13/09/2020

ILTAHÄMÄRISSÄ TERASSILLALasiterassimme on ollut koko olemassaolonsa ajan kovassa käytössä. Yhden käden sormilla on laskettavissa ne kerrat kun olemme syöneet sisällä sen jälkeen kun tämä lasiterassi valmistui keväällä.

Jos on tuullut,  tai satanut, niin lasiterassi on pelastanut päivämme. Vaikka istumme melkein sisällä, niin samanaikaisesti tuntuu kuin olisimmekin ulkona.

Vaikka tämä itse rakennettunakin oli rahallisesti meille kova ponnistus, niin se on kyllä jokaisen euron arvoinen ja vielä paljon enemmänkin. Enää ei olla säiden armoilla ja jos ollaan suunniteltu syömistä tai kahvittelua "ulkona", niin koskaan ei tarvitse noita suunnitelmia viime hetkellä muuttaa.

Jos on liian kuuma auringon paistaessa terassille, niin avataan ovi ja tuuletusluukku ulos niin saadaan mukavasti ristivetoa niin paljon kuin halutaan ja bambuverhot pitävät liian kuumat auringonsäteet ulkopuolella. Vielä kun J asensi oveen ötökkäoven, niin kärpäset ja muut itikat eivät pääse sisälle. Ötökkäovi toimii kuin tavallinen ovi, eli se aukeaa saranoilla, mutta siinä on verkko josta ilma pääsee läpi. Tosi hyvä keksintö!


Nyt kun illat ovat alkaneet pimentyä, niin mieli tekee sytytellä valoja terassille. Aurinkokennoilla toimivat pallot ovat toimineet hyvin ja valaisevat kivasti pimeässä illassa. Vielä nyt kun päivät ovat melko pitkiä  ja aurinkoisia, ne palavat koko yön.
Niiden lisäksi sytytin kokeeksi sähkövalonkin pöydän yläpuolelle. Se sattuu olemaan juuri oikeassa paikassa pöytään nähden. Lyhtyjä en ole vielä sytyttänyt, mutta niiden aika tulee kohta. Meillä jo vuosia ollut tuikkukynttelikkö ripustettiin pöydän yläpuolelle ja siihen voi laittaa viisi tuikkua palamaan kun halutaan hiukan tunnelmoida. Miten olisi glögihetki kynttilän valossa peittoon kääriytyneenä? En kuitenkaan halua vielä laittaa mitään valoköynnöksiä tai vastaavia, sillä haluan että kun lähestytään joulua, niin silloinkin on vielä jotain laitettavaa. Kaunein tämän kesän pelargoneista on vielä pöydällä, mutta kun yöt kylmenevät, niin otan sen sisälle ja ajattelin kokeilla sen talvettamista.

Samoin aion antaa muratin olla ruukussaan koko talven ja istutan sen viereen kanervaa tai callunaa. Syyskukkia en ole vielä hankkinut, mutta kohta taitaa olla niiden aika.
Pienessä lyhdyssä sytytin tuikun hetkeksi ja tuntui kuin jo sekin olisi tuonut lämpöä terassille. Lämmitintä meillä ei vielä täällä ole kun käytettynä ostetut osoittautuivat rikkinäisiksi. Ne eivät lämmenneet juuri ollenkaan sillä sulakkeet paloivat melkeinpä heti kun ne laitettiin päälle. Olohuoneen ikkunalla palava lamppukin tuo omaa valoaan terassille. Että tuntuu mukavalta pitkästä aikaa kun saa sytytellä valoja hämärtyvään iltaan! 
Mitä sinä tykkäät yhä aikaisemmin pimenevistä illoista? Haluaisitko kesän valoisuuden vielä jatkuvan, vai nautitko syysilloista?


💛💛💛 

18 kommenttia:

 1. Tuo teidän terassi on super ihana! Tuollaisesta olen haaveillut, mutta kattoremppa kiilasi tänä kesänä terassihaaveeni ohi :) Kesän päättyminen oli haikeaa, mutta syksyn värit ja pimenevät illat ovat ihania. Täällä Kainuussa kesäyöt ovat yöttämiä, on valoisaa yötä päivää. Syksyn hämärähyssy ja pimeys ovat merkki talven tulosta. Kauniita syyspäivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea ei voi kerralla saada ja kattoremppa on tärkeämpi kuin terassi. Aina kesän loppuessa tulee kyllä tietynlainen haikeuden tunne, mutta on syksyssäkin omat ihanat puolensa. Teillä taitaa olla vielä kunnollisia talviakin, mutta meillä talvet ovat nykyisin melkeinpä yhtä pitkää syksyä.
   Oikein ihania syksyn päiviä sinne Kainuuseen!

