yhtä paljon, mutta nyt ne ovatkin yllättäen suosikkini, eikä vähiten sen vuoksi että niiden leveämpi aisa tuntuu nyt aika kivalta.


Tykkään myös näiden pokien hiukan kulmikkaammasta mallista, ehkä siksi kun vanhat lasini olivat malliltaan melkein identtiset nyt ostamieni pyöreiden lasien kanssa ja on kiva että toiset nyt hankkimistani ovat erilaiset.


Minulla jo aiemmin olleet laseihin kiinnitettävät aurinkolipat sopivat näihin uusiinkiin pyöreisiin laseihin, joten hukkaan eivät mene nekään.
Nyt minulla on pitkäksi aikaa kahdet hyvät lasit ja kutiseva iho on taakse jäänyttä. Optikko osasi myös heti taivuttaa sangat kasvoihini sopiviksi ja molemmat lasit istuvat tosi hyvin ja tuntuvat mukavilta ja kevyiltä käyttää.

Linssit molemmissa laseissa ovat kovapinnoitetut, heijastamattomat ja SuperClean-pinnoitetut.

Maksoin molemmista laseista yhteensä 850€, joka, vaikka iso raha eläkeläiselle onkin, ei mielestäni ollut paha hinta kaksista hyvistä moniteholaseista. Viime kerralla vastaavalla tarjouksella, toisesta liikkeestä, sai maksaa 1300€.

Kyllä nyt kelpaa uusien linssien ja pokien läpi maailmaa katsella.


😍😎😍

 

23 kommenttia:

 1. Minä tilasin monet lasit Favoptic netin kautta ja olin tyytyväinen. Sietä lähetettiin valitsemani pokat kotiin kokeiltavaksi ja siitä sitten valinta. Linssiin merkitä silmien "etäisyydestä". Edulliset olivat myös, mutta sitten tuli täys stoppi siihen firmaan. Sain uudet lasit ja lasithan vaativat pienen totuttelun, ennen kuin niihin tottuu. Nämä lasit ei vaan tuntunut minulle sopivan. Silmiä väänsi ja päänsärky alkoi lähes heti. Olin yhteydessä liikkeeseen ja he pyysivät lasit takaisin tarkastus hiontaan. Ok. lasit tulivat takaisin saatteella, että ne ovat ihan ok. Tässä vaiheessa "heitin pyyhkeen kehään" ja varasin ajan optikolle naapuri kuntaan Kangasniemelle. Optikko teki tosi huolellisen tutkimuksen ja muutti jkv. silmälääkärin reseptiä tarkemmaksi ja näillä tiedoilla laseja alettiin tehdä. Kun sain uudet lasit, niin heti ne silmilleni laittaessa tunsin, että nyt onnistui. Maksoihan ne "maltaita" mutta mikä se tärkeämpää on kuin oma näkökyky, siihen kannattaa satsata. Kävin liikkeessä oikein kiittämässä tätä optikkoa ja muonteisen palautteen myötä sain linssien puhdistusnestettä pullon. Hups, tulipa tästä nyt pitkä juttu, mutta minulle niin tärkeä asia. Hyvää syksyn jatkoa teille. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo netistä tilaaminen kuulostaa hyvältä kun saa muutamat pokat kotiin soviteltaviksi. Tänne meille ei vaan nettitilaaminen ole kovin yksinkertaista, joten omalle kohdalle se ei ole ajankohtaista. Eipä ollut hyvää asiakaspalvelua tuo saamasi. Kai sinä lasien käyttäjänä paremmin tunsit ovatko lasit itsellesi hyvät! Hyvä että sinulla oli mahdollisuus mennä kotisi lähelle asiantuntevaa palvelua saamaan. Silloin on helpompi reklamoidakin ja saada apua jos sitä tarvitsee. Kiva kun kommentoit, eikä kommentin pituus ole ollenkaan paha asia, päinvastoin.
   Kaunista ja leppoisaa syksyä teillekin sinne<3

   Poista
 2. Kivat lasit! Siis nuo molemmat. Minäkin tykkään hankkia aina kerralla kahdet hyvin erilaiset, niin saan oikeasti vaihtelua. Specksavers tuli tutuksi Amsterdamissa, koska heillä oli liike naapuritalon katutasossa. Laseihin olin silloin yhtä tyytyväinen kuin nykyisiin Instrunkin valmistamiin.
  Vähän harmi, etteivät uudet linssisi ole väriltään ruusunpunaiset, koska näinä päivinä kaivattaisiin vähän pehmennystä maailman rosoisuutta ihmetellessä.
  Mukavia päiviä ja Onnea uusille laseille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahdet uudet lasit on todellakin tosi kiva asia, niin saa vaihtelua, laseja kun ainakin minä käytän aina valveilla ollessani.
   Niin totta, etteivät ruusunpunaiset linssit olisi tänä päivänä ollenkaan yliampuvat :)
   Mukavaa syksyn aikaa sinullekin <3

   Poista
 3. Muistan lukeneeni että ihminen käsittää 60% asiat silmän kautta tulevan informaation perusteella eli kohtuullisen tärkeää nähdä hyvin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä näkö, laseilla tai ilman ,on tosi tärkeää ja kaikkensa sitä tekee että saa sen säilyttää.

