tiistai 11. toukokuuta 2021

MÖKKIPIHALLAVihdoinkin hiukan lämpimämpi päivä, vaikka lämpötila ei ole kuitenkaan lähelläkään Manner-Suomen lämpötilaa. T-paidassa tarkenin kuitenkin kitkeä rikkaruohoja kukkapenkistä. Niitä olikin enemmän kuin varsinaisia kukkasia! Nämä mökin kukkapenkit ovat jääneet huonolle hoidolle. 

Ostin nettikirppikseltä sireenin alkuja jotka noudan huomenna. Pitää vaan keksiä niille mahdollisimman hyvä paikka että lähtevät kasvamaan.


Kasvihuoneessa ei kasva vielä mitään, mutta multaa on jo valmiina odottamassa. Sain tyttäreltä äitienpäivälahjaksi pensastomaatin jonka aion istuttaa kasvarin laatikkoon, mutta vielä ovat yöt niin kylmiä että en uskalla sitä sinne viedä.

Bokashiämpäri on fermentoitunut valmiiksi ja eilen tein siitä multatehtaan. Se on nyt kotona kesähuoneessa ja parin viikon päästä saan sieltä ravinteikasta, hyvää multaa. Siihen kelpaa istuttaa kaikenlaista. 
Suosikkikukkani laventeli alkaa jo vihertää, joten talven yli on selvitty onnistuneesti. Pitääkin leikata siitä oksia ja tökätä niitä maahan niin saadaan uusia laventelin alkuja. Laventelin kukat tuoksuvat ihanalle, eivätkä kauriit ja jänikset syö niitä, joten ne ovat mitä sopivimpia täällä kasvatettavia.

Roopekin on päässyt jo töihin. Nurmikollamme on muutamia kuoppia joihin se tahtoo jumittua.  Niihin pitäisi laittaa lisää multaa ja kylvää siemeniä.

Kylvin pari viikkoa sitten sammaleenpoistajaa nurmikolle. Olen haravoinut sammalta pois, ja näyttäisi kuin nurmikko olisi jo paljon tuuheampi, joten voi olla että ruoho pikkuhiljaa valtaa ne paikat joista sammal on poistettu. Viime päivien sateet oat myös tehneet hyvää nurmikolle.
Hiukan kesken on vielä Roopen leikkuutyö. Kun sen työskentelyä seuraa, niin välillä tuntuu että siinä ei ole loogisuudesta tietoakaan, mutta kai siinä joku tolkku kuitenkin on, sillä nurmikko näyttää kyllä robottiruohonleikkurin käsittelyn jälkeen aika hyvältä. Toivoa sopii ettei tulevasta kesästä tule yhtä kuiva kuin pari viimeistä kesää ovat olleet. Loppukesästä nurmikko on nimittäin ollut melkoisen ruskea väriltään kun kuivuus on vienyt kaiken vihreän värin.OIKEIN AURINKOISTA JA LÄMMINTÄ VIIKON JATKUMISTA!

💚💚💚

 

20 kommenttia:

 1. What a lovely day, Kristiina.We had enjoyed sunny weather in Houston for a while, but now it will rain.
  I enjoyed this post.
  Hugs,
  Marisa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes Marisa, it has been a warm day. We must enjoy as long time it lasts!

   Poista
 2. Mukavia keväisiä kuulumisia! Ihastelin kaunista mökkiä ja hienoa nurmikkoa. Meidän etupiha on lumesta sula ja harvoin sen. Ei kuule vielä viherrä - on kuivan, lumen painaman harmaa :D Takapihan lumikasan aion levitellä tänään töiden jälkeen. Loppuu sitten talven vietto täälläkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun pääsette tekin lumesta. Nyt nautitaan keväästä.

