10/09/2020

SKÖRDEFEST - SADONKORJUUJUHLA, SYKSYN KOHOKOHTA


Postauksen kaikki kuvat: skordefest.ax.


Syksy on tullut ja sen mukana SKÖRDEFESTEN eli SADONKORJUUJUHLA tänne Ahvenanmaalle. Epävarmuutta sen järjestämisestä on ollut, mutta nyt kuitenkin se järjestetään niinkuin joka syksy.

Tapahtuma on saavuttanut tosi suuren suosion ja ihmiset ovat liikkeellä sankoin joukoin. Käyntikohteita on kymmeniä, joten jokaiselle löytyy varmasti mieluista katseltavaa ja koettavaa. Puhumattakaan kaikista herkuista joita sadonkorjuujuhlassa pääsee nauttimaan ja kotiin viemisiksi ostamaan.





Sadonkorjuujuhla järjestetään runsaan viikon päästä eli 18-20 syyskuuta. Silloin pääsee kiertelemään ja katselemaan juttuja  AVOIMISTA MAATILOISTA POP UP-aktiviteeteista ja - RAVINTOLOISTA






AVOIMET MAATILAT:
Pääset tutustumaan maatilojen elämään, ihmisiin ja eläimiin. Voit ostaa paikallisia tuotteita, kuten hunajaa, tuoremehuja, kotona leivottua leipää, lihauotteita, vihanneksia, hedelmiä ym. Myynnissä on myös käsitöitä ja paljon muuta. 

Avoimet maatilat ovat auki perjantaina 18.9 ja lauantaina 19.9 klo 11-20. Osa maatiloista on auki vielä sunnuntaina klo 11-17 ja ne on ohjelmassa merkitty symbolilla "Auki sunnuntaina".





POP UP (PÅPP ÅPP) ovat ohjelmanumeroita joita voi seurata eri puolilla Ahvenanmaata. 

Muutamia esimerkkejä näistä:

HAVSVIDDEN - Havsviddenin näköalaravintolassa voit nauttia näköalan lisäksi lounasta tai terassimenuun ja päivällistä. Keittiössä leivottuja herkkuja voit ostaa vaikka kotiin vietäväksi. Avoinna lauantaina klo 12.30-21. 

KÄRINGSUNDS VILTSAFARI - Safarivaunun kyydissä pääset vajaan tunnin mittaiselle opastetulle kierrokselle, jossa näet saksanhirviä, kuusipeuroja, villisikoja, strutseja ja laamoja. Avoinna lauantaina klo 11-16.

JUDYS HANTVERK & INREDNING - Keraamikko Judy Kuitunen tekee savesta lautasia, kuppeja, kulhoja ym. Keramiikkapajan yhteydessä kahvila josta voit ostaa herkullisia leivonnaisia ja mm. pettunäkkileipää. Avoinna lauantaina 
klo 12-18.



4H-TILA - Koko perheen mukava käyntikohde jossa eläimien lisäksi mahdollisuus tutustua 4H-toimintaan. Lapsille on järjestetty mm. aarteenetsintää ja tietovisa. Näet myös miten moottorisahalla tehdään veistoksia. Avoinna perjantaina ja lauantaina klo 11-16.

SUNNAN II - Entinen sisävesihöyrylaiva Sunnan II aloitti tänä kesänä saaristoristeilyt Ahvenanmaalla. Nyt laivassa on avoimet ovet perjantaina ja lauantaina klo 11-15. Päivällisristeilylle pääsee ennakkovarauksella molempina päivinä.








Kattavampi SADONKORJUUJUHLAN ohjelma löytyy TÄÄLTÄ (skordefest.ax) ja sieltä ovat myös kaikki tämän postauksen kuvat.

Jos et vielä ole käynyt Ahvenanmaalla ollenkaan, tai et ainakaan näin syksyllä, niin nyt on hyvä tilaisuus päästä tutustumaan maaseutuun. Toki Maarianhaminassakin tapahtuu yhtä ja toista tämän tapahtuman puitteissa.


TERVETULOA!