   Poista
 2. Ihana teranssi...ja ihanat elokuun pimeät illat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä kelpaa viettää hiukan viileämpiäkin iltoja.
   Mukavaa syksyä teillekin uuteen kotiinne<3

   Poista
 3. Vaikka olenkin henkeen ja vereen kesäihminen, niin itseasiassa nautin pimeistä illoista. Täällä on kynttiläkausi avattu ja nautitaan illan hämystä sekä ulkona, että sisällä.
  Ihanaa viikkoa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanalta tuo kynttiläkauden avaaminen.
   Samoin sinulle, oikein mukavaa viikkoa<3

   Poista
 4. Voi että miten kaunis ja kutsuva tuo teidän terassi on! Voin jo kuvitella miten ihanalta se sitten jouluisessa valaistuksessa näyttääkään.
  Näin veneilykauden aikana en vielä välittäisi näistä aina vaan aikaisemmin pimenevistä illoista, varsinkin kun pimeyttä meille suodaan ihan riittävästi tulevina kuukausina ;)
  Kunhan paatti taas ensi kuussa nostetaan ja peitellään talviunilleen niin sitten kyllä tunnelmoin kotona kynttilöiden valossa :)
  Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle ❤︎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin kuvittelen jouluisia tunnelmia terassille, vaikka en totta vie vielä pitkään aikaan haluaisi joulun tulevan.
   Ei varmaan olekaan mukavaa jos on veneilemässä ja illat alkavat pimetä yhä aiemmin. Hiukan pelottavaltakin kuulostaa tuo pimeys. Kesät menevät nopeasti ja minusta tuntuu ettei ole ollenkaan pitkä aika siitä kun laskitte veneen vesille ja nyt ollaan taas jo syksyssä.
   Mukavia veneilysäitä vielä tähän kauden loppuun<3

   Poista
 5. Samaistun niin kaikkeen, mitä terassistanne kirjoitat. On ollut meilläkin kovassa käytössä ja vuodesta ja vuodenajasta toiseen jaksan iloita siitä, että se tuli aikanaan rakennettua. Voi tosiaan olla sisällä ja ulkona yhtäaikaa. Aamukahvitkin vielä vähän aikaa sitten tarkeni ennen töihin lähtöä siellä juoda, mutta nyt on sen verran kosteaa jo, että aamuisin tuntuu mukavammalta olla lämpimässä sisällä.

  Paria kynttilää olen pimenevissä illoissa terassin pöydällä poltellut ja niiden laseista heijastuvia liekkejä voisin tuijotella (ja tuijottelenkin) vaikka kuinka kauan, kun on jotenkin niin nättiä.

  Yhtään aikaisemmin ei tarvisi tulla pimeä, mutta huomaan, että nukun kyllä paljon paremmin nyt kuin kesän valoisina öinä, joten sikäli kyllä tervetullutta tuo pimeys.

  Tunnelmallista syksyn jatkoa Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka uskoimme että kovasti tätä käytetään ja siitä tykätään, niin näin suurta iloa ei osattu kuitenkaan odottaa. Meillä terassi on iltapäivä-ja ilta-auringon puolella, joten aamukahvia ei siellä juurikaan olla nautittu.
   Kesän öinen valoisuus tekee kyllä nukkumisesta hiukan hankalampaa. Hankimmekin kotimakuuhuoneeseen pimentävän rullaverhon joka ollut ahkerassa käytössä, vaikka sälekaihtimetkin samassa ikkunassa on. Nyt saa pimentävä jäädä talvitauolle.
   Oikein ihanaa syksyä sinullekin<3

   Poista
 6. Minusta pimentyvät illat ja aamut ovat kivoja näin kesän jälkeen. Kiva poltaa taas valojakin sekä pihalla että sisällä. En jaksaisi ikuista kesää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samoin tykkään minäkin. Valoisien ja pimeiden vuodenaikojen vuorottelu on kivaa.

   Poista
 7. Tunnelmallisia kuvia <3

  Pidän syysilloista ja kaipaan kesän valoa, eli molempia voisin ottaa vaikkapa vuoroilloin :)
  Tunnelmavalot ja kynttilät ovat kuitenkin parhaillaan juuri nyt ja niistä pidän kuin hullu kaurapuurosta.

  Kiitos tunnelmakuvista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianna. Syksyllä kaipaa kynttilänvaloa.

   Poista
 8. Ihanaa tunnelmointia terassilla.

  VastaaPoista
 9. Onpa tunnelmallinen terassi teillä, siinä kelpaa iltoja viettää. Itsekin olen hieman haaveillut terassilasituksesta täällä Vaasan kotonamme, jossa on vain pieni avoterassi. Meilläkin on tuollaisia aurinkokennopalloja puutarhassa, ne on kyllä hyvä ja ympäristöystävällinen vaihtoehto pihaa valaisemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on vietetty päiviä ja iltoja ja nautittu. Nuo aurinkokennovalaisimet ovat niin mainioita. Ja ovat kauniita vaikka ei valo palaisikaan.

   Poista