   Poista
 3. Eilen oli ensimmäinen oikein kesäinen päivä, tosin merituuli kyllä vilvoitti lämpöasteita.
  Sireeni kuuluu saaristoon, jos mikä. Tarvitsee kai hyvin lämpimän ja suojaisan paikan. Me istutimme väärään paikkaan. Hengissä ovat, mutta siinä se sitten onkin.
  Kivoja kevätpuuhia pihalla riittää, joten oikein viihtyisiä hetkiä sinne puutarhatöiden pariin ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä saaristossa eivät lämpötilat ole nousseet mantereen lukemiin. Sireenimme ei ole enää moneen vuoteen voinut hyvin joten leikkasin sen alas. Tänään hain uusia alkuja ja istutin ne parhaan taitoni mukaan, joten toivotaan että viihtyvät.
   Ihanaa kevään jatkoa Myrskyluodollekin<3

   Poista
 4. Kevät on vuoden aika parhaasta päästä, kun luonto herää ja voi sitä seurata. Toivotaan lämmintä, sateita ja aurinkoa tasaisesti, niin hyvältä näyttää. Pihat kyllä vaatii ahkeria käsiä. Hyvää viikon jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ihanin vuodenaika on käsillä nyt. Aurinkoa ja sadetta sopivassa määrin niin hyvä tulee.
   Sinulle myös oikein hyvää viikon jatkumista!

   Poista
 5. Voi apua teidän mökkimaisemaa! Olen sen ennenkin varmasti sanonut, mutta tuo Roopen työskentely-ympäristö on kyllä ihan unelma. No, samanlaisesta ei täällä sisempänä maata kannata haaveksia. Lämpöä täällä sen sijaan on ollut ihan helteeksi asti. Kivaa sekin :)

  Ihmettelin, että silläkö tavoin laventelia voisi lisätä. Että ihan vain oksa maahan? Meillä on täällä ihan rämä vanha laventeli, ja olen pohtinut mitä sille voisi tehdä. Vai voiko mitään? Leikkasin keväällä kaikkein kuivuneimmat oksan kärjet pois, mutta tuo näyttää yhä aivan kraakkuiselta, vaikka luulen että se periaatteessa on hengissä. On tässä opettelemista.
  Keväisiä päiviä mökillenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roopella on kyllä ihana työskentelymaisema, vaikka itse sanonkin.
   Olen lisännyt laventeleita tuolla tavalla ja hyvin ovat lähteneet kasvuun. Olen lukenut että kuivuneita ja ränsistyneitä oksia on hyvä poistaa. Koko laventelin alasleikkaaminen on aina riski, joten parempi on poistaa vaan huonoja oksia.
   Kiitos Leena. Oikein kaunista kevään aikaa sinnekin!

   Poista
 6. Teillä on oikea kesäparatiisi. 😊😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on meidän paratiisi. Ollut jo v:sta 1988.Mökki valmistui 1995.

   Poista
 7. Hienon näköinen mökki teillä 😊 aurinkoa, iloa ja valoa Sinulle 😊

  VastaaPoista
 8. Kivoja kevätpuuhia.

  Syreeni on muuten kai aika helppo lähtemään kasvuun. Ainakin meillä oli. Se on ihana perinne kasvi, jonka kukkimista odottaa joka vuosi.

  Täällä ollaan oltu hieman samoissa puuhissa. Kasvihuonetta ei tosin ole, mutta lämmintä seinustaa. Mietin vielä, mitä yrttejä pitäisi hommata...ja hei laventeli. Se mun pitäisi ostaa. Vieläkin muistan nuo Kroatian ihanat laventelipellot, jotka huumasivat tuoksullaan. Yksikin kukka tuo mieleen matkamuistot...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti nuo alut jotka ostin lähtevät hyvin kasvuun. Rakastan syreeniä.
   Laventeli on niin ihna tuoksuineen ja kauniine kukkineen.

   Poista
 9. Tuon jos taas meidän mieshenkilö olisi nähnyt niin alkaisi se "ininä" Roopen perään ;) Saa nähdä, ilmestyykö se vielä joskus, kun en enää jaksa perustella miksi ei ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tuollaista Roopea meilläkään olisi jos en olisi voittanut sitä blogijutulla. Tykkään itse ruohonleikkuusta, joten en edes ymmärtänyt tuollaista kaivata.Onhan sen touhuja mukava seurata ja nurmikko voi kyllä paremmin sen leikkaamisen jäljiltä.

   Poista
 10. Täällä tosiaan on pari päivää nyt oltu päälle kahdenkymmenen asteen lämmöissä. Meidän takapihan on vallanneet pari tuijaa niin, että en pääse yhteen nurkkaan ollenkaan haravan kanssa.
  Ihanaa helatorstaita sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin taisi tänään mennä helleraja rikki ja todettiin mieheni kanssa että meille kuitenkin riittää vähän vähempikin lämpötila :)
   Samoin sinulle Outi<3

   Poista