💚💚💚

16 kommenttia:

  1. Onpa paljon kivan kuuloisia sadonkorjuu tapahtua siellä tulossa! Kiva tuollainen, että voi myydä sitten omia tuotteitaan myös.
    Kaunista loppuviikkoa sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kaikenlaista tosiaan löytyy. Ihmetellä täytyy että kun Ahvenanmaalla asuu vain 30.000 ihmistä, niin täältä löytyy noin suuri joukko ihmisiä jotka mahdollistavat tämän hienon tapahtuman järjestämisen vuosi vuoden jälkeen.
      Kivaa viikonloppua sinulle myös <3

      Poista
  2. Uskomattoman paljon tapahtumia, ja oikein mielenkiintoisia kohteita. Toivottavasti pystytään järjestämään turvallisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika monipuolista on tarjonta tosiaan. Väenpaljous saattaa tietysti lyhentää turvavälejä, mikä ei ole hyvä asia.

      Poista
  3. Olisipa kiva joskus päästä osallistumaan. Paljon on osallistujia, niin näytteilleasettajissa kuin vierailijoissakin. Tuleeko sinne paljon turisteja tämän tapahtuman innoittamina?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan että tulet joskus katsomaan punaisia mökkejä juuri sadonkorjuujuhlan aikaan! Turisteja tulee sekä idästä että lännestä, joten kansaa on todella paljon liikkeellä. Voi olla että korona vähentää kävijöiden määrää, tai sitten se voi vaikka lisätä jos ihmiset ovat kyllästyneet pysyttelemään vain kotona tai lähiympäristössä.

      Poista
  4. Hyvältä näyttää. Oikein mukavia sadonkorjuujuhlia sinne :)

    VastaaPoista
  5. Olispa mukava päästä käymään sadonkorjuujuhlissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos vaan mahdollista niin kannattaa kyllä tulla.

      Poista
  6. Tähän Ahvenmaan Sadonkorjujuhlaan haluan ehdottomasti päästä jonain syksynä. Tänä vuonna siihen ei ole mahdollisuutta osallistua mutta ihan varmasti
    haluan tulla. Parin vuoden takainen syyskuun alkupuolen Ahvenmaan reissuni osoitti sen, että teillä on tarjottava niin paljon kaikkea kivaa, jota voi hyvin kokea myös kesän ulkopuolella.

    Kivaa viikonloppua Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon että sinä löytäisit sieltä paljon kuvattavaa ja ostettavaa ja saisit mieleisen kokemuksen.
      Toivottavasti pääset jonain syksynä toteuttamaan matkasi <3

      Poista
  7. Kiitos tästä, sillä tälläisenä ajankohtana olisi upea vierailla siellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesällä tänne useimmat tulevat, mutta syksylläkin kokemista ja näkemistä riittää.

      Poista
  8. Ai että, ai että, tämä jokasyksyinen kateus teidän sadonkorjuujuhlaan heräsi taas eloon! Niin houkuttelevia nuo kuvat ovat. Ihan kuin olisi ulkomailla, Ruotsissa, jossa viime vuonna olimme Ölannissa vastaavissa juhlissa. Ja eipä silti, tytär lähetti kirjeen Ahvenanmaalle ja yllätykseksi siihen vaadittiinkin ulkomaanpostimaksu😂
    Ihania sadonkorjuujuhlia teille ja pärjälkäähän siellä myrskyssä ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, välillä noinkin päin kateutta :) Minä olen aina kateellinen teille muille jotka pääsette autolla hurauttelemaan hetkessä vaikka naapurikaupunkiin, tai vaihtoehtoisesti voitte ajella satoja kilometrejä jos siltä tuntuu. Meillä pisimmät matkat ovat vain kymmeniä kilometrejä, joten mitään Thelma & Louise-cruisailuja ei täällä pääse tekemään.
      Ruotsin sadonkorjuujuhlat ovat varmaan aika lailla samanlaiset kuin täällä meillä. Toivottavasti ei ennustettu myrsky nyt pilaa noita juhlia.
      Mukavaa syksyä sinnekin!<3

      Poista