   Poista
 4. Kiva, että uudet lasit on mieluiset. Itsekin ostan kahdet lasit samalla kertaa. Toiset on aina yöpöydällä ja toiset matkassa, missä sitten ikinä olenkin. Yleensä olen ostanut eri väriset, jotta elämässä on ollut vähän enemmän väriä. Taidanpa lähteä käymään Specsaversilla :)

  Iloista syksyn jatkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviltä tuntuvat. Sulla taitaa olla pelkät lukulasit jos ilmankin olet. Mietin itsekin tuota eri värisyyttä, mutta ei sattunut silmiin mieluisia muun värisiä, joten ruskeilla mennään. Kannattaa käydä Specksaversillä! :)))

   Poista
 5. No nyt on rouvalla hyvän näköiset lasit ja vielä kaksin kappalein. Ihanaa loppuviikkoa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihan kivat ja mukavan tuntuiset molemmat.
   Sinulle myös oikein hyvää loppuviikkoa. Toivottavasti vointisi on jo parempi <3

   Poista
 6. Olipa ihana päätös hankalasti alkaneelle projektillesi! Kauniit lasit sait edullisesti. Minulla ei tuosta firmasta ole kokemusta, sillä nuoremman tyttäremme ystävä on optikko ja hänellä on omia liikkeitä ja käyn niissä. Mutta kyllä eri liikkeistä kuulee mitä kummallisempia juttuja. Yhdelle tuttavallenikin oli sanottu, kun hän meni takaisin valittamaan, ettei uusilla laseillaan nää mitään ja olisi halunnut rahat takaisin, ettei tuolaiseen naamaan saa sopivia! Rahoja ei suostuttu palauttamaan, mutta sinne tuttavani jätti lähes 800 euron lasit. Monenlaista voi sattua.
  Kirkkaita syyspäiviä Ahvenanmaalle ❤️🍁🍂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppu hyvin kaikki hyvin :) Aika törkeästi sanottu tuttavallesi. Harmi että hänelle jäi lasit saamatta ja rahat myös. Ainakin tuo optikkoliike taisi menettää yhden asiakkaan.
   Sinne myös kaunista syksyä<3

   Poista
 7. No on kyllä hyvät molemmat ja sopivat hyvin sinulle.

  Mukavaa viikonloppua sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tyytyväinen molempiin.
   Oikein hyvää viikonloppua sinulle myös!

   Poista
 8. Toivottavasti löydät hyvät!

  VastaaPoista
 9. Onnea uusille laseille! Lasit on tosi tärkeä juttu. Sen huomaa etenkin silloin, kun ne eivät toimi. Lasien kuuluukin olla sellaiset, että niitä ei varsinaisesti itse edes huomaa käytössä. Tykkään noista punakirjavista sangoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Totta että lasien pitää olla "huomaamattomat". Sankojen punaruudutus pilkoittaa hetken jostain määrätyistä kulmista katsottuna eli ei näy paljoa ulospäin kun laseja käyttää.

   Poista
 10. Molemmat lasit ovat sekä tyylikkäitä että kivoja. Mikä parasta sopivat erinomaisesti sinun kasvojesi muotoon! Punakirjavat sangat ovat pirteät ja vähän erilaiset - pidän kovasti. Kiva juttu on myös se, että nyt sinulla on sekä kulmikkaat että pyöremmät eli fiiliksen mukaan voi vaihdella kun siltä tuntuu.

  Hyvää viikonloppua Kristiina ja aurinkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjo. Kulmikkaista on tullut mieluisammat ja huomaan käyttäväni melkeinpä vain niitä. Onneksi nuo pyöreät ovat täydelliset aurinkoisissa olosuhteissa.
   Oikein hyvää nyt jo alkanutta uutta viikkoa sinulle<3

   Poista
 11. Tyylikkäät lasit! Specsaversia en ole käyttänyt, mutta seuraavaksi aion kokeilla. Ostin nimittäin tässä loppukesällä Silmäasemalta aika "kivan" hintaiset lasit ja ne jouduttiin kertaalleen laittamaan takaisin ja tilaamaan uudestaan, koska en nähnyt niillä kunnolla. Myöskään näihin nykyisiin en ole tyytyväinen, vaikka on sanottu, että "kyllä silmät tottuvat ajan kanssa". Hmmm. No, sitä odotellessa.
  Mukavaa alkavaa syyskuun viimeistä viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Silmäasemalta hankin minäkin aiemmat , kalliimmat lasini, enkä ollut minäkään tyytyväinen. Ensimmäisillä en minäkään nähnyt hyvin ja kun menin takaisin liikkeeseen niiden kanssa, niin toinen optikko sanoi ettei ihmettele etten näe niillä, sillä ne olivat ihan virheelliset minun silmiini! Hän tilasi uudet lasit ja niillä näin. Mutta toisessa sangassa oli vika, jota sitten liimailtiin aina uudestaan ja uudestaan.
   Tosiaan syyskuu vetelee viimeisiään, joten nautitaan tästä viikosta!

   